Motive edilmiş unutma , insanların bilinçli veya bilinçsiz olarak istenmeyen anıları unutabileceği teorik bir psikolojik davranıştır. Bu bir savunma mekanizması örneğidir , çünkü bunlar kabul edilemez veya potansiyel olarak zararlı dürtülerden kaynaklanan kaygıyı azaltmak için kullanılan bilinçsiz veya bilinçli başa çıkma teknikleridir, bu nedenle bazı yönlerden bir savunma mekanizması olabilir. Savunma mekanizmaları bilinçli başa çıkma stratejileriyle karıştırılmamalıdır. Yani iyi anıları ve sevdiğimizi hatırlamak acı vereceği için kötü ve hiç sevmemiş gibi hatırlayıp kendimizi korumaya alıyoruz.
Çünkü alışmak gerekiyor. Oturup karalar bağlayamam, duygusal olarak bu şekilde daha kolay bağımı koparıyorum. Çünkü geri dönüşü olmayan ayrılıkta o insanı tamamen anıları ile silmek gerekiyor. Şahsına, çevresine vs saygısızlık yapılmadığı sürece evet Umursamaz davranmak gerekiyor. Ne yapayım? Her gece rakı mı içeyim ayrıldık diye. Hayat devam ediyor ve o içsel acıyı slip atmak gerekiyor. Ayrıldıktan sonra da insan kendisine daha da iyi bakıyor, ilişki içindeyken yaptığı şeylerin bazılarını hata olarak algılıyor. Kendi adıma böyle ve bu durumdan rahatsız değilim. Umursamıyorum çünkü bu hayat kısa. En güzel şekilde yaşamak istiyorum.
Ya çok kırılmıştır veya konuşacak bir şey kalmamıştır. Sevmemiş midir bilemiyorum. Ama artık sevmiyor olabilir. Umrunda değilsindir. Aşkı bulmak zor kaybetmek de bi o kadar kolay. Yıprandıkça, aşk ve sevgi arkaplana düşüyor.
Unutmaya çalışıyordur ya da çok sevilen taraftır. Sevilenler sevenlere karşı daha umursamaz bir tavır sergiler ve bu çoğunlukla ilişki bitince pek acı çekmemesini sağlar
Kendi hatalıysa uçarak geri gelir, sen hatalıysan "ikna olayım ne olur ikna et" diye yalvarır içinden.
İçi cayır cayır yanar, acır ve haykırmak ister.
Tekrar görmek, tekrar konuşmak, tekrar birlikte olmak ister.
Gurur denen şeyin varlığından haberi olmaz.
Ne olursa olsun" bir kere daha sarılsaydım" en azından der.
Olumsuzluklar, kötülükler aklına gelmez.
İnsanların dediklerine gözlerini kapatır, dolduramazlar onu.
Mesafe ne olursa olsun sana gelir ve seni bulur.
Seven ne yapmaz? Sevmeyende ise böyle popo gibi kalırsınız-kalırız ve şoku atlatmaya çalışırız. Sonuç olarak yukarıdakilerin aksine umursamıyor, arkanda durmuyor ve kolay silebiliyorsa
Seven insan ayrıldıktan sonra da seviyesini ve karakterini muhafaza eder.. Fakat karakteri oturmamış insanlar seviyorum deyip sonra da kuyruk acısını gizlemek için umursamaz görünebiliyor ya da başka ilişkilere yelken açabiliyor.. Dediğim gibi karakteri oturan insanlar bu tarz küçük hesapların peşine düşmez ama kişiliği zayıf insanlar maalesef böyledir.. Keyifli geceler..
Ayrılık öyle bir anda gelinen bir nokta değil kaldı ki öyle şeyler yaşanıyor ki hayatta insan abi kardeşi anne babasından kopuyor da arkasına bakmayabiliyor. İnsanlari iyi okumak gerek. Kimi zaman sessiz çığlıklarla yardım dilenen kişi sevgiliniz eşiniz de olabilir. Ve siz bunun farkina varamiyorsaniz ilişki bittiğinde neden bu kadar umursamaz oldu ki bu şimdi diye kendinize sorabilirsiniz
Bu konuda iki görüşüm var. Birincisi çok sevdiği için her şeyi yapmış ve artık yorulmuş olan kişidir. Yani en son çare olarak ayrılığı görmüş biridir. Mesela ben bu durumu daha önce yaşadım ve sevsem de ayrılmaktan başka çare bulamadım. Ama onu unutmak için ve haklı olduğumu bildiğim için onu hiç sevmemiş gibi davrandım. Sonra ne mi oldu pişman olup yalvardı ama unutmuştum bile 😂 ikinci görüşüm ise çok sevilen ve şımartılan taraftır. Kendini o kadar bir şey sanar ki artık karşısındakini beğenmemeye başlar ve ayrılınca da hiç sevmemiş gibi davranır çünkü artık sevmiyordur
Yo. Erkeklerin şuanki -dönem için- geçmişi kadınlara nazaran daha sert geçtiğinden -erkek adamsın ağlama benzeri söylemlerden ve sergilenen sert tavırlardan- bunu çok daha rahat atlatır. Tabi yine kişiye göre değişir, duygusal biri ise belki yıllarca atlatamayabilir, duygusuz biri ise (mesela ben) sonraki gün hiçbir şey olmamış gibi devam da edebilir. Tabi bu iki durumda, geçmişte sevip sevmediğinin dıştan görülmesi, belli olması çok da kolay olmaz. Her şey değişedebilir.
Öyle bir tiksindirir soğutuyor ki kendinden zaten ayrılık kararı verirken bir gram bile sevgin kalmıyor. Ha bunu yapmadan normal ayrılan koşullar vs yüzünden ya da aşk bitti diye. O zaman yaş tutarsın ama genelde bunu başaran çok az. İnsanlar adilik yalan ve şerefsizlik yapıp çirkefleştiği için sevecek bir tarafı kalmıyor.
Biraz önce buna benzer bir soru vardı. Buraya da yazayım. Nasıl ayrıldığınıza bağlı. Mesela şu an benim de aklımda biri var. Ama kafama silah dayayıp yaz deseler bile tetiği çekin derim.
ayrıca kırılmış bir bardağı tekrar onarmaya çalışmaya Gerek yok. Milyonlarca bardak var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ben uzak ilişki yaşadım çocuktum aslında 14 yaşındaydım 19 olacam hala seviyorum ailem ayırdı bize ya gelirse diye hep umut içindeyim tipine bile bakmadım hala onu o kadar çok seviyorum ki karşımda biri çıkar ve aşık olurum diye korkuyorum o sever mi bilmiyorum büyük ihtimal seviyor o yüzden bir gün kavuşuruz diye hem korkuyor hem seviniyorum geçen yıl bir yerde yazdı bana ama ailem için olmaz dedim bu sevgi beni çok yordu umarım girmek istediğim üniversiteye oda girer..🌸
O da olabilir, adaptasyon süreci de olabilir. Üniverstede ev arkadaşım manken gibi kızı karı gibi nazları yüzünden kaçırdı elinden. Ortamlarda umursamaz takılıyordu. Ama her gece divanın altına yatıp ağlaya ağlaya 31 çekiyordu.
Benim bu ama hakkaten büyük bir hatası olması lazım. Genelde ben ayrıldım şimdiye kadar ve bardağı taşıran damlalar yüzünden ne bir damla gözyaşı döktüm ne de geriye döndüm. Gayet umursamazım kafamda bitirmişsem
Umursamazlıktan kasıt onu gördüğünde yokmuş gibi davranmak, iletişim kurmamaksa alakası yok. Şahsen zor bir ilişki yaşamıştım ama nasıl seviyorum anlatamam sonra bi takım olaylar ve ayrılıkla sonuçlandı. Aynı yerde yaşıyoruz aynı arkadaş ortamına sahibiz 2 günde bir max görmüyorum yani çocuğu ama nasıl umursamamazlık bendeki anlatamam.(!) Sonra bi yalnız kalıyorum şarıl şarıl ağlamalar. Demek istediğim ne yaşıyorsan onu yansıtmıyorsun şartlar işte.
Sevmiştir sadece gururuna yedıremıyrodur yanı soyle ayrıldıktan sonra gucsuz olmak ıstemıyofur ben mesela 2 yıl once ayrıldığım sevgılıme ne yazdım ne aradım gece ağlamama ragmen dısarda guldum o da aynı sekıldeydı sımdı tekrar konustuk o da aynı benım gibiymiş gururuma yedirip yazamadım dedı ve nısanlandım bunu niye anlattım bilmıuroum ama cok hosuma gıdıyor 😂😂😂
Eğer sadece görünen o değilse ve daha ayrılığı idrak edemediği aşamada değilse evet. Fakat bu aşamalarda ise sevmesine rağmen inkar edilen dönem olabiliyor.
Sevmemiştir tabiki Sokakta sevdiğim kedi bile gözden kaybolana kadar arkasından bakakalırım. İnsanlar nasıl böyle vurdum duymaz olabiliyor anlamak zor.