İyi niyetinden gerçekten emin olduğum biriyse kendimi kanıtlamak için elimden geleni yapardım. Ki aynı sorunu ters bir şekilde ben yaşıyordum. Ama sevdiğim benim için cidden mücadele verdi. Biraz geç olsa da onun fedakarlığını sonradan anladım. Şimdi ise hep aklımda. Ailevi sorunlarından dolayı ayrı kalmak zorunda kalsak da hep aklımda olacak. Ona bir söz verdim. O bana tekrar ulaşana kadar artık ümidimi kesmeyeceğim. 😌
Güvenmek için biraz zamana ihtiyacım var diyorsa, ona istediğim kadar zaman verebilirim. Bu süreçte de bana güvenebileceğini kendisine hissettirmeye çalışırım. Ancak kimseye hiçbir şekilde güvenmem diyorsa mücadele etmem açıkçası. Seviyor olabilirim ama bir ilişkide güven sevgiden çok daha önemlidir bence. Güven olmayan bir ilişkinin devamlılığı olmaz.
Selamlar, Böyle birinin ilişkiye başlamış olmasına çok şaşırırım.. Kendini iyileştirmeden, sevmeden, güvenmeden bir başkasını hayatına almak ve ondan bir şeyleri beklemek bencilce keliyor bana kaldı ki zaten kendine iyi olamayana kimse iyi olamaz.. Karşıma böyle biri çıksa görüşmeyi sürdürmem muhtemelen.
Mücadele ile giden gemiye binmek yerine hiç bulaşmamayı tercih ederim. Ne aşk acılarını üzerimde deneyecek biri ile olabilirim nede tamamen iyilik ile bakan biriyle.
Onunda beni sevdiği güne kadar giderim. Çünkü onu yalnız bırakmak beni daha çok üzer. Ne zaman onun gözlerinde o mutluluğu gördüm. İşte o zaman her şey yerine oturmuş demektir.
Hiç böyle bir şey yaşamadım, yaşasaydım da yata bandı olduğumu anladığım an giderdim. Kimsenin yara bandı olmaya gerek yok. İnsanları iyileştirirsiniz ve iyileşince ilk vazgeçtiği kişi olursunuz. Bilimsel açıklaması bile var, insanlar zor zamanları bitince o zamanları hatırlattığı için yardımcı olan insanlardan uzaklaşırmış ilk...
Hâlâ eski ilişkisinin sancılarını çeken biriyle bir yola girmem. Hepimiz hasarları var ama bunu sonraki insanlara yansıtmak hem kendimize hem de karşımızdaki kişiye haksızlık. Güvenini kıran kimse güvensizliğini onda bırakmalı, darbeleri kimden aldıysa faturasını sadece ona kesmeli. Bunları yapamayan biriyle çok da sağlıklı bir bağ kuramam
Zor bir durum ama imkansız değil. Bu olumsuzluk durumunu atlatmak gerekir. Belki kimi için bu uzun süre etkisi olur. Sabretmek en iyi çözüm olur. Yeterki bunu sonradan değil karşıdaki insana baştan söylemek lazım. Sonradan söylenmesi ise bu kez karşıda olumsuz etki bırakır.
Püüffff yaşadıklarını aşamayan dahada kötüsü bunu başka insanlardan çıkarmak isteyen biri ne iyidir ne kötü tarafsız gri Mmmm büyümemiş küçük ama saf bunu söylüyor bir de hiç kurnaz değil şekerim daha çok parmağında oynatırlar onu 😃
güven kazanılan hak edilen bir şey. Bu sağlandıktan sonra sağlam ilerler. Geçmiş travmalar ise elbet arada hortlar. İnsanın elinden gelmiyor bazen. Bunlar tolere edilir ve zamanla geçer
Guvenmeyecegim demek ayri guvenmek icin zamana ihtiyac duyuyorum ayri. Birincide yorulmaya , emek vermeye gerek yok netice bellidir. Diger durum ise cabalamaya deger.
Bunu ben de yaşıyorum, kişiden kişiye değişir tabii. örneğin ben dikkat ediyorum ve elimden geldiğince tanımaya çalışıyor ve zamana bırakıyorum fakat karşı taraf sabırsız olunca fiyasko oluyor :(