https://youtu.be/1b6iqpYZ-0M Biten bir ilişkinin ardından, senin söyleyeceklerin bitmediyse. Yarım kaldıysa çok şey... "Hani"ler "ama"lar kafanda dönüp duruyorsa eğer...
Böyle anlarda, Zihinde dönen her karede acabalar dürter durur insanı. Hem herşeyin sahte olduğunu düşündürür hem de değersizlik hissi sarar insanı. Her ne kadar o an'ları iki kişi yaşamış olsa da bugün gelinen noktada tek taraflı yaşanmış hissini yaşatır insana. Sanki gözün kör olmuş ve sen birçok şeyi görmemişsin gibi. Ya da sarhoş olmuşsun aklın sana oyun oynamış gibi. Şimdi ayıldın aklın başına yeni gelmiş gibi...
Bu bağlamda; Biten ilişkinin ardından içinde kalan cümlelerini, kusar mısın yoksa yutar mısın?
Biten ilişkinin ardından içinde kalan cümlelerini kusar mısın yoksa yutar mısın?
Eğer bittiyse bir ilişki bende; bırak kelime kusmayı o kişinin suratına tükürmeyi bile layık görmem.
Bittiyse biriyle işim, muhataplığım silinir onunla. Ona verdiğim ve kimselere sunmadığım hayat enerjisini keserim.
Benden beslenmesini, benimle yeşermesini ve benimle rengârenk olmasını elinden koparıp alırım.
Eğer bittiyse bir ilişki bende o kişinin nefesini keserim hep nefes gibi onunla olduğum için. Yaşarken nefes alışı bile hüzün verir ona. Her nefesinde acı çektiğini görürüm.
Ona kelime kusmama gerek yok, o elindeki varlığın kocaman yokluğuyla başbaşa kaldığında suratına tükürsen de kussan da donuklaşmış bir dünyaya girdiği için söylediğimi pek anlayamaz. Sürekli kış olan bir ülkede hiç baharı göremeyeceğinin acısıyla ve eline bıraktığım anılarla ondan ayrılırım.
Ben bittikten sonra değil, ilişki içinde de kusuyorum 😅 niye içimde saklayıp sinir hastası olayım kendi kendime? Arka arkaya sıralayıp cevaplarını dinlemek daha doğru geliyor. Sonra kuruntu yapıp sürekli bir ayrılma girişiminde bulunurum yoksa😅😅 İlişki bittikten sonra da hakkında çok konuşulması taraftarı değilim. Sonuçta bir insanla vakit geçirdiysek iyisi ile kötüsü ile onlar ortak anılarımız. İlişki bittikten sonra düşünceleri söyleyip kötü ayrılmak saçma geliyor bana. Dost da kalınmaz ama en azından kalp kırmadan yolları ayırmak daha doğru.
Merhaba, Şöyle ki; en kötü şekilde dahi bir ilişkim bitse dönüp ne çok kötü laflar sayarım ne de saygımdan ödün veririm. Evet, içimde kalanları söylerim, zaten susamam. İçimdeki söylemeden susarsam, kendimi kötü hissederim. Lakin söyleyiş var söyleyiş var. Ben üslubumu bozmadan, adabımla ve o an tüm duygusallığımla içimde ne kalıyorsa derim.
Kussan ne fayda. İçinden gelenleri avaz avaz bağır, kendini parçala o ilişki bittikten sonra yapılan her şey boşuna. Söylesende içindikileri bir anlam ifade etmiyor karşı taraf için. O yüzden anlıycak insan zaten kalp kırmaz. Susmak ve yutmak en iyisi oluyor bazen.
Değişiyor. Duyacak kulak varsa kusarım. Ama zaten ilişki bitmiş ve ilişkideyken de beni anlamaya zahmet etmemisse neden kusayım? Yutar geçerim. Bitmiş zaten manasız. Ama tam bitmemiş ve beni anlayacak biriyse. Ben kusarım bir anlamı olacaksa kendimi ifade edemediğimi düşünüyorsam.
Söylemem gerekenleri söylerim fakat bir çok şeyi yine de yutarım çünkü anlasaydı ya da telafi etmeye kalksaydı bitmezdi zaten. Bunları görmedikten sonra söylense de söylenmese de aynı benim için…
Bitti denildiği anda her şey biter. İçimde kalan benimdir onun değil. Gidiyro diye onu krımak veya üzmek gibi bir düşüncem olmaz. Yoal çıktık, birlikte yürüdük ve yollar ayrılıyor. Yolu açık olsun, benimle olduğundan daha fazla mutlu olsun diye dua ederim.
Esasen Boşandım ben. Ailesi zaten biliyordu. Son kez evime çağırıp bütün belgeleriyle tekrar sunum yapıp onlara önlerine koydum. Arabulucu bile duyduklarına şık olunca isyan edesi gelmişti. Son dem de olsa kimseye hakaret etmem. Giden hak ettiği için gitmiştir. Giden gitmek istediği için gitmiştir. Giden son pişmanlıkla gitmiştir.
Her şeyi affederim ama İhaneti asla. Bazı şeylere çok sabrettim çocuklarım için ama her şey bir kadına bağlı olmak değildir. İşin ucunda ihanet varsa şayet...
Şahsi görüşüm ilişkiler açık yaşanmalı yani bir sorun varsa dile getirilmeli karşılıklı olarak birşeyden rahatsız olunmuşsa ben senin şu davranışından rahatsızlızlık duyuyorum gibi. İlişki süresi boyunca herşeyi sineye çekip bittikten sonra kusmak saçma bir olay zamanında söylenip belki düzeltilebilinirdi ve en son bunları kusmak hiç bir işe yaramaz sadece söyleyemediklerini söylemiş olursun içinde kalmaz oda son pişmanlık falan olayına girer karşı tarafa belki suçlu hissettirir belki de umrunda bile olmaz bu durumda biyen bitmişse o içine attıklarını kağıda yazıp sonra da o kağıdı yakmak daha mantıklı eğer maksat iç boşaltmaksa
Kalbimde kalmasını tercih ediyorum, söyleyecek çokca şeyler oluyor ama kalbimde kaldıkca ağırlığı benide yoruyor sonucunda unutmak istiyorum, kalbime bu ağırlığı kim veriyorsa sonucunda o kişiyi unutuyorum tekrar aynı ağırlığı yaşamamak için susmak en güzeli yoksa bitmiyor.
Bu tamamen anın gidişatına bağlı.. Ben söyleyeceklerimi söylemek isterim.. Bazı konularda da eğer yıkım yaşamışsam susup içime kapanırım.. Keyifli geceler..
Biten ilişkinin ardından konuşsam ne olur konuşmasam ne olur. Biten bitmiş giden gitmiştir bana da kendi yoluma bakmak düşer. Eski sevgilim/eşim bana kötü sözler sarf ediyor hakaret düzeyine varan şeyler söylüyorsa kendimi savunurum ya da yapmadığım şeyleri yaptım gibi gösteriyorsa yine kendimi savunurum ama çirkefleşmeden bir ayrılık yaşadıysak söylemem. Söylesem de bir şey değişmez bitti gitti sonuçta diyip kendi hayatıma bakarım.
Eskiye rağbet olsa bit pazarına rahmet yağardı eski ile yaşayan insanlar eskide kalır kafa gelişmez önünü göremez o yüzden geçmiş her zaman geçmiş de kalır benim için çünkü yarın hep güzeldir bugünden.
Iliskilerimi bitiren hep bendim o yuzden kusulacak bir durum yoktu. Efendi efendi bitirdim her zaman ama karsi taraf bunu pek anlamiyor terk edilmeyi kaldiramiyor erkekler. Kusan genelde onlar oldu ben cizgimi bozmamaya özen gosteriyorum.
Kussak ne olacak? Herkes kendini haklı görür. İlişki , duygularını bile ifade edemediğin şekilde basit ve çabuk bitiyorsa zaten yalandır. Gerçek olmayan, varlığı sorgulanan bir şeyi de kusamazsın. 😂
Öyle biri için kendimi ne sinirlendiririm ne yorarım nede saygımı bozarım arkama bakmadan çeker giderim. Sakin kalkmak bazen iyidir benim delireceğime o delirsin banane😂
Yutarım gider zaten bitmiş olmuş artık olmuşla ölmüşe çare yok söylesem ne değişecek söylesem ne değişecek değil mi bırakırım bitmiş zaten kalan da benimle kalsın.
Normalde yutardim ama o kustuğu için karşılık verdim :))
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer hakediyorsa kusarım kimse kusura bakmasın haketmiştir eğer daha büyük bir sebep yüzünden bitmişse ilişki giderim o 1 cümle bile ona fazla olur benim gözümde.
Hayır hic bir şey söylemem bitmisse bitmistir yok sayarim onu hic varolmamis gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İçimden geleni kusarım İçimde kalacağına duysun Öyle arkanı dönüp her şeyi bırakıp gitmek kolay Giderken ardında ne bıraktığını da bileceksin Ben diceğimi dedim, o düşünsün