Sevdiği kadına/erkeğe yasaklar koyan sevgilinin özgüven eksikliği mi vardır? Sevdiğine yasaklar, kurallar koyan kişi kesinlikle özgüven eksikliği yaşıyordur. Onu giyme, oraya gitme, onu yapma, bunu etme, şöyle yap, böyle et, benim kurallarım bunlar bana uymassan yol orada diyen kişi hastalıklı bir bireydir. Tedaviye ihtiyacı vardır ve acil yol yakınken yolların ayrılması o kişiden uzak durulması gerekir. İlerisi sadece uçurum, sonu olmayan istekler zinciri ve hüsran ile biten bir ilişki... #DeliMavi 26. KASIM.2021
Sevdiği kadına/erkeğe yasaklar koyan sevgili özgüven eksikliği içinde midir?
Evet bir miktar özgüven eksikliği ve bir miktar da karşısındaki kişiye karşı güvensizlik belirtisi bu. Karşısındaki kişinin ona ihanet edeceğini yüzde 50, yüzde 50 de kendisinin yanındaki kişiye yeterli gelmeyeceğini düşünme etkisi vardır. Böyle bir ilişkide başlı başına bir güven sorunu var denilebilir. Yürür mü? Bence kısıtlayıcı taraf bunun sebeplerini görmeye başlar ve kaybetme korkusunu da en içten duyarsa kendini frenlemeye başlayabilir.
Her zaman derim ikili ilişkilerde üçüncü tekil şahıslar ilişkiyi bozar. Üçüncü bir şahsiyet benim sevdiğim kadına yükselemez mesela. Kişisel hak ve özgürlüğüne müdahalede bulunmadan yasak ya da kural değil de, o an ki konuyla alakalı rahatsızlığını dile getirmek, yanlış davranışlar sezinlediğini bildirmek, karşı cins tarafından manipüle edildiğini ya da konunun art niyete kadar gideceğini söylemek daha makul bir seçenektir. Bu noktada sevgili kişisinin tavrı, davranış ve karar biçimi ile ilişki şekillenir. Korumak isteyen bunu empati yoluyla ve konuşarak anlatır. Karşı taraf anlamaz ise o ilişki biter. Çünkü üçüncü bir kişinin davranış biçiminin bozukluğu yüzünden ikili ilişki zarar görebilir. Burada kişilerin kendini bilmesi ve gerekli sınırları kendilerinin çizmesi mühimdir. Akıllı insanlar her zaman sorunu çözerler özgürce...
Kıskançlık sevgi değil güvensizlik belirtisidir. Beraberinde kısıtlamayı getirir. Sevgiline değil kendine olan güvensizliğini özgüven eksikliğini gösterir. Aşağılık kompleksi olan insan kıskanır ve kısıtlar. Ben sevgilime asla oraya gitme buraya gitme onunla görüşme demedim demem. O da aynı şekilde bana karşı böyle. Olması gereken bu çünkü. Birliktelik yaşamamız kişisel alanlarını ihlal edeceğim anlamına gelmez. Benden önce böyleydi ve ben onu bu şekilde bu haliyle sevdim. Birlikte olduktan sonra neden onu değiştireyim ki. Mantığı ne bunun. Bu şekilde düşünür ve bunu ilke ederseniz emin olun sağlıklı bir ilişkiniz olur ve ilişkiniz bitse bile düşman ayrılmasınız. Yapmayın şöyle gerici şeyleri
Yasak nedir ya hangi devirde yaşıyoruz.. üstelik artık kimse öyle bir ilişkiye adım atmıyor öyle bir sorumluluk almıyor.. hiç kimse kimseyi kısıtlayamaz hem, herkesin bir yaşamı var ve kişi kendini biliyorsa bu tarz olaylara gerek bile kalmıyor.. en kötüsü hoşuna gitmeyen bir durum varsa uyarirsin tatlı dille olur biter.. Öz güven eksikliği varsa bir zahmet gidip o durumu çözsün ilk önce bir ilişkiye adım atmadan, sonuçta zehir eder hayatı karşıdaki insana.. Hem öz güven eksikliğinden ziyade kişi biraz baskın olma özelliğini ortaya koyuyor bence, gerek yok böyle şeylere, yaşamayın yaşatmayın..
Hem özgüven eksikliği olabilir hem de karşı tarafa olan güvensizlikten ötürü olabilir. Yasaklar koyan birisi seviyor ama güvenmiyorsa kaybetmek istemiyordur ve baskılamaya çalışır. Özgüvensiz birisi ise durduk yere kendi kendine tribe girer ve kendisini karşısındaki kişiye layık görmek her an başkasına gideceği düşüncesi ile baskılamaya çalışır. Yasaklar nasıl ve ne şekilde olduğuna bağlıdır. Zaten kişi ilişkisi olduğunda nasıl davranacağını bilmiyorsa salacaksın gidecek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya özgüven eksikliği var ya da korumaya çabalıyor kendi aklınca. "Onu giyme, oraya gitme, geç gelme, makyaj yapma..." gibi lafları en çok annemden duyarım. Annem öz güven eksikliği yaşamıyor kendince kötü insanlardan böyle koruncağımı sanıyor o yüzden dikkat çekici şeyler giymememi, yapmamamı fark edilmeme mi istiyor. 🤷♀️
Bazı adamlar sevgilisine bavaymış gibi davranıyor zaten bazı kadınlarda bu korumacı baba tavrını istiyor. Her zaman öz güven eksikliği değil. Ayrıca karşındakine de güvensizlik yaşıyor olabilir.
Yasaklara neden başvurduğuna bakmak gerek. Bir de karşı cinsin buna verdiği tepkiye. Karşı cins yalan söylemiş ya da güveni kırmışsa birinin ondan belli durumları yapmamasını istemesi gayet normal. Burada karşı cins durumu kabulleniyorsa kırılan güven düzelebilir. Lakin durup dururken yasaklar koymaya çalışan birinin sorunu sadece kendi içindedir.
Yasaklar koymak güvenmemek ve özgüven eksikliğidir. Aynı zamanda kişi kendisi ne ise karşıyı öyle bilir. Yasak koyduğu konualrın uzmanı olduğu için böyle davranışlar sergilemesi normaldir ve bu tip narsist kişilerden uzak kalınması sağlık açısından önemlidir.
Hem güvensiz hem de zekasizdir. Sadece rahatsiz olduğu bir durum varsa bunu paylaşır. Tabi iliskide saygi ve sevgi varsa bir dereceye kadar duygulara karsilikli hassasiyet ve fedakarlik ta olur. Ama bilerek umursamadan sevgiliyi rahatsiz edecek davranışlarda bulunan birisi de iyi bir iliskiyi hak etmez.
Öz güven ve yeteri kadar gelişim gösterememek bu gibi sınırlamalara ihtiyaç duymalarına neden olur. Bir ilişkiyi nasıl yerle bir edebilirim diye bana sorsalar, ona sınırlar koy, sıkboğaz et derim.
Önce kendinizi tanıyın ne isyedigğnize karar verin. Koca kıskanır AA kıskanç erkekleri sevmem rahat müşteri ilişki leri yasamak istiyorum der kadın. Ee koca tamam kıskanmıyorum ne halin varsa gör yap der. Bu sefer kadın aaa gevsek erkek sevmem erkek dedigin kadın bin erkek ile aladtınca kıslanmakı kadını yoksa zevkli olmaz ihanet der
Kişiden kişiye göre değişir, kimisi kendi özgüven eksikliğinden kimisi gözünden sakındığından böyle bir davranış biçimi gösterebilir. Çok sevdiğim bir insanın beni rahatsız edecek bir seyi en fazla yapmamasını rica ederim, yasak koyma kısmı itici ve kısıtlayıcı görünüyor.
kesinlikle evet ama günümüz ülkesinde kendini erkek zanneden ama insan olmayan bazı kişiler yüzün ( cinayet ve tacavüzden ) dolayı korumaya çalışıyor da olmalı fakat bunun dengesini iyi korumalı
Hayir ne alakası var ne zenginler. unluluer aldatıliyor onlar ozguvensiz mi değiller sadece ilişki gerekeni veya hayat gereği herkese özel kurallar var
Bence 3 sebebi vardır. Birincisi özgüven eksikliği olabilir dediğin gibi , ikincisi kendisi her haltı yiyip tabiri caizse senin evinde uslu uslu oturmani istiyodur , üçüncüsü sevgilinin karakteristik yapısı böyledir çok kıskançtır veya psikopat gibi seviyodur
Sadece özgüven eksikliği değildir bu, başkalarının hayatına bu şekilde müdahale etmek, kendince yasaklar koymak, kendisine yapılmasını istemediği şeyleri sevdiği kişiye dayatmak canım.
Özgüven problemidir. Yasak koymak nedir hala anlamış değilim. Sevince karşımızdakinin sahibi olmuyoruz ki!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu nedenlerden olabilir; 1-Karşısımdakiye güvensizlik 2-Özgüvensizlik 3-koruma isteği 4-kontrol manyaklığı 5-paranoyaklık 6-sadece psikopat 🙊 4 ve 5e bağlı bende bazen kısıtlamalar yapabiliyorum.😑
Özgüvenen eksikliği değil sanki yaşadıklarından dolayı insanlara karşı güvensizdir ve sevdiği onun başrolüdür o onun herşeyi olmuştur ve karıdaki kişi bunu farkedemez o yüzden olabilir.