Allah gönlündekini yakın zamanda
verecek, sabret

Günümüzde evliliğin bir anlamı var mı? Evlilik sizin için ne anlam ifade ediyor?
Kiminin hayali kiminin mutluğu kiminin hüznü sizde çağrıştıran nedir?
Evliliği anlatan kısa bir cümle olduğunu düşünmüyorum, ama kişiden kişiye değişir.
Bu hayatının geri kalanını seçmektir, kendi aileni seçmektir. Birini bulmak değil birbirini bulmaktır evlilik. Yani yanında kendin olabilmektir, servetin cebindeki parası değil seni kalbinde koyduğu yerden geçmeli, elbette yaraları vardır senden önce ama senden sonra diye bı başlangıç olmalı hayata seni yeniden başlatan bı neden birşeylere tutunma sebebi en güzeli eğer biri seni saçma sapan güldürmeyi başarıyorsa bana kalırsa doğru yoldasın.
Evlilik bir evi koca bir dünya yapabilmektir..
Anlatması daha da uzun ama tek bildiğim yanlısı çocukların çektiği sonunu bilmediğin bir kumarda olabilir.
Çok güzel anlattınız mükemmel bir yorum oldu
😎
👍
Etrafımdaki bir çok kötü evliliğe rağmen hep iyi olarak düşündüm evliliği hani insan öleceğini düşünemez ya o hesap hiç kötü bir evlilik yapacağım düşüncesi tam olarak oturmadi bende. Arada şeytan vesvese versede hep iyisi olacak gibi hissediyorum.
Bu yüzden evlilik benim için; Beni Allah'a yaklaştıracak, birlikte ilim tahsil edebileceğim, beni çok sevecek, bana imtihanlarımda destek olacak bir eş olarak göründü...
Böylesi nasip olur mu veya ben böyle bir evliliğe layık mıyım bilmiyorum.
Sevdim bir dua var Hz. Ali (ra) şöyle söylemiş:
Rabbim bana öyle bir eş nasip et ki onun müslümanlığının mükemmelliğine bakıp kendi müslümanlığıma çeki düzen vereyim Allah herkese bu duaya layık olamayi nasip etsin senin isteklerin Allaha ağır gelmez sen iste istemek varsa bilene nasiptir dua etmek Allah nasip eder
Aklındaki olumsuz düşünceler umursama vesvese
Allah'a dua ediyorum umuyorum ki kabul eder. Kabul olmazsada vardır bir hayır isyan edecek değilim
Umudunu taze tut dua etmek nasiptir Allah ne kadar bekletiyorsa nasibin güzelleşir
Allah istemek verdi için nasip eder diye bir söz okudum demek isteddiriyorki nasip edecek
Evlilik ya imtihandır ya da şükür ben şükür olması için dua ediyorum ama Rabb'im beni evlilikle imtihan ederse bir bildiği vardır. Bu benim için daha hayırlı olandır.
Kesinlikle ya saprindir ya da şükründur birine şükür birine sapır gerektirir Allah şükür edeceğiniz günler yaşatsin
Amin ecmain. Sağ olun 🌿
Amin bilmukabele rica ederim
Evlilik tamamlanmaktır
Çok ince bir söz oldu 👏👏👏 mükemmel bir cevap
Rica ederim
Cevap
1Cevap
Mutlu olmak bir ömür birlikte yaşamak ve birbirini sevmek güvenmek
👍
Sevdiğin anlasabildigin insanla hayat arkadaşı olmak adı üstünde eş olmak anlamına geliyor
Evet çok güzel açikladiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?