Soruyu beğenmeyi unutmayalım
Evlendikten sonra sosyal medya kullanır mısınız?
Soruyu beğenmeyi unutmayalım

Selamlar,
Soruyu okuduktan sonra genel olarak bir de yorumlara baktım ve söylemek istiyorumki, kişi kendinden bilir işi demişler... Bana kalırsa bu çok kişisel bir müdahale. Sosyal medya da her şey gibi yararlı kullanılacak bir araç ancak bunu yönetmek kişiye kalıyor. Bana partnerim böyle bir istekle gelse ya kendine güvenmediğini düşünürüm ya da bana güvenmediğini ve bu isteğini çok yersiz bulurum. Birini hayattan silemezsin, kimseyi hapsedemezsin. Ben tıpkı sen ve diğerleri gibi varolan bir canlıyım. Evlilik demek bu değildir...
Oldu evlilik bu değil diye başıboş bırakalım insanlar istediğini paylaşsın istediğini yapsın o zaman evliliğin ne anlamı kalıyor
Vallahi benim annem 57 yaşında bunca yıldır kullanmadı bir eksikliktir hissetmiyor
O da kapatırsa kullanmayabilirdim. Günümüz dünyası sosyal medya da olanlar üzerine döndüğü için kendimi biraz olaylardan habersiz hissederdim ama kimsenin sahte hayatına görmeyeceğim için de biraz mutlu.
WhatsApp 'a gelirsek onu kesin kullanırdım, ailemle vs. Fotoğraflaşmak ve görüntülü konuşmak için.
Son olarak sosyal medya kullanmamak için evlilikte güzel bir iletişim olmalı yoksa taraflar eğlenceyi başka mecralarda arar.
Doğru ve samimi bir şekilde konuşmak gerekirse Benim annem 57 yaşında hiç kullanmadı sadece telefonumda WhatsApp yüklü ve birçok arkadaş da oradan konuşur. Aslında evet sosyal sosyal medyaya ne kadar masum görünüyor olsa da emin olun ki göründüğü kadar masum değil. Özellikle kadınlar için fazlası ile tehlikeli olduğunu düşünüyorum, benim bir tanıdığıma sosyal medya üzerinden eşinin fotoğraflarını alıp fotomontaj yaparak çıplak fotoğraflarını gönderen ve daha sonrasında olayların çıkmasına neden olan olaylar olmuştu. Elbette sosyal medya kullanılabilir annesi babası kardeşi mahrem akrabaları ile güzel bir şekilde sohbet edebilir görüntüle ama mahrem olmayan yok amcaoğlu amca kuzeni bilmem ne diyerek erkekler ve samimiyet kurması ya da zırt pırt tek başına fotoğraflarını koyması Ben bunu kabul edemem kim ne derse desin bir kadın fazla fotoğraf paylaşmayacak özellikle evliyse
işim sebebiyle kullandığım bir hesap olabilir, ancak şahsi olarak kullanmayı düşünmüyorum. Kullansam bile ev hayatımı eşimi ya da olması durumunda çocuğumu paylaşmam. Özelimi paylaşmak pek bana göre değil eşimin de böyle düşünmesini isterim.
Sorma ya durmadan kendini paylaşan mahrem bırakmayan insanlara sinir oluyorum
Aynen öyle. Millet görsün diye evinin içini eşini çocuğunu sergilemek ne zaman normal oldu anlamıyorum 🤷🏻♀️ toplu fotoğraf olur iş ile ilgili bir şey olur, özel günlerle ilgili şeyler olur manzara fotosu olur bunlar normal ama her haltı paylaşanlar var
Helal olsun sana 👍👏 gerçekten öyle benim yengem de çok paylaşır artık öğ gelmişti
Teşekkür ederim 🙂 ben en çok çocuğunu paylaşanlar kızıyorum ya o çocuğun bir birey olduğunu ileride utanacagini ya da rahatsız olacağını düşünmüyorlar ki daha önemlisi çok fazla sapık var. Umarım sosyal medya amacına uygun kullanılır beceremeyen de kullanmaz🙏🏽
Tabii çok beğeni alacak ya dünyanın en önemli şeyi sanki bu yüzden ne aile bağı kaldı ne evlilik
Haklısınız katılıyorum 🙏🏽
Ama işte benim gibi düşünen çok az
Yorumlara bakılırsa fazla 😄
Sorma bundan önceki sorduğum soru da kızlar fena çıldırdı 😂😂
Arkadaşlar kim ne derse desin evli çiftler için sosyal medya cidden sakıncalı ha kullanırsınız ortak Bi sayfanız olur kendi çevrenizle irtibat halinde olursunuz ama öyle herkese açık profiller bence olmamalı diye düşünüyorum
,👏👏👏👏 Benim annem ve yengem yıllardır kullanmaya hiç eksikliği olmadı
Cevap
36Cevap
ev hayatimi evimi ve aile fertlerini payslamamak sartiyla esiminde her istedigi sosyal medya hesaplarina bakabilmesi kaydiyla eger oda isterse kullanirim.
Yoksa hic umrumda degil sosyal medya felan filan.
Zaten evini colugunu cocugunu yedigini ictigini paylasan kisilere sinir oluyorum...
Aynı senin gibi düşünüyorum
Bir çoğunun kullanımını %95 azaltırım. Kısmen fotoğraf video paylaşımı yaparım. Mesajlaşma ve görüntülü görüşmeler için WhatsApp veya Bip kullanırım. Hayalimdeki arabayla yapacağım gezilere eşim destek verirse, özel sosyal medya hesabı açma planlarımız olabilir.
Kullanırken dikkat ederim kendi hesabım olmaz ortak hesap kurarız ikimiz de akraba ya da dozunda tatil fotoğrafları düğün paylaşırız o kadar fazlası zarar olur
İşte aradığım cevap bu
Zaten aslında olması gereken bu
Kullanırım evlenmek demek sosyal medyadan kendimizi kısıtlamak demek degldir sosyal medyam var diye eşimi aldatacak degilim
Ama herşeyi de paylaşmazsın herhalde
Yüksek bir ihtimalle kullanmaya devam ederim.
Evlendiğimde hayatımda çok şey değişmeyecek. Kişisel alanlarım yine olduğu haliyle kalacak.
Peki kullanırken dikkatli olur musun
Hayır Instagram daki tüm yabancı takıpçilerimi çıkarırım. Ve takıp kabul etmem. Sadece Arkadaşlar akrabalar kalır.
👏👏👏👍 tebrik ederim
😌😌
Paylaşım yapmadan kullanırdım. Keşfette gezmek ve mağazalardan alışveriş yapmak için.
Vallahi benim annem 57 yaşında bunca yıldır kullanmadı bir eksikliktir hissetmiyor
Sımdı bıle kullanmıyorum kı ınstagram yok face yok.. bazen çevrem abı hesap açsana spor vıdeoları at söyle resım böyle resım at fılan dıyorda bana hep anlamsız ve saçma gelmıstır neden bılmem lüzumsuz gıbı
Kullanıyorum ama eşimin bilgisi dahilinde ve evli olduğum yazıyor. Eşim kontrol de etse sıkıntı yok. Nude atan bir mesaj olursa zaten tacizden suç duyurusu yapıyorum.😎
kullanırım neden buna engel gibi gerekce görülüyoki soayal medya bir çok faydalı yönleride mevcut amaç dışı kullanımı zaten etik olmaz ama suç unsuru gibide algılanmamalı
Mutlu bir evlilkte ben de boyle tercih ederim.. Sadece whatsapp.
En güzeli bence de
Evet niye kullanmiyim aklım kacmada başka birini bulmada değil olmazda ztn
Buradaki kullanmak Zeki amacı tamamen kısıtlamak değil mahremiyet kurallarına dikkat etmekten bahsediyorum
şu an da bile aktif kullanıyor sayılmam sadece arada ne varmış yokmuş diye bakıyorum paylaşım yapmam pek
niye evlenince ne degisiyor. Bunlari kullanma diyeni hayatimdan cikartirim
Bence de çıkar adama yazık 😎
Şu an asiri sinir oldum sana saygisiz sanami sorcam ne yapcagimi defol
Yeni evlenen erkek tüm medya olayını yatakta halleder çünkü onun hedefi kuyunun dibini bulmaktır.. Ancak hevesini alınca sosyal medyada birz dolaşır
İş harici çok fazla kullanmıyorum evlendikten sonra da bir şey değişmezdi.
KS dışında sosyal medyam zaten yok. Evlenmek bir şeyi değiştirmez o yüzden.
şimdi bile pek kullanmıyorum
Evlenirsem tümden keserim
Kullanabilir. Kimsenin hayatını zorlaştırmak gibi bir niyetim yok.
Şimdide pek fazla kullanmıyorum ama kapatırım yani.
Her iki tarafın kullanmaması gerekli diye düşünüyorum
Bekarken kullanmıyorum, evliyken de kullanmam. Kullanan birisiyle de evlenmem.
Evlenmeyi düşünmüyorum Maalesef 😔 Ama evlenmsem kullanırım Önemli Olan nasıl kullandığı insanın
İnstagram olabilir belki sadece, KS falan kullanmam
Sosyal medya kullanana ğöre değişir evlesemde bir kaç uygulamayı kullanırım
Dostum takip ediyordum galiba seni bildirim geliyor iki de bir Sen Aşktan anlıyon galiba
Soru daveti otomatik olarak açık O yüzden geliyordur
Güzel
İnstadan yeni gelin storileri atmayacaksam neden evleniyorum ha neden
O zaman bence hiç evlenme
Yoo olmaz kocişkoma yaptığım sunumları eltim görsün de çatlasın
Ya bak tamam kendi ailen ya da kocan ailesi ekli olabilir ona bir şey demiyorum ama tutup da dakika başı kendi fotoğrafını paylaşım yok kuzenim yok bilmem ne diye adamlar eklemesini kabul etmem sadece gösteriş yapıyorsunuz bana başka bir şey değil
Altınlarııım dizii diziiii kıskanmayın fesatlar biziiiii
Kocamdaaa para çok vallahi sıraya dizer siziiiiii
Kocan dizemez beni önce bakacak yatağına aldığı kişiyi, serbest bırakır erkeğim diye gezerse boynuzları takar dizi dizi 😎
Arkasında gereklilik yoksa neden olmasın? Birbirinize ayırdığınız vakti etkilemiyorsa veya bunun dışında başka sebep yoksa kullanmakta sorun yok bence.
Zaten şu an da sosyal medyayla hiç aram yok desem yeridir. Cok nadir girip bakıyorum. O yüzden sorun olmazdı kullanmazdım. Ama eşimle ortak bir Instagram hesabımız olabilirdi sadece.
Bu arada ne yazık ki ihanet ve aldatmaların çoğu sosyal medya ve sanal alem yüzünden oluyor.😕
İnsan kendini bildikten sonra hepsini kullanır. Evliyim. Çoğunu kullanıyorum
Kullanırım tabi takip etmem gereken sayfalar var teknoloji borsa vs yoksa kim uğraşcak Google gir sor
bilmiyorum düşünmem gekre
Vay sen soruya gelir mıydın
Senin kim olduğun onu bilmiyorum ama eğlenceli biri olduğunu tahmin ediyorum
Kullanırım neden kullanmayacakmışım ki
Sorun kullanmak değil cinsel ilişki haricinde her şeyini paylaşmak itici geliyor
Ben evlenşnce sosyal medya yoktu
En güzeli abim ya
Kişisel bi hesap kullanmam
Gerçekten mi
Helal olsun valla
Sayılı kaldın
Hayatı paylaşmak değil aslında hayatları birleştirmektir evlilik o yüzden kullanılır tabii ki
Bence gereksiz takıntı. Karşılıklı güven olduktan sonra gerisi teferruatır.
Esim istemezse kullanmam yanı o da kullanmayacak bende anca o sekıl
Esım ıstemezse kullanmam
İşte aradığın cevap bu
Kullanirim niye kullanmiyim
Burada sorun kullanmak değil gösteriş yapmak
Evlenelim de.
O kolay..
Ortak hesap kullanılmalı
Kullanırım neden kullanmayım
Şimdi kullanmıyorsam sonra da kullanmam gibi
Canım isterse kullanırım neden kullanmayayım ki..
Eşim izin verirse evet
Evlendikten sonra kullanmayı tercih etmezdim. 😄
Evet kullanırım nedne kullanmayım.
evet tabii ki o kişisel bir alanım benim
Pek kullanmıyorum zaten
Kullanıyoruz evliyim sorun yok
Dozunda kullanıyorum o yüzden kullanırım
Ben istemezdim.
Hiç kullanmaması iyi olurdu yani
burası da dahil çoğu yeri kapatırım..
Evet ben sosyal medyasiz duramam
Eveet
Kullanırım kendimi kısıtlayamam.
Sosyal medya kullanmıyorum sadece burası var.
Her zaman kullanırım
Kullanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?