Sevgilimin evli olduğunu öğrendim. Ona nasıl açıklamalıyım?

Bu hayatta yapmam dediğim şeylerden biri evli bir adamla ilişki yaşamaktı. Yaklaşık 2 senedir bunu yaşamışım. Bugun resmi evraklarla sevgilimin boşanmış ve daha sonra yine evlendiğini öğrendim. Boşandığını biliyordum ama evlendiğini hiç söylemedi. İşin kötü yanı ben hiç anlamadım. Bi kadın olarak nasıl anlamadım aklım almıyor. En ufak şüphem olmadı. Ne yüzük, ne zaman, ne görüşmelerde.. İş yerine giderdim. Belli etmezdik sevgili olduğumuzu ama güzel zaman geçirirdik. küçük çocuğuyla iş arkadaşı olarak tanıştırdı. Çocuklarıyla çok ilgilenenen fakat beni de ihmal etmemeye memnun etmeye çalışan bir sevgili oldu hep. Trip attığımda, o kadar iş güç ve çocuk yoğunluğu arasında trip atıyorum diye kendime kızar özür dileyip gönlünü alırdım. Ne istesem yapardı hep. Sabırlıydı, espirili, evlilik düşünmezdi ama ben de sorun yapmazdım. Onunla birlikte olmak yetiyordu.
Şimdi gerçeği öğrendim ve ona söylemedim. İşten dolayı şehir dışındayım. Arabam ve bazı özel eşyalarım onda. Almam gerek. Mecbur bir kere daha göreceğim. Telefonla söyleyip eşyalarımı eve bırakmasını istesemde direnip reddeceğini yüzyüze konuşmak isteyeceğini söyleyecektir. Nasıl söylemeliyim bilmiyorum.
Karısına yazık en çok. Ne yapmalıyım?
Sevgilimin evli olduğunu öğrendim. Ona nasıl açıklamalıyım?