Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. yani gercek sebebi sen biliyorsun. iç benliğine sormalısın. kimisi koca merakından böyle erken evlenir. kimisi aile baskısından kacıs olarak görür evliliği. baska sebeplerde olabilir tabi. kadın dünyasını kız arkadaslarımız daha iyi bilir elbette. bir sürü görüş gelmiş kızlardan da.
ama insanlara kızma sen hayatına bak. yaslı bir amca genc kızla evlenince de mesela kudurmus derler. ama neyse milleti boş ver. dogru insansa yapıstır gec. ama genc yasında hata yapmıs olma ihtimalin yüksek tabi. mutluluklar. bence gec olmasındansa erken olsun daha iyi. artık bu devirde hata bile yapsan bosanmak cok yasanan ve sıradanlasmıs bir eylem. tabi istemeyiz ama. bosansan bile hayatın bence öyle bir zarara ugramaz cok. eskiden annelerimiz zamanında hayatın kararırdı. bosanamazdın bile. genc evlenenlerde istatistiklere göre benim bir yerde okuduguma göre cok yüksekti bosanma oranı. ama seninki ömür boyuda sürebilir.
erkek olsan dur kanka derdim de. malum erkek olupta bosanma durumunda kalırsan hayatın kararıyor. nafaka geliyor. hakımın eline düşersen mal mülk gider. onca masrafı da sen yaparsın ve onların borcuda sırtında kalır. baya bi yıl geri götürür seni. cocuk olsa anne uyusturucu bagımlısıve akıl saglıgı bozuk ise anca babaya kalıyor zaten. neyse bunları dusunmemek lazım. umarım soruna cevap verebilmişimdir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. 19 yaşında evlenmek istemek saçma değil kendin o sorumluluğu alabileceğini düşünüyorsan ve alabiliyorsan kendine eşine ve olursa çocuğuna yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla hareket edebileceğine inanıyorsan sonradan pişman olmam erken yaşta evlenmekten diyorsan seni anlayan anlaşabildiğin ve iletişim eksikliği yaşamadığın biri de varsa hayatında evlenmek senin en doğal hakkın. Fakat sen diyorsan ki ev den bunalım ailem baskı yapıyor en azından evleniyim biraz olsun serbest kalırım kocamla gezerim tozarım eğlenirim tarzı lay lay lom kafası varsa o zaman evlenmek için biraz erken olabilir hangisisin sen seç
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Seni evliliğe mental olarak hazır birisi yapar.
Ama önemli olan uygun bir eş adayı bulabilmek. Yani sadece senin hazir olman yetmez.
Koca meraklısı olmak ifadesini anlamak lazim. Burada geçen anlam cinsellik ise bu zaten çok normal bir durum özellikle bu yaşlarda.
Başkalarını fütursuzca kınayan gevşek insanlara hadlerini bildirmek lazım.01 Yorumla- +1 yıl
o seks nasıl bir şey onu merak ediyor arkadaşım
Aşk İlişkileri konusunda 685 cevap paylaştı. Öncesinde en az birkaç erkek görmen iyi olur Ama tabi bunlar şans işi Doğru erkeği seni mutluluktan ağlatan erkeği öncede bulmuş olabilirsin Sadık kalmak Azgınlıktan evlenmemek Bunların sorumluluğunu alıyor musun Yuva kurmak tabiki aşkla Ama ciddiyet ister Kadınlar duygusal Bizim için bir tık daha kolay bağlanmak Yine de iyice düşünüp tart İlerde ne yanlışları yapabilirisin Kendine eleştirini yaparken dürüst ol Kötü özelliklerin kusurlarını Büyümemiş taraflarını halı altına atma Çıkar üzerlerine git eksikliklerinin En az 2-3 yıl ilişkiniz olsun
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
202
Cevap
199Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Hayatının en büyük hatalarından birini yapmış biri yapar.
Evlilik öyle dışardan göründüğü kadar kolay bir şey değil.
Ailesiydi, geçimiydi, ev işiydi, çocuğuydu derken sorumluluklar birden insanın üstüne yükleniyor.
Bu yükü taşıması öyle kolay değil.
Bu yüzden ayrılıklar yaşanıyor.
Çünkü kimsede sabır kalmıyor.00 YorumlaBen erkek halimle parasal kalemleri halletmeden evlenmem ama bazı durumlarda taviz de verebilirim bu konuda hayatın önüme ne çıkaracağına bağlı fakat bir kız olsaydım mutlaka kendi ayaklarımın üzerinde durmaya, istediğim kadar seveyim, bir ayrılık durumunda Aç kalmayacak kadar kendime bakabilecek olmaya bakardım , kocamın parasının kesilmesinden korktuğum için evli kalmak zorunda kalmayacağımın garantisini elimde tutmak isterdim bu yüzden ya okurdum ya çalışırdım ama ev kadını olmazdım , kısacası karşı taraf benim elime bakıyorsun dediğinde ağzına s*çabilme hakkını mutlak bir gereklilik olarak görür ona göre davranırdı, çünkü etrafımda ki bu gibi durumları duydukça ne diyeceğimi şaşırıyorum evlenir evlenmez
180 derece dönenler, zamanla 180 derece dönenler, evlenmeden önce konuşup anlaştıkları konularda evlendikten sonra 180 derece dönenler , Sadece korona çıktığı zamanlarda değil, her zaman #evdekal diyenler , tabi böylelerinin dışında gayet insan olanlarda var , sevmeyi bilenlerde var , Yine de ben o riski girmektense diğer yolu seçerdim ki bir erkek olarak bu yolu seçiyorum , Artık gerisini sen düşünüp tartacaksın 🤔23 Yorumla- +1 yıl
*davranırdım *bir erkek olarak da bu yolu seçiyorum (bir kız olsaydım ya okurdum ya da çalışırdım , bir erkeğim, yine okumayı seçiyorum, okumasaydım çalışırdım ev geçindirebileceğime emin olurdum sonra evlenirdim. Hayat bu riske atmaya değmez birkaç yıl daha sap kalırım, çok da bir şey kaybetmem
- +1 yıl
Neden kadınların çalışmama opsiyonu olduğunu kabul edip kendi ayaklarımın üzerinde dururdum falan deniliyor çok kızıyorum. bir erkekten hiç duydunuz mu evlenmeden kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum diyen? Ee normali çalışmak zaten. kadınların çalışmama opsiyonu olduğu düşünülerek kendi ayaklarının üzerinde durmak, altın bilezik tarzı cinsiyetçi söylemlerin kullanılmasına karşıyım. ne demek altın bilezik olsa da olur olmasa da. erkeklerinki bilezik olmuyor da kadınlarınki neden bilezik oluyormuş.
- +1 yıl
@Ferhanım kadınların çalışmama opsiyonu var , fakat son derece suistimal edilen bir durum -erkeklerin de çalışmama opsiyonu var fakat eğer suistimal edilmemiş olsaydı iç güveysi diye bir kavram hiç bir zaman ortaya çıkmazdı - , bu yüzden ben insanın sadece karşı tarafa güvenmesine karşıyım , Her ne kadar bunu suistimal etmeyen birtakım insanlar varsa da karşı tarafın kesin olarak tanınması imkansızdır, bu yüzden kişinin yıllarca birlikte olacağı kişiye Hem dikkat etmesi gerekir, Hem de ilerde yaşamını idame ettirmek için ondan başka çaresi olmayacak duruma düşmeyeceğine emin olması gerekir, ben buna dikkat edilmeyip, suistimal edilmeye ortam verecek olan riske girilmesine karşıyım.
Mesele karı/koca meraklısı olmak değil aslında. Devlet 19 yaşında hür irade ile evlenmeye izin veriyor ama o yaşlarda evlenip uzun yıllar mutlu olabileni ve mutlu kalabileni görmedim henüz. Çünkü insanın karakteri, beden yaşı kadar hızlı gelişmiyor. İnsanın ruhen belli bir olgunluğa erişmesi için bir çok acı, sevinç, üzüntü yaşamasına ihtiyaç var. Bunlar olmadan bir gençlik rüzgarıyla evlenmeyi istemek, mutlu olmak için Rus Ruleti oynamayla eşdeğer bence..
184 Yorumla- +1 yıl
Dediğiniz gibi insan karakteri, bedeni kadar hızlı gelişmiyor. Ama bunun içinde yıllarda yaşaması ve her hatayı tecrübe etmesi gerekmez. Bazen gözlem yapmak, izlemek bile tecrübe kazandırıyor. 20 yaşında olup pek çok insandan daha olgun düşünenini ve hareket edenini de gördüm çünkü.
- +1 yıl
@lostprincess 20 yaşında olup 40 yaşındaki insandan daha olgun davrananı ben de gördüm ama bunun oranı çok düşük. Yani bir nevi istisna gibi. Çünkü insan çoğunlukla hatalarından ders almayı beceremiyor. Buna ister güçsüz kişilik, ister gelişmemiş zihin ya da karakter ister çocukluk deyin ama sonuç maalesef aynı..
- +1 yıl
Evet ama sonuçta istisnalar var ve belki bu kişi o istisnalardan? Benim bahsettiğim de bu
Şimdi yaşın çok genç olduğu için bence ilişkilerin dinamiğini ve işleyişini tam olarak bilmiyorsun. ben de senin yaşındayken bir defa evlenip sonsuza kadar mutlu olacağımı sanıyordum ama kazın ayağı öyle olmuyor. gerek cinsel sorunlar gerek ilişki sorunları, aile sorunları başına bir sürü dert çıkıyor. Neden böyle düşündüm çünkü yuva falan diyerek olaya daha romantik baktığın anlaşılıyor. bu çok küçük bir yaş. Inan ki 25 yaşında bambaşka birine dönüşeceksin. Kendi kendini bile tanıyamayacak hâle geleceksin. aynı kişiyi seviyor olman bile çok zor. Hem iki gün sonra insan sıkılıyor devamlı aynı evin içinde birkaç seneye cinsel hayatın bile kalmayabilir. yani hayallerdeki gibi olmuyor hiçbir şey. Çok seviyorsan da evlenmeden görüş arada sırada ne olacak? Kim kime karışıyor bu devirde? Ne gerek var?
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 647 cevap paylaştı. Elalem nedere bu konuda bakma ve hiç ama hiç takılma bence. Ne istediğini biliyorsan, aradığınıda aklın mantığın hislerin ile bulmuşsan, tamam demişsen hayırlı olsun🌹🌺🌼
Olgunluk her zaman yaşta olmuyor, birazda nasip kısmet ve nasip kısmetinde farkında olmak, evlilik konusunda Allah'a dua edip hakkında en hayırlı olanını, en hayırlı zamanda Allah'tan istemek en güzeli🌺😊
Rabbim mutlu huzurlu olabileceğiniz sağlıklı bir evliliği maddi manevi kolaylıklar içinde nasip eylesin inşAllah🌼🌼🌼10 YorumlaSenin hayatın kimseyi alakadar etmez on dokuz uygun diyorsan o uygundur değil diyorsan değildir koca meraklısı olmak gibi bir deyimde yoktur zaten araştırma sonuçları da kanıtladığı üzere kızlar iki üç kişi arkadaş grubu dışında kızla kadınla anlaşamaz çünkü bir birilerini kiskanirlar illaki dış görünüş hayat kıskançlığı olmasa bile birinin sevdiği ile diğerinin konuşmasını dahi kiskanirlar bu yüzden de kadınlar erkeklerle daha samimi arkadaşlık kurabilir her arkadaşlığın altında da art niyet aranmamali bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılherkes yazmış istediğini yap kimseyi kafana takma bak ben senden 1 yaş büyüğüm aynı yaşta sayılırız benim çocukken oynadığım arkadaşım 17 yaşında okuduğu okulu bırakıp sevdiği kişiyle evlendi sonuç ne mi oldu sonra 2 çocuğu oldu kaynanasıyla birlikte yaşıyor ne okuyor ne çalışıyor köyde oturuyorlar eğer liseye devam etseydi şu an belki de hastaneye hemşire yardımcısı olarak atanmıştı kendi parasını kazanıyor olacaktı kendi ayakları üzerinde duracaktı istediği yere gidebilecekti bu yaşta çok erken evlenmek benim düşüncem bu okulunu bitir mesleğini eline al sonra zaten istersen evlenirsin gençliğini yakma ben şu an üniversite okuyorum o kadar güzel ki mesleğimi öğreniyorum ilerde pişman olursun gerçekten yazık edersin bunları düşünerek kararını ver
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYoo niye herkes bu yaşı çok anormal buluyor kızın aklı başında hormonları var yani çocuk değil aseksüel değil ev yönetme ve ilişki yürütmeye kendini hazır hissediyorsa gayet evlenebilir niye istemesini çok garipsiyorsunuz? Ben 18 yaşındayım ve büyük göstermiyorum yani 18 gösterip 18 isen de bunu isteyebilirsin. 19 olup yaşını göstermen sorun değil çünkü 19 küçük bir yaş değil uygun biri çıkarsa neden olmasın ki? Milletin dediğini boş ver istediğin şey yanlış değil seni koca meraklısı da yapmaz erkenden yuvanı kurmak gençliğini güzel yaşamak istiyorsun Allah gönlüne göre iyi olanı versin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok bu seni koca meraklısı yapmaz ama günümüz Türkiyesinde bu seni çaresiz yapabilir nasıl yapar gençsin geçici bir heves olabilir evlenirsin pişman olabilirsin okul ve evlilik aynı anda yürümeyeceği için üniversite gibi güzel bir ortamı kaçırmış olursun duyduklarından ve gördüklerinden pişman olabilirsin evlenme hevesi gibi çocuk yapma hevesine kapılırsın çocuk yaparsın daha sen büyümeden kucağına verirler çocuğu pişman olursun daha on dokuz yaşındasın senin yuvan ailen olmalı bence kendi aileni elbet kurarsın illaki çalışacak değilsin ama şu üniversite tozunu bir yut
10 Yorumla
+1 yılEvlenmenin altında aile evinden uzaklaşma gibi bir psikolojik anlam olabilir. 19 yaş henüz yolun çok başı gibi yıllar içinde kararlarımız çok değişir. Bu nedenle 19'unda mutlu olacağını düşündüğün kişi ile 25'inde, 40'ında aynı hissetmeyebilirsin. Evlilik yerine seviyeli ilişkiler ile hem dünyayı hem erkekleri öğrenmelisin diye düşünüyorum
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. 19 yaşında evlenirsen 24 25 yaşında boşanırsın. Erken evlilik pişmanlıktır. 3 4 yıl sonra beklentilerin değiştiğinde ve gözlerin açıldığında, millet gezip tozarken hayat seni erkenden yıprattığında pişman olup boşanmak istersin (bu en doğru çözüm) ama bizim gibi geri kalmış toplumlarda aşılamayan önyargılara maruz kalırsın. Daha çocuksun eğitimini, geleceğini düşünüp gençliğini yaşayacağın çağda evlilik düşünmen oldukça tuhaf. Her şeyi doğru zamanda yaşa, acele etme.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Koca meraklısı yapmaz ama ileride pişman olmuş bir insan yapma ihtimali yüksek.
Biraz yaşa hayatını, 25'ten sonra evlenirsin ille de erken evlenmek istiyorsan. 19 yaş daha çok genç evlilik için.
Ayrıca gelişmiş bir ülkede yaşamıyorsan çocuk yapmak o çocuğa yapılılabilecek en büyük ihanettir. Bu ülkede çocuk mu yapılır, ülkenin haline baksana?
İntihar resmen...21 Yorumla- +1 yıl
👌👌
Merhaba,
Hayır, koca meraklısı yapmaz, evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. İslâm erken yaşta evliliği uygun görür...310 Yorumla- +1 yıl
İslam erken evliliği savunmaz çocuk evliliği hele asla. Aklen olgunlaşmış 18 olur veya 25 te olgunlaşir o zaman der. Gidipte 15 de evlenin demez bu cok yanlis ve sapiklik subyanciliktir. 19 eger olgunsa ve istiyorsa uygundur
- +1 yıl
Erken diyorsunuz ama ayetlerde aklen olgun olan diyor çocuk yaş asla olmaz ama devrimizde 18 yaşinda olgun olan insanlar bence evlenebilir. Iyi aksamlar🤗
- +1 yıl
Ama erken yaşta yani 18 ve üstü demek istiyor, 30 ile 20 arası derken 20 yaşında evlenmesi daha iyi olur uygundur haramdan uzak helale yakın olmalı evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır
Çocuk yaş bence de olmaz ben çocuk yaşta olsun demiyorum zaten ama kızlar için 18 ve üstü erkekler için de 24 ve üstü uygundur ki ablam ve kız kardeşim 18'inde evlendiler çok şükür mutlular
İyi akşamlar dilerim tabi ki olgunluk önemli ki olgunluk yaş ile de olmaz 😅 - +1 yıl
Evet size katiliyorum maalesef bunu diyincr cocuk evliligi saniyorlar Allah korusun.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yıl19 yaşında ne yaşadın, ne gördün, neye doydun da, ne hayalini gerçekleştirdin de tamam ben oldum evleneyim artık diyorsun?
Senin yaşına uygun bir adam kendi parasını kazanıp birikim mi yaptı?
Baba parası olmadan yapamaz. Baba parasıyla gerdeğe girecek adamı koca diye yanında mı dolaştıracaksın?20 Yorumla
+1 yılEvlenebilirsin tabi o senin seçimin fakat bir işe girmeden, dışardaki insanların gerçek yüzünü tanımadan ömrünü yeni tanıdığın bir insana vermek mantıklı değil. Çünkü sonradan iç yüzü çıkıyor bunun 29,39,49,59 u var aynı surata ömrünü vermek çok zor 🤦🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılBence çok gencsin toysun. En az 23,24 yaşını bekle derim çünkü insanın karakteri ve fikirleri anca o yasta oturuyormus sahsen ben de max 2,3 yıla evlenirim diye düşünüyorum ama nasip kısmet ilk önce kariyer sonra evlilik planım olabilir. Eğitimini tamamlamadan evlenmeni tavsiye etmem.
10 Yorumla
+1 yılBen 19 yaşında evlendim şu an 28 yaşındayım. Şimdiki aklım olsa 25 den önce evlenmezdim. Ben eşimle evlenip hayatımı onunla yaşayacağımı sandıgım için evlenmiştim ama yanılmışım. Yani herseyi onunla yapabilirim yaşayabilirim evlenip eğlenebilirim sanmıştım ama yanılmışım. Size tavsiyem yaşatınızı merak ettiğiniz şeyleri kendinize ailenize yakışır şekilde yaşayıp evlenmeniz. Hayat sizin tabiki evlenebilirsiniz ama inanın sonrası sorumlulukları yaşayamadıklarınız içinizde kalanlar zor. Tek güzel yani evlat 🥰6 yaşında bir oğlum var kimse bize anne oğul demiyor kardeşim sanıyorlar 🥰
10 Yorumla
+1 yılİstediklerin için neden müdahale hakkı veriyorsun ki? Bırak bari hayallerine, isteklerine karışmasınlar. İstediğin zaman evliliği düşünebilirsin. Bu seni koca meraklısı, sapık ya da bebek aşığı yapmaz. Her bir şeye isteyene lakap taksaydık ohooooh.. Hatta genç yaşta evlenmek daha iyi. Böylece çocuğunla beraber yetişiyorsun ve ona bir arkadaş gibi geliyorsun. Yani sana kendini daha rahat açıyor ve çevresi by da gururlu oluyor annesi diğerlerine nazaran genç olduğu için ₪
10 YorumlaOlabilir bu bir tercihtir
Erken evlenirsin çocuklarınla çocuk olabilirsin yüksek enerjin ile onlara iyi annelik yapabilirsin genç olursun ama boyunca yetişmiş çocukların olur bir açıdan avantajdır ve sonrasında sana ihtiyaçları azalır
Diğer türlü bizler gibi büyük şehirde imkanları ortamları olan insanlar önce gençliğin tadını çıkarır geç evlenir yaş kemale erer ama çocuklar küçük ve muhtac olur00 Yorumla
+1 yılHayatta her şeyden önce imkanın varsa eğitimini tamamla yoksa yarat. Sonra ekonomik özgürlüğünü kazan. Çünkü kocanın kontrolüne girdiğin zaman birde alçak biriyse geri dönüşün çok zor olur. O zaman şu kelimeyi çok içten söyleyeceğine adım gibi eminim
“Keşke Zamanı Geri Alabilsem”00 Yorumla
+1 yılHickimseye bakma, seviyorsan ve sartlar uygunsa hic bekleme. Neyi bekleyecekmissin ki
Ille de 30 unu mu bulman lazim. Burada sevgili olup ayrilmis gonul kiriklariyla dolu bir dolu kisi var, yalnizligi oveni de var. Emin ol cogu insan kiskancligindan ya da nedenini bilmedigi kaliplasmis ogrenilmis sacmaliklara olan sebepsiz bagliligindan evlenme diyor. Kimseyi dinleme00 YorumlaInsan kaç yaşında olursa olsun anlaşabileceği bakın anlaşmak çok önemlidir bu insani buldugunuzda evlenin yuva kurmak günümüz koşulları 'nda ekonomik olarak çok zorlaştı
Ne kadar severseniz sevin geçinme derdi başladığında bir yere kadar idare edebiliyorsunuz
Kısaca sorumluluk almak ve yürütmek hemde karşılıklı büyük fedakarlık istiyor
19 yaşından evlenmek evleneceginiz insana göre değişir inşallah mutlu olursunuz00 YorumlaAslında bu senin özgüvenini gösteren bir şey ama ebeveyinlerin seni koruduğunu düşündükleri için seni bu şekilde yıldırırlar bence. Sadece bir fikir. Ama insanları iyi tanıman iyi bilmen en önemlisi kendi ayakların üzerinde durman gerekiyor ilk olarak. Sonra evleneceğin kişiyi iyi seçmen ve net olması
00 Yorumlayapmaz tabiki...
sadece hayat tecruben olmadigi icin evlenip ayrilma ve bhnlarin sen de piskolojik yara birakmasindan korkar insanlar...
insan , niyeti ve nasibi arasindaki ince cizgide yasarmiş...
niyetin iyi... nasibini hayirli eylesin Rabbim...00 Yorumla
+1 yılefendim o konu aslında şöyle ona koca meraklısıda demezler pek toplum içinde hani daha kötüsünü söylerler etrafınız o söylemden korktuğu için sizi eleştirirler hani evlenmek değilde önce bi kendinizi tanısanız önce sonra karşı tarafı tanısanız hani daha akıllıca olur kanaatindeyim benim şahsi görüşüm efendim okuduğunuz için teşekkür ederim saygı ve muhabbetle efendim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ahahahah , cidden 18den sonrası aslında yokuşta giden bir araba gibi düşün hayat senin elinde hakimiyet sende sen ne yöne çevirirsen direksiyonu hayat o yöne gider sonucu iyi veya kötü senin kararların kim ne derse desin evlenmek yuva kurmak senin hakkın 21. nci yüzyılda bu tür soruları görmek üzücü. :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu bir aşşağılama değil. gerçek olan bir şey. 19 yaşında evlenmenin başka ne açıklaması var? daha neyi gördün neyi tecrübe ettin bu hayatta. sonra sırf evlenmek için gidip bir öküz buluyorsunuz. aradan geçiyor 3-5 ay kocam beni dövüyor. eve geç geliyor. boşanamam çocuğum var bla bla bla
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı. 19 evleniyorlar 25 yaşına kadar üç çocuk yapıyorlar
Sonra bütün hayatları yemek yap çocuk bak
Koca izin vermese evde çıkma bomboş bir hayat
Dünyada hiç bir dünya ülkesi bile görmede aynı mahalede yaşayıp ölen kadınlar40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de erken evlendim pişmanım 😕 Ama seni anlıyorum ben, erkenden yuvanı kurmak istiyorsun mutluluğa ermek, ilgi sevgi istiyorsun güzelliğim. Doğru kişi olduğuna eminsen, durumunuz da müsaitse evlen. Kimin ne dediğini de hiçç umursama. El-alemin ağzı torba değil ki büzesin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıloku oku okula git diploma biriktir sertifika biriktir evlilik çoluk çocuk dışında hayalleriniz olsun yeni yerler görün ufkunuzu açın bir iki sene öncesine kadar yetişkin sıfatına bile girmiyormuşsun ne evliliği koca her yaşta bulunur hayatını yaşa gez toz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşına basanlar kendi pasaportlarını çıkartabilirler, askere gidebilirler, kredi kartı alabilirler, çalışa bilirler meslek seçip bir alana yölenele bilirler... genel ve yerel seçimlerde oy kullanabilirler ülkenin kaderini belirleyen bir faktör olabilirler ama eş seçemicek kadar küçük ve s*laklar "20 yaşında bile doğru karar veremezler" 🙄
Yetişkin olma ile oy verme yaşıda 21 e çıksın o zaman.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİstediğini yap aklı dengen yerinde yetişkin bir insansız. 19 dedin mi de erken dicek oşanalr olcak 22 desede "daha yeni üniden mezun oldun erken" dicek olan var 25 desen de "Eee... kariyer" dicekler sorma 28'e geldin mi "evde kalıcaksın bak" "vah tüh tüh tüm hayatı boyunca çalıştı yuva kuramadı" dicekler🙄
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal olsun, bakmayin buradakilere, çoğu ne istediğini bilmeyen akli havada , aile , birliktelik kavramindan nefret eden kişiler. Harama girmektense, kendinizi tamamlayip, duzgun yuva kurmak gibisi var mi. Ve şu an gencsin , koca meraklisisin diyenler 25-26 yaşına geldiklerinde evde kaldik diye agliyorlar
110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@faline Hihi, 50 kişiyle yatip, 51. Sini taniyorum diyenlere sesiniz çıkmaz.
Cevap sahibi+1 yıl@faline Peki sizin dediginizin ne alakası var? yalnizca yaşlılar , güzelliğini kaybedenler mi evleniyor?
Kizlarda 18-22 yas evlilik için en ideal yaştır.- +1 yıl
Bunu neye göre belirlediniz pardonda evlilik için en ideal yaşı yani evlilik için ideal yaş diye bir şey yok öncelikle evlilik için doğru insan ve uygun şartlar diye şeyler var ben evlenmek istiyorum diyip evlenirsen bir gün pişman olursun ben bunu çok seviyorum evlenmek istiyorum dersende pişman olursun ama uzunca tanıyıp ben bu insanla bir ömür geçinebilir miyim eksileri artıları neler düşünürsen pişman olmazsın kızın evlenmek istiyor diye hödük biriyle evlenme ihtimaline olsun ya en azından harama girmiyorsun demek büyük saçmalıktır
Cevap sahibi+1 yıl@faline Ya Allah aşkına gidin adliyelerdeki davalara bakin sonra konuşun.%80-90 ni evlenmeden önce sevgili olup, yıllarca birlikte olan kişilerden oluşuyor. Bir insan bir insani 1-2 ayda taniyamazsa ömür boyu taniyamaz.
Cevap sahibi+1 yıl@faline Herkesin harcı değil sevdigiyle bir ömür boyu birlikte yasayabilmek.
Cevap sahibi+1 yıl@faline Evet düşündüm ve bu yüzden bircok kişiyle görüştüm ama evlenmedim, şu an 26 yasindayim, 17 yasindan beri evlenmek istiyorum 24 yaşına kadar ailem bulur düşüncesiyle kizlarla görüşmedim konusmadim , imkanim da var, bircok kişiyle de görüştüm ama nasip işte sizin dediğiniz gibi uyum olmadığını düşündüğüm için ama emin olun eğer 17-18 yaşında istediğim gibi birine denk gelseydim evlenirdim, yaş, eğitim, maddiyat, askerlik vs evliliğe engel değil, kişi sevdiginin yaninda olmak ister, kendini tamamlamak ister, onunla 1 olmak ister, onun yanindayken huzurluysa dünyanın en zor seyleri bile kolay gelir...
Maalesef günümüzde kişiler bilinçsiz, sabirsiz, sorumluluk sahibi degiller, maddiyati eslerinden ailelerinden üstün görüyorlar, kanaatkar degiller , huzuru ailede değil disarida ariyorlar, evde manevîyat 0 gibi nedenlerden dolayi evliliklerinde sıkıntılar çıkıyor, bosaniyorlar, bu yüzden gençler korkuyorlar evlenmeye, yoksa 18 yaşında birakin insanin yaradilisini, insanin koyduğu kanunlar da bile kişi yetiskin sayılıyor
+1 yılKesinlikle katılıyorum. Hele sevdiğin biri varsa bir an önce kavuşmak istiyorsun. Sadece çok küçük bir yaş ve tam olarak neyin ne olduğunu kavrayamıyoruz. Erken verdiğimiz kararlardan pişman olabiliriz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok ne alakası var insan kendini hazır hissettiğinde evlenmeli ama tabiki evlenmek için olgunlaşmak çok önemlidir evlilik çocuk oyuncağı değil öncelikle arada problemler olduğunda sabır etmelidir eğer kendini bilen insansan kendini taşıyabilirsen ağır başlı olgun evliliği yurutebilen insansan evlenebilirsin ama tabiki seni burada Özgüvensiz gördüm çünkü ozguvenli insan bu ne bu soruyu buraya yazma çabasına girer ne de başkalarının saçma sözlerini dinler herkesin hür iradesi vardır sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlen ya da evlenme diyemem. Mutlu mu olursun mutsuz mu onu da bilemem. Hayat senin hayatın içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa, yap.
Ama doğru karar vermelisin evlilik evcilik oynamaya benzemiyor sıkıldım oynamicam demek yok bu yolda hep yürüyeceksin biksan bile yürümek zorundasın
Karşına iyi biri çıkarsa yâda çıktı var bilmiyorum senin hayatını eğer güven veriyorsa evlen00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo yaşlarda insan ne istediğini bilmiyor bir eşten evlilikten o yüzden çok pişman olabilirsin tecrübe kazanmalısın çevreni izlemelisin senin o yaşta evleneceğinde hayatının başında bir erkrk olacak mesleği hiçbir şeyi olmayacak hayat zor maddiyatta çok önrmli
00 Yorumla
+1 yıl19 üniversite öğrencileri için erken fakat okumuyorsaniz hayata atildiysaniz evlenmek istemeniz en doğal hakkınızdır. 19 yaş kafasıyla ne kadar doğru tercih yapılır orası tartışılır. Aileniz onaylıyorsa sorun yok bence.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılselamlar ben erken evlenenlere canım derdim
İş yok güç yok vs vs
Şimdi anladım ki ;
Hayatı onlar yaşıyorlar mış ben 32 yaşında hala dünyaya kendimi kanıtlama çabası20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılIstiyosan evlen bizede evde kaldin diyolar elalem konusur onlar konusmaya programlanmiss ne yapsan mutlu olmazlar. Koca bulursan mutluluklar dilerim 🌼
20 Yorumla
+1 yılAkıl yaşına bağlı biraz…herkes kendini ne zaman hazır hissederse o zamandır.. bir de kısmet doğru adayın da çıkması gerekli…şahsen ben 24-25 yaşımdan önce evlenmem cidden kişiye bağlı kimse kimseyi yargılayamaz eleştiremez.
00 Yorumla19 yaşında tabiki evlenebilirsin bana kendini anlat
kaç çeşit yemek yapabiliyorsun
ev temizliği
müsafirler
bulaşık çamaşır
yaşıtların gezerken dolaşırken sen evdesin ev işleri
bunu kabul ediyor musun01 Yorumla- +1 yıl
Ben ev işi yapmayayım diye hiç evlenmeyeceğim loll
- Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı.
+1 yılBence öyle düşünmemeli insanlar sonuçta evlenmek istiyorsun bu gayet dogal ben de evlenmek isterdim o yaşlarda ama 30 yaşında hiç evlenmemiş biriyim ve bana da evlilik meraklısı derlerdi ama aldırma hiç boş ver.
02 Yorumla- +1 yıl
Insanlar boş konuşur şimdi de evde kal can diyorlardir
- +1 yıl
Aynen öyle dediler maalesef evde kaldım o gerçek
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılakıllı insan yapar bence ben 26 yaşında evlendim ve bugun çok pişman geriye dönüp sadece 1 şeyi düzeltme hakkın var deseler 19 yasında evlendirin beni hatta 17 evlenmek kadar güzel bişey varsa oda çocuklarımın olması o da evlenmeden olmazdı
00 Yorumla ben şu an 20 yim kendimi çocuk gibi hissediyorum kaldıki 19umda evlencem bazende tipinden ötürü falan küçük gösteriyosan insanların yargılaması doğal ama ben 18indede evlenen gördüm kız 22 duruyordu yani
00 YorumlaKoca merakından demezler de ekonomik özgürlüğün yoksa kocanın eline bakacaksan evlenince bir kere daha düşün derim aşk meşk işiyle biryere kadar yürüyor
10 Yorumla
+1 yılBurada senin yaşında olup da sağda solda surtmeyi normal görenler senin evlenmene karşı çıkabilir evladım. Onlara aldırma. Yeterli olgunluğa sahipsen evlenebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılO yaşta evlenmeyi ben de çok isterdim ancak yaş olacak 24... Evlenmeyi istemek doğal bir şey ama önemli olan mantıklı değerlendirebilmek karşındaki kişiyle mutlu bir evlilik sürdürüp sürdüremeyeceğini. İşin içine bir de maddiyat giriyor tabi.
10 Yorumla
+1 yılBen senin iyiliğin icin konuşacağım abim..
Sen sen ol erken evlenme.
Hayatını yaşa et. Mutlu olmaya calıs.. İti var kopuğu var. Bu devir de birini bulmak çok zor. Hele ki düzgün biri !10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s +1 yılErken evlenmek veya evlenmek istemek suç değil. Ancak evliyken okumak, kariyer sahibi olmak çok zor. Ha ben çalışmak istemiyorum dersen bu da senin tercihin, kimse kimseye karışamaz
10 Yorumla 19 erken be kız. Evlenicen sonra bi çocuk hop 5 sene çöp bi bok yapamayacaksın bi liseyi bitir bi üniversiteye git bi mezun ol işin olsun. Öbür türlü hizmetçilikle geçer hayatın erkeklere çok güvenme hepimiz aynıyız ya. Ben bile bazen farklı düşünebiliyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Aman çalışanlar hizmetçilik yapmıyor mu sanki hem eve para getirir hem hizmetçi olur
18 yaşında evlendim Şu an 2 yasında oglum var 3 yıllık evliyim çok şükür mutluyum da kendi hayatımı kendim sectim bence dogru insanı bulduguna insnırsan evlen
12 Yorumla- +1 yıl
Neden bu sitedesin o zaman
- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılsen evlenmek istemiyorsun cinsel ilişki nasıl onu merak ediyorsun onun içinde evliliği bahane ediyorsun
32 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka istese yapar zaten
- +1 yıl
@denizadigüzel sorun orada zaten kişinin aile mutasavvıf biri ise ne olacak bunu da öyle bakın
+1 yılKoca meraklısı diye bir şey yok. Kimisi erkenden evlenip aile kurmak ister, kimisi de istemez. Hayat tek yönlü akan bir yol değildir.
10 Yorumlakesinlikle hayır bi ata sözü derki her kız ane ollana kadar çocuktur yani şu anlama ğeliyor anelik duyğusu kızlara kadın olgunluğu verir bu tartışılır fakat kadınların erkeklerden daha çabuk olğunlaştığı kesin tartışmasız bi ğerçek hata 25 yaşındaki bi erkekle 19 20 yaşında ki bi kızın kafaca olgunluğu eşitir nerdeyse bunu bilim bille söylüyor erkek olsa erken de kızlar için normaldir bu yaş bence
00 Yorumla
+1 yılBizim insanimiz biraz önyargılı 19 yaşında evlenmem icin bir sakınca ya da koca meraklısı olsaydın devlet evlenme yaşını 18 değil 15 e çekerdi kimsenin dediklerine aldırış etme eger sevdiğin mutlu olduğun biriyse bırak koca meraklisi desinler ama sonucta evlenceksende okuyorsan bile okula devam et işin varsa devam et ama şu ülkede insanların dediklerine kulak asarsan önünü göremezsin
00 YorumlaSenin fikrin. Bizlere b. k yemek düşer. Zaten ben koca meraklısı etiketini de anlamıyorum ve kabul etmiyorum. Kocaya meraklı da olabiliriz bunun nesi yanlış ki.
00 Yorumla
+1 yılKoca meraklısı yapmaz ama cahillik etmiş olursun. Bekarken kendini bildiğin, koruduğun müddetçe erkenden evlenmeye gerek yok bence. Evlilik öyle bir anlık hevesle, aşkla gerçekleştirilecek bir olay değildir. Yanlış bir tercih bütün hayatını etkileyebilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklere çok güvenme evlendikten sonra degisiyolar evlilik dışardan göründüğü gibi bişey değil gerçekten zor ekonomik özgürlüğünü eline al sonra sana uyan biri olursa evlen
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet yapar, hayattaki tek amacınmış gibi oluyor sonuç olarak. Evlenmeyi bu kadar istiyorsan “koca meraklısı” lafını neden inkar ediyosun? Bu da bi ideal sonuç olarak
00 Yorumla
+1 yılSana bir şey söyleyim mi? Herkesin bindiği eşeğe sen niye binersin ki? Başta sen kadinliga inanmamisin. Neden mi? Senin bedenin senin. Fikir de senin. Ama fikrini takdir ediyorum. Ben de isterdum bebem olsun baba olayım. Erken yaşta kpss girdim 16 sında ama olmadı. O kadar okul bitti olmadı. simdi ameleyim
00 Yorumla- Devamını Gör (341)
Devamını Gör(386)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem