şu an çalışmıyorum ailemden de para almıyorum züürt geziyorum çalışsamda asgarinin bi üstü alırım zaten ama karşımdaki insan ciddi paralar kazanıyo ailesi çevresi de öyle onunla ciddi ilişki yaşamaya korkuyorum sizce herkes kendi dengine göre mi olmalı (onun parasında gözüm yok bu arada sadece onun gibi bol töke harcayacak param yok ezilme duygum var )
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhabalar.. Bu durumda bence karşınızdaki insanın size olan yaklaşımı ve ilişkinin ileriye yönelik olup olmaması önem arz ediyor.. Karşı tarafın size olan yaklaşımı elbette çok önemli ama sizin de karşı tarafın parasında gözünüz yok diye boş oturmamanız gerektiğine inanıyorum.. Gencecik bir insansınız ve çalışmanız hem size daha özgüvenli hissettirecektir hem de toplumun içerisinde daha da gururla var olacaksınızdır.. Tabi ki bu benim kendi fikrim.. Bu belki şu an için size ve karşı tarafa sorun olarak gelmeyecektir ama emin olun ileride tüm koşullar değişebilir.. Dengenin var olmasından yanayım.. Elbette çok çok zengin olun demiyorum ama en azından çalışın ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun.. Keyifli geceler..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılArtık insanlar parası varsa karşısındakinin neden kendisiyle beraber olduğuna emin olamayabiliyor. Benimle param için mi beraber diye düşünebilir, o düşünmese ailesi öyle düşünüp aklına sokabilir. İnsanların birbirine güveninin kalmadığı ve güvenmemekte çok haklı olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Para için evlenen sonra boşanıp malına mülküne ortak olmaya çalışan çok kadın var, ben de zengin bir erkek olsam şüpheyle yaklaşırdım diye düşünüyorum. Bu durumda bence sizin o zengin olduğu hâlde çalışıyor olmanız çok önemli, onun parası yeter zaten diye düşünürseniz o da benimle param için beraber diye düşünür. İlişki olmaz demiyorum ama yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için dikkat etmek gerekiyor. Sadece onun yanlış anlaması da değil, siz de onun hakkında beni parası ile ezmeye çalışıyor diye düşünüp ona cephe alabilirsiniz. İki tarafından da lafına, tavrına dikkat etmesi lazım. Belli bir güven seviyesine gelene kadar dikkatli yaklaşmakta fayda var.
10 Yorumla
+1 yılİlla ki bu sorun olarak ilişkinizde veya evliliğinizde karşınıza çıkıcaktır diye düşünüyorum. Çünkü para kadar kültür de önemli bence o kişi eğer hem kültürlü hem de maddiyatı iyi olan birisiyse hayata bakış açışı, yaşam standartları belki seninle farklılık gösterebilir. Öncelikle anlaşıp anlaşamadığınız ortak konuları belirlemeniz veya bunun farkında olmanız lazım. Anlaşabiliyorsanız eğer para konusu ikinci planda kalır ama sadece orada kalır demiyorum illa ki etkiler.
burada biraz da sizin birbirinizi ne kdr sevdiğiniz, ne kdr istediğiniz, ailelerin görüşleri falan devreye giriyor bence. Tüm bu faktörlerin birleşimine bakın, her şey para değil yani bence..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklısın ezilme olur bence ya ben de aynı durumdayım gibi ve daha çok orta halli kendi dengin taraftarıyım çünkü insanlar bur bir yerden sonra size parası ile her şeyi kabul ettirecegini zanneder düşüncelerinizi karakterinizi satin almaya kalkar cüret eder ki ben böyle bir şey görürsem ya da düşünce yapıma aykırı rahat etmeyeceğim bir şey görürsem gerçekten bir dakika bile durmam para pul benim kişilik ve düşüncelerim kadar degerli değil rahatsız edici bir şey yakalarsan durma derim çoğu kiz gibi para aptalı olup karakterini satma yarın öbür gün aldatır üç kuruş ile def eder her şeyden önce kendine saygı duy ve öyle hareket et
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
50Cevap
+1 yılÖncelikle öyle ya da böyle bir iş edinmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Sonrasında aranızdaki sevgi ve iletişim güzelse, sizin ekonomi tabanınızda olan aktivite ve restaurantları tercih etmenizi öneririm.
Siz ona değil o size ayak uydurmalı.
Bu şekilde ilerleyen ilişkide neler sorun olacak bunu zamana yayarak öğrenebilirsiniz bence.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bu konu ilişkiye nasıl baktığına bağlı olarak değişir yani eğer erkek arkadaşınız maddiyatı fazla önemsemeyen ama gerektiği kadar maddiyata değer veren bir insansa ve bir ilişkide sevgi kavramına her şeyden çok daha fazla önem veriyorsa bu bir sorun olmaz yani siz az kazanıyormuşsunuz, çok kazanıyormuşsunuz buna takılmayacaktır. Kişinin mutluluğu nerede aradığına ve bir ilişkiye olan bakış açısına göre değişir kısacası. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 64,6b cevap paylaştı. Sevgi saygı muhabbet olsun yeterki
10 Yorumla
+1 yılBu hayat görüşün, insanlara bakış açın, şu an ilişkindeki yerin ve başka noktalar ile alakalı. Ayrıca sevgi üzerine kuruludur bu tür şeyler. Yani erkek olduğum için demiyorum ama Erkek kadına bakmak zorundadır benim kanaatim. Yani bu Kadının ihtiyaç sahibi olduğu ile falan alakalı değil yanlış anlamayın lütfen. Nasıl desem kültürel olarak kadın bizde daha değerlidir. Anne figürü ağır basar. Ayrıca görüştüğün kişi bunu takmıyorsa ezilip büzülüp asla başka şeylerden feragat etme. her şey zamanla düzelir. Kaldıki dediğin gibi bir durum var ise zor bir iş hayatı yaşamanı istemez diğer taraf. Açıkçası ben istemezdim. Durumum bu kadar iyi olacak ve gidip asgari ücret ile eşim çalışacak.
Ayrıca ezilip büzülürsen bu ilişkinize yansır. Daha dik dur ve kendine güven. Ayrıca hayat bu belki önüne güzel bir iş çıkacak.02 Yorumla
Soran+1 yılne güzel yorumlamışsınız bazı erkekler maalesef bu durumu kölelik olarak adlediyo asla böyle düşünmüyorum sizin gibi düşünen biriyle karşılaşsam içim çok rahat ederdi en azından kendimi sıkmazdım bazı şeylere karşı ama bazen de bu durumu karşı tarafın ailesi sorun ediyo layık görülmeme durumu var zor işler hayırlısı demekten başka bi şey gelmiyo elimden
- +1 yıl
Asla kendinizi sıkmayın. Zira Kadın ve Anne olmak hayatın en zor mesleğidir. Yani kendinizi ezip büzmeyin dememin sebebi ise ; Türk aile yapısında eşler çalışıyorsa bile erkekler çoğu maalesef ev işlerine karışmaz. Ama Annelik haftanın 5 günü belli saatler arasında değil. Her gün her saat olan bir şey ki anne olmasanız da böyle. Dolayısıyla bu olaylara aynı cins bireyler olarak bakma eğilimimiz var. Sadece erkek çalışıyorsa bile erkek ev işlerine bile yardım etmelidir. Mesela Perde takmak büyük eşyaları çekip temizlik yapmak kadın için çok zor iş. Karşınızdaki ile bu şeyleri çekinmeden net konuşun. Zira hayatınız içinden çıkılmaz bir hal almasın. Öteki türlü konuşmazda bu ikilemde kalır ve korktuğunuz şeyleri yaşarsanız hayat çekilmez olur. Evet ev hayatını tanımadığınız bir insan ile yaşamak çok zor. Ama tecrübe etmeden de bilemezsiniz. Bu konularda adım atın derim. Bunu tecrübe etmiş insanlar ile konuşun. Hayat tecrübesine inandığınız insanlardan fikir alın.
burada en büyük tehlike, zamanla bu ekonomik uçurumun sizi ezebilecek olması. Bir ilişkiye başlarken insanlar tuhaf şekilde her şeyin hep aynı biçimde devam edeceğini düşünür. Oysa zaman her şeyi aşındırır. Duyguları da, sevgileri de. Daha bir çok şeyi de. Sonra bir bakarsınız bu ekonomik farklılık birilerinin gözüne batmaya başlamış. "Ananın evinden gelirken ne getirdin ki"ye varmış, ya da "babanın evinde bunu mu gördün sanki" deyivermiş biri. Bunlar çok tehlikeli cümlelerdir ve buna maruz kalmak insanı resmen ezer. Bunları yaşamayacak bir düzey elbette tutturulabilir. Ama dediğim tehlike hep olacaktır. Eğer bir birliktelik yaşayacaksanız tavsiyem ekonomik özgürlüğünüzü asla bırakmayınız ve mümkün olduğu kadar kendi yağınızla kavrulmaya bakınız. Elbette ev kadını olarak da bir yaşam kurabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılİstediğin şekilde düşünmen karşındaki insana mahkum olmana sebep olmasın senin yerinde olsam şayet evlenmişsem kendimi geliştirmeme destek olmasını kabul ederdim çok gurur konusuysa karşımdaki insanın yapısına bağlı olarak bunu borç olarak da yapabilirdim. Bir güzel oturur kocamın evinde madem kendimi geliştiririr ya okurdum ya da meslek olarak uygulayabileceğim bir alanda kendimi geliştirirdim. Sonra da ben de çalışırdım. İnşallah da borcumu da öderdim öyle olsa mesela hani. Ama zırlama bacım. Kurban rolünden kurtul sen kendine inanmıyorsun biraz da hayata dair enerjin hevesin yok. her şey para değil ha bunları yapacak totom yok dersen de afedersin düşük ücretli bir yerde çalış kendi bak KENDİ birikimini yap kocan madem zaten yine düştüğünde yanındadır umarım. Kafan çattı mı o gün bir otelde uyuyup küsecek kadar özgürlüğün olsun. Günü zaten kurtaracaktır muhakkak ekmeğinizi suyunuzu sağlayacaktır. Ama sen önce kendine yaslan. Öptüm
10 Yorumla
+1 yılEğer ki karşınızdaki insana muhtaç olmayacak kadar bir geliriniz varsa, ezilme duygusuna yer olmamalı.
Ekonomik durumu sizden çok daha iyi olan birisiyle ciddi bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bunda hiçbir problem yok. Karşınızdaki kişi, ekonomik düzeyi ile sizi ezecek, küçümseyecek biri değilse, maddiyatın sözü bile edilmez zaten. Eğer ki öyle biriyse, bu ilişkinin maddiyattan bağımsız başka sorunlrı var demektir, karşınızdaki kişi sorunlu demektir.
Özetle, yapmanız gereken, her ilişkide olduğu gibi, karşınızdaki insanı iyi tanımaya çalışmaktır. Bu kişi sizin giyindiğiniz markaları, yemek yediğiniz yerleri beğenmeyecek, küçümseyecek, sizi kendi standartlarına çekmeye çalışacak, mevcut halinizden mutsuz olacak birisi mi?
Sizi olduğunuz gibi seviyorsa, sağlıklı bir ilişki yaşamanız önünde ekonomik bir engel olacağını zannetmiyorum.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Bu tamamen karşındaki kişi ile alakalı
Maddiyata önem veren ve karşındaki kişinin de kendi gibi olmasını istiyorsa tabiki mutlu bir ilişki olmaz ki zaten ilişki olmaz
Kimisi kendi dengini arar
Kimisi kalbine denk olanıSen bu soruyu soruyorsan kafanı karıştıryorsa bu durum o bu şekilde düşünmese bile sen ikna olmayacaksınMutlu olmanız zor gibi00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Bir kadının para kazanması sadece kendisi içindir. Senin maaşına göz diken onunla geçinirim diye düşünenle olma zaten. Hem bir kadın umut vadetmemeli. Erkek kadına bakınca ''ya bu kadınla hayat çok güzel geçer!''demeli ve kadın karşısındakini kaybetmekten korkmadan hareket etmeli.
044 Yorumla
Soran+1 yılevet çok haklısın ben de öyleyim ama mahcup hissetmez misin hem biri şey yazmış asla evlenmem öyle bi kadınla böyle düşünenler de çok gerçi adamına göre sanırım
Soran+1 yıldoğru canım b. k gibi param da olsa böyle düşünen birine bakmam zaten
Soran+1 yılyazdığına baksana ya saçma sapan böyle düşünen bi adamla karşılaşmak istemezdim zaten
Soran+1 yıl@met96 ben öyle düşünen kadınlardan değilim beni ilgilendirmiyo sorunuz öyle olanlar var bunu da doğru bulmuyorum
Soran+1 yıl@met96 bi kadınla bi erkek bu konuda eşit değildir ben de buna katılıyorum çook uzun konu tartışırdım ama gitmem lazım evet sadece paraya bakan kadında haksızdır hiç sevmem ama bi erkek sadece kadının parasına bakıyosa o erkekle de olunmaz ben bi erkekle hayat kuruyosam benim ve doğacak çocukların geleceğini düşünmeli bana bırakmamalı benden beklememeli bence
- +1 yıl
@met96 maddiyat sadece türkiyede mi aranıyor kadınlar her zaman kendisine çocuklarıma bakabilecek ayakları yere sağlam basan ve kadın istedikçe ona ve çocuklarına gerekli koşulları sağlayabilen erkek ister çünkü kadın yuvadır ailedir çalışmak o kadar kolay değildir bi kadın için bunun doğurması var büyütmesi bakması var buralarda hep kadın rol alıyor erkekte bi işe yaramalı evde yan gelip yatmamalı. Sen de o cinstensin demek ki olmasan bu kadar tatara yapmazdın bu tiplerin hiç onuru gururu da yok kadın parası yerken kadının o kadar zorlukla eve gelip işlere devam ettiği halde kazandığı paranın üstüne kondukları zaman da gram yüzleri kızarmaz. Biraz erkek olun da bırakın kadınlar aileye bakabilecek maddiyatı olan erkek istesinler çünkü en doğal halkımız bu size kalmasın bu kadar feminenleşmeyin
- +1 yıl
15 yaşından beri çalışıyorum gayet rahat evime bakacak güçteyim 4 yıl yalnız yaşadım yemek de yaptım temizlikte yaptım ev işini gayet iyi biliyorum ve iş hayatıyla karşılaştırılamaz bile iş hayatı çok daha zor ben karımın parasını yiyecek değilim aynı şekilde onu evde hizmetci gibi görecek biri değilim yemek de yaparım temizlikte yaparım ama ben işe gidip gelecek için çalışıyorsam oda çalışacak belli bir süre sonra çalışmak istemiyorum 45 den sonra işe gidecek değilim bunun için onunda ev ekonomisine katkısı olmalı 65 yaşıma kadar çalışıp ömrümü onun kölesi edemem.
- +1 yıl
@met96 erkekler sadece kadına yaranmaya çalıştıkları sürece ve ona köle oldukları sürece mutlu olurlar :)) ben feminist ya da feminazi de değilim doğa böyle işliyor. Erkekler para kazanır karısına getirir karısı da evdeki çocuklara dağıtır aileye eşit dağıtır. Sen 45ten sonra ayakları dikip tv izleyeceğim o yüzden sen de çalış dersen kadın sana bi tane çakar yüzüğünü de eline verir yollar seni ananın evine. O ruh halinin yeme de yanında yat şimdi 😀😀 Erkekler kendileri için bir şey yapıldığında mutlu olmazlar. Ama karşısındaki kadın için çaba harcarsa ve o kadının bu çabaya mutlu olduğunu görürse onun mutluluğuyla eşit oranda mutlu olurlar. Bu yüzden köle olmak onlara yarar. :)))
- +1 yıl
Çocuk yapmak istemiyorum ayrıca sen erkeği köle olarak para getirecek gelir kaynağı olarak görüyorsun ve ben eşim için zarar demedim sen maddi olarak yerinde sayarsın dedin bende sana şu an için giderim yok kazandığım parayla yatırım yapıyorum ve daha çok kazanıyorum çalışmayan kadının maddi olarak yararı değil zararı olur dedim burada ki söylemek istediğim şey yerimde saymadığımı aksine çalışmayan kadınla evlenirsem yerimde sayacağımı göstermekti
- +1 yıl
Sevgililerim hepsine en baştan evlilik istemediğimi söyledim ama beni tanıdıktan sonra 4 sevgilim den 3 ü benimle evlenmek istedi senden iyi baba olur iyi eş olur dediler çalışan kadın istiyorum 45 den sonra bende rahat etmek istiyorum diye kötü eş ve kötü baba olmuyorum annem de babam da çalıştı 45 yaşından sonra ikiside çalışmayı bıraktı ve ben babamdan memnunum çocuğum olsa ya da karım emin ol mutlu etmesini bilirim ama çalışacak
Soran+1 yıl@met96 bak arkadaşım yeni gördüm ama es geçmek istemedim arkadaşında benim de söylemeye çalıştığımız şey kadının da erkeğin de bu hayatta farklı sorumlulukları vardır bu taa ilk insandan bu yana gelmiş bi şey evet ben de çalışıp ayakların üstünde duran ve bir erkeğe muhtaç olmayan ekonomik olarak özgür bir kadın olmak istiyorum fakat eğer birgün çocuk yapmak istersem ona bakmak isterim yani bu da kariyerden ileri gelir bunu bana sağlayabilen ekonomik olarak çocuğuma ve bize bakabilcek bir erkek sevgi varsa aramızda önceliklidir maddi anlamda kötü olupta aşık olamaz mıyım olurum hiç sorun değil gerekirse tuvalet temizler eve destek olurum ama 3 çocuk yapıcaksam 1 e düşer onun büyümesini kaçırırım belki ama yine de eşimin sırtına yük bindirmem sen para getir diye yani yoksa da napalım di mi ama sen diyosun ki kadın da çalışacak banane ben köle miyim allah allah zaten bu zihniyette bakıyosan ne evlen ne çocuk yap yemin ederim gidip babamın elini öpücem onun gibisini yeni nesilde bulmak zor sanırım neyse çok uzadı sorumla hiç ilgisi yok bu konunun herkes fikrini paylaştı sen öyle düşünebilirsin biz de böyle düşünüyoruz
- +1 yıl
Son olarak şunu söylemek istiyorum susidil sevgil olayını sadece oynaşmak olarak gördüğü için sadece evleneceği paralı erkeklere elletitp sevgili ile yemek yeme sinemaya gitme gibi şeylerin olduğunu bilmeyen bir kız sanırım sana lafım yok ama kadın orada erkek köle olmalıdır diyo sesini çıkarmıyorsun ben eşim çalışmalı deyince gidip babamın elini öpecem diyorsun sor bakalım annene babanı köle olarak mı görüyor
Soran+1 yılsusidille ortak düşüncem bir kadının parası çalışması sadece kendi için olmalı sen çalışmayı dayatıyosun biz de bu duruma yanlış diyoruz aman ya istersen karının parasını ye yat evde valla senin düşüncen ama asla katılımıyorum sana
- +1 yıl
Ben diyorum ki ben para kazanırım gayet iyi de kazanıyorum ve ev işlerini de yaparım temizlikte yaparım yemek de yaparım hatta eşim başkasının yanında çalışmak istemezse işte kurarım burada çalışmak istemeyen ben değilim siz kadınlarsınız ben evde yatarım demiyorum karımın parasını da yerim demiyorum ama koca parası yiyip evde durmak size daha cazip geliyor arkadaşının dediği gibi köle arıyorsunuz eve para getirecek
- +1 yıl
@met96 Ben nasıl bi kölelik olduğunu zaten anlattım analttigim hiçbir şeye de karşı çıkamadın ayrıca bu hor görmek değil siz de böyle daha mutlusunuz biz de daha mutluyuz çaba harcamak istemeyen erkekten hayat boyunca bi bk olmaz anca işe gider gelir arada da spor yaparsınız öyle hiç büyüyemeden ölür gidersiniz. Mesela çocuğu olmayan çiftler hala liseli aşık gibidir çünkü neden onları büyütecek olgunluğa getirecek koşulları yok. Hayata bunlardan da lazım gerçi
- +1 yıl
Benim mutluluk anlayışımda o yok fark ettiysen genel olarak erkekler değişiyor senin dediğin gibi mutlu olacaklarına inanıp evleniyorlar ama bak bakalım boşanma oranları ne kadar artmış eskidenmiş o senin dediğin mutluluk yaşam kalitesi artmazsa kadın ya da erkek mutlu olamaz yaşam kalitesini artırmak için para lazım bunun için kadın da erkekde elini taşın altına sokacak o kurdukları hayat için mücadele edecek
Soran+1 yıl@met96 kaç yaşındasın bilmiyorum ama olgun düşüncede biri değilsin çok küçüksün belli ki büyüdüğünde hayatında gerçek şeyler yaşadığın bir kadın karşına çıkarsa belkş bu dediklerimizi anlarsın ben koca parası yiyeyim evde bi tarafım büyüsün demiyorum anlamadın ki kocam beni çalışmaya mahkum tutarsa orada sıkıntı başlar istersem kariyerin alasını yaparım istersem evde çocuk büyütür kocama aileme bakarım bana bunun zorunluluğunu yaşatamaz bi erkek sen de diyosun ki hayır efendim çalışacak çalışmalı
- +1 yıl
Ben kadın ve erkeğin %100 eşit olduğuna inanıyorum size göre böyle değil siz erkeğin yeri iş kadın ister çalışır istemezse evde çocuk bakar diyorsunuz ben buna kesinlikle katılmıyorum ben çalışıyorsam eşimde çalışacak eşim yemek yapıyorsa bende yemek yapacam temizlik yapıyorsa bende temizlik yapacam yani kadınım görevi erkeğin görevi diye bir şey yok benim için ikiside gidip para kazanacak ikiside gelip evin işini yapacak. Saygı duyuyorum öyle isteyen erkekler çok zaten ben farklı düşünüyorum kabul ediyorum ama özellikle yurt dışında benim gibi düşünenler çok olduğu için çoğunluk böyleyse doğrusu bu demiyorum tamamen bizim kültürümüzde var bu yapacak bir şey yok umarım ilerde değişir
- +1 yıl
Neden ben çalışmak yerine karı parası yemek isteyen biri gibi görüyorum ben çalışacağım diyorum evde yatacağım demiyorum ama siz ısrarla karı parası yiyen diyorsunuz benim gayet iyi işim var işimi bırakacak değilm kadının parasına ihtiyacım yok ama çalışmalı daha rahat daha kaliteli bir hayat için benim için değil kendisi için çalışmalı
- +1 yıl
Ayrıca ben gayet mutluyum kimse için fedakarlık yapmadım evlenmedim hayatımdan memnunum evli arkadaşlarım bana göre mutsuz depresif biz ettik sen etme evlenme diyorlar hatta kız tanıdıklarım var onlarda evli kesinlikle evlenme çekilecek dert değil diyorlar ben gayet mutluyum mutluluğu evlilik ve çocukda aramıyorum
- +1 yıl
@met96 sen kadın olsan evlenince eşinle eve ortak harcama mı yaparsın yoksa zaten o kadar stresin içinde çalıştığın için sana bakabilecek biriyle mi evlenirsin yoksa eve para getir daha iyi standardımız olsun diyen biriyle mi? Komik olmayın bu kadar ya az erkek olun kadın sömürülecek bir varlık değildir evine bakamayacaksan karına istediği şartları sağlayamayacaksan evlenme
- +1 yıl
Tamam sen benim yerimde olsan ne yaparsın aylık ortalama 15 ile 30 arası kazanıyorum Türkiye de kadınların çoğu para için evleniyor beni sevdiğinden asla emin olamam kendi ayakları üzerinde durmazsa ya benimle para için evlendiyse ben bu şüphe ile evlilik istemem eşimin de iyi bir geliri olursa derim ki bu kadın beni seviyo derdi para değil zaten kendi parası var he diyelim ki öyle birini bulamadım çatır çatır yerim kendi paramı tek başıma beni sevmeyen derdi para olan kadını hayatıma almam.
- +1 yıl
Ben asla bir kadının parasına göz dikmem ama evlilik kurumunda bir kadının kazandığı parası kendine ama erkeğin parası tüm evin? Bunu bir erkek dese cimri olur ama kadın diyince problem yok? Eğer aynı evde yaşıyorsak herkes taşın altına elini koyacak. Eğer bir erkek eve kendisi bakıp kadının kazandığı parasını bencilce kendisine harcamasına göz yumuyorsa net enayidir.
- +1 yıl
+1 yılMahcubiyet hissettirmemeye çalışsa da durumu iyi olan, hep bir içten içe mahcubiyet olacaktır karşılıklı. Biri öyle hissettirdiği için, biri öyle hissettiği için sorun olacaktır. Yürümez…
Eğer Avrupa’da yaşayan biriyle, burada yaşayan birini karşılaştırıyorsan uzak mesafede sorun olup, yakın ilişkide sorun olmayacaktır. Çünkü eşit şartlarda yaşamak insanları daha huzurlu, mutlu, üretken ve sevgi dolu yapar. Böyle insanlar anlaşmanın yolunu bulur.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İlişkinin boyutu ve adından asılı bi şey bu. Evlenilirse kalsi Sinderella masalı olur. Gerçi bizde prensler ve anneleri Sinderellanın üvey annesini aratmıyor :) Evlenmem arada bir görüşür buluşurum diyorsanız sıkıntı yok bence. Pahalı olmayan yerlerde yemek yiyip vakit geçirilebilir. Her tür halde sevgi karşılıklıysa ne maddiyat ne de onun yokluğu koymaz.
00 YorumlaYaşayamaz denge uyum esas alınarak ilişki de mutluluğa kavuşulur iki tarafında karakteri maddi durumu iyi olmalı işi iyi olmalı örneğin eğitim çalışanları öğretmenlerle müdür ya da müdür yardımcıları ile sağlık çalışanları doktorlarla hemşirelerle iyi anlaşır tabi bu sadece örnekti öğretmen doktorla da savcı ile de iyi anlaşır ama tutup da tabi bir mağaza çalışanı ile kasiyerle zorlanır denge uyum o yüzden üstüne basarak söylüyorum önemi fazla diye.
00 YorumlaBence kendini hiç ezilmiş hissetme ileride ciddi bir şeyler yaşanacak olursa bence aileden bir kişinin maaşının iyi durumda olması bu dönemde çok büyük avantaj. Bir de hayat herkese eşit davranmıyor maalesef başkasının şartlarına biz sahip olamıyoruz, aynı şekilde bizim şartlarımıza da başkası sahip değil. O yüzden bu tarz şeylere hiç takılmamak gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz evlenseniz bile evin geçimini sağlar eşin çünkü maddi gücü var. Senin kazandığın para da senin kişisel ihtiyaçlarını gidermen için yeterli olur. Ne var bunda hiç çalışmayan, ev hanımı olan kadınlar var zengin kocaları olan.. onlar hiç komplekse girmiyolar valla gördüğüm kadarıyla. çatır çatır yiyolar hazır paraları🤦♀️
123 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkim için diyosun
Soran+1 yıl@rızıo ya seni engellicem ne m. l insansın sen ya zenginle evlendi diye adam enayi oldu battı diye de köpek yerine mi koyuyosun 13 yaşında mısın nesin git iki kitap oku be adam
Cevap sahibi+1 yılBence eşine karşı saygılı ve sevgi dolu ise bir kadın, her şeyin en iyisini hak ediyordur. Çünkü o kadın adama evinde huzur ve mutluluk veriyor.
Ama sırf para yemek için evlenenlere diyecek sözüm yok
Soran+1 yıl@rızıo yeah aynen
- +1 yıl
Niye erkeğin parası ev için harcanırken kadının parası kendi için olsun? Evlilik iki kişinin bir araya geldiği kurum değil mi? Valla buradaki mavi arkadaş haklı. Bu tür kadınları besleyen erkek enayidir. Erkek eve bakacak ama kadın parayı kendisi harcayacak? Yok öyle bir dünya. Eğer erkek ben paramı kişisel ihtiyaçlar için harcayacağım dese cimri olur ama kadın yapınca problem yok. 😒
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılya iki taraf da eşit gelir kazanır tamam hayat müşterektir derim ama sen karının aldığı maaşın bilmem kaç katını alıp da karından eve destek olmasını mı beklersin? en azınan kendi harclığını cıkarır sana yük olmaz kız. böyle düşünüp karınızın üç kuruş parasına da kalmayın bi zahmet
Soran+1 yılsizin gibiler de varmış yapacak bir şey yok kadınlar sırf sizler gibileriyle karşılaşmamak için bile çalışmalı bence düşünsene eşim böyle düşünüyo çocuk doğursam 3 aylıkken git çalış dersiniz durumu olmayınca çalışmak konu değil tabi ama zaten rahat geçinen bi adam eşini zaten çalıştırmıyo bence kadın yine çalışmalı ayakları üstünde durmalı ama erkekte buna zorlayamaz
- +1 yıl
Benim kimsenin parasında gözüm yok. Benim problemim bencilce "ben para kazanıyorsam kendime harcarım ama eşim kazanıyorsa evin parasıdır." zihniyetinde. Evlilik kurumunda herkesin taşın altına elini koyması gerekir. burada problem olan senin "üç kuruş" paran değil. Tarafların her konuda eşit olması.
Soran+1 yıl@Clairvoyante yani tabi ki evlilikte te hayat müşterek ben çalışmam demiyorum ama beni buna zorlayacak bi koca istemem ayrıca ben çalışmasam bile evi geçindirmeli bi erkek hayattaki sorumluluklarımız farklı ve bunu dert etmemeli ediyosa sevmiyordur zaten benimle başka bi şey için birliktedir ondanda uzak dururum
- +1 yıl
@Clairvoyante kadın erkek eşittir diole düğün hesap ı erkek e giriyor ev alan erkek oh kadın olmak zormus nah zor samanlık gıbı evde oturup muhendise orasını burasını elletip beygir gibi kişneyen kadın bılıom. boşansanda kurtulamıon nafaka ödüyon kaldırsınlar nafaka olayını engellı insanmı.
- +1 yıl
Senin dediğinin erkek versiyonunu diyince bak hemen "bizim gibiler" olmuşum. Kimsenin sizi zorladığı veya doğum yaptıktan sonra işe yolladığı falan yok. Burada denilen şey eğer iki tarafta kazanıyorsa bu paranın ikisinin de eve ait olduğu ve bir tarafın parayı bencilce kendisinin harcamaması gerektiği. Lafı hemen çarpıtmışsınız. Bence erkekler sizin gibilerle asla evlenmemeli, umarım evlenip karşınızdaki erkeği yakmazsınız zira haksız olduğunuz zaman bile asla kabul etmeyip lafı çarpıtarak üste çıkmaya çalışıyorsunuz.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılaynen siz haklısınız. lütfen yeter bildirim görmekten fenalık geçircem
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk sorun yapmasada ailesi yapıyor başıma geldi biliyorum. Eski sevgilimle ciddi düşünme aşamasına gelmiştik ailesine beni açıkladı ama ailesi o bizim ailemize layık değil demiş ( ki ben üniversite okumuş mesleği olan bir kızım) ama yetmemiş onlara zengin değiliz çünkü. Baya sorun oldu küçük gördüler beni daha fazla devam ettirmedik birbirimizi sevdiğimiz halde severken ayrılmak zorunda kaldık hatta sevgiden öte aşktı bizimkisi :/
02 Yorumla
Soran+1 yılben de bundan bahsediyodum işte yazık olmuş ne diyeyim onlara da kendileri gibi bir lüzumsuz denk gelsin de anlasınlar ne olduklarını
Cevap sahibi+1 yılAh inşallah zengin ama onlara gününü gösterecek bi gelinleri olur umarım. Karşıdakini ve ailesini iyi tanımak lazım tabi bu benim başıma geldi diye herkes aynısını yaşayacak diye bir şey karlı tarafın insanlığı çok önemli
Eşit miktarda bi kazanç olmasa bile gerektiğinde ona muhtaç kalmayacak kadar bi gelirin olmalı. Her iki tarafında bi katkısı olmalı maddi ilişkilerde biri az biri çok fark etmeksizin. Saygıyı arttırır bu durum
32 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. İyi kötü bir işin olsun.. kendini hem iyi hissedersin.. hemde muhtaç olmazsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazı kızlar aksine vampir gibi yapışıp emer kendinden zengin erkekleri, hiç de utanmaz, erkekler de öyle kızları sever, çünkü ise yaradığını hisseder erkek. Bazı kızlar senin gibi eğilip bükülür içsel olarak eziklik duygusu yaşar, bunu sezen erkek kadını çekici bulmaz.
10 Yorumlaher kadının kolunda meslek bileziği olmalı.. asgerinin biraz üstünde alıyor olman çalışmana engel değil ekonomik özgürlüğün olmalı.. bu düşünceyle daha çok ezilirsin yol alırsın..
22 Yorumla
Soran+1 yılben zaten ekonomik özgürlüğüm olsun diyorum anlamadın heralde adamın parasını yicem demedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba,
Benzer şekilde benden maddi olarak ciddi anlamda iyi biri ile ilişki yaşadım.
Şunu söylemem lazım tamamen karşındaki kişinin paraya bakış açısı ile ilgili bir durum. Yani seni sahip olduğun düşüncene, karakterine ve görünüşüne göre seviyorsa bence maddi durum son planda kalabiliyor.
Şöyle düşün arabası olmasa ve senin olsa onu bırakmaz mıydın?
Canını sıkma yaşa ilişkini ben mutlu oldum00 Yorumla
+1 yılErkek paşa da olsa işsiz bir kadınla geçinir mutlu olur. Kadın astıyla bile geçinemez. Erkeğin güçlü olduğu değil kadının güçlü olduğu evliliklerde şiddet, ihanet ve boşanma görülüyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı. Ne kadar sevgi ve saygı önemli desek de maddi durum azımsanamayacak kadar önemli. Çok sağlıklı bir ilişki olmaz. Ha ben ayak uydururum, gelirimi ya kendim tek başıma ya da onun yardımıyla aynı seviyeye çıkarırım diyorsan o başka.
00 Yorumla
+1 yılÇok zor. Her ne kadar taraflar "seviyoruz, bir şey olmaz." dese de ekonomik olarak güçlü taraf diğerini her türlü kavga, tartışma vs. durumlarda ezip, bunu diğerinin başına kakacaktır. O yüzden davul bile dengi dengine olmalıdır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bence iki insanın birlikteliği başladıysa mutlu iseler maddiyatin kimde olduğu hangisinin paralı parasız olduğu pek önemli değil. Çünkü para bir araç ama kişi partnerini bulmuş ise paranın hükmü kalmıyor ortada.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Özgüven problemleri yoksa mutlu yaşayabilirler ancak taraflardan birinin özgüven problemi varsa bu durum her defasında gün yüzüne çıkar çıkmasa bile içten içe kemirir ve ilişki ayrılığa götürür
10 YorumlaEğer hiçbir harekette bulunmadığı halde parasından dolayı eziliyor hissediyorsan ilişkini ciddiye al. Ama eğer onun hareketlerinden dolayı öyle hissediyorsan bi düşün bence
00 YorumlaOlabilir sanırım ama iphone pro max sim odugunda bokumu balta kesmeyecek az daha sabır le havle le havle 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılne hiç bi şey anlamadım
Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. İnsanın içindeki ahlak gelişmişse kimse para ile kimseyi ezmez ama bu ahlak adamda yoksa geçmiş olsun der geçerim.. ve hiç paralı bir erkeğin kadına çok çok iyi davrandığı senaryo olmamıştır
00 Yorumlaben takmam ama karşımdaki kompleks yapar muhtemelen benden zengin kızla ilişkim oldu ama orta çaplı kazanıyordu ben öğrenciydim öyle çok zengin değildi yani
00 Yorumla
+1 yılOnun ne kadar senin nekadar kazandığın değil ciddi bir ilişki yaşayıp ilerde maddi kazanç konuları açılırsa durum üzücü olur önemli olan ikinizin birbirinize olan sevgisi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılSevgi aşk bir yere kadar. Onun alışkanlıkları, takıldığı ortamlar da lüks mekanlarsa, bu sana fazla gelecektir. O ezikliği yaşarsın mutlaka.
10 Yorumla Hanzo değilse parasıyla ezmeyecekse sen kendin dert etme
20 Yorumla
+1 yılEğer karakterinde azıcık bile sıkıntı varsa bunu yüzüne vurması muhtemeldir.
20 Yorumla
+1 yılDenklik önemli bence. Kendisi ezmese çevresi ailesi ezer, hor görür.
20 Yorumla
+1 yılSevgi ve saygı varsa geriye kalan her şey için konuşa konuşa bir yol bulunur.
Ama sevgi ve saygı yoksa SIRTINDA HACCA GÖTÜRSEN boş.
Seviyorsan bazı şeyleri görmezden gel.20 Yorumla
+1 yılSadece sen kendini kötü hissedersin ama denemekten bişey kaybetmezsin akışına bırak ve yaşa bu hayatı.
00 Yorumla
+1 yılgunumuzde hayr oyle insnalar kalmadi sinif ayrımı yapiliyor ama sevgi tanımınsa evet çünkü para sevgiyi etkilemez para sevgide etkisiz eleman olmali
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Önemli olan diğer konulardaki uyum ve denklik.
Zeka, caliskanlik, tavırlar, saygı, güven, libido.. Vs00 Yorumla
+1 yılYaşar tabiki neden yaşamasın. Bir insanı severken işine mi bakıyoruz ya da gelirine mi bakıyoruz
02 Yorumla
Soran+1 yılbakan da var
- +1 yıl
Sen de bak öyleyse ne diyeyim
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bence eşitlik olmalı. Kadın ayda 3 bin, erkek ayda 30 bin kazanıyorsa iyi değil. Arada aşırı uçurum varsa bence sağlıklı bir ilişki olmaz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılO parasıyla seni kullanıp atarss sıkıntı, gerçi senn ciddi düşünmüyorsan sıkıntı olmaz , ciddi iseniz ikinizde kızın zengin olması şart değildir nasıl olsa senin vereceğin şey genelde paradan daha deeğrli ;)
00 Yorumla Yok asla değil çok aşk olsa bile asla mümkün değil. Parası olan yönetip hakimiydi kurmak ister.
10 YorumlaBence erkeğin limiti yukarıda ise sorun olmaz ama kadın içinse gurur söz konusu olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeğin her zaman daha çok kazanması lazım bi tık bırakırsin ilerde işi onun parası fazla olursa her zaman iyidir
20 YorumlaYaşayabilir ya duyguların ekonomiyle ne alakası var manyak mısınız 🤦🏻♀️
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılSevgi ve saygı varsa böyle şeylerin dert olacağını sanmıyorum..
00 Yorumla Karsindakinin cuzdani yerine vicdanina bakan kisi ise mutlu olmamak icin bir sebeb yok
00 Yorumla
+1 yılFark etmez sevgi ve aşk varsa birliktelik mümkün. Fakat mantık evliliği yapan da var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞahsi düşüncem kimse yanlış anlamasın soranda anlamasın eğer zengin olan sen olsaydın bu çoçugu kabul etmezdin kolay kolay zengin kız fukara bir erkekle olmaz bu ülkede ama erkeklerde durum çok farklı erkekler bunu problem etmez tabi karakter meselesi ama geneli kızı sevdikten sonra problem etmez o çocuğun sevgisine samimiyetine güveniyor inanıyorsan ilişki kurarsın tabi sen tanıyorsun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılSevgi ve aşk her şeyden üstündür. Hiçbir şeyin önemi olmaz.
00 Yorumla Yaşar, neden olmasın. İkisi de bir birini sevdikten sonra kimse karışamaz
00 Yorumla
+1 yılanca filimlerde (filmlerde değil fiiilimlerde) olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gizli Üye davul bıle dengı dengıne ör bir doktor hemşire ile evlenırmı
010 Yorumla
Soran+1 yılevlenir ne var bunda
Soran+1 yılevlenir kardeşim evlenir ama bu düşüncede olana bakmaz
Soran+1 yılevlenmeme sebebi başkadır aşk sevgi yoksa evlenmez tabi
Soran+1 yılhhadfgj sorunlu birisin sanırım neyse sen denginden düşükle olma sakın zehir edersin yoksa kıza hayatı
- +1 yıl
Doktor akrabam (erkek) hemşire ile evlendi yine doktor tanıdığım (kadın) polis ile evlendi ve hala evliler var ama az böyle durumlar bence nedeni de doktorlar doktorlarla ve diğer sağlık çalışanları ile fazla vakit geçiriyorlar iş hayatı veya sosyal hayatta
- +1 yıl
@Hayal_dir_hayal dogrudur ama ben hiç çalısmayan kadınla evlecenı sanmam bu devirde evlılıklerın çogu mantık evlılıgı
Maddi güce önem vermeyen kişiler ise gayet mutlu olurlar
00 YorumlaApla toplum şöyle erkek fakir kız zenginse herkes dengi dengine tam tersiyse sorun yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldavul dengi denginedir. Olmaz o iş. ben erkek olsam zengin olsam zengin kadın ararım. Ne diye yolunmuş tavuğa döniyim.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnsanlık da iş görür de... ama para her işi görür... her işi 🤷♀️
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabası size yüklüce bir Çek uzatıp noğlumdan uzak dur derse şaşırma :)
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNayır nolamaz Watty nedir ulen sonra ben bilimoyum sen biliyor musun dedim sana :)
herkes kendi dengiyle olmalı… istediği kadar sonradan yaşasın kendi hayatında görmediyse o çevreye ayak uyduramıyor. ya bitiyor ya da sonradan görme oluyor yani
13 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ben yaşayamam 6000 TL maaşla zor geciniyorum tek başıma 😂
11 Yorumla
+1 yılNormalde kadın "ben kadınım zaten sen ihtiyaçlarımı karşılamak zorundasın, benim bilmem neyim var hıh" havalarındayken; erkeğin onunla eşit olması imkansız Türkiye'de :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızlar paralı. erkeği tercih eder adam fakir olsa bakacak mısın
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Ekonomik durumu arasında uçurum olan iki insan mutlu bir ilişki yaşayabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler