Eșim benden korkuyor ne yapmalıyım?

Merhaba görücü usulü evlenen bir erkeğim. Ben görücü usulüne pozitif bakmam ama ailem evlatlıktan reddederim diyince böyle oldu. 23 yașında emlak/konut sektöründe çalıșıyorum. Hiçbir zaman bir kadına șiddet ve kötü bir söylemde bulunmadım. Ancak eșim benden korkuyor kıș ayında mont almak için dıșarıya çıkabilir miyim dedi ve bunu derken elleri birbine önde bağlıydı ve bașı așağıdaydı, sesi titriyordu. Neden bilmiyorum. Gidebilirsin dedim, gitti sonra eve gelince parasını çalıșıp veririm sana dedi. Onu ailesi geçmiște çok așağıladı ve bazen șiddet uyguluyordu. Bu konuda ailesine hep karșı çıktım. Onun sorunsuz bir șekilde yașamasını istiyorum sadece. Bazen kahvaltı hazırlıyorum. Tolga çevik açıyorum rahatlasın ve biraz gülsün diye ama hep teșekkür ederim diyip sessizce bir kenara çekiliyor. Ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadașlar inanmayanlar var lütfen bu tarz yanıtlar vermeyin. Türkiye'de çok fazla insan var ve emin olun herkes özgür bir șekilde büyümüyor. Bu șekilde büyüyen insanlarda var lütfen anlayıș gösterin. Teșekkürler...
Eșim benden korkuyor ne yapmalıyım?