Selam KS ahalisi! Aşkın en temel dinamiklerinden biri de sevdiğini kaybetme korkusudur bence. Eğer karşımızdaki kişiyi kaybetmekten korkmuyorsak, sevgimizde de eksiklik var demektir. Ama yine de bunun antitezini düşünmeden edemiyorum. Kaybetme korkusu olmayan insanlar da gerçekten âşık olabilir mi? Siz hiç böyle bir şey yaşadınız mı?Sevdiğinizi kaybetmekten korkar mısınız?
Normalde kaybetme korkusunun ben de verilen değerle bağlantılı olarak değiştiğini düşünüyorum evet. Fakat ufacık bir ilgiyi dahi kaybetmekten korkar hale geldi çoğu kişi ve bunu aşkla, sevgi ile karıştırıyorlar. Kaybetme korkusu sıfır olan birinin ise sevmediğinden değil de hayatındaki insanın ona verdiği değeri çok hissetmesi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar onlara verilen değer sonrasında sevgisini ve kaybetme korkusunu gölgeliyor gibi. Varlar ama hissettirme ihtiyacı hissetmiyorlar.
Ben, tam tersi aşk bittiğinde, kaybetme korkusunun da bittiğine inanıyorum. Çünkü kaybetmr korkusunun nedeni aşktır zaten, sevgidir. Belki sevdiğin kadar sevilmiyor olabileceğinden endişeleniyorsundur, belki gideceğinden, seni terk edeceğinden korkuyorsundur. Ya da müthiş güçlü bir güven bağı vardır aranızda, her şey çok yolundadır ama yine de korkarsın onu kaybetmekten.
Elde olmayan sebeplerle kaybedebilirsin onu, çok severken bile birbirinize iyi gelmiyor olabilirsiniz, bu yüzden kaybedersiniz birbirinizi ya da ölüm gelir belki, kayıplar her zaman mümkün. Her şey yolundayken bile…
Sevgi varsa, aşk varsa, kaybetme korkusu mutlaka vardır. Ama her kaybetme korkusu da aşktan değildir, bazı kayıplar bazılarının duygularını değil yalnızca egosunu yaralar, bu bir sevgi bağı değildir.
Özetle, aşk varsa, kaybetme korkusu vardır.
Kaybetme korkusu varsa, mutlaka aşk vardır demek ise yalan söylemek olur. Bazen sadece yalnız kalmaktan korktuğun için, hiç de sevmediğin birini bile kaybetmekten korkabilirsin.
Bu yüzden de aşk bittiğinde, kaybetme korkusu biter. Kaybetme korkusu bittiğinde, aşk zaten bitmiş demektir. Olmasa da olur demektir.
Aşkın bittiğini çoğu zaman artık kendimizi değersiz ve “olmasa da olur” hissetmeye başladığımızda anlarız. Bu yüzden kaybetme korkusu daha önce bitmiş ve aşk da buna bağlı olarak bitiyor sanabiliriz, hatta buna inanmak bile isteyebiliriz ama aşk bitmeden kaybetme korkusu asla bitemez.
Kaybetme korkusu aşka dahildir, aşkın içinde, özündedir.
Kesinlikle ben aşk denen şeyin hiçbir zaman kaybetme duygusu ile ölçüldüğünü düşünmüyorum. Eğer bir kişi zaten istediği kişiyle olduğunda artık ona karşı bir şeyler hissetmiyorum diyorsa demekki baştan beri sevmemiştir yani hırs yapmıştır gerçekten Seven insan kazandıklarının değerini bilir gerçekten seven insan kazanmadığının bile değerini biliyorsa kazandığını var ya el üstünde taşır üstüne titrer bir şey olacak diye
Bence biter. Kaybetme korkusu olmayan insan kıskanmaz da. Kıskanmayan insan sevmez de. Kaybetme korkusu birmişse karşındaki insanı kırmaktan çekinmezsin. Kırmaktan çekinmiyorsan zaten birşeyler eksiktir.
Aşk şöyle büyük böyle büyük gibi bir miktar ölçer yok ki :) içinde bulundurduğu bağlılık ve fazlasıyla alışmış olmanın getirisi biraz bu korkunun temeli.
Aşk, derinine inmişse ister kaybetme korkun bitsin ister tükenme ister bitme.. Neyin biterse bitsin aşkın bitmez. Aşk derinine inmişse , hiçbir diğer duygu onu bitiremez. Hiçbir şey ve hiçbir kimse; hiçbir durum onun önüne geçemez… Aşk, gerçek aşksa bitmez.
Yaşım ortada malum :D ortada diyorum ama bilen biliyor aslında bence aşk bittiğinde kaybetme korkusu biter, aşk bağımsız değişken kaybetme korkusu da bağımlı değişkendir.
Özlemiyorsun merak etmiyorsun umursamıyorsun kıskanmıyorsun şu an kiminle ilgini bile çekmiyor gözlerin yavaş yavaş onun yerine başkalarına dalıyor o yazdığında artık heyecan vermiyor yanında olduğunda sıcak gelmiyor gözlerinde kendini bulamıyorsun böyle böyle kaybetme korkunda bitiyor çünki artık başkalarında arıyorsun aşkı onda değil
Bence her aşk, zamanla ölüyor. Yani ölüyor dediğim, heyecanını kaybediyor. Hâl böyle olunca, yeni arayışlara giriliyor. Sonra onu tanı, görüş, seviş vs. O da bitiyor. Bu bir kısır döngü gibi devam ediyor..
Ailemden ve etraftan uzun aşklar gördüm yaşlılarda ilk günki gibi sevenleri gördüm o yüzden eminim ölmüyor ama bu çok az böyle seven her kese kısmet olmuyor belkide ruh eşini bulan keslerdir ölene kadar birlikte olanlar🤷♀️
Bence bu duygu bitiyosa onu tamamen eline almış olur. Onun gidmiycegini biliyordur. Ama askın gidecegini bilmiyordur. Her ne olursa olsun bu duyguyla yasmali insan cunku her an gidebilir karşındaki kisi hazırlikli olursan canın cok yanmaz.
Bazı şeyler umursanmamaya başlanmışsa bitişe az kalmış demektir. Kurtaramazsın daha da
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kaybetme korkusundan ziyade merak duygusu bittiğinde biter aşk. Aşık olduğun kişiyi merak etmemeye başladıysan aşk yavaş yavaş sönmeye başlamıştır. Aşkı canlı tutan duygu meraktır bence...