Birbirini seven ama hayat görüşü, yaşam tarzı farklı olan iki insan mutlu olabilir mi? Bir gelecek düşünülebilir mi?
Bu sizce mümkün müdür?
Bu sizce mümkün müdür?
Bir taraf kendini degistirirse ilişki yürür ama yine de kendi içinde huzuru olmaz. Çok farklı zıt insanların birlikte geleceği pek parlak olmaz. Tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Insan değişmez özünde neyse odur. Sen papyon takmayı sevmiyorsun her gün diyor ki sevdiğin tak onu ben böyle istiyorum. Onun için takarsın onu anlasirsiniz mutlu gibi gözükürsunuz ama sen mutlu olmazsin bu durumdan bir zaman sonra çünkü bu sen değilsin. Umarım anlatabilmisimdir. Kafa yapısı yaşam tarzı benzer uyumlu çiftler daha makbuldur. Davul bile dengi dengine sözü boş değil
Unut onu diyorsun...
Başlarda sorun olmaz ama uzun vadede anlarsın ne demek istediğimi. İşler ciddilesecek aileler tanışacak hayatlariniz bir olacak. Fikirlerin yaşam tarzın uymayan biriyle bir ömür gecinebilir misin?
İşin ciddileşip ailelerin tanışma aşaması zaten başlıca bir sorun olacak. Onunkiler çok farklı, benimkiler de öyle. Ki farklılıklara açık bir ailem de yok. Ama tek sığındığım gerçek, seviyorum. O da seviyor. Bu kadar.
Aileden uzak birbirinize saygı anlayış içerisinde yurutulebilir. Eger böyle bir olgunluğa sahipseniz. Zor ancak imkansız değil seviyorsaniz
Kendisi ailesinden uzak, başka bir şehirde yaşıyor zaten. Olur da evlenirsek, ailelerle ayda yılda bir görüşülür.
Aileler tanışırken iki taraf da huyuna gitmeli. Büyükler arasında pek ayrıntılı konuşmalara girmemeli ki fikir ayrılıkları olmasın. Sadece tanışma şeklinde olup birbirlerini kabullenmeliler çocukları için. Ailenize bunu sizin de belirtmeniz lazım
O zaman pek sorun yasamazsiniz aranızda anlaşılabiliyorsaniz farklılıklara rağmen ne güzel. Allah bozmasin
Amin. Söylediklerini dikkate alacağım, çok çok teşekkür ederim.
Rica ederim mutluluklar :)
Biraz zor bence. Aynı evin içinde yaşayacaklar ve tarzları birbirine uymuyorsa, bir süre sonra can sıkıntısı halini almaya başlayabilir bu durum. Anlayış da bir yere kadar sonuçta.
Saygı ve sevgi olduktan sonra her şey hallolmaz mı ki?
Her şey sevgi ve saygıyla hallolmuyor ki. Bunlar temel şeyler, bunlar zaten olmalı evet; ama tarzlar farklı ise eşlerin birbirini tamamlaması zor olacak.
Benim en çok düşündüğüm de ailelerimiz. İşin o kısmı zor.
İşin aile boyutuna gelmedik bile daha evet. O nedenle en baştan başlamamalı eğer böyle bir durum varsa arada. Bağlandıktan sonra kopamaz insan kolay kolay. Problemler de cabası maalesef.
Aileler olgun davranıp çocuklar için durumu kabullense yine de olmaz mı dersin?
Hmm, hadi aileler bir şekilde anlaştı, siz nasıl anlaşacaksınız karşı taraf ile? İki zıt kutupsunuz... Bir kitap önereyim, bir bakın isterseniz. Doğan Cüceloğlu - Evlenmeden Önce
Teşekkür ederim, not ettim mutlaka bakacağım.
Rica ederim, şimdiden iyi okumalar. Umarım yol gösterici olur sizin için. :)
Bilmem olabilir
O kadar olumsuz görüşün içinde sadece buna tutunmak istiyorum. Çünkü seviyorum, çok.
Insallah diyelim
Sevgi varsa Ayda bile yaşanır !!!
@Zorunluuye Konuş be. Umudumu kırıyorlar :(
Belki ayrıldıktan sonra ikinizde istediğiniz hayatı yaşayamayacaksınız? Nerden belli bunun için sevilen kaybedilirmi sonuna kadar yürüyün allah yardımcınız olacaktır siz doğru adımları atın yeterli önce Allah’a dua ve şükür edin 🙂
Çok teşekkür ederim :)
Cevap
2Cevap
Mümkün değil bu iş yürümez
Zor o iş.
Zıt kutuplar birbirini çekermiş zaten
Çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar