Sonsuza dek niye aynı adamı sevmek zorunda olayım ki? Resmen bir hayal ürünü gibi. Boşuna kendini kandırmaya gerek yok, 15-20 yıl sonra ne o eski tutku kalır, ne de o heyecan. Evlilik öncesi flört aşamasında karşı tarafa en güzel versiyonumuzu sergilerken, evlilik ilerledikçe başlamıyor mu sanki o kendini salmalar? Tek erkekle hayat mı geçer ayol? ☺️ "Ya biz 20 yıllık evliyiz hala ilk gün ki gibiyiz canım" diye dışarıya mutluluk pozu çizip, palavra atan evli çiftleri geçiyoruz.#beyazorkidem😘
İnsan tek kişide sonsuzluğu yaşamak ister , zaten düzen ve huzurda ancak bu şekilde sağlanır. Bir insanla yuva kurarsın , çocuklarının babası olur senin de hayat arkadaşın olur. Her şeyini o bilir, sana bir şey olsa başında o bekler , yardımına ilk o koşar.. aşk heycanini yitirir belki ama bağlılık, alışkanlık ve güven duygusu yerleşir ki bu duygular çok daha gerekli bana göre. Bir çok kişiyle sırf heyecan yaşamak için birlikte olmak insana düzensiz ve huzursuz bir hayat yaşatır , doğal olarak mutlu olmak hep geçicidir
Bu kişiden kişiye değişecek bir durumdur. Vücudun homeostazi dengesi sürekli olarak yüksel dopamin seviyelerine alışmış ise bir kişiyle bir ömür geçirmekte zorlanılabilir. Nasıl ki bir adam her gün Porche arabasına binip işe gidip geliyorsa ve porche onun için özel değilse , aynısı ilişkilerde de geçerli. İlk başta heyecan ve merakla başlanan o ilişki daha sonrasında heyecanını kaybediyor ve sıkıcı bir hal alıyorsa bunun sebebi karşımızdaki kişi değil , kendi iç dengemiz homeostazidir. Şahsen uzun vadeli ilişkiler beni ayrı bir heyecanlandırıyor. Bir şeyi o kadar farklı şekillerde tekrar ve tekrar denemek o kadar hoşuma gidiyorki. Uzun ve tek bir ilişki kesinlikle bana göre. Dopamin de aynı yemek yerken hissettiğimiz açlığa benzer. Kısa bir süreliğine doyar ve tatmin olabilirsin ancak gerçek (manevi) doyma hissi çok yemekten veya farklı yemeklerden geçmez.
Bu da kendi yorumum. "Yaa biz 20 yıllık evliyiz ve ilk günden kat kat daha iyiyiz" Bu da ben ve benimle birlikte olmayı seçen kişiden duyulabilecek bir söz. 😂 Ama henüz 22 yaşında olduğum için 20 yıllık evli sayılmam, hatta evli bile değilim ancak anlattığım yolda ilerliyorum.
Herkesin kendi tercihi vardır senin hayatın hakkın da yol gösterici yorum yapmak en azından bana düşmez ama yinede kendi fikrimi söyleyim. Hayatım da bir kadın sevdim hala da beraberiz şu an için sevgilim planlarıma göre 1 kaç seneye de evlenirim 2022 de 10. Yıl olacak evet ilk günki gibi sevmiyorum daha fazla seviyorum o ayrı ama işin özü bence şu şekilde bie gün küs olursun diğer güne bırakmadan barışırsın kimse kusursuz değil kusursuz bir insanı bulup evlenmekse bana göre imkansız öyle bir niyetiniz varsa doğru bulduğunuz kişiyi bulana kadar evlenmeden yaşamak en iyisü olacaktır ama sorunun biraz gerisinden bakarsak şu varsayım çıkar ortaya, ben bundan da sıkılırım. İşte durumunuz bu şekilde o sebepten sizin hayatınız hakkında yorum yapma hakkımız bile yok bence
Ben sevdiğim adama 5 yıldır aşığım ve sevgim hiç azalmadı 1 yıldır flört sevgili ilişkisi karışık yaşıyoruz o kadar güzel ki aksine dahada bağlılık var bu aşk değil hoşlantı olacak seneleri geçti, bu sevgi , alışkanlık ve aşktan daha güzel bir şey Çünkü iki insan birbirini iyi tanıyor , Onun neyi sevip sevmediğini iyi biliyor. Ve Inşallah ciddi bir ilişkiye adım atarsak aile olmayı düşünüyoruz
60'a merdiven dayayabilirsen, tanıyıp güvendiğin biri yanında olsun isteyeceksin. Seks ve çok eşlilik sağlık elden gidince aklının ucundan bile geçmez emin ol. Çoğu insanın hayatında öyle zaman olur ki ne aile ne de arkadaştan bir hayır gelir, işte o zaman kalırsın tek yastıkta kocayacağın kişiye. Evlenmenin temel mantıklarından biri de bu ya zaten.
Ablacım senin için geçmez zaten. Seni günde 20-30'dan aşağısı kesmez. Buradan da bulursun yolunu. Ama bazı değerlere sahip olan benim gibiler için geçer tabiki hatta aksini asla istemem. Yıllar geçtikten sonra birbirine özen göstermeyip salanlar da var doğru ama bu kişilik meselesi. Aranızdaki bağ güçlüyse ve hem kendinize hem ilişkinize değer veriyorsanız ben 40 yıllık evlilikten sonra hala birbirine aşkla bakan çiftler de çok gördüm. Hiçbir bunu dışarıya poz kesmek amacıyla yapmıyor, öyle bir gayeleri yok.
Birbirlerini seven insanların her zaman paylaşacak bir şeyleri vardır, sürekli eş değiştirmek ya da farklı kişilerle flört etmek bence biraz toy bir düşünce... Zamanınız, sağlığınız, güzelliğiniz ve gençliğiniz tükendiğinde başınızı dayayacak bir omuz ararsınız, en vasat hallerinizi gören, sizinle yıllar geçirmiş, güzelliğinizi ve sağlığınızı yitirmenize tanık olmuş ama yine de sizi sevmekten vazgeçmeyen, sizi her anlamda tanıyan, neye ihtiyacınız olduğunu bilen ve bu doğrultuda size destek olan, siz kendinizi işe yaramaz ve değersiz hissedip ölümü beklerken bile hala yanınızda olmaktan mutluluk duyan sevgi dolu bir kalple ölmek istersiniz. Geçici olan sevgi değil, sevginin geçici bir şey olduğu düşüncesi. Bir gün umarım biri sizi gerçekten sever ve bu söylediklerimi anlarsınız.
Tek erkekle ömür geçmez. Aynı şekilde tek kadınla da. İnsan biriyle ömür geçirmek istiyorsa saygı ve sevgiyle geçirebileceği kişiyi tercih etmeli. Sıkılıcağı biri olarak bakmamalı konuya. Sevdiğimiz ve saygı gösterdiğimiz herhangi bir şeyi bırakır mıyız? Sadece sıkılırız ama aynı zamanda vazgeçmeyiz de ondan. Çünkü mutlu eder bizi. Böyle bakmalı bence.
Hanım efendi katılıyorum çok haklısın bende bir erkek olarak sizinle aynı düşüncedeydim tek kadınla hayatımı geçer bu sorunu nasıl çözerim hayatımda diye düşünürken polyamor ilişki diye bir ilişki ve gurup topluluk ve böyle insanlar keşfettim polyamor açıkça çoklu ilişki demek bu ilişkide kadın bir çok erkekle birlikte olabiliyor aynı şekilde erkekte bir çok kadınla birlikte olabiliyor bazıları bir arada yaşıyor ve herkesin birbirinden haberi var bunun gibi araştırıp öğrenmek veya benim polyamore aileme katılmak isterseniz kalbimin açıktır aynı şekilde dişi partnerim inde polyamor bir ailesi vardır onada katılabilirsiniz ayrıca cinsel tercihlerinize göre kendi polyamor ailenizide kurabilirsiniz polyamore ilişki kaliteli güzel zevkli ve sağlıklıdır
Gerçekten seviyorsa ve tek kişiyle yetinebiliyorsa neden olmasın..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kişinin düşünce yapısına bağlı. Bazı insanlar ilk bulduğuyla sevmeden nasıl olsa daha iyisini bulamam diyip evlenebiliyor. Bu durumda kişinin aklı dışarıda kalabilir bu Kadın içinde erkek için de geçerli. Ne kaçırdım gibisinden. Bu sebeple bence insan eğer ki karşı tarafı çok sevmemişse sadece evlenmek için ya da bir ilişkide olmak adına ilişkide olmamalı. Gidip herkesi denesin demiyorum ama en azindan bir ilişkide ne isteyip ne istemediğini anlayacak kadar insanlara şans vermeli bir insan bence. İnsan kendini tanıyamadan kimseyi tanıyamıyor anlayamıyor zaten. Dolayısıyla tek kişiyle ömür geçer geçmesine ama senin öyle şanslı olman lazım ki alışkanlıktan değil gerçekten sevdiğinden o ilişkide ol. Yoksa geçmez.
Ne değişik bir düşünce napcaz hersene kocamı bosacayacaz benim Annem babam 30 yıl evliler ve hallerinden gayet memnunlar ne şiddet ne hakaret ne de baksa bisey bu yaşıma geldim hiç görmedim bence geçer sevgi saygı sadakat güven olduğu zaman uzun ömürlü olur
Geçer hemde çok güzel geçer. Onu sevince hiçte kendini salmazsın, seni hep güzel görüp beğensin istersin. Bol bol sohbet edebildiğin biri olmalı. ya da bazen birlikte susabildiğin. Cinsellikte sürekli yeni şeyler denersen, başbaşa kalınan kaçamak tatiiler yaparsan hiçte pasifleşmez.
Özel günleri atlamazsan, hep hediyeleşir ve birbirine daima teşekkür etmeyi bilirsen güzelce yaşarsın.
Yani sevmek form falan mı değiştirdi? İnsan tek gönülde kalamıyorsa, bi zamandan sonra girilen arayış hayır getirir mi? Hiç sanmıyorum. Her insan birini sevmek ve onunla ömür geçirmek ister. Bu yüzden anlamlıdır, "tek yastıkta kocamak". takvim hesabı yapacağım birini istemem ben.
24 yaş için çok iddialı laflar. Tek erkek (veya tek kadınla) ömür geçer hem de güzel geçer. İlk aşk ateşi zamanla sönse de geriye kalan yaşanmışlıklar, arkadaşlık daha da önemli hale gelir. Seks te her zaman küçük sürprizlere yer vardır ve bilinmişlikler içinde bu sürpriz ve yenilikler çok daha heyecan verici olabilir. Yani genç dostum, eğer sadece yatakta iyi olduğun kişi ile değil aynı zamanda beraber güldüğün ve keyifli zaman geçirdiğin birini bulursan bir ömür bir partner ile geçer.
Evet, zaten asıl olan da tek erkekle ömür geçirebilmek. Marifet bir kişiye ömür adayabilmek, sevmek ve sadık kalmak. Günümüzde bu kavramı bilen çok az kişi olduğu için herkese zor ve saçma geliyor. Oysa ki; birini sevmek, ona bağlı kalmak dünyanın en güzel hislerinden.
Bir ilişkiye sadece aşk cinsellik odaklı bakıcak olursak doğru neden tek insana yaşamını adayasın ki? Özellikle toplum kriterlerine uymak için evlilik yapılmışsa ki bu insanların kişisel gelişimi aşırı derecede düşüktür. Bir ilişkinin kapsadığı binbir çeşit konu vardır. İnsanın bunu kavrayabilmesi için önce kendisini geliştirmesi lazım. Ayrıca sadakat ağır bir yüktür her varlık taşıyamaz. Aynı şekilde sadakati hakeden insanda azdır.
O dedigin ilk gunku heyecan sadece genckken olur. Bunun tek erkekle ilgisi yok. 45 yasinda yeni birini sevmeye kalksan sevemessin artik deismissin ve tecrube kazanmissin daha iyi birisini isteyeceksin ama yasin gectigi icin bulamayacaksin eskisini ozlemeye baslaycaksin. En iyisi sevgi ask olmasada sayqiyi koruyub ortalama bir mutluluk yakalamaya calismak olmali. Ben evlenmedim bu arada bekarim 😅
Kesinlikle katılıyorum bende aynı fikirdeyim. Sonuna kadar sevebilirsin ama insan bazen heyecan değişik bi adrenalin istiyor ve eminim bunu aklında da geçirip karşı koyamadan da vardır bu hissine karşı. Asla yapmam demeyin insan oğlu çiğ süt emmiştir
Evet haklısın 20 yıl bir adamı seversen olmaz tabi... 20 yıl boyunca sevdiğin adama aşıkda olursan, 20 yıl falan yetmez... Buda senlik bir konu değil adamın elinde olan bişey... Severek evleniyor herkes, aşkın ateşi olmayan tüm evlilikler bir şekilde sönüp gidiyor...
benim annem ile babam 25 yıllık evliler ve sana yemin ederim hala aşıklar birbirlerine... emek beraberbüyümek zorlukları beraber aşmak beraber anı biriktirmek böyle yapıyo haa tabi karakterde meselesi bu biraz... kimileri tuğba ekinci olurken kimileri gülben ergene bağlayabilir :D:D
Tuğba Ekinci : Ay bi adamla ömür mü geçer sende gülben hep ayni adama mi sevicez Gülben Ergen : hep birilerini mi sevicez Tuğba Ekinci : hayır da arada değiştirelim Gülben Ergen : benim kafam karışıyor öyle Hala gülerim diyaloglarına 😂 Sevgi varsa ve Hep tazeyse geçer
Tek erkekle ömür evet geçmeyebilir. Ama sevdiğin erkekse geçer. Daldan dala konmak çok mantığı olmayan bir şey gibi geliyor bana. Her gün başka ten deneyince ne oluyor arada sevgi olmadıktan sonra?
İstediğini yapmakta özgürsün ama 20 yıllık mutlu çiftlere çamur atmak zorunda değilsin. Palavra falan değil baya ilk gün ki gibi saf aşık olan çiftler var. Düşüncelerinize uymuyor diye başka insanlara laf etmeyin
Sen ayda 1 değiştir!! Sanki diş fırçası değiştiriyor ya!!! Aşk dediğin 1 kişiyle 1 ömür yaşanır. Geçmişten günümüze bu böyleydi böyle sürer. Gündelik düşünenler istisnadır tabii.
Gençlikte böyle düşünmek normal lakin gençlik baki değil Aileler baki değil Gün geliyor insan kendi çamaşırını çekemeyecek duruma düşüyor işte o zaman gerçekten sevenin varsa ne ala yoksa yandı gülüm keten helva
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk tecrubemi yaşadım yeni boşandım.. Bence geçmez ama gayrimeşru bir ilişkide yaşamam
Ege R evlilik gerçek hayat arkadaşlığı ise tek erkeklere tek kadınla geçer.. Ancak araz olduğunda araya kadında girer erkekte ne yazık ki dünyanın düzeni bu..
İnsanın kendi kişiliğine ve karşısındaki insana göre değişir. Yıllar geçtikçe sevginin şekli aradaki bağ daha farklılaşıp. Bide doğru insanla evliysen o bağ daha da artıyor. Şöyle ki kendi bedenimizi düşünürsek aynı bedenle bir ömür geçiriyoruz o değişiyor farklılaşıyor bazen kırışıklıklarımıza kızıyoruz ama yinede vazgeçemiyoruz geçemiyoruz. Eşinde aynı o beden gibi sen oluyor. İşte o zaman bir erkekle ölüp gidiyorsun.
Tek erkekle hayatının sonuna kadar yaşayan kadınlar bu sorunuzda itibarsizlastiriyorsunuz kadın seçicidir erkeğini seçer hayatınını onunla geçirmek ister?
Çok sahte ve yapmacık ilişkilerle dolu günümüz katılıyorum sana aslında. Hatta bir tanıdığım vardı kocasından sıkça dayak yiyip canım kocam diye selfie atıyordu, toplum baya garip.
Bence hayata eğlence gözü ile bakmak lazım. Kadınlar özeldir ve özgür şekilde yasamalilar hayatı. Tek erkek sıkıcı geliyorsa eşi partneri ile anlaşıp açık ilişki yaşayabilirler
Evet geçer. Hayatın paylaşımı söz konusu ve tek erkek tek kadın ile başilayan hayat hep aynı günkü tadında kalır. Azalmalar ve artmalar ise mutluluk sebebidir.
Erkek de ayni kadini hayat boyu sevmek zorunda degil zaten. Ama simdi aklima geldi de bir kisiyi seviyorsan neden onunla gecirdigin yillar sana problem oluyor onu anlamadim. Sevmiyorsun o zaman demek ki
Tek kadınla geçiyor ya. Sonuçta özellikle cinsellikte erkeğin kullandığı şey sarkma yapmaz kilo alıp vermez her daim aynı şekil dik durur bir sağlık problemi olmazsa. Kadın öyle mi?
Bu mantıkla tek kadınla da ömür geçmez. Aldatılınca gocunma 😂😂😂😂😂😂 Gerçi bi onda bi bunda mantığında hareket ediyorsan aldatılma sorunu da olmaz tabi nediyelim