Nişanlıma yalan söyledim beni terk etti ama yalan söylememdeki sebep durumu idare etmekti ne yapmaliyim?

arkadaşlar nişanlım su an asker. Kendisi kıskanç ve bana baskı yapan biri. Genel anlamda ufak şeylerden sorun cikarir. Annem köye gidecekti ve bana evde tek kalma babana git diye defalarca söyledi ama sadece bu durumda değil genel anlamda bir şeyi yapmami istemezse o konu kapanmistir ben onu yapmamak zorundayımdir. Annem köye gitti ve gece yola çıktılar bende bu saatten sonra babama gitmeyeyim bu gece evde uyuyayim ertesi gün babama giderim dedim ve evde kaldım. Sabah nişanlım aradı konuştuk annemlerin bugun aksam yola çıkacağını benimde babama gececigimi söyledim. Amacım durumu idare edip aramizin bu sebepten bozulmamasiydi çünkü doğruyu söylesem olay yaratıp bana trip atacak gerilecektik. Sonrada söylediğim yalanı agzimdan kacirdim ve öğrendi benden ayrıldı. Ben ona bunun ayrilmamiz icin sebep olmadigina aciklamama izin vermesini istedim ama dinlemedi beni. Ben onun için cok fazla şeye göğüs gerdim annemle bile arası bozuldu suçlu da oydu ama yine de ayrilmadim ondan. Bu sebepten ayrilmasina kırıldım. Özür de diledim mesajlarda attim duzelsin diye durumuda acikladim ama ayrilik kararindan geri adım atmadi. Ben şimdi ne yapayım cabalayim mi yoksa yoluma mi bakayim.
Nişanlıma yalan söyledim beni terk etti ama yalan söylememdeki sebep durumu idare etmekti ne yapmaliyim?