İlişkide sorun olmasın diye karşı tarafın rahatsız olduğumuz davranışlarını sözlerini görmezden gelip içimize mi atmak zorundayız?

İlişkimde her ay mutlaka büyük bir kavga ediyoruz ve sevgilime göre bunun sebebi benim, kavgaları hep ben çıkarıyorum. Fark ettim ki ben ortada bir şey yokken problem yaratmıyorum aslında ne kadar öyle bir algı yaratmaya çalışsa da. Ben yapı olarak düşüncelerini saklayabilen bir insan değilim. Ne hissediyorsam onu söylerim. Bir şeyleri saklayıp içimde tutmakta da çok kötüyüm ve bence hep bu yüzden kaybediyorum. Bir davranışı bir sözü çok üzebiliyor, kırabiliyor, koyabiliyor bana. Bende onun üzerine bunu dile getirince tartışmalar her ay ondan çıkıyor diye düşünüyorum. Erkeklerin bakış açısına göre istedikleri huzurlu ilişki modeli bu mudur? Susalım, oturalım, karşımızdakinin bir şeyi bizi rahatsız etse de ses etmeyelim, gülümsemeye devam edelim. Aradığınız model bu mu gerçekten? Siz olsanız ne yapardınız?
İlişkide sorun olmasın diye karşı tarafın rahatsız olduğumuz davranışlarını sözlerini görmezden gelip içimize mi atmak zorundayız?