Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Gördüğüm tanıdığım boşanmış kadınlar daha mutlu sanki. Bi başka oluyorlar özgüven geliyor güzelleşiyorlar sanki. Ben içten iç onlara acırken dışarıdan hiç de mutsuz durmuyorlardı yani. Reelde boşanmış erkekle muhatap olmadığım için bi şey diyemem. Ama sanırım onlar da mutlu oluyordur. Zaten insanlar hep özgürlüğe yönelir ve evlilik bağları (adı üstünde bağları) çoğunu sıkar (doğru seçim yapılmadıysa). Dolayısıyla bir nefes almış gibi olurlar bence. Zaten çoğu boşanmış erkek bir daha evlenmek istemiyor. Demek öyle mutlular.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bence kadınlarda oluyordur çünkü Türklerde ki evlilik anlayışında yükün büyük kısmını kadının üzerine bırakmak vardır. Birde şimdi çalışan kadın isteyen erkek nesli de çıktı ortaya ama karım çalışıyor ev işine bende el atayım diyen yok. Bizim toplum kadına yapay zeka muamelesi yapıyor ve doğal olarak kadınlar çoğu zaman bireyliklerini bile yaşıyamıyorlar evlilikte.
Bir karikatür görmüştüm kadın ev işleriyle uğraşıyor adam kahvesini yudumluyor ve adam kadına soruyor hayatım benden önce neler yapıyordun diye kadında yaşıyordum cevabını veriyor.20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 8,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilik süresince yıpranan, mutsuz olan taraf ayrıldığında mutlu ve huzurlu oluyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim😘
- +1 yıl
Rica ederim 😘
+1 yılHer iki tarafta özellikle biz kadınlar
11 Yorumla- +1 yıl
😻💃🏻🙃 teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
81Cevap
Aile & Toplum konusunda 26,3b cevap paylaştı. Evlilik hangi tarafı yıprattıysa o daha mutlu olur..
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 65,4b cevap paylaştı. Bu ayrılma nedenine göre değişiyor kadın veya erkek diyemez
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 43,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba gadası 🙃
Genelde boşanma kolay alınan bir karar değildir. Fakat şiddetli geçimsizlik olan bir evliliği yürütmenin bir anlamı da yoktur. Böyle bir evliliği noktalamanın güzel olacağını düşünen çiftler, zor da olsa boşanma kararı alırlar. Boşanmadan sonra mutluluk deyimi biraz kulağa aşina gelmiyor. Çünkü yaşanan güzel anılar insanın aklına her zaman gelir. Belli bir zaman sonra erkek olsun kadın olsun mutlu olmaya çalışırlar. Hayatta mutluluğu yakalayan her insan mutludur.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar. Zaten bir sürü avantajları var kadınların, herharükarda avantajlı, boşanınca daha avantajlı. Tek sıkıntı 1. evlilikte çocuk varsa 2. evlilikte çocuk yapılmak istense bile sezeryandan dolayı ve sezeryan olmasa bile eskisi gibi çok doğum yapamıyorlar.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
+1 yılVallahi bu işin cinsiyetle alakası yoktur.
Çekilmez kadında var erkek te.
Evlilikte kim daha çok yorulduysa, kullanildiysa, sabrı sınandıysa, sinirlendiyse, değeri bilinmediyse o kişi boşandıktan sonra rahat nefes alır.
Örnek olarak benim annem. Boşandıktan sonra rahat nefes aldı.
Çünkü gerçekten çekilmez bir babam var hem tam bir dayaklıktır.20 Yorumla Şu Cins Mutlu Olur Diyemem. Türkiye Geneline Bakarsaaak Boşanma Davaları Erkeklerin Baskısı Ve Kısıtlamasından Olduğunda, Tabi Ki Ayrılık Olduğunda Rahat Olacak Olan Kadın Olur.
Şayet Boşanma Nedenini Kadının Sorunları Vs Durumsa, Rahatlığa Erişecek Cins Erkek Olur.20 Yorumla
+1 yılKim kimin yükünü çekiyorsa o yük çeken taraf , karşı taraftan kurtulunca boşanma stresi yaşasa da karşı tarafa göre daha az sıkıntı ve stres çeker. Boşandığı için mutlu olan insan sayısı hemen hemen yok gibidir. Hemen hemen herkes az veya çok darbe yer. Travma yaşar.
10 Yorumlaİlişkide kim yıpranmış mutsuz ise o mutlu olur. Cinsiyetçi bakmak yerine konunun esasına bakmak gerek. Erkek de kadın da ayrıldıktan sonra ekonomik gücü becerisi güçlü olduğu sürece bu durumu kaldırır aksi taraflardan biri bazen istese de ayrılmak koşullar yüzünden zorluk çekebilir. Ayrılık bir tebessüm ve umutla başlayıp hüzün ve acı ile bitmesi acı kimse mutsuz olmasın ister gönül.
10 Yorumla
+1 yılHangi şartlarda boşandığına bağlıdır bu durum aslında. Bir taraf ihanet eder ve kalbin tuz buz olur boşansan da bir ömür boyu kabullenemeyebilirsin ya da o nefretle tamamen kalbinden silip temiz bir sayfa açabilirsin.
Kadın ya da erkek diyemeyiz. Ama bir tarafın Halay çekeceği ya da huzurlu olacağı belli. Diğer taraf ta zamanla pişman olacaktır. Bu durum hiç değişmez. Son pişmanlık fayda etmez10 Yorumla
+1 yılKimse evlenirken boşanma durumunu hesaba katmaz, her şey güzel gidecek umuduyla bu yola adım atar. Ne yazık ki her çiftin evliliği aynı sürmez, kimisi çevresinden çok etkilenerek evliliğin temelini sarsar kimisi de kendi yaptıklarıyla ilişkiyi çıkmaza doğru götürür. Evlilikte ayrıldıktan sonra mutlu olanı görmedim kimse kolay kolay mutlu olmaz, anca eşinden çok zulüm şiddet baskı gören dayanamayacak noktaya gelen kişiler ayrıldıktan sonra mutlu olur bu da genel itibariyle kadınlar olur.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki kadınlar. Boşanan erkekleri bekleyen birçok problem oluyor sonra. Öncellikle nafaka, çocuk çoğu zamanda annede olduğu için evlat özlemi, dağılan ev düzeniyle idare etme, aile ve akrabalr tarafından kurulan toplumsal baskı ve itibar kaybı vs. Kadınlar açısından buna benzer sorunlar da olabilir, mutlu taraf kadındır da demek zor ama mutsuz taraf kesin erkektir.
20 YorumlaOlayları tek tek ele almak gerekir. Bir de kişilere göre farklılık gösterir. Bir evlilikte kadın sorunlu erkek herşeye rağmen daha çok seviyorsa erkek mutlu olmaz. Tam tersi olursa kadın mutlu olmaz. Başka bir olay olarak erkek tekrar evlilik konusunda rahat olur. Ama kadının adı dula çıktığı için o kadar da kolay olmaz. Gibi, gibi..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Birlikteyken en çok kim yıprandıysa o mutlu olur bence
20 Yorumla
+1 yılBu duruma ve kişiye göre değişir. Cinsiyetten bahsetmek çok absürt olur. Mesela kadın çok sevmiştir ama erkek ayrılmak istemiştir , kadın ayrılık sonrası yıkılır depresyona girer. Bu erkek için de geçerli.
10 YorumlaEkonomik duruma bağlı. Ama şunu fark ettim kadınlar boşanınca nedense tozutuyor. Önüne gelenle yatıp kalkıp vur patlasın çal oynasın bir hayat yaşıyorlar. Yaş 40 dayanınca pişmanlık ve umutsuzluk eşliğinde kara kara düşünüyorlar.
10 Yorumla
+1 yılDuruma göre değişir. Ama en mutlusu avukatları olur
22 Yorumla- +1 yıl
Bak bu çok doğru abican 😄
- +1 yıl
🙈😂
+1 yılEn çok yorulan, yıpranan ve zarar gören taraf kimse o mutlu olur. Tüm bunlara sebep olan tarafta pişmanlıklarıyla ne kadar mutlu olabilir orası muamma fakat kesinlikle ömrü boyunca “keşkelerle” yaşar.
20 YorumlaDuruma göre değişir fakat ilk başta kadınları daha fazla etkileyeceğini düşünüyorum ve daha çok üzülebilirler. Uzun vadede kimin ne yaşayacağını ayrılma nedeni belirler.
10 Yorumla
+1 yılben boşanma olayına pek sıcak bakmıyorum vede.. evlilikten kim mutlu değilse genelde o mutlu olur.. çünkü bir amacı var ve o amacına ulaşmış olur. diğeride önüne bakar.. olan çocuğa olur
11 Yorumla- +1 yıl
İyi akşamlar nasılsın.. bu aralar sesiz moddasın.. umarım iyisindir..
+1 yılBence kadınlar da özgür olma imkanına sahip olabiliyor
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 36,2b cevap paylaştı. ülkemizdeki haberlere bakarsan ; kadınların öldürülme korkusu olduğundan, erkeklerin ise gereksiz yere kimi zaman nafaka vermesinden iki taraf da mutlu olmuyor
10 Yorumlabosanma sebebine gore degisir. sevinen kadin da var erkek de. kurtuldugu icin
30 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye göre değişir. Ama erkekler nafakayla falan uğraşıyorlar mutlu olduklarını pek sanmıyorum
10 YorumlaBence kadınlar. Genelde erkekler boşanmak taraftarı olmuyorlar. Cinayetlerde zaten bu yüzden arttı kabullenemiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılTabiki kadın. En şikayetçi erkektir ama hemen tekrar evlenecek kadın aramaya başlar. 🤷♀️ Aynı kısır döngüyü mu seviyorlar bilemedim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ayrilik sonu ister istemez bir taraf'in yuku daha agir olabiliyor..
Cocuk varsa anne.. Yoksa bile ekonomik sartlar TR'de kadinlarimizi uzuyor.10 YorumlaErkekler, erkekler gün içinde evin içinde bile duramıyor dışarı kaçıyorlar karıdan kurtulup tartışmamak için.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Genel anlamda erkekler efendim... Ama benim olayımda yılların acısını çeken ben oldum.. O şu anda evli ve bir çocuğu olmuş..
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadının maddi durumu, geliri erkekten daha yüksek olsa bile, erkeği kadına nafaka ödemeye mahkum eden adalet sisteminde erkek nasıl mutlu olsun?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Boşanma olayına kişinin verdiği değere ve tüm sosyal çevresinden alacağı bilinçli ve bilinçaltı mesajların niteliğine göre değişir.
10 YorumlaKadın her türlü kendini idare eder ama erkek kadınsız yapamaz.
20 Yorumla
+1 yılSanırım iki tarafta mutlu olmaz
Çünkü ortada kaybolan bir sevgi dağılan bir yuva vardır20 YorumlaKadın hergün 20 müşteri partner bulur 0ste para alır zevk yasar ama sonu hüsran. Erkek üzülür ama kurtulur aslında ihanet iftira dolandırma boşanma nafaka yıkım başka müşteri den çıkan çocuk başka bişey göremez erkek.
013 Yorumla- +1 yıl
Nasil ya her kadin öyle mi
- +1 yıl
Ben evlensem kocama sadik olurum diğer erkeklerde gözüm olmaz ve bu yüzden çok seçiciyim... sevgilim olacaksa eğlenmelik olarak değil ciddi sevecek biri olmali ki şu an öyle biri yok bu yüzden şuana kadar hiç sevgilim olmadi ve bekleyecem
- +1 yıl
Vardir ya illa ki vardir ama çoğu yobaz olmuş evlenmeden nasil bir erkeğin elini tutabiliyorlar anlamiyorum
- +1 yıl
Cinsellik yasamamali bana göre evlenmediğin sürece yapilmamasi gerek ama kimiside nafaka için boşaniyor aldatiyor
- +1 yıl
Evet yok bu yüzden evlenemeyecem gibi görünüyor
- +1 yıl
Bi bulayimda çevirmem zaten
- +1 yıl
Birini degistirmek öldürmenin en ince yoludur... bu yüzden asla değişmem
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Kadınlar bence erkekler kurtuldum diye düşünürler sonrada tekrar koşarlar peşlerinden
10 YorumlaKadın veya erkek diyemeyiz ama evliliğinde en çok kim yıpranmış ise o mutlu olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılCinselliği katmazsak ben mutluyum ama cinsellik olmayınca bünye zorluyo
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılKim daha yoğrulduysa bu ilişkiden ve kim ayrılmak istiyorsa o daha mutlu olur bence
10 Yorumla Bence boşanma derin travmalar yaşanmamışsa her iki tarafıda etkiler
10 Yorumla
+1 yılBosandiktan sonra her iki taraf icin de mutluluk zordur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sürecinde mutsuz olan taraf boşandıktan sonra mutlu olur bence...
10 Yorumla Kadınlar daha çok mutlu olur sonuçta öküzün birinden kurtulmuş oluyor
20 YorumlaMutlu rolü oynar fakat iki tarafta mutsuz olur yaşanmışlıklar unutulmaz o kadar kolay
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar daha mutlu olur,çünkü kadın acısını süreçte çekmiştir
20 Yorumla Hangi taraf daha cok mutsuz ise evlilik zamaninda o kisi daha mutlu olur.🙂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanıp mutsuz olmak kişiden kişiye farklılık gösterir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılYaşamadığım için bilemem ama çocuğu olupta boşanmak isteyen tarafın mutlu olmasını istemem.
16 Yorumla- +1 yıl
Sırf çocuk var diyede istemediği bi evliliği yürütmek zorunda değil hiç kimse
- +1 yıl
@Mathildaa88 Böyle bir yorum bekliyordum. O zaman aşklarından ve ilişkilerinden emin olmadan çocuk sahibi olmasınlar.
- +1 yıl
Çok severek evlenmişlerdir ama taraflardan birinin sevgisi bitmiştir bu durumda sırf çocuk var diye o evliliği sürdürmek çok saçma olur sırf çocuk var diye ömür boyu istemediğin sevmediğin birine katlanıcaksın rol yapıcaksın işkence bu resmen
- +1 yıl
@Mathildaa88 Haklısın. Bende mesela 5 yıllık ilişkimi birbirimize daha fazla işkence çektirmeyelim diye bitirmiştim çok seviyorduk hala da en son gün bile. Ayrılırkende tek düşüncem evlenirsek ayrılacağımızın garanti olacağı düşüncesiydi. Herkes bu kadar ileri görüşlü olmayabilir hak veriyorum.
- +1 yıl
Keşke herkes senin gibi düşünse o zaman boşanma oranı yarıya inerdi
- +1 yıl
@Mathildaa88 Umarım tek isteğim bu. Aile çok önemli benim için. Hep öyle olacak.
+1 yılbu kadın erkek değilde hangi taraf daha mutsuz hangi taraf daha sorun yaşıyorsa o daha çok mutlu olur
10 YorumlaBelli olmaz ama kadınlar daha özgür olduğu için genelde daha mutlu oluyor
20 Yorumla
+1 yılBoşanmak, kadınlara ciddi anlamda para kazandırdığı için kadınlar daha mutlu olurlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe yaşadığına bakmak gerek
Erkekte mutlu olur ama bu ülkede
Kadınlar çok çektiği için daha çok mutlu olan taraf olabilir…00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler mutlu olur. Testosteron seviyeleri tekrar yükseldiği için
10 Yorumla Bu biraz kişilerin nasıl bir evlilik geçirdiği ile alakalı sanırım. Sürekli şiddet gören bir kadın boşanırsa tabii çok daha mutlu olur.
10 Yorumla
+1 yılAyrılma nedenine göre değişir ve genelde daha az seven daha çok mutlu olur ama bir süre sonra pişmanlık olması muhtemeldir.
10 Yorumla
+1 yılBoşandıktan sonra unutan mutlu olur boşandıktan sonra daha az sevilen mutlu olur boşandıktan sonra ençok seven mutlu olur
10 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle kadınlar
(tabi eğer ortada bir çocuk yoksa)20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBu soruya birde anket ekleseydin daha iyi olurdu
110 Yorumla- +1 yıl
Anketlerde pek fikir belirtilmiyor , ben fikirlerinizi okumak istedim 😌
- +1 yıl
Sonucu merak ettim
- +1 yıl
Şu ana kadar çoğunluğun fikri, daha mutlu olanın kadın olduğu yönünde
- +1 yıl
Sence?
- +1 yıl
Erkekler kurulu düzeni daha çok sever çünkü çoğu bu düzeni tek başına sağlayamaz bu yüzden boşanma sonrası daha çok alt üst olan taraf bana göre erkekler oluyor.
Kadın özellikle ekonomik özgürlüğüde varsa düzenini rahat şekilde tekrar oluşturuyor bu yüzden daha mutlu olan taraf kadın oluyor
Birde erkeğe nafaka ödeme gibi bir saçmalık dayatılıyor adam nasıl mutlu olsun)) - +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Özellikle 6284 sayılı yasadan sonra
- +1 yıl
O gerekli bir kanun ama yinede yetersiz.
Bu durumu lehine kullanan kötü kadınlarda var maalesef ama mağdur olan kadınlar için gerekli - +1 yıl
@pilly_bhebek EİG'yi yine bebek yazmış kendi sorusunda da :D valla ne güzel bir yorumcusun
- +1 yıl
@Desert_Lotus Teşekkürler 😄
Kime göre neye göre bunun cinsiyeti yok
30 Yorumla
+1 yılYaşamasını bilen mutlu olur
20 Yorumla
+1 yılKim en çok yıprandıysa diyebiliriz buna
20 Yorumla
+1 yılKurtulan kimse o bence
20 Yorumla- Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında