Bu soru gerçekten cevap olarak insanların Sevgi durumu sorgulamasını ya da sevgi adına Güven durumu sorgulaması yapması açısından önemli bir soru olduğunu düşünüyorum. Aslında hayatımız boyunca bizi dünyaya getiren annemiz haricinde babamız haricinde geri kalan insanların hiç birine güven olmayacağını, her ne kadar sevgi aşk ve Duygu kelimeleri bir arada kullanılıyor olsa da ne kadar insanlar bizi sevdiğini söylese de aslında böyle bir şeyin hiçbir zaman mümkün olmadığını kısaca şu üç günlük dünyada, ailemizden sonra kendimiz haricinde kimseye güven duymamak gerektiğini çok iyi göstermektedir. Benim öyle çok fazla bir ilişki durumu ya da sevgili değiştirme durumu ya da nişan atmak gibi bir durumum olmadı. birtakım nedenlerden dolayı ve hayatın getirmiş olduğu bazı nasipler den dolayı birtakım şeyler de eksik kaldım, ama bugün bu konularla eksik kalmayın insanlara bakıyorum da gerçekten ben mutlu olan insan sayısının çok az sayıda insan olduğunu görüyorum. İnsanların birçok güvensizlikten söz ediyor ya da gerçekten Güven duymuyor Çünkü neden biliyor musunuz? Aynı bu şekilde sormuş olduğunuz soru gibi insanlar sadece birbirini kullanmak için ilişki yaşamayı tercih etmelerinden dolayı ve televizyon dizilerindeki gibi herkesin ağzında bir aşk sevgi kelimesi dolaşmasın dan kaynaklı olarak, gerçek anlamda kimsenin kimseyi sevmediği bir dünyada yaşadığımız için gerçekten insanlarla artık Güven sorunu oluşmaya başladı. İşte bunun en büyük sebebi de bu güvensiz ilişkiler boyutunun meydana gelmesinden kaynaklanıyor. Sorunun cevabını gidecek olursak geçmişteki bir ilişkisi yüzünden ayrılmış veya sevgilisini terk etmiş birisi ya da bir başkasını severken duygularını bana kayması ya da o insanı bırakıp gerçekten beni sevdiğini söyleyerek benimle bir ilişki içerisinde yaşamasını kabul etmem, şöyle bir söz vardır mutsuzluk üzerine mutluluk kurulmaz, başkasının mutluluğu ittikten sonra ben mutlu bir ilişki yürütebilme durumuna inanmıyorum. Çünkü bugün onu terk eden insan yarım benide terk edebilir o yüzden gerçekten ya birlikte olduğunuz insanın geçmişini çok zor bulamayacaksınız ya da sorguladığınız insanı güven duymadığınız insan hayatınızda tutamayacaksınız.
Bence, eşiniz veya sevgiliniz uzun yıllardır birlikte iseniz şunu bilmelisiniz ; aranızda ki problem her ne olursa olsun sizi bilen bir eş veya sevgiliye sahipseniz , alışkanlıklarımızı bilen bir dost ya da hayat arkadaşına sahipseniz size önerim asla terk etmeyin , İster siz bunu düşünün veya düşünmeyin , kendisi için ailenizi veya sevdiğiniz terk ettiğimiz kişi ister istemez acaba beni de bir başkası için terk eder mi düşüncesine sahip olacaktır. Aşık olabilirsin sabretmelisin, evliliğini ya da birlikteliğini kötü etkileyen sebepleri ortadan kaldırmalısın her şeye rağmen gerçek bir geçimsizlik varsa ayrılık olmalı , başkası için değil çünkü insanız gün içinde dahi bir çok çekici bayan görebiliyoruz. Emin olun kimse sizi bilen ve tanıyan yıllarca beraber yaşadığınız kişi gibi olmayacaktır. Çünkü siz ona hediyeler aldınız , ona yakın oldunuz bir oldunuz , en güzel sözleri ona söyleyip kelime dağarcığınızı zorladınız. Şimdi kalkıp başkası için bunları yapabilmek kolay mı bence zor , hislerimizi bir kenara bırakıp mantıklı hareket etmeliyiz. Umarım mutlu olacağınız insanı , size değer veren insanı tercih etmişsinizdir. Ve umarım bir gün kim olursa olsun başkası için sevdiğimiz insanı bize değer veren insanı terk etmek zorunda kalmayız 😔
Ayh kimseden böyle bir şey beklemem asla müsade etmem, haberim varsa asla birlikte olmam. Tabii ki başkasını benim için bırakan, benide başkası için bırakır
Bu; benim birliktelik yaşayacağım insanda olmazsa olmaz dediğim bir kriter değil. Sonuçta aşk denen bir şey var ve insanın karşısına her zaman çıkmıyor. Çıkmışsa da zaten önünde kimse duramıyor. Ayrıca şöyle düşünmek lazım. Her ilişkinin bir bitiş sebebi var, aşk uğruna değil de tamamen saçmasapan bir ego uğruna da ilişkiler bitiyor. Kadınlar için sadakat kriterim, sevmediği birine bağlı kalmak değil; bana ne kadar bağlı olduğunu göstermesi ve bunu hissettirmesi..
Elbette; yuva yıkanın yuvası bundan olmuyor belki de... kuzenimin eşi kuzenimle sevgili olduğunda 9 yıllık ilişkisi vardı. 1 ay kadar bizim kızla sevgili olduktan sonra diğer ilişkisini bitirdi. Hoş bizim kızın da 3 yıllık ilişkisi vardı ya neyse. Evlendikten sonra adam eski sevgilisine mesaj atmış karım da çocuk da umrumda değil boşan dersen boşarım diye, kuzenim 8 aylık hamileydi. Kız yine iyi kızmış intikam almadı... yani ne demişler can çıkar huy çıkmaz
Böyle bir durumda 2 ihtimal var. Sevgilisine başından beri aşık değildir ve sevgili olmayı karşısındaki istemiştir o da yalnız kalmamak için kabul etmiştir ama sonra karşısına aşık olacağı biri çıkmıştır bu durumda başkası için terk eder diye düşünmüyorum. Diğer ihtimalde de sevgilisini seviyordur ama ayran gönüllü olduğu için bir yönden daha çok hoşuna giden birini görünce güya çok sevdiği sevgilisini bırakmakta sakınca görmez, böyle tipler herkesi bırakabilir.
Bazen doğru insan en yanlış zamanda karşımıza çıkar. Engel olamayız kendimize. Benimle birlikte olmak istiyorsa o kadından zaten kalbi aklı geçmiştir çoktan. Ve bitirmiştir. Bunu çok sorgulamam. Ve bana da aynısını yapar mı diye düşünmem çünkğ her ilişki kendi içinde değerlendirilir
Eder. Başkalarına yapan bana neden yapmasın? Böyle insanlara güven olmaz. Bu gibi durumlar insanın kişiliğini ortaya koyar. Beş para etmez kişilikte biriymiş ki bir başkası için sevgilisini terk ediyor. Yeni sevgilisi de nasıl karaktersiz biriymiş ki sevgilisini kendisi için silmiş birini kabul ediyor. Al birini, vur ötekine...
Terk eder. Çünkü benden iyisini bulduğunu zannettiğinde başka dala uçmayı çabuk bilir. Allah korusun tabi böylelerinden. Zaten zor güven kazanan biriyim. Güvenim giderse yıllarca düzelmiyor.
Huylu huyundan vazgeçmez. Bugün sana yarin başkasına tabii ki.. kimi kurnazlar bunu senden bile saklıyor ama olsun ilahi adalet er ya da geç vuku bulur 😐