Kişilere bağlı bir durum bu. Herkes evlilik düşünmez ki. Kimisi de sırf evleneyim diye ilişkiye başlar. İki kişinin ortak amacı ise evliliğe taşınır. Ama asla zorunluluk halinde değil evlilik gönül işi bir kere ve büyük bir sorumluluk.
Bence evet öyle olmalı ama bazı erkekler aldatıyor diye kızlar da intikam için bak bende seni aldattım diye ilişkiye giriyor gerçekten insan vücudu bu kadar basit şekilde kullanılabiliyor ise zihinsel engelliler sizden daha akıllı diyebilirim ben bedensel engelli olduğum halde evleneceğim kadını ve günü bekliyorum ama bir kız bana şans bile vermedi bu yüzden aşka artık inanmıyorum bir kıza bile şuanda açılmaktan onu sevdiğimi söylemek den korkuyorum 😔
Her ilişki saygı temelinde olmalıdır. İlişkinin nereye gideceğine taraflarin birbirlerine olan yaklaşımı belirleyecektir. Evliliği amaç değil de sonuç olarak görmek çiftlerin üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Güzel giden bir ilişkinin varacağı nihai duraktir evlilik.
Başkalarıni bilmem bana göre dogru olan niyetlerin en baştan belli edilmesidir. Kararli ve ciddi adimlar ne zaman çalar ne de degmeyecek birinin ardindanbirinin sizi ağlatir. Biraz iletişim kurduğunuzda zaten anlaşılır bundan baba ve es olur mu, akli ile mi nefsi ile mi hareket ediyor, ailem bunu onaylar mı, bununla bir ömrü paylaşabilir miyim, onemli gordugum seylerin ne kadari ile ortusuyor sorularinin cevaplarindan biri eksikse ben zaman kaybetmem. Zamani mi da harcamam.
Kimisi aşk yazmış kimi evet evlilik yazmış ama bence ikiside amaç olmamalı öyle şeyler akışına bırakılmalı olursa olur olmazsa olmaz, ama olması gereken bişey varsa karşılıklı saygı ve ciddiyet, ilişki türü ne olursa olsun arkadaşlık f*ck ya da sevgililik evlilik farketmez önce saygı ve ciddiyet
Sorudan ziyade kendi düşünceni vurguladığın çok belli. "Her ilişki ciddi olmamalı be, gecelik de takılırım flört de eder eğlenirim illa evlilik mi düşüneceğim be" dediğin ortada. Bu zihniyetlerle flört de etmiyorum ben. Evlilikten ziyade bir ilişkiye adım atıyorsam ciddi olmak için atarım. O yolda uygun görmezsem de keserim. Net.
Hayır, ciddi ilişki insanı olsan dahi vakti gelinceye kadar evlilik konuşulmamalı bence. Bu, tarafların birbirini tanırken bir çok şeyi gözden kaçırmasına sebep oluyor
İlişki dediğin ciddi başlamalı ve ciddi ilerlemeli. İki insan birbiriyle güzel vakit geçirip ortak paydada buluşabilmeli. Sonucu evlilik ile bitecek diye bir kaide yok fakat dediğim gibii başlangıç önemli 😌
İlişkinin ilk amacı birbirini tanımak olmalı. Daha sonra kendine şunu sormalı insan; ben bu insanla bir ömrü aynı evin içinde aynı yatakta paylaşmak istiyor muyum? Cevap evetse o zaman evlilik yolunda atım atılmalı
Bazen şakayla karışık evlılıge bıle gıdebılır.. bı anda nıkah masasında soluk alınır bu ısler bellı olmaz.. süreçtir ve nerde nasıl sonlanacagını kestıremessınız..
İki tarafta ilerde evlilik istemiyorsa olabilir ama şöyle bir şey var partnerlerden biri evlilik isteyip diğeri istemezse mecbur ayrılık olur buda maalesef güzel ilişkiyi bitirir.
Çocuk olacaksa olmalı olmayacaksa evlilik ile bir şey kazanmazsın düğün yaparak da zarara da girersin ben evlenicek olsam düğün için harcayacağım parayı direkt eşimle yerim :D
Yoo istersem sadece takılırım istersem sevgili olurum her tanıştığına evlilik gözüyle bakamıyorsun ki evlilik büyük olay kanka her önüne gelenle düşünülmez her anlamda uyum şart
Hayatına birini alıp gerçekten tüm sevgini tüm benliğini ona verdiğin zaman bunu sonucu evlilik olmayacaksa büyük bir acı ve boşluk yaşanır. Ama öylesine başladığın bi ilişkide zaten sıkılana kadar anca devam edebiliyorsun