Lütfen yazdığımı okur musunuz? Kimisi sadece soruya karşılık cevap veriyor ama ben anlattıklarım yazdığım soruyla çelişmiyor bazen. Şimdi ben aşırı gururlu inatçı biriyim, biri bana git demesine bakar direk engellerim çok soğukkanlıyım rüyamda uzaktan akrabam gerçekte bir veya iki defa görmüşüm ama şişko halini gördüm gerçekte... Rüyamda da o kişinin inanılmaz derecede ewrim geçirilmiş bir tip olduğunu gördüm sabah uyandım annesinden ordan burdan hesabını aradım buldum rüyamdakiyle aynıydı baya değişmiş önceden şişko gözlüklüydü benden bir yaş küçük bilmem rüyamdaki kişiye aşık olmuşum neyse ki yazdım buna baya değişmişsin falan kendiside spora gidiyor bende dikkatini çekmek için spora başladım hikayeme yanıt veriyordu sonra mesaj atmaya başladı görüldü atıyordu bende 1 hafta olmadı sporu bıraktım baktım daha yazmıyor bende takipten çıktım ki bana neden takipten çıktın desin diye demedi aptall. Kuzenime söylemesini istedim annesine oğlunu seven biri var diye anneside dedi ki evet konuştuklarını biliyorum dedi. Sonra günler geçti anneside beni takip ediyor zaten o çocukla zaten tamamen bağlantımız kesilmiş ortada annesi var annesi de benim onu takip ettiğimi geri çekmiş sadece o beni takip ediyor yani benim kendisini takip etmemi istemiyor. Kuzeninden annesinin numarasını aldım dedim ki neden beni takip ediyorsunuz da benim szi takip etmemi istemiyorsunuz dedim hicc cevap vermedi görüldü attı fotoğraflarımı da beğenmiş bi baktım numaramı da kaydetmiş ama hiç bir mesaj dahi yazmadı bana hala da hikayelerimi görmeye devam ediyor aradan bir ay geçti her namazımda onun bana yazmasını diliyorum ama yazmıyor sizce peşini bırakmalı miyim hep hesabına bakıyorum takip ettikleri ile takipçileri bir düşüyor bir artıyor sinir oluyorum hikayelerine de gizliden bakıyorum acaba baktığımı görsün mü? Off ben şuna bağlıyorum bundan önce bir konuştuğum vardı 2 senedir peşimden koştu her defasında reddettim çok üzdüm demek onun vebalini 2 sene boyunca çekecek miyim? Demek bu yüzden mi Allah bana bu acıyı veriyor yoksa gerçekten kaderimde yok mu? Hep diyordum bana bir şey olmaz çok sevdiğim biri olsa bile arkasından ağlamam falan gerçektende ondan başka kimseye üzülmedim ya gerçekte görmediğim birini rüyamda nasıl görüyorum ama onun sadece akrabam olduğunu biliyorum. Off bu sıkıntı nezaman geçer ondan ümidi kescek miyim yoksa 2 sene boyunca katlanacak mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Yazmış olduğunuz soruyu ve detayını sonuna kadar okudum anladığım kadarıyla sizinki biraz gurur meselesi ne dönüşmüş yani önceden istemediğiniz birisi sonradan bazı değişim ve uğradığı için sizde bir etkilenme söz konusu olmuş ve ona karşı bir his duymuş ama O da bu hissinize karşılık herhangi bir tepki vermemiş yani aslında artık bu tip konular biraz klasik hale gelmeye başladı yani başında Bir insan bir insanı ister sonra onu istemez sonra araya gurur meselesi girer bakın Elbette ki hepimiz belli dönemlerde belli yaşlarda belli şeyleri yaşadık hani hiçbirimiz yaşamadık diyecek olsak doğru olmaz hepimiz yaşadık belli bir noktadan sonra, ama şunu dile getirmek isterim ki yaşadıklarınız her ne olursa olsun şunu unutmayın Bu hayatta böyle şeyler emin olun ki boş, yani bunu seni geçiştirmek için ya da konuyu kapatmak açısına söylemiyorum gerçekten boş Ben 30 yaşındayım hani bundan 10 yıl önceki veya 11 yıl önceki halimi düşünüyorum diyorum ki ne kadar gereksiz ve boş şeylere vakit harcamış ve ne kadar boş şeyler için kendimi üzmüşüm, fakat bunu namaz kılmaya başladıktan sonra daha iyi anladım, bu dünya boş verin ya bunu hiçbir zaman aklınızın bir kenarında yazın ve unutmayın, bu dünyada 50 yıl 100 yıl artık Allah ne kadar ömür verdiyse yaşarız en sonunda da asıl ebedi gerçek dünyamıza olan ahiret hayatına bu dünyadan ahiret hayatını göçeriz. Bu dünyadaki yaptıklarınız haksızlık var günahlar sevaplar orada hesabı Elbette sorulur yaptığımız iyiliklerin mükafatını da Allah tarafından İnşallah alırız. Bundan dolayı benim sizi güzel ve nacizane tavsiyem bakın yine geçiştirmek için söylemiyorum böyle şeylerle vakit kaybetmeyin o onu sevmiş bu bunu istememiş o sizi istememiş bunlar gereksiz mevzular, güzel bir şekilde okulunuzu namaz kılın Güzel bir meslek sahibi olun sizi gerçekten seveceği ve mutlu edeceğini düşündüğünüz içinde Allah korkusu olan helal haram boyutunu bilen düzgün birisi ile evlilik yapın güzel bir aile bir yuva kurun, gün de burada böyle milyonlarca milyarlarca sorular okuyorum bakın bunların sonu yok ve sonunda ne oluyor seviyordum ölüyordum bitiyorum bunlar geçici heves Aşk denilen Duygu bir anlık bir duygu sonra belli bir süre sonra o insanla birlikte olmaya başladıktan sonra çeşitli hatalar ve günahlar işlemeye başlıyorsunuz. Hatta bazen çok seviyorum diyerek evlenen kişilerin nefret ederek boşanma davasında neler yaşadıklarını çok iyi biliyoruz O yüzden Allah'ın adaleti Elbette büyüktür bu dünyada olmazsa ahiret hayatında herkesin her yaptığını eğer samimi bir şekilde tövbe etmediyse önüne çıkaracaktır ama sizinki burada biraz gayri meşru ilişki boyutuna girdiği için ve böyle flört sevgili işleri dinimizce uygun değildir düzgün bir şekilde evlilik yaparsınız yaşarsınız o yüzden böyle şeyleri çok kafa yormayın hayatta daha güzel şeyler için çaba sarf edin çünkü bu dünyada öyle insanlar var ki, bedensel engelli olan zihinsel engelli olan dünyanın binbir türlü hali var, mesela ben kendim bedensel engelliyim bazı zamanlar işte ailem keşke yürüseydi falan filan olayları yaparlar şöyle bakıyorum da sağlam olan aklı başında görünen yürüyen o kadar saçma sapan şeyler yapıyorlar ki bu hayatta yaşadıklarımız bize avantaj da değil dezavantaj da değil O yüzden öyle şeyleri kafanıza takmak yerine hayatınıza odaklanın öncelikle Allah'a karşı sorumluluklarınızı bilerek namaz kılarak dua ederek haram helal boyutuna dikkat ederek yaşarsanız Allah sizin karşınıza güzel insanlar çıkaracaktır.
Biraz uzun oldu belki size göre alakasız oldu ama bunları okuyup biri düşünmenizi tavsiye ederim çünkü bu dünya geçici bir dünya bunu hiçbir zaman unutmayın.03 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle teşekkürler sorumu ciddiye alarak o kadar zaman ayırıp yazdığınız için gerçekten bu düşünceler bence ergen olmamızdan kaynaklanıyor kadar olgun görürsek bile ister istemez bu düşünceleri kapılıyoruz insanoğlu çok sabırsızdır ya yani şu an yaşadığımız için hemen olsun istiyoruz iyi kötü haber olduğunda önce kötüyü sonra iyi seçiyoruz ama gerçek hayatta önce istediğimiz olsun sonra noluyosa olsun yani kimse sonunu düşünmüyor Maalesef Bende bilmiyorum nasıl kurtulacaz bu dertlerden 😔😔😔
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBuna şöyle bir cevap vermek muktezâ eder ki, kınadığın ve büyük konuştuğun şeyler ile yüzleştirilirsin, tâ ki sana bir ders bir ibret olsun günahına kefaret olsun.. Ve ayrıca bazı küçük günahlar bu dünyada imtihan ile temizlenir, büyük günahlar ve bazı hafif gördüğün ağır günahlar mahkeme-i kübraya bırakılıyor.
Ehl-i inkârını bütün günahları büyük mahkemeye bırakılıyor çünkü onların nihayetsiz günahı vardır, nihayetsiz suç da nihayetsiz azâbı gerektiriyor.
Şimdi sana bir sualim var..
Niçin böyle bir ortam da, yani dörtte üçü ehl-i inkâr olan, ve vahşi ve yırtıcı hayvanat gibi dîne ehl-i îmâna sataşan ve saldıran insafsız zalimlerin yuvası olan bu sitede, sürekli şüpheci dîni öne sürerek soru soruyorsun,
Zerre miktar îmânı olan biri demeyecek mi ki, perde arkasında kalplere şüphe düşüren bir münafî, müfsîd, münâfık vardır?
Hem bütün sorularınız da her ikimiz de görüyoruz ki münkir-i cahil ate'it'ler (ateistler) de'it'ler (deistler) ve bunlara taraftar olan diğer unsurlar bedahetle hakaret ve küfür ediyorlar hem senin kudsîyetin ile alay ve tenkit ediyorlar, hem bu kişiler aynı isimler aynı kişiler'dir,
Zerre miktar aklı olan demeyecek mi ki perde arkasında bir münâfık vardır?
Buna çok mânidar ve nükteli bir misâl vermek lazım gelir ki, Meselâ bir akrep bir sene kendini zahmetsiz sıkıntısız kelebek olarak göstersin hilesini hissettirmesin, dikkatle kendine bakan kişi bunu fark etmesin ve onu daimî kelebek bilsin,
Bu ise yüz derece imkansızı birden mümkün kabul etmek gibidir.
Sebep olan, yapan gibidir, elbette kıldığın namazlar dahi sana lanet eder, ruhun hadsiz ezilir eziyet ve âsî cezası görür, o sebep olduğun küfürler kalbine zulümatlı karanlık olur, şercere-i zakkum'un tohumu kalbinde büyür.
Buda bir önceki sorunuza cevaptır...00 Yorumla
Benim Instagram da konuştuğum çoğu kız vardı hep ben yazıyordum hiç onlar yazmıyordu hal hatır sormuyordu.. Günahı dahi olmasa, hata dahi yapmasa hayatımdan çıkardım. Bana o kadar şey dedi aramızda baya samimilik vardı ona rağmen çıkardım.
Kimi menfaat için
Kimi şöhret için
Kimi para için..
Bir kız beni takıp etti bende onu ettim konuştuk aramızda konuşma sohbet var ama bir kaç gün sonra çıktı. Dedim neden çıktın mıh yok
Bundan sonra dedim
Banane ula bunlardan bunlara açıklama yapacam neden miş miş herkes kendi hayatına bakar00 Yorumla
+1 yılAnlamsız hareketler yapana kadar direkt hoşlandığını söyleseydin böyle olmazdı. Birinden annesinin numarasını bulup yazmak nedir? Bu tarz şeyler çok rahatsız edici bence. Tam tersi şekilde biri sana bunu yapsa olacağı varsa da olmaz. Hala dahi istiyorsan en mantıklı hareket çocukla bizzat konuşarak ondan hoşlandığını söylemen olur.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
60Cevap
+1 yılYorumları biraz okudum ve yazacak pek bir şey de kalmamış ama öncelikle rüya ile hareket etmemelisin rüya yorumlamak dinde gerçekten bambaşka bir boyuttur o yüzden bizler rüyaya göre hareket etmemeliyiz. Rüyanda gördün tamam ama yazmadan, konuşmadan önce keşke istihare yapsaydın bakalım hayırlı mı değil mi diye. Öncesinde reddetiğin insanı ne için reddettin bilmiyorum ama sonuçta sevmezsen zorla olacak bir şey değil bu sevmediğini ve istemedigini dile getirmişsin ve hala peşinden koşmuş bu onun sorunu bu yüzden Allah seni cezalandırmaz benim fikrim bu yönde. Bu çocugun da peşini bırakmalısın bence gördüğün bir rüya ile çıktığın bu yanlış yolda daha fazla devam etmeden geri dönmelisin. Diyeceklerim bu kadar umarım faydalı olur :) Bir de sana istersen kitap önerebilirim Hikmet Anıl Öztekin'in kitap setini mutlaka alıp okumalısın bence çok faydalı olacaktır rehber olacaktır sana :)
12 Yorumla- +1 yıl
Toplam 6 kitap var linklerini paylaşıyorum ben bu şekilde aldım 6 tanesini yeni aldım zeten bir de Hikmet Anıl Öztekin'i youtube üzerinden de mutlaka takip et videolarını izle bence çok faydalı gerçekten güven bana. Kitapları bu şekilde aldım ben istersen başka sitelere de bakıp fiyat olarak daha uygun var ise alabilirsin :)
www.hepsiburada.com/hikmet-anil-oztekin-kitap-seti-5-kitap--ozel-defter-takim-p-HBV00000S0043
www.hepsiburada.com/ne-icin-varsan-onun-icin-yasa---hikmet-anil-oztekin-p-HBCV00000R6CZP
- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılYaşattığınız ve yaşadığınız kendi tercihiniz. İstediğim anda silerim deidniz ama şimdi sizi sildikleri için hırs yapıyorsunuz. Bence sizde onları silin ve yeniden hayatınıza dönün. Sizdeki bu davranışsal açığı bulmuşlar ve size hep aynı noktadan geliyorlar. Görüldü atmak egoistlik ve narsistlik gösterisi oluup karşıdaki insanı aşağılamaktır. Sizi aşağılayan kişilere ulaşmaya çalıştıkça onların doğru yolda olduklarını teyit ediyorsunuz.
Size tavsiyem ardınıza bakmayın ve keyfinize göre yaşayın.12 Yorumla- +1 yıl
Ne demek, rica ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bakın efendim.. Görüyorum ki siz aslında güzel insansınız fakat yaptığınız yanlışlar var.. Birincisi asla rüya ile amel olmaz.. İkincisi yaşadığınız olayların bütününü ALLAH'IN size vermiş olduğu bir ceza olarak görmeyin.. Sümme hâşâ ALLAH zalim değildir ki kullarına ceza versin.. Eğer dilinizde bir dua olacaksa, bu dua RABBİM bana hayırlı ve bu kalbi incitmeyecek bir eş nasip eyle diye olmalı.. Bu arada dediğim gibi o kişi ile de muhatap olmayın.. Zaten sizi sevseydi, hoşlansaydı buna karşılık verirdi.. Daha msjlarınıza ve sözlerinize cvp verme tenezzülünde bulunmayan bi insandan size eş olmasını beklemeyin boş yere...
30 Yorumla
+1 yılBazı insanlar kendisine büyü yapıldığını zanneder ama bunun büyüyle alakası olmayabilir. Enerjisi yüksek birisinin ahını alırsan bu seni etkilemeyi bırak, çocuğunu , torununu bile etkileyebilir.
Kimseyi hayatına kabul etmek zorunda da değilsin, red yemiş birisi eğer saplantılı değilse peşini bırakmalıydı. Kafanda büyütme bu kadar.
Rüya olayında sende bazı yetenekler var ama bunu keşfetmen gerek.
Bazı insanlara imkansız , saçma gibi gelebilir ama rüyanda görmen normal bir durum.
Bunu herkes başarabilseydi, bir anlamı olmazdı.10 Yorumla
+1 yılİşte bu yasamin ta kendisi. Sen önceki kişiye eğer kötü davrandiysan tabiki bu günah ama bunun bedelini illa dünyada ve aynı olay üzerinden ödeyeceksin diye bir kaide yok. Ha önceki kişiye kötü davranmamissan zaten hiç problem yok. şu an yaşadığın bu olaylar tamamen bağımsız olabilir. Zira hayatta her istediğimiz olmuyor maalesef. Belki de bizim için hayırlı olan o değildir. Ya da sabretmemiz gerekir. Bunu bilmenin tek yolu kalbimizle hareket etmek. Kalbinin senin dinle derler ya o seni doğruya götürür. Ama kendimize objektif olmamız lazım. Yoksa doğru dusunemeyiz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. ALLAH diyorsun , güzel..
İnsanlar modayı magazini boş işler bol bol takibediyorlar == hangi ünlü kimin sevgilisiyle aşk yaşamış , kim kiminle aldatmış , kim sevgilisiyle kavgalar etmiş , enson hangi telefon çıkmış , hangi film popülermişşş.. ne güzel :-)
ama insanlar dünyayı insanı canlıları cansızları, gözümüzün gördüğü ve görmediği herşeyi yaratan ALLAH (cc) ne demiş? neler emretmiş?
"O"nun kutsal kitabında neler yazıyor? mealini 1 kere okumamışlardır. ? öldüklerinde __-__ ALLAH: "okuman yazman yokmuydu? 1 kez bile "BENi" , benim kutsal kitabımı okumaya layık görmedin mi?" diye sorduğunda bu insanlar ne cevap verecekler ço0oook merak ediyorum?
Aşkı meşki sevgiliyi takipçiyi boş ver.. sen ne diyeceksin hiç düşündün mü?08 Yorumla- +1 yıl
@_Emre___ Kendi diyeceğini tamamladın da şimdi de milletin ne diyeceğini mi sorguluyorsun? Sence yaradan sana "affeden affetmeyen benim bağışlayan bağışlamayan benim" sana mı kalmış bunları sormak demez mi? :) Anca yazın bol keseden milleti sorgulayın kendinizi kanıtlama uğruna. İşinize bakın. Ek olarak islam hoşgörü dinidir. İçeriğinin çoğunluğu hoşgörülerden oluşur. Kuran da "BEN" demez "BİZ" der. Bunun da sebebini açıklardım da yüksek ihtimal yobaz kesimdensin. Kolay gelsin.
- +1 yıl
@twprexk8 sorgulamak mı? yorum yapmak yasak mı? yorum yaparken senden mi izin alacağım? elmirayla zaten kendi yorumunu yaptı. Sen elmiraymısın? yoksa onun avukatımısın? Benim kendimi kanıtlamaya ihtiyacım olduğunu nererden çıkarttın? senin öyle bir çaban mı var? benim yok.. sen kendini öyle biliyorsan benide öyle zannediyor olabilirsin ama öyle değil :-) Azamaet, haşmet ve büyüklük ifadesini burada bana mı öğretiyorsun? sağol tekrar öğrenmiş oldum ama ben , ALLAH (cc) için "BEN" kullandım "O"nu temsilen evet.. burada farzı misali bir örnek verdim. ALLAH'ın ahiret gününde huzurda iken ALLAH yine "BiZ" diye mi seslenecek karşısında huzurunda durana sence yoksa "BEN" mi? Kuranda kutsal kitapta yazandan bahsediyorsun sen, ALLAH'ın huzuru olmaktan bahsettim ben , iyi oku.. Ben yobaz kesiminde olabilirim , hiç alakamda olmayabilir bu seni ilgilendiriyor mu -hayır- . ve yobaz olsam neolur? Sağol İslamın hoş görü dini olduğunu anlatmana sevindim bundan sonra senin emirlerine uygun şekilde hoş görülü olurum emin ol. İnsanları hoşgörü kerem merhamet affedicilikle aldatmak kimden gelir? biliyorsundur sanırım [Fatir.5] ? Bunun da sebebini açıklardım da yüksek ihtimal laik kesimdensin oyüzden bir şey söylemiyorum gözlüklerle artiz tavrına sayıyorum. Hayrlı işler bol güneşler tarz genç. konuyu uzatmaya gerek görmüyorum.. bana bir şey yazarsan başka bir yorum yazmayacağım.
- +1 yıl
Bu açıklamandan sonra daha yorum yapsan da okumam zaten bu kadar saçma bir açıklama olabilir mi ahahaha :D Sen kitaptan bahsediyorsun demişsin daha alası var mı ya ahaha. Düşündüğü şeyi savunamayanların ortak taktiği ne biliyor musun? Önce karşıdakinin fikrini başka bir konuya bağlarlar. Sonra o konuyu çürüttüklerinde karşıdakini çürüttüğünü sanarlar. İki kelimeyi bir araya getiremeyen, bildiği tüm kelimeleri yazarak bir konuya bağlayamayan bir tarzsın yaşlı dedem. Yarısını yazsaydın da bana cevap olarak diğer yarısını atardın ahaha :D Sizin gibilerle anca eğleniyorum başka bir işe yaramıyorsunuz. 41 yaşına gelmişsin hala okuduğunu anlayamamışsın. Dedem benim..
+1 yılRüyalara şeytan karışabilir. Rüyaların anlamı olabilir ancak rüya tabirini bilenlerden dinlemek gerekir. Konuyu ilişkilere getirirsek, bir ilişkiyi başlatmak için hamle yapmışsın ancak sonuç almamışsın. Artık üstüne gitmenin çok fazla bir anlamı olmayacak hatta cevap almadıkça zarar göreceksin.
2 senedir peşimden koştu her defasında reddettim çok üzdüm demek onun vebalini 2 sene boyunca çekecek miyim?
- Çok saçma ve vesvese yoluyla aklına geldiğini düşündüğüm bir soru bu. Allah dilerse ahirete bırakır, dilerse bu dünyada herhangi bir sıkıntı verebilir. Sana yazan çocuk takıntı yaptığı için iki sene boyunca peşinden gelmiş. Kendisini kırmadan reddettiysen bunun herhangi bir cezası olmaz. Reddetmene rağmen iki sene boyunca takıntılı bir şekilde peşinden koşuyorsa oda senin gibi kendini boşu boşuna yıpratan biridir. Tek yapman gereken ilişki sana zarar veriyorsa bırakman. Her namaz sonrası affedilmek için dua et.20 Yorumla
+1 yılSenin yaşadığın olumsuzluk biraz da ulaşamadığından kaynaklı aranızda ciddi mana da bir durum yaşanmış olsaydı ki bunu kötü niyetle algılama lütfen öyle demiyorum belki de bu kadar kafana takılmazdı. şu an sadece kendine eziyet ediyorsun aranızda birşeyler yaşanacak olsa zaten ne takipten çıkartırlar ne de mesajlarına cevap vermemezlik yaparlar. Kendine takıntı haline getirmiş gibisin bu seni baya yorar ruhsal olarak bana kalırsa aklından çıkarmaya bak ne kadar düşünürsen o kadar çöküntü yaşarsın. Bırak olacağı varsa olur elbet.
10 Yorumla
+1 yılAhh be çocum etme bulma dünyası. Bende herkesle dalga geçerdim, kaç yaşına geldim (93) at gibiyim hala koşturup duruyorum kimse elime su dökemez, enerjiğim diyordum. 1 yıldır felçliyim ve şu an bastonla yazıyorum bu yazıyı.
13 Yorumla- +1 yıl
Ahhh ahh çocum. Olsun hayatta yaşadığın her şeye tecrübe olarak bakmalısın. Demek ki olmaması gerekiyormuş, olsaymış belki mutlu olamıycaktın. En azından benim gibi yarı felçli değilsin. Dudak kısmını oynatamıyorum, sevdiğimi de öpemiyorum
+1 yılYapan ceker, ama sen boşa hırpalıyosun kendını kı onun hayatında var demek biri. Ayrıca akraba dıye karsılık vermiş senın ilgını görünce de hayatında başkasıda varsa bu irtibatı koparmış. Boşa ümitlenme
10 Yorumla
+1 yılHmm haketmişsin.
Bu aşk değildir , insan zihni birseyi takıntı haline getiriyor bundan sonra dahi normal bir olayda olabilir , kısacası ilk aşk diyelim.
Zamanla geçer merak etme ama aci cekersin ayri mesele.
Aci iyidir insanı keskinleştirir.
Dipnot : Namazda bu tarz isteklerin olması için dua edilmez, Rabb'im hakkımda olanı nasip eyle diye bir dua okunur , nasip et şekilde ya da şunu bunu ver şeklinde hitaplarda kullanilamaz , bana sabir ver vs.10 Yorumla
+1 yılGerçekte yüzünü bilmediğin birinin yüzünü rüyanda göremezsin imkansız. Ve o ailenin peşini bırak bence belli ki senden kurtulmaya çalışıyorlar. Önüne bak çocuk yazarsa cevap verirsin.
10 Yorumla
+1 yılYaşattığınızı yaşadınız, şimdi artık normal hayatınıza dönebilirsiniz. Bundan sonra gam keder yok Allah var diyip devam edin yolunuza
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılbelirsizlik hayattakı en buyuk huzursuzluklardan bırıdır. bence adam akıllı konus senden hoslanıp hoslanmadıgını senınle bır ılıskı dusunup dusunmedıgını sor bırsey kaybetmessın en kotu olumsuz bır gorusme olur ve ılıskınız bıter ama hersey netlesmıs olur bunu dusunmessın. ayrıca gurur sacma bısey ondan mesaj bekleyıp kendıne zarar verıyorsun
04 Yorumla- +1 yıl
onunla ılgılı bır beklentın varsa numarasını bul ara netlestır. belliki onun sana pek ılgısı yok ama bunu ondan duyman gerekır
- +1 yıl
ozaman sıl kafandan senı sevmeyenı sende sevme sana deger verecek bırını ıllakı bulursun ıllakı cıkar karsına
Allah der ki: "Kimi benden çok seversen, onu senden alırım." Ve ekler: "Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım."
20 Yorumla
+1 yılYani yazdıklarının hepsini okudum. Senin ki biraz men dakka dukka durumu yani eden bulur. Ama senin durumun için sana bu kaosu yaşatan akraba tayfasindan uzak durman senin için daha iyi olabilir
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Havada aşk kokusu var ama galiba ek taraflı hayirlisi
11 Yorumla
+1 yılAşık olmayı bıraktığın zaman her şey düzelir kardeşim
10 Yorumla
+1 yılIncinen incittiği yerden incinir. Bu gercekte. Namazlardan sonra ona has dua edeceğine hakkında hayırlısı olması konusunda dua etsen daha iyi olur diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılbelki de bir ömür katlanacaksınız.. 2 seneyle sınırlı kalmayacak..
aynı durumdayız, bende çok ah aldım ve bir türlü evlenemiyorum :)10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 326 cevap paylaştı. Allah yaşattığını asla ve asla yaşatmadan öldürmez. Bu hayatı yaşamanın hatta nefes almanın bile bir bedeli var ise yaşattıklarının da bir bedeli var.
00 YorumlaAkraba evlilikleri toplumun ortalama IQ'sunu düşürüyor. boş ver gitsin. Hem senin için hem toplum için daha iyi. Annesini de engelle.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılİşler öyle yürümüyor.
Dua ile birinin davranışlarını değiştiremezsin. Unut ve önüne ( ileri - geleceğe ) bak. Kendi kendine edersin sadece.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 993 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu arada Ateistim, rüyaya niye takıyorsun ki sadece rüya bu alakası yok, peşini bırakmak sana kalmış ama vazgeç bence sevseydi severdi.
04 Yorumla- +1 yıl
yanlış yoldasın vazgeç bu saçmalıkdan yoksa öldükden sonra pişman olacaksın.
- +1 yıl
Yanlış yolda filan değilim aksine doğru yolundayım ben bu saçmalığa inanmam
- +1 yıl
ya gerçekden her şeyin tesadüfi ve amaçsız olduğunu senin aklın alıyo mu ya bu imkansız biraz düşünsen anlayacaksın aslında ama düşünmüyorsun.
- +1 yıl
Zaten Düşündüm için ateistim, Kanıt olmadan inanmam, sen nerede biliyorsun ölünce bir şey olacağını
+1 yılÖldürmez. Ölüm biyolojik olarak vücudun iflası üzerine (hastalık, kaza vb) gerçekleşir. Diğer başka nedeni yoktur.
00 YorumlaOlay çok basit. Eğer sıkıntın devam ederse bir psikolog dan randevu aliniz
00 Yorumla
+1 yılCok kafaya takma cok fazla düşünmek de bir ceşit intihar dır.
00 Yorumla
+1 yıl120 kiloydum aşık olduğum kız beni beğenmiyordu şimdi 70 kiloyum millet parmağını ısırıyor nasıl verdi diye evrim geçirmiş diye
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılÖldürür öldürür ilahi adalet arayacak kadar saf olmayin
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılokumdım açık söyleyim ama bir ah yaşayan varsa evet yaşatmadan öldüğrmez
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen bu düşünceye katılmıyorum ama umarım size ne yaşattılarsa aynısını yaşarlar diyeyim.
00 Yorumla Allah Nikahsız ilişkiyi bıraktın diye Al sende Yaşa Demez. Kimi Allah'ın rızasından öne koyduysan Allah seni onun insafına bırakır. Her taraf için yaşanan sadece bu. İnsanoğlu da insafsızdır haberin olsun.
00 Yorumlaöncelikle bu bilgi doğrudur.
2 yıl birini peşinden koşturman gaddarca yani ben koşsaydım şu an intihar etmiştim
çocuğa gelecek olursam boş ver seven insan yazar zaten seninde koşmana gerek yok başka limanlara yelken açmalısın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılneyden vazgecersen o sana gelir dunyanin kanunu bu.
00 Yorumlabiraz rahat ol rüyaalra çok takılma bilinç altına yerleşmiş şeyler genelde rüyada görürsün akışa bırak yaşamı
00 YorumlaAllah Yaşattığını Yaşatmadan Öldürmez Tabikide
10 Yorumla
+1 yılYarına bırakır ama yanına bırakmaz derler
10 YorumlaUmarım kurtulur yoluna bakarsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah başka zeval vermesin .
10 Yorumla
+1 yılher şey Allahın elinde. Biz karışamayız ki..
10 Yorumla
+1 yılöyle derler inşallah öyle olur
10 Yorumla
+1 yılMaalesef böyle bir şey yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Allah hidayet versin ne demek düşer ki bize
10 YorumlaKul ettiğini bu dünyada görmeden ölmez miş ben buna inanıyorum
00 YorumlaAteistim ama yaşatılanı yaşamadan ölünmemesini isterim
Bence vazgeç çocuktan00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılYaşattığını yaşayacak helalleşmedikce
10 Yorumla ama kullar unutur Allah unutmaz
00 Yorumla
+1 yılİlacı var onu kullanmanı tavsiye ederim 😉
02 Yorumla- +1 yıl
Çivi çiviyi söker diyim sen anla 🤧
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEmin ol yaşar yaşıyor da
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBilmem olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaderinde yoksa ne kadar seversen sev bir şey değişmez. Akışına bırak ya da unut
00 YorumlaAllahin senin boş islerinle ugrasmaz
00 Yorumla
+1 yılÖldürmez bu bir gerçek
00 Yorumla
+1 yılTakıntılı birisin
10 YorumlaÇok saçma böyle bişey olmaz
10 Yorumla
+1 yılevet
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı. Günaydın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir şey yok.
10 Yorumla İnşallah öyledir
00 YorumlaEvet öyle
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?