Benim soruma gel🤩🤩 Aşkın kader olduğuna inanıyorum çünkü kalplerin bileni ve yöneteni aşkın tek yaratıcısı olan Allah'ın emrinde. Misal ben karşıma pekçok şahane özellikleri olan insan gelince zaman akışında, kalbim neden o güya reddedilemez kişilere tık çarpmadı? Bu aşk duygusunu biz yönetiyor ve hissediyor olsaydık ben eminim ki aşk dünyanın en tatsız görevine dönerdi. Hani o bilemiyoruz ya ben bu adama/kadına niye aşık oluyorum diye bence muazzam bir lezzet gizli oluyor o zaman aşkta...🦄🍀❤️
Aşk her şekle , her mekana ve her vakite dolabilen bir duygu.. aniden de gelebilir yavaş yavaşta.. Bazen tanıdıkça seversin bazen ilk gördüğün an , neye tutulacağın hiç belli olmuyor. Aşk kader mi? Bence bizim irademize kalan bir seçim. Mesela; iki seçenek var sen gidiyorsun en yobazına illede bu olsun diyorsun sonra hormonlar sakinleşince aşk geçiyor.. ve hemen e bu da benim kaderim diyorsun! yok canım o senin akılsızlığın..🙄
Tesaduf diye bir seyin oldugunu dusunmuyorum. Yasadigimiz her seyin bir sebebi var. Asik olmaninda tesaduf olabilecegini dusunmuyorum. Ztn tanisma kaderse askta kaderdir bence. Neden o degil su degil de bu kisiye asik oluruz ki. Neden herkesi tek seferde silebilirken hayatimizdan cikarabilirken tek bir kiside takili kaliriz? Tesaduf olsa bu kadar kiymetli olur muydu bu kadar kalbimize dokunabilir miydi? Sanki cok onceden yazilmis bir romanin basrolunde gibi hissetmez miyiz asik olunca? Ask tesaduf olamayacak kadar kiymetli🌸
belki tesadüf belki kader belki seçim ancak senin kontrolünde olmayan bir şey ben seçtim diyecek şimdi kimisi ama sen seçtiğine aşık olamıyorsun ki o seni sevmeyince bir anlamı kalmıyor aşk daha çok karşılıklı yanmaktır..
Aşk biraz tesadüf, biraz da kaderdir. Kaderin de olmayan bir şeyse tesadüf etmezdi zaten. Birine tesadüfen rastlamak, sonra birbirinizin kaderi olmak o kadar değişik bir şey ki. Belki yıllarını, belki koca bir ömrünü tesadüfen karşılaşıp, konuşup sevdiğin insana harcıyorsun.
Merhaba 🎈 "Her iki alemde aşka yabancıdır . Aşk’ta yetmiş iki delilik, yetmiş iki divanelik vardır. Aşıkın mezhebi yetmiş iki dinden ayrıdır." Diye anlatılır tasavvufta. Üzgünüm ki aşk duygusunun bizden çok uzakta bi yerde durduğuna inanıyorum. Öyle olmasa günlük sevdiği insana dahi aşk diyen bir topluluğun içinde olmazdık.
Tesadüf diye biseyin varlığına inanmıyorum ben. Kader mi peki? Kendi irademizle yaptigimiz her seçim kendi kaderimizdir aslında. Bundan yola cikarsak karşımıza çıkan kişi tevafuk, aşkın geldigine inandığımızda da kapılarımızı açarsak kaderimiz olur.
Tesadüf de değil, kader de. Aşık olmak insanın kendi seçimidir. Daha doğrusu aşık olacağı kişiyi seçerek bunu seçim haline getirmiş olur. Yoksa aşk insanın doğasında var zaten. Herkes aşka düşüyor. Bu insanın kaderinde var olan bir şeydir.
Seçimdir…ya aşık olmayı seçersin ya da seçmezsin. Aynı hatayı defalarca yaparsan aşk adına bu da ancak aptallıktır. Zira aynı şeyi tekrar tekrar yaparak farklı sonuç beklemek aptallığın tanımıdır…
Tesadüf zannede ede gidiyor hayat öyle güzellik. Biraz kader sonrası seçim.. Duygulara hukmedebilmek insanın kendi iradesine bağlıdır. İnsan isterse bunu yapar. Şahsi düşüncem budur.😘
Alın yazısı neyse onu yaşarsın. Kaderinde de ne varsa onu görürsün. Bir ayette de derki... Biz her kulun kaderini gayretine çabasına göre yaptık.. Tesadüf denen şey yoktur tevafuk vardır 🧐
boyle bir tesaduf de kaderde yok ask bile isteye yapilan bir eylem :) ha sonra olmadiginda da sucu kendinden atmak icin kadere de yorarsin yanlisada karsindakine kufurde edersin :)
Bana göre tanışmak tesadüf ; aşk seçimdir. Arkadaşlık ise çok farklı nedenlere dayanabilir bazen tesadüf bazen kader bazen seçimlerimiz bizi arkadaşlığa götürür.
Bilmiyorum ki ben her hafta başka birisine aşık oluyorum ama platonik mesela geçen hafta prison break teki saraya aşıktım ondan önceki hafta deaneerys targaryen e bakalım bu hafta kime aşık olacağım
Yaw aslında açıklama yaparım ama çok uzun olur kısa şekilde yapayım :d Hoşlanmak var evet ama sinirlerin hormon salgılamasından dolayı var. Aynı hormon sigara , alkol , uyuşturucu alırken de salgılanır ne dicez adam biraya aşık mı dicez? Mesala takıntıda şöyle olur bir kişiyi sürekli düşlersen sürekli o hormonu salgılarsın bir nevi bağımlılık. Ona ulaşamadığın zaman da büyük bir öfke , kriz yaşarsın tıpkı uyuşturucu krizi gibi. Gel gelelim niye seçim dediğime çünkü kimse bir kişiyi sebepsiz sevmez. Yani hormonun salgılanması için bir uyarıcı lazım :d Bu dış görünüş olur , sana olan davranışı , ilgisi olur vs. Çok duymuşsundur eşim evlenmeden önce güzeldi ama evlendikden sonra kendini saldı artık ondan hoşlanmıyorum. Neden? Çünkü uyarıcı ortadan kalktı. Veya bana eskisi gibi davranmıyor , ilgili değil ondan soğudum. Neden? Çünkü uyarıcı kalktı. İnsan bencil bir canlıdır kendini düşünür önceliği kendisidir. Tabi dediklerim teorik olarak geçerli birinden hoşlandın zaman bunu fark etmezsin. İşte bu olayı süsleyip , püsleyip aşk diyorlar :d
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ Ne demek aşk diye bir şey yoktur benim yaşadığım neydi o zaman halüsinasyon görmediğime eminim ben😄.. birde suçuna ortak etmeye kalkmış beni cık cık cık.. çok ayip. Konuştum 😌
Ben diyorum ki ; her aşık olduğuna kapı açmayacaksın , aşk bir hormondur ama bu onun gerçek bir duygu olduğu gerçeğini gölgeleyemez! her ne kadar geçici bir hissiyat olsada.. doğru kişiye şans verirsen (hormonlar eski düzenine dönünce yerini sevgiye ya da hiçliğe bırakır) sevgi makamına ulaşırsın ♾️