Sevdiğimiz insanı kaybetmekten bir noktada hepimiz endişe ederiz. Bu korkunun güvensizlikle, ortada sevgi olmamasıyla bir ilgisi yoktur. Ancak öyle bir şey yaşar ve atlatırsınız ki çift olarak; bir anda o korku yerini ''bir yere gitmeyecek biliyorum'' diyeceğiniz bir noktaya gelir.
Kimi insan ise bu korkuyu fark ettiğinde, partneri üzerine oynar. Kaybetme korkusunu kullanarak onu hem manevi hem de fiziksel olarak sömürür. İşte bu durumda keşke o kadar belli etmeseydim dersiniz.
Sevgiliyi kaybetme korkusu belli edilmeli mi yoksa derinlerde gizlenmeli mi?
Kaybetme korkusu gerçekten seviyorsak bunu bir şekilde belli ediyoruz. Biliyoruz bir çok şey bunun olmayacağını gösteriyor ama sevmek de böyle bir şey işte. Bunu fazlasıyla gösteren sevgiliye de olumsuz bakılmamalı.
İnsan oğlu nankör ve bencildir. Eğer çok değer verdiğini ve kaybetme korkunu fazlası ile belli ederse eminim ki onu istismar etmek için elinden geleni yapar. O yüzden insan kendi içinde yaşamalı ve belli etmemelidir.
Ben çokça belli edilmesi taraftarı değilim Hatta gömü gibi gizlenmesi gereken bir şey. Kimsenin kimseyi kaybetmesi ölüm değildir. Kimseyi vazgeçilmez olarak nitelendirmemeli. Saçma ve anlamsız bir şeydir bu.
Gizlenmeli abla :( Güçlü görünmek ilişkilerde önemlidir. Diğer türlü kişi vazgeçilmez olduğunu düşünür ve yapmayacağı şeyleri bu durumu kullanarak yapmaya başlar. :( Maalesef insan böyle bir varlık :( Ve bunun kadını erkeği de yok :(
Karşı tarafa dürüstçe belli edince hissettiklerini nedense o zaman insan kaybetmeye başlıyor ya da nasıl olsa gitmez diye tepesine biniyor insanlar bunu anladım sadece.