+1 yılBu durumu her zaman söyleyebilirsin. Önemli olan senin adımındır. Kendine uygun gördüğün kişi her kimse zaten onunla bir arkadaşlık kuracaksın. Sohbetler edeceksin. İlk tanışma böyle başlar. Okulda işte nasıl bir arkadaşlık ortamı doğarsa öyle işte. Ona sorarsın havadan sudan konuşurken. Hayattan beklentilerin nedir. Vizyonun hedeflerin nedir. Evlilik hayalin mi var mı? daha çok kız mı? erkek çocuklarını mı seversin gibi...
02 Yorumla- +1 yıl
Ne ararsan onu bulursun. Rabb' im karşına hayırlı bir insan çıkarsın inşallah
Soran+1 yılInsallah
En İyi Cevaplar
+1 yılBulma ihtimalin var ama o kişi evlenmek ister mi, orası bilinmiyor tabii zira genelde evlenmek istemeyenler çocuk istemiyorlar. Genel bir yargı olusmasin kafanda ama benim gördüğüm o.
07 Yorumla
Soran+1 yılHaklsin genelde cocuk icin evleniyor herkes
- +1 yıl
Sonuçta hayatın bir düzeni var. Sen neden istemiyorsun?
Soran+1 yılINsaAllah sorumluluk almak isteniyorun
- +1 yıl
Aslında bu cümlede inşallah demek doğru değil. Biiznillâh dersen daha doğru olur. Yahut geleceğe dair olursa cümle, o zaman inşallah dersin. Kim bilir, belki senden çok güzel bir anne olur. :)
Soran+1 yılZaten gelecege dair birsey istiyorum. Ayrica ALLAH ETMESIN. Bana neden beddua ediyosun.
- +1 yıl
Beddua mı?:) Dua bile etmedim ki o cümle ile. Sadece fikrimi söyledim. Herkesin kendi nedeni vardır. Anne olmak sana hayırlı ise gönlüne de güzel olur inşallah. Yok hayırlı değilse nasip olmaz inşallah. :)
- +1 yıl
Ve geleceğe dair ama şimdiki zamanı kullanıyorsun. O yüzden yanlış bir kullanım dedim.
+1 yılBu devirde cocuk yapmak hele ki ortamda bu kadar aile babası olmaya müsait olmayan erkek varken.. cocuklara yazik oluyor.. bir anne olarak sen sadece anne olabilirsin ama karsı taraftan da asla emin olamazsin.. sanirim senin farkindaliğin cok yüksek ve bencil gibi görünen ama aslinda fedakar olan birisin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
+1 yılZaten çocuk sahibi olan ve bir evlilik yapmış bir insan ancak sizden çocuk istemeyebilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki ya insanlar cocuk icin mi evleniyor
+1 yılÇocuk ertelenebilir, seni anlayan birini bulman lazım. Seks için mi evlenmek istiyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama okusuna yalnizim ailemde yok yanimda
- +1 yıl
Ailen niye yok?
yalnizligini gidermek icin evlenme... bencilce egon icin baska bir adami mutsuz etmeye hakkin yok
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka evlenmek icin cocuk sart mis? o zaman evlenme maddeleri arasina koysunlwr. Ayrica neden evlenilir ki?
Soran+1 yılHayali karindan iste
+1 yılBulursun ancak bunu başta söylemelisin. Karşındaki kişi bilmeli.
014 Yorumla
Soran+1 yılIste ne zaman erken doylrdem korkar
- +1 yıl
Bu dusunceni saklarsan duygulariyla oynamis olursun. Basta belirtmek gerekir. Onun disinda belli bir süre çocuk yapmama isteği normal karsilanabilir. Ama hiç cocuk yapmayalim olayında insan bulman imkansız değil ama zor olur.
Soran+1 yıl40ta olir
- +1 yıl
40ta çocuk yaparsan kardeşim yazık edersin o cocuk 25 yasina geldiginde sen 65 eşin ise 70 civarları olacak. Hani en güzel caglarinda ailenin yaslanmasi kötü bir duygu oluyor. Yaşamışlığım var.
Soran+1 yılKardesim ben zaten InşaAllah istemiyorum ama cok mecbur kalirdam diye
- +1 yıl
Kendi fikrimi soracak olursan evlenme durumunda ilk 2 3 sene cocuk yapmayi bende istemiyorum. Hani evliligin keyfini cikarmak adina ancak sonrasinda dusunulur.
Keza bizim ülke şartlarinda da 2 cocuktan fazlasini dusunmem. - +1 yıl
Peki neden böyle bir dusunceye sahipsin?
Soran+1 yılBen sevmiyorum
- +1 yıl
Dur tahmin edeyim ailenin tek cocugusun.
Soran+1 yılHayir 4 kardesiz
- +1 yıl
İlginç genelde kendinden küçük kardeşi olanlarda çocuk sevgisi olur ne bileyim. Şaşırdım doğrusu.
Soran+1 yılALLAH ETMESIN
- +1 yıl
Valla işin zor belli yaştan sonra en istemeyen erkek bile çocuk ister. Hani evlenirsin evlendikten sonra 3-4 yıl çocuk yapmayabilirsiniz. Ancak o süreçten sonra mutlaka bu konular döner yani. İstemeyen insan yok değildir ama çok nadirdir.
Soran+1 yılYani InşaAllah 40 ta olur
Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bulursun bir arkadaşım vardı benim de evlilikte ki tek kriteri oydu istemeyenler var yani bulursun
06 Yorumla
Soran+1 yılO niye istemiyordu
Soran+1 yılCocugu anladim evlilik niye hata? Yalniz mi kalmak mi istiyor yaslaninca?
Soran+1 yılYalniz mi olmek istiyorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişini ve nerden geldiğini bilen bir delikanlı çocuk istememezlik yapmaz..
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki?
- +1 yıl
Soyunun devam etmesi nekadar güzel bir şey biliyor musun sen?
Soran+1 yılSoyun devam edince ne oluyor? sanarsin kraliyet soyu
- +1 yıl
Nasıl olsa kraliyet soyu değilim deyip kimse çocuk yapmasin ozaman. Bu hayatın en güzel uğraşı. Esin ve çocuklarının rahatı için gereken mücadeleyi vermek. Sonra bir bakıyorsun ki o evlat evlilik yaşına gelmiş ve sana bir torun vermiş. Bunlar anlayana bilene guzel şeylerdir ama ben senin düşüncene de saygı duyuyorum tabiki 🕊
Soran+1 yılPeki hayirsiz olursa? alninda yazmiyor bazilarini pamuklarda buyutsen de hayorsiz
- +1 yıl
Bence bir evlat ailesinden ne görür ne ogrenirse etrafına da onu yansıtır. Bazı şeyler insanın kendisinde bitiyor evet ama bazı şeylerde ailenin verdiği terbiyeye bağlı..
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan 1 yıl içinde bile bambaşka olabiliyor yani şu an istemiyorum diyen 10 sene sonra nasıl biri olacak bilemeyiz.
01 Yorumla- +1 yıl
Sana başarılar o halde belki denk gelir.
Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. önce birini bulman gerek... ve bazı konularda sana uyması gerek biraz zor bu devirde ama
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın çocuk bakmak dert zaten bu zamanda bulursun bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBulman bayağı zor ama bulabilirsin. Mümkün olduğunca erken söylemen iyi olur laf arasında sıkıştırıp tepkisine falan bakabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden bayagi zor?
Cevap sahibi+1 yılNadir çünkü
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslinda cok basit cocuklu adam la evlen zaten cocuklari var senden cocuk istemzki
23 Yorumla
Soran+1 yılO kişi evlilikten bikmisti
Cevap sahibi+1 yılyok terrcubelı olur bence mantıklı
Erkeklerin çoğu çocuk ister çok nadirdir cocuk istemeyen erkek
08 Yorumla
Soran+1 yılNeden k
Soran+1 yılHaklisin bence butun erkekler cocuk icin evleniyor ama illa camasi bulasik icin evlenen vardi. Oyleyse niye avrupada cocuk yapmiyorlar?
Soran+1 yılALLAH ETMESIN. Ben sorumluluk almak istmiyorum
Soran+1 yılALLAH ETMESIN. Bosanmak istesen bile bosanamiyorsun cocuk icin anladin mk?
Soran+1 yılMi*
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi çocuk sevmeyen / istemeyen / tiksinen soğuk adamlar var onlari bulabilirsin
00 YorumlaSipariş gibi olmuş, yakında analık duyguların başlar acele etme.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah etmesin. niye beddua okuyorsun bana.
evet tabiki bulabilirsin bunu iliikinin ciddiye binme dönemlerinde partnerinle paylaşabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
@ssssssaas partneriniz var mı
Soran+1 yıltamam ne zaman sevgililik doneminde mi?
+1 yılben istemiyorum, olursada yurtdışında okutabileceğim kadar param olması lazım bu ülkeden umudum yok
00 Yorumla
+1 yılBende bazen istiyorum bazen istemiyorum bazende evlat edinirim diyorum kafam çok karışık
00 Yorumlaevlenmenin amacı çocuk zaten çocuksuz yuva mı olur
02 Yorumla
Soran+1 yılAvrupalilar neden evleniyor o zaman?
+1 yılZamanla fikirler değişebilir, bilemeyiz.
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah etmesin
- +1 yıl
Gizli üyesin ve yaşın 18 ile 24 arası görünüyor eğer doğruysa. Her kadının biyolojik saati farklıdır. Belki ilerde öyle bir zaman gelecek ki çocuk isteyeceksin, bir de üstüne harika bir eşin olursa, durumunuz mükemmel olursa neden olmasın? O yüzden dedim yoksa tabi ki istememek senin de hakkın. Ben de çocuk düşünmüyorum. Ama kadınlar erkeklere göre bu konuda değişken olabiliyorlar bir tık.
Soran+1 yılAllah etmesin ya niye israr ediyorsun. Allahim sen koru. Ben inşallah hic istemedim
+1 yılFlörtken laf arasında ben böyleyim diyebilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılIste nasil?
- +1 yıl
Evlilik konusu açılınca söylersin işte ne var bunda
Bulursun. kisir erkek cok
02 Yorumla
Soran+1 yıl40 ta isterim ama
Bende öyle istemiyorum gel al beni sjssjs
03 Yorumla
Soran+1 yılSen niye istemiyprdun
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBulabilirsin, ama biraz zor.
00 Yorumla
+1 yılbulamazsın oaz evlik vars
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİstemeyen vardır illaki bulursun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılUmarım aradığını bulursun.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yılBen şahsen istemezdim
00 Yorumla Çocuk evlat edinmek istermisin peki
00 Yorumla
+1 yılMutlu et yeter gerisi zaten bnde vr
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılAsla istemem çocuk sevmeyen kadın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Bulabilirsin..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik pekte mantıklı değil zaten. Ne gerek var
00 Yorumla
+1 yılBen de çocuk istemiyorum
00 YorumlaÇocuk isteyen pek yok 😂😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBuradaki üyelerden bulabilirsin belki
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yıl:)))) tek kriter cocuk yani
01 Yorumla- +1 yıl
sana komik gelen şey hayatin gerçeği
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılSözleşme imzalayacaksın
00 Yorumla Zenginseniz anneme cv gönderin 😆😆 bakarız
00 Yorumla
+1 yılzor ama imkansız değil..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNeden çocuk istemiyorsun?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen de çocuk istemeyen biriyle evlenmek istiyorum, birkaç ay önce benim gibi çocuk istemeyen bir kızla tanıştım, aramızda uyum oluşmaya başladı, her şey yolunda giderken, kızın annelik içgüdüleri depreşip çocuk istediğini söyleyene kadar.! Ayrıldık…
Peki ya sen bir zaman sonra fikir değiştirmeyeceğine emin misin?
Cevap sahibi+1 yılAslında çocukları severim ve onlarla gayet iyi anlaşıyorum ama ben çocuğum olsun istemiyorum; çocuk olduğu andan itibaren ebeveynlerin tüm hayatı çocuklar için heba oluyor.! Mantık evliliği ve görücü usulü evlilikler yapanlar için hava hoş ama aşk evliliği yapanlar için çocuk büyük bir sorun 🤷♂️ çocuk olduğu andan itibaren anne ve baba tüm hayatlarını çocuk için seferber ediyorlar, böylece aşkları da ve meşkleri de minimum seviyelere düşüyor 🧐
Bebeklik dönemleri ayrı dert, çocukluk dönemleri ayrı dert, ergenlik dönemleri ayrı dert, gençlik dönemleri ayrı dert, eğitim dönemleri ayrı dert, iş bulma dönemleri ayrı dert, evlilik dönemleri ayrı dert, derken torun oluyor ve bu defa hem çocuk hem de torun ekstra dertler yumağı içinde bir hayat geçiyor (daha doğrusu hayat o ebeveynlerin üstünden ezerek geçiyor) 🥺
Ailelerin %99'u birbirlerine olan sevgilerini çocuğa transfer ediyorlar ve her konuda "önce çocuk" denmeye başlıyor ve eşler birbirleri için hep (çocuktan sonra) ikinci planda kalıyorlar. Bana göre evlilikte büyülü bir aşk ve tutkulu bir meşk ile devam edebilmenin bir sırrı da çocuksuz olmaktır. Ömür boyu tüm sevgilerini, ilgilerini, zamanlarını, enerjilerini, düşüncelerini, duygularını ve SADECE birbirlerine odaklanmış olarak yaşamaları için çocuk olmaması temel şarttır BENCE… 🤔
İşte benim çocuk istemiyor olma sebeplerim bunlar, sen neden çocuk istemiyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılTam benim kafadansıın :)
00 Yorumla
+1 yılBulabilirsin, bende istemiyorum, daha da vardır
00 Yorumla
+1 yılBen çocuk da istemiyorum evlenmekte istemiyorum.
00 YorumlaNeden istemiyorsun k?
00 Yorumla
+1 yılÇok rahat bulursun ki
00 Yorumla
+1 yılAilen niye yok noldu ailene
02 Yorumla
Soran+1 yılBen calismak icin baska sehirdeyim
- +1 yıl
Hangi şehirdesin peki
Ben de istemiyorum ve hiç sahip olmayı düşünmedim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu zamanda zaten kimse çocuk istemiyor
00 Yorumla
+1 yılÜff sus
00 YorumlaBuyrun benim
00 YorumlaBen istemiyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBulun bulun.
00 Yorumla
+1 yılBence bulursun mesela ben 😄😄😄
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer ailen yoksa yanında ben senin ailen olurum sen isteyene kadarda çocuk konusunu açmam
Bulursun ama bulana kadar seni kullanirlar
00 Yorumlaburada abaza çok illa ki bulursun
00 Yorumla
+1 yılBende istemiyorum gel Evlenelim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılArayan bulur cano
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılNeden istemiyorsun?
00 Yorumla Artık bir çok insan istemiyor zaten.
00 Yorumla
+1 yılYeterince var zaten
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler