Allah yaşattığını yaşatmadan öldürmez mi?

Lütfen yazdığımı okur musunuz? Kimisi sadece soruya karşılık cevap veriyor ama ben anlattıklarım yazdığım soruyla çelişmiyor bazen. Şimdi ben aşırı gururlu inatçı biriyim, biri bana git demesine bakar direk engellerim çok soğukkanlıyım rüyamda uzaktan akrabam gerçekte bir veya iki defa görmüşüm ama şişko halini gördüm gerçekte... Rüyamda da o kişinin inanılmaz derecede ewrim geçirilmiş bir tip olduğunu gördüm sabah uyandım annesinden ordan burdan hesabını aradım buldum rüyamdakiyle aynıydı baya değişmiş önceden şişko gözlüklüydü benden bir yaş küçük bilmem rüyamdaki kişiye aşık olmuşum neyse ki yazdım buna baya değişmişsin falan kendiside spora gidiyor bende dikkatini çekmek için spora başladım hikayeme yanıt veriyordu sonra mesaj atmaya başladı görüldü atıyordu bende 1 hafta olmadı sporu bıraktım baktım daha yazmıyor bende takipten çıktım ki bana neden takipten çıktın desin diye demedi aptall. Kuzenime söylemesini istedim annesine oğlunu seven biri var diye anneside dedi ki evet konuştuklarını biliyorum dedi. Sonra günler geçti anneside beni takip ediyor zaten o çocukla zaten tamamen bağlantımız kesilmiş ortada annesi var annesi de benim onu takip ettiğimi geri çekmiş sadece o beni takip ediyor yani benim kendisini takip etmemi istemiyor. Kuzeninden annesinin numarasını aldım dedim ki neden beni takip ediyorsunuz da benim szi takip etmemi istemiyorsunuz dedim hicc cevap vermedi görüldü attı fotoğraflarımı da beğenmiş bi baktım numaramı da kaydetmiş ama hiç bir mesaj dahi yazmadı bana hala da hikayelerimi görmeye devam ediyor aradan bir ay geçti her namazımda onun bana yazmasını diliyorum ama yazmıyor sizce peşini bırakmalı miyim hep hesabına bakıyorum takip ettikleri ile takipçileri bir düşüyor bir artıyor sinir oluyorum hikayelerine de gizliden bakıyorum acaba baktığımı görsün mü? Off ben şuna bağlıyorum bundan önce bir konuştuğum vardı 2 senedir peşimden koştu her defasında reddettim çok üzdüm demek onun vebalini 2 sene boyunca çekecek miyim? Demek bu yüzden mi Allah bana bu acıyı veriyor yoksa gerçekten kaderimde yok mu? Hep diyordum bana bir şey olmaz çok sevdiğim biri olsa bile arkasından ağlamam falan gerçektende ondan başka kimseye üzülmedim ya gerçekte görmediğim birini rüyamda nasıl görüyorum ama onun sadece akrabam olduğunu biliyorum. Off bu sıkıntı nezaman geçer ondan ümidi kescek miyim yoksa 2 sene boyunca katlanacak mıyım?
Allah yaşattığını yaşatmadan öldürmez mi?