Eşim artık benim Helâlimdir. Bir başkasına değildir. Ben başkasıyla ve bu zamana kadar hiç bir kızla dâh çay içmediysem o da bunu yapamaz. Kaldı ki HARAM' dır.
Karşısında ki insan Babası değil, kardeşi değil. Arkadaşı da olsa evlilik düşen bir kişi. Bunu alışkanlık görmesi, normal görmesi açıkçası kldıracağım bir şey değil. Bu konuda hassasiyetim vardır. Bu esaret değil, evlilik akdinin devamını, sadakatini, güvenirliğini korur. Bunu hafife almak dâhi yanlıştır. Bırakın eski sevgilisi olmasını, ilk okul arkadaşı dâhi olamaz.
Bunun çağdaşlıkla, okumuşlukla, cehaletle bir ilgisi yoktur. Gelişmiş bir toplum olsak kadına gereken değer verilirdi. Elli Altmış yaşındaki insan dâhi Kadına obje olarak bakıyorsa, bırakın kendi çocuğuna musallat oluyorsa bu çağda demek ki bu iş çağdaşlıkla, gelişmişlikle, cehaletle olmuyor.
Toplum özgürlük adına o kadar öz güveni arttı ki, AR Damarı çatladı. Edep, Hâyâ toprağa gömüldü. Eskiden elele dolaşmaktan dolayı utanan bir nesil şu anda arsızlığı uzaya çıktı. Yanlış olduğunu söylediğinizde de Sen hangi devir de yaşıyorsun, mağara adamımısı gibi sözler söyleniyor.
İsteyen istediğini yapsın. Bunlar özgürlük değildir. Özgürüz diye de her istediğimizi de yapamayız. Sınırları vardır. Dedim ya isteyen istediğini yapabilir. Ama sonucuna da katlanır.
ben böyle bir şeyi kabul etmem.. böyle bir şeyin açıklaması olamaz.. evliliğin bazı kuralları vardır.. yazılı olması şart değildir.. ben de eski sevgililerimle kahve içmeye başlayayım o halde? gitgide laçkalaşsın sonra o evlilik... hatta içlerinden birisi seni özledim deyiversin bana... sonra eski romantik anlar konuşulsun.. tekrar bir elektriklenme gündeme gelsin... sonra türk dizisi gibi tüm mahalle trene yapsın? ... hayır ben bunu kabul etmem.. izah da ettirtmem.. bu normal bir durum değildir benim mantaliteme göre.. sanıyorum ki evliliğimi noktalamaya kadar gider bu olay..
Haberim olursa tabi ki medeni insanlar gibi hayatına bir süre zulüm olurum. Bu konuda anlayış falan göstermem. Sonra eski sevgili ile nasıl kahve içilirmiş ona gösteririm. En son boşanırız sanırım.
Hayırdır derim kahve içmek mi geldi aklına. Anlayışta bir yere kadardır. Bunu kimse kaldıramaz. Ne olacak canım otururlarsa otursunlar diyen içinde artık bir şey demiyorum.
Artik eski eşim olur. Ben bu konularda modern olamıyorum, olamayacağımda. Eskilerle işi olan adamın benimle işi olmasın. Eski sevgiliyle kahve içmeyi bırak, konuşamaz dahi. Aynısını ben yaparsam nasıl hissederse ona göre davransın.
Yani bana gelip eski sevgilimle kahve içtim hayatım demiyeceğine göre ya da haberim oldu? Kahvenin adını bile unutururum ona😀 s ittin sene kahve içmeye tövbe eder..
eşim eski sevgilisi bir kahve içmiş.. ben içtiğimde o ne tepki verir acaba :) diye biraz empati yapması lazım önce ya da kendisi böyle bir şeyi onaylar mı diye düşünmeli. onaylayacağı bir şeyi yapıyorsa bunu makul karşılarım netice de düşman değildir ki kahve içmiş.. aynı şeyi bende yaparsam bunu da makul karşılar gibime geliyor :)) yani yaptığı şeyi benimde yapabileceğimin farkında olmalı yaparken
Ben de “aynı durumda sen olsan; ben eski erkek arkadaşım ile görüşsem ve oturup kahve içsem ne hissedersin” diye sorardım. bu sorum yeterli diye düşünüyorum güzel kardeşim olmayan bir erkek ise. Hayır güzel kardeşim ise ben nerede hata yaptım, acaba imtihanım mı bu diye oturur düşünürdüm.
Bu eski sevgili olaylarına sinir oluyorum. Bittiyse bitti kardeşim, çıkart hayatından yani bu kadar zor olan ne? İstemiyorsa çıkartmayı benden uzak dursun hiç gelemem böyle şeylere. Eşim filan olması umurumda değil, öyle bir karaktere sahip biriyle evlenmem zaten. Ama hayatımıza giren insanları bir anda tanıyamıyoruz işte.
Herkes olumsuz yaklaşmış ama gelip durumu izah eden adam zaten aldatmaya tenezzül etmez. Şimdi bu buluşmanın ayarlanmış bir buluşma mı yoksa tesadüf mü olduğuna göre değişir. Ayarlanmışsa saçma. Ama tesadüfse normal bir durum
Normal de kıskanç bir tip değilimdir ama eski sevgiliyle tekrar yakınlaşmasını hayra alamet bulmam çok tehlikeli bir durum. Meseleyi kıskançlığın ötesinde halen unutamadığına yorarım ayrılığa kadar gider kesin.
Tepki göstermeden eşim ise bosanirim, sevgili dediğimiz basit olgu içinse çok önemli değil, umursamam isimi görüyor kadın sonuçta, sahiplenmenin bir anlami yok. Hayirdir ne karışıyorsun dese ne diyebilirim sevgiliye.
Karşılaşılır boş zaman vardır kahve içilir olabilir... ama hani sosyal medyadan yazışmaya başlayıp kahve içmeye karar vermek biraz zorlama bir durum böylesini kabul etmem. Siz ne alakasınız şimdi birden olurum yani.
İkisininde velilerini çağırırım başta valideleri olsun, bakalım çocuklarını kaybedebiliyorlarmı aradan çok zaman geçmesinde rağmen ne kadar elastik görürüz.
Şimdi nasıl karşılaştı orası önemli. Mesela iş meselesi ile mi karşılaştı? Bir arkadaş ortamında mı denk geldi? Yoksa yokda yürürken karşılaşıp hadi kahve içelim mi dediler? Duruma göre değişir.
Anlayışla karşılayacağım bir durum olmaz. Netice de geçmişte yaşanılan hiçbir şeyi yok sayamayız.. Bu kişiler iki arkadaş değil eskiden evli olan insanlar
Durumu direk izah ettiği ve bana dürüst olduğu için sakin kalmaya çalışırım ve ona ne konuştuklarını sorup bu durumdan pek hoşlanmadığımı. Bir dahakine acelesi olduğunu söyleyerek vakit geçirmesini isterim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim eşim öyle hatalar yapmaz. Beni gayet iyi tanır. Elimden ve dilimden kurtulamayacağını bilir.