1 yılİllaki bu şekilde düşünceye sahip olan insanlar vardır ve her evli çift çocuk yapmak zorunda da değildir veya her bireyin çocuğu olmak gibi bir kuralı da yoktur. Bu kişiden kişiye göre değişir, bu kişilerin hür ve iradesiyle olan bir şeydir. Ancak hayatınızda biri girer girdiği zaman hani en az 5 sene olsun çocuk yapmak istemediğinizi de belirtirseniz sizinle hem fikirse bir yola zaten devam edersiniz, sizin ile hemfikir değilse de yollarınızı ayırırsanız ama illaki çevremizde böyle düşünceye sahip olan insanlar var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBulursun. Ben de çocuk istemiyorum. Kendim ve eşim için yaşamak isterim. Çevremde görüyorum çocuk nereye anne baba oraya, misafirliğe gidilse bile çocuğun okulu var diyip kalkılıyor, gezmeye gidilecek olsa çocuk var gelemeyiz diye gidemiyor kimse, eğitimi okuması evlenmesi vb her şeyinde üstüne düşmek gerekiyor. Ben bu sorumluluğu almak istemiyorum hayat zaten zor. Eşimle beraber gezer tozar eğleniriz çocuk olmadan rahat ederiz.
00 Yorumla
1 yılYaşına ve karşı tarafın çocuk isteğine bağlı
20-25 yaş aralığındaysan evet 5 sene çocuk istememesi harika olabilir. Gezer tozar hayatı yaşarsınız, çoğu insan gibi ilk seneden çocuk yapıp en güzel yıllarınızı çocukla heba etmezsiniz
Fakat burada çocuk sayısı isteği de önemli. 1-2 civarı iste bu mümkün
Kimisi var böyle 3 çocuk 4 çocuk falan istiyor. O durumlarda sıkıntı olur 30 sonrası çocuk sahibi olmaya başlamak
00 Yorumla
bir kasaba gidip et satma demek gibi bir şey bu bence :) sevgiyle başlayan duyguyla devam eden ileriye dönük ayakta durmasını istediğin aile kavramı olan her birey mutlaka çocuk ister diye düşünüyorum..
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah tatlım, hayatta her türlü "bulunmaz hint kumaşı"nı bulmak mümkün! 😂 Şaka bir yana, seninle aynı beklentilere sahip bir insan elbette vardır. Günümüzde birçok çift evliliğe biraz daha hafif yüklerle başlamak istiyor. Çocuk konusu da bunlardan biri. Evlenip hemen çocuk istemeyen bir erkek bulmak için açık iletişim çok önemli. İlişkinin başından itibaren beklentilerini ve planlarını paylaşmak bazı kafa karışıklıklarının önüne geçebilir.
Birlikte hayat yolunda ilerlerken, bazen planlar değişebilir. O yüzden esnek ve açık fikirli olmak da işe yarayabilir. İnsanlar beklenmedik bir şekilde fikrini değiştirebilir, bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Unutma, bir elin nesi var iki elin sesi var; ama bazen sessizlik de kıymetlidir. 😉20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılbulursunuz evet
00 Yorumla
1 yılBunu anlayamıyorum mesela. Çocuk için önce annenin hazır olması gerekiyor. 9 ay boyunca tonla şey yaşayacak, vücudunda atım bombası atılmış gibi bir savaş çıkacak olan o. Genel olarak benim için evlilikte çocuk unsuru çok farklı bir noktada. Öncelikle takım olamayacağım, ilişkinin dinamiklerini çözememiş birisinden hayatta çocuk yapmam zaten. Geçen duyduğum bi’ söz vardı; aç kalamayacağınız insanla yemek yemeyin. Gerçekten de birlikte her şeyin üstesinden gelemeyeceğim birisi ile zaten çocuk yapmam. Çocuk aceleye gelecek bir şey değil. Başlı başına bir sorumluluk ve iki tarafın da bu sorumluluğa hazır olması gerekiyor.
30 Yorumla
1 yılÇocuk istemeyen erkek çoktur ama bu devirde çocuk istemeyen bir erkek evlenmeyi neden istesin? Sorusunun cevabı gerçekten de zor zira evlilik zaten dişil içgüdülere hitap eden bir şey.
Bir erkek hem ev işlerini yaptırmak eve geldiğinde sıcak çorbası önüne gelsin dite evlenmek ister hem de çocuk için.
Çocuk devreden çıkınca geriye sadece çorba kalıyor ki bu devirde erkek buna hep bel bağlamaz hem de hazır çorbalar var
03 Yorumla- 1 yıl
Açıkçası ev işlerini yaptırmak için ben dw evlenmem zira kendim yapıyorum.
Ancak hayat arkadaşım olsun diye evlenmek isterdim.
Her ne kadar benimle arkadaş dahi olmak istemeseler de - 1 yıl
Gelecek tabi sıcak çorba
Evlenirken ev araba iş altın eşya güzel bir düğün isterler. Dalga geçer gibi Çorba gelecek önüne demen yazık bu erkeklere :) evlenecem diye birsürü borca girerler. Sonra ben çocuk istemiyorum yıllarca ne için evlendin ozaman. Yuva aile kurmak için evlenilir aileni büyütmek için demi ama tabi en fazla 1 yıl kabul edilmeli çocuk meselesi - 1 yıl
@Bitaneciksin 30 yıllık amortisman da geceliği 4166 TL ye geliyor istersen hesapla...
Hiç mantıklı değil...
Gizli Üye(30-35)1 yılÖyle diyorsun da, baktın evlilik faka sarcak, boşanmamak için, erkeği yamalamak için, kendini kakalatmak için, çocuk peydahlıyorsunuz sonra. En çocuk karşıtı kadın bile. Evliliği yolunda gitsin, kocası boşanmasın, boşanırsa kadın yalnız kalmasın diye çocuk yapıyor. Evleniyim. Çocuk yapıyim sonra boşaniyim. En azından yaşlılıkda varisim olsun düşüncesiyle evlenen kadın çookkk. Özellikle bunlar hep 30 yaş üstü kadınlar. Çocuk için evleniyor zengin biriyle, sonra boşanıp, nafaka alıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYa bu bence çocuk için evlenmek doğru bir bok değil birbirine değer verirsin o değerden zaman içinde o aşktan bir çocuk doğarsa doğar zaten ama çocuk için evlenilmez çocuk aslında aslında o verdigin değerin sonucudur
aşkın bardaktan taşması, veya ağctan bir meyve gibi
20 Yorumla
1 yılBen de aynı krekerlerde bir bey arıyorum boşanmış olsun çoçuğu da olsun leval atlatayalım istiyorum. Çoçuk sevcağmıza keyfimizi severiz falan
10 YorumlaNadir de olsa istemeyen birisine denk gelebilirsin tabiki ama bunu daha en baştan söylemen lazım karşındaki kişiye. Diğer türlü bana bundan bahsetmemiştin , benim haberim yoktu gibi şeyler düşünebilir
00 Yorumla
1 yılSonrasında yumurta bitiyor haberin olsun. hamile kalma riski düşüyor. bu durum kadınlarda riskli. 30 una gelmeden diyabet olanlarla, insülin kullananlarla dolu toplum.
00 Yorumla
1 yılAh sen gerçek misin ya tam da benim istediğim kadın tipi belli bir müddet istemem ama aksi gibi belirli zaman geçtikten sonra da karnını boş bırakmam haberiniz olsun kızlar 🤭
00 Yorumla
1 yılHeee en az 5 yıl inşallah bir aşiret çocuğuna aşık olmazsın yoksa 5 tane yaparsin garanti 🤣🤣💛
06 Yorumla
Soran1 yılOlmam bence ben hanzo sevmiyorum
- 1 yıl
Ben hanzo muyum sence 🤣🤣
Soran1 yılBilmem tanımıyorum ama geneli hanzo oluyor
- 1 yıl
Çok ön yargılısın ama cidden bak☺️☺️☺️
Soran1 yılGeneli dedim bennn
- 1 yıl
Valla beni tanıyan kim olursa siz aşiretliler böyle entelektüel olur musunuz diyorlar tabi bende derim önce bir tanıyın kendi ön yargılarınızdan kurtulun🤣🤣 derim ama inşallah çok çocuk isteyen birine denk gelmezsin
1 yılİlk amacın evlenip öldürülmeden kalabilmek biliyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGenç biriyle evlenirsen yani 27 altinda biriyse kabul eder, ama o kadar genc adamda da para olmaz. Sen istemezsin. Para ve statü sahibi erkek de 35 civarı olur o da hemen çocuk ister senin kariyerine engel olmak ister falan.
11 Yorumla- 1 yıl
Sende var mı
1 yılTam bu kafadayım. Hayatıma girecek erkek çocuk istememeli.
20 Yorumla
1 yılİkinizde en fazla 23 24 yaşlarında evlenmeniz lazım. 30 lu yaşlarda evlenip 5 sene beklerseniz 35 den sonra çocuk yapmak mantıklı değil
00 Yorumla
1 yılSonunda doğru tercihte biri çocuk sorumluluk ister önce insan kendi hayatını doğru yönde ilerletmeli.
00 Yorumla
1 yılBulursun inşallah ✨️Valla ben hiç istememeye başladım. Bir ara kız çocuğu hayalim filan vardı şimdi yok kalsın diyorum😄
00 Yorumlabunun yerine adamı tavlasan. ikna etsen. hatun kişisin. adamın kalbine gir ayarla herifi yani. kadınlık gücü diyoruz buna.
00 Yorumla
1 yılBekar bir erkeğin evlilik için en önemli sebeplerinden biri de çocuktur. Ancak çocuklu dul bir adam senin isteğini kabul edebilir.
00 YorumlaBen işte bu.. gezip tozmak karıma doymak istiyorum min 5 sene
011 Yorumla
Soran1 yılAynen yaa
Soran1 yılAynen inşallah buluruz
Soran1 yılDert değil ama olur😂
Soran1 yılYazılmıyor sana
Ben oyleyim muhtemelen benim gibi baskalari da vardir bulursun
06 Yorumla
Soran1 yılBi tane sevgilim vardi öyle ama ayriyix
Soran1 yılHer şey o değil ki
Soran1 yılVerceğim yerler var tabi ama karakterden ödün vermem😅
1 yılÇocuk yoksa evlenmenin ne manası var o zaman?
10 YorumlaMerak etme canım, bu zamanda çocuk isteyen çiftlerin oranı 100de 10 bile değil
00 Yorumla
1 yılÇoğu kişiden duyuyorum istemiyorlar hem sorumluluk hem maddiyat gibi nedenlerden dolayı
00 Yorumla
1 yılErkekleri boğmak istiyorum sanki çilesini onlar çekşcekler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıltürkçe meali: yasal olarak hayatına konup karşılığında bir çocuk dahi vermeyeceğim bir canım nereden bulabilirim?
cevap: memlekette mal çok, seç beğen al bacım.014 Yorumla- 1 yıl
Sen doğur sevelim o zaman neden 9 ay boyunca vücudumuzda bir canlı taşıyıp vücudumuza şok etkisi yaratıp acılı bi şekilde onu vücuttan atıp en az 20 yıl ilgenip hem psikolojimi hem mememi hem belimin mükemmelliğini bozmak zorunda kalayım?
Cevap sahibi1 yıl@Susususude kimse sormadı ki, hatta senden anne olmayacağı ortada, kimse istemez zaten :)
- 1 yıl
Beni isteyen çok sen merak etme abicim
Cevap sahibi1 yıl@Susususude beyinsiz yaşayabilen bir çok tür var evet, kısmetlisin :)))
- 1 yıl
Kadınları çocuk doğurma makinesi olarak görüyorlarsa elbette bende beyinsiz olduklarını düşünürüm
Cevap sahibi1 yıl@Susususude hayatım sen de çok farklı değilsin, çocuğu da erkek doğursun beklentisi içindesin :D
- 1 yıl
Off ne ahmak çıktın sende ya seninle niye bu kadar konuştuysam
Cevap sahibi1 yıl@Susususude defol git gzekalı kimse davet etmedi, yırtık dondan fırlayan sk gibi sen zıpladn. Bi de saçmaladığın anlaşılınca hakaret ediosn yarım aklınla.
- 1 yıl
Yoo laflarımın arkasındayım ama seninle konuşarak kalitemden ödün verdim kendime özür borçluyum
Cevap sahibi1 yıl@Susususude laflarının arkasında olman normal, anladığında değil anlaşılınca dedim dikkat edersen, diğer insanları kastederek. Şimdi git kendinle konuş, kaliteni öv, iki parmak at tatmin et ve uyu :)
- 1 yıl
Son cümlenle kaliteni belli ettin babam yaşındaki adamlardan bunları duymak iğrenö
Cevap sahibi1 yıl@Susususude senin baban seni 15inde yapıp 16 yaşında kucakladıysa bence daha önemli sorunların var. Kalite konusundaki özgüven sorununla bol şans susu.
- 1 yıl
Hayır hayır yaş grubun amcacım
Cevap sahibi1 yıl@Susususude aynen aynen :D
Hiç istemeyende bulursun neden bulunmasin ki her türlü insan var sonuçta
00 Yorumla
1 yılevet bulabilirsin antinatalist insanların nesli tükenmedi merak etme
00 Yorumla
1 yılFikirler zamanla değişiyor istemesende bunu evlenince düşünürsün
00 Yorumla
1 yılGel ama yaprak yiyecek misin sürekli? Yedim doydum demek yok
00 Yorumla
1 yılSen istemezsin rabbim vercek belki ondan sonra selamün aleyküm 🤣🤣
00 Yorumla
1 yıl😂 bunun aynını diyen kişi eski eşim olur yıl dolmadan evliliğimiz oturmadan başladı demeye.
00 Yorumla
1 yılBunu diyebilen kız var mı ya aksine anında istiyorlar kızlar
00 YorumlaBulabilirsiniz herhalde ama baştan konuşmanız lazım…
00 YorumlaÇocuğu olmayan adam olabilir ya da hemen istemeyecek olan vardır muhakkak..
01 Yorumla- 1 yıl
Arayan herşeyi bulur
1 yılGenç birini bulacaksın o zaman 30+ erkekler cocuk ıster
00 Yorumla
1 yılBen vardım ama geç kaldın
Evlendim
Neden peki
00 YorumlaBulursun, ben hiç istemiyorum mesela.. İllaki benim gibi düşünenler vardır..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBulursan haber ver. Ama seninki kolay 5 sene diyorsan kabul eden bulunur ben asla istemiyorum daha zor bulunması
10 Yorumla
1 yılYani, ben de aynı sekilde düşünüyorum. Direkt çocuk yapılmamasını, biraz daha eşlerin birbirini tanımasını ve gezip biraz hayatı yaşamalarını istiyorum. En azından eşim olacak kişi için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu dünyaya çocuk mu getirilir. Bende istemezdim şahsen.
20 YorumlaDönem değişti artık çocuk bazıları için nimet bazıları için doyasıya yaşamak ve kendilerine yatırım yapmak için engel illa ki istediğin gibi birisini bulursun. Aile baskısından uzak olması durumu daha ideal hale getirir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılO kişi benim işte. Bu yaşta ne çocuğu biraz gezelim, yiyelim, eğlenelim... Eşimle vakit geçirmek istiyorum çocuk olursa zamanın çoğu ona gider.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇocuk yoksa evliliğin mantığı ne? Beraber yaşayabilirsin illa aranda resmi bir bağlılığa gerek Yok?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNeden çocuk istemediğini anlat, kabul ediyorsa evlensin hayır diyorsa kendi bilir evlenmezsin
01 Yorumla- 1 yıl
Bence mantıklı 5 sebe boyunca doya doya gezeceksin sonra çocuk yapacaksın
Gizli Üye(30-35)1 yıl? E o zaman niye evleniyorsun onu anlamadım.
00 Yorumla
1 yılYuh 5 sene mi? Baba olma hakkını elinden mi alacaksın adamın? Ben onun yerinde olsam evlenmezdim eğer bu konuları önce konuşulmuşsa. 5 sene fazla bir sene.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİşte o benim... Hala istemiyorum çocuk felan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHiçbir zaman istemeyen erkek bulmak peki.. onlara çocuk istemek daha kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk istemiyorum ama evlilikte istemiyorum 🤣😂😅😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZor bulursun ben evlenir evlenmez çocuk yaparım Allah nasip ederse
00 Yorumla
1 yılYani bence kişiden kişiye göre değişir ama belki karşındakide senin gibi düşünen biri olursa neden olmasın
10 Yorumla
1 yılBıse dicem madem çocuk istemiyorsun bence hiç evlenme gerek yok
21 Yorumla- 1 yıl
Azgınlıkta ne yapacak o zaman ne zor gelir.
1 yılGenç yaşta evlenirsen 3-5 yıl beklenilebilir. Ama yaşlar 30'a dayanınca tıbbi olarak da zorlaşıyor her şey.
00 Yorumla
1 yılBenim için hiç farketmez vallahi ben bu dünyaya yaşamaya geldim öbür dünyada mal mülk ya da para geçerli olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSonrasında bakarız 😒 sen zaten çocuğu olan dul bir erkekle evlen senden çocuk istemez hiç
00 Yorumla
1 yılAynen hemen çocuk yapmamak lazım önce birbirinizi iyice tanıyın belki 1 2 ay sonra aranızda bir sorun olacak ve ayrılma kararı alınacak
00 Yorumla
1 yılÇocuk olmalı bence çocuğun ne zararı var bu ekonomi şartlarda çocuk yapan bile var onu bile düşün bence biraz
00 Yorumla
1 yılBulursun full sevişme ve sosyal hayat istiyorsun biraz genç bulman lazım
10 Yorumla
1 yılOhh ne alaa Supersınız, nıye evlenılır kı yaevlenmeyın o zaman
00 YorumlaAaaa benn. d bende istemihorm ya ilk bı kaç sene gerek yok çocuk zırzırına 😄
00 Yorumla- Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat