Aramızda 20 yaş var ben 20li o 40li benim bir çocuğum var onun yok. Evlenmek istiyor ve çocuk sahibi olmak istiyor hemen bende bunun karşılığında ev istedim günümüz şartlarında sizce haksız mıyım? Sonuçta hastalık olur bsy olur kardeşim bakacak gücü kendimde görmem lazım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. mehir denilen şeyi çok yanlış anlamışsın sen.. mehir , karşısındaki erkekten ev falan istemek anlamına gelmez.. boşanma durumunda , kadının kendi ayakları üzerinde durabileceği gibi bir iş vs bulana kadar , 3-5 ay kendisine bakabileceği bir miktarı istemesi üzerine kuruludur.. aç açıkta kalmasın bir anda diye vardır... mantığı budur yani.. mehir olarak ev istiyorum demek , kusura bakmayın ama , tv deki malum programlardaki üzerime yapçan mıı diyen tapu kadastro kadınlarından bir farkı kalmamaktır.. karşı taraf da , bu kadın yiyici demek ki diye düşünmediyse ben de bir şey bilmiyorum.. böyle kadın dolu sokaklarda.. siz onlar gibi olmayın.. bana ev aldırıp , 2-3 sene sonra da benden boşanarak evin üzerine konacak bu kadın demiştir adam kesinlikle.. ki her erkek aynı şeyi düşünür.. bu sadece uyanıklıktır.. en eski erkek dolandırma taktiği.. siz bu tip kadınlara benzemeyin.. bu nasıl bir aç gözlülüktür?
benim bir kız arkadaşım vardı.. güya çok seviyordu beni.. evlenmeden önce bana ev al dedi.. ertesi gün telefon numaramı değiştirip sır oldum.. o kadar da enayi değiliz artık.. ister bağırın ister sayın sövün , bu yaptığınız ayıptır... adamın para problemi yoktur , birden fazla evi parası falan bolca vardır , o zaman lafım yok.. ev üzerinize yapıldıktan sonra fırsat bulunca kaçsanız bile adama dokunmaz , o yine ayrı mesele..
mehir kelimesi kullanmasaydınız, bu kadar katı bir üslup kullanmazdım ama mehir... mehir bu değil... hadi tamam bu diyelim.. yasak yok sonuçta.. ayıp olsa bile hadi tamam dedi.. adama yarın bir gün bir şey olsa zaten nikahlı karısı ve çocuğunun annesi olarak adamın her şeyi sizin olacakken , kendinize ev aldırtmak, niyetinizin kötü olduğuna yorulur karşı taraf tarafından, haberiniz olsun..15 Yorumla
Soran+1 yılTamam
En İyi Cevaplar
+1 yılBayan doğru demiş mehir diye bişey var dinen. İmam nikahını yapan hoca bunu soruyor damada kabul ettiriyor. Fakat kadınının üzerine ev istemesinin dinen Bi yeri yok. Takılan altın vs gibi şeylerin yüzde bilmem nesi detaylandıramıcam. Ama kadın Bi kocadan üzerine ev istemesi hiç uygun bişe değil evlilik sonrası alınan her şey zaten ortak mal. İnsanların işlerine geldiği her konuda dinen bişe araştırması ne garip sorsan namaz kılmayı bilmiyor belkide biliyor beni böyle şeylerle yargılamayın bende pek bilgim yok pek namaz kılmam. Kadın erkek eşitliğini savunan millet erkekle evlilik yapacağı zaman gelecek kurtarma kaygısına düşüyor adam 40 yaşına kız 20 gibi kız evliliği 1 ev için onaylamış gözüküyor yani hayatınız adına Bi karar varmişsiniz keşke bunu sadece siz bilseydiniz. Bunca hemcinsinizi neden utandırıyorsunuz ki ben size saygı duyuyorum sizin hayatınız ama banada saygı duyun lütfen. Verdiğiniz karar kadını o kadar ucuz hale getiriyor ki. Ben şimdi direk şöyle düşünüyorum ben de evlenmek istesem şimdi benden 20 yaş ufak Bi kadına 1 ev karşılığında benimle Bi ömür tüketmesini talep edicem. Benim nazarımda bu saygısızlık, sapkınlık, samimiyetsizlik. Kadın için umarım bir ömür sürer evliliğiniz tabi başka planınız yoksa
10 Yorumla
+1 yılİsteğin gayet doğal. Sen öyle, evliliği ticaret işine döktü diyen sığ zihniyetlerin söylediğine bakma. Onlar hep söylerler. Takma kafana. Ama önceliğin RESMİ NİKAH olsun, ondan sonra Dini nikah gelir! Bunun önemi, gelin adayının haklarını KANUNEN korumaktır! Sade dini nikah kıyalım, tamam! YOK ÖYLE BİR DÜNYA!! (Din Görevlisiyim!)
113 Yorumla
Soran+1 yılÇift nikah olacak önce resmi sonra dini
- +1 yıl
Aynen öyle.
- +1 yıl
Allah mübarek etsin inşallah kardeşim
- +1 yıl
Din görevlisiymiş, ne geliyorsa siz gibilerden geliyor zaten insanın başına. Şu şeytani düşünceleriniz olmasa keşke kadın erkek farketmez öncelik amaç yuvayı ayakta tutmak olmalı burada öncelik kadının kanuni haklarını korumak olmuyormu. Zaten işin amacı besbelli arada 20 yaş var ben bunu kabul edip bu durumu kullaniyıma dönmüş. Böyle bişe kadını küçük düşürmekten başka bişey değil bunu kim seçerse seçsin kendi hayatı saygı duyarım. Sizin sığ düşünce demenize bende yobazssın kardeşim derim böyle Bi durumu nasıl destekleyebilirsin. Yarın adam çıkıp 3 evlilik 4 evlilik yapabilirim derse sizin kullandığınız dine göre kadın ne yapacak bu durumda bugün kendine biçersin yarına başına döner. Evlenecek tüm kardeşlerime şunu söylerim kadın ya da erkek Amacınız önceliğiniz eşinizi sevin sevgi saygı samimiyet dürüstlük sadakat olduğu sürece evelallah 2 tarafta mutlu mesut olur ha tut ki anlaşılamaz durum var kanunlar kadın lehine zaten daha kötüsü ölüm var zaten erkeğin malı kanunen de eşine kalıyor kimsenin şeytani plan yapmasına gerek yok. Kadınları küçük düşürüyor sunuz
- +1 yıl
@androm8034 Ne diyon lan sen? Kız 20 yaşında evlenmek istiyor. Adam 40 yaşında evlenmek istiyor. Sana bana ancak tamam düşer. Anladın mı? Yobaz yobaz diye, bu hayata yobaz kaldınız! Resmi nikah bu yüzden var işte. Git hangi imama sorarsan sor. Birden fazla dini nikah kıydırmak SUÇTUR. Özellikle resmi nikah öncesi dini nikah kıydırmak 6 aydan 3 yıla varan cezası var. Kız burada mehirden bahsetmiş izahını yapmış. HER HOCAYI BİR BİLMEYİN, SIÇARIM TAHTANIZA!!!
- +1 yıl
Uslubün ü düzelt önce ben imam nikahı savunmadım ki sen resmi nikah imam nikahtan bahsediyorsun az ötede oyna.
- +1 yıl
@androm8034 herkese üslubuna göre konuşmasını biliriz. O zaman sen de, din görevlileri hakkında bilip bilmeden atıp tutma. Tamam!
- +1 yıl
Ha şu söylediğine katılıyorum aynı zamanda, 'Amacınız önceliğiniz eşinizi sevin sevgi saygı samimiyet dürüstlük sadakat olduğu sürece evelallah 2 tarafta mutlu mesut olur'
- +1 yıl
Ben sana sen yaptın demedim ama. Ama bircoğu resmi nikahtan önce dini nikahı kıyıp insanların önünü açıyor dinen. şimdiye kadar çıkan hacı hoca takımları da azımsanmayacak sayıda neler duyduk nelerini de duyacağız kimbilir
- +1 yıl
@androm8034 HAYIR ASLA! AYNI OLAY BAŞIMA GELDİ. Hocam dini nikah kiyalim dedioer. Dedim resmi nikah kıydınız mi? Hayir dediler. Kanunda bunun cezası var dedim. Önce resmi nikah, sonra da dini nikah dedim ve nikah kıymayı REDDETTİM! SONRA GELİN ADAYI, BANA ZART ZURT ETTİ. Başka hocalar, kıyıyor dedi. Son cümle olarak, Önce dini nikah kıyan hocayı, ŞİKAYET EDİN DEDİM. KANUNLAR BELLİ! ÖNCE RESMİ NİKAH, SONRA DİNİ NİKAH! Yukarıya da aynen bunu yazdım. Önce Resmi nikah, sonra da dini nikah!!!
- +1 yıl
@androm8034 önce dini nikah kıyan adam varsa, onları müftülüğe şikayet edeceksiniz. Bu en doğal hakkınız.
- +1 yıl
Konu başka idi benim için önemsiz şeyler bunlar. Zina suç değilki bu ülkede sen neyden bahsediyorsun anlayamıyorum. Kadın çok başka şeyden bahsediyor 20 yaş büyük biriyle menfaatin doğrultusunda evleneceğim dedi. Bende bu tarz işler etik değil dedim. Konu dini nikah resmi nikah değilki
- +1 yıl
@androm8034 inşallah bir gün önemli şeyler olur. Ayrıca zina yapmak, kanunen yasak değil ama marifet de değil.
30yaşında kadınlığın baharında iken 50yaşında yanında yaşlı bir adamı koluna takmayla paha biçilebilecek bir maddiyat göremiyorum. Bir yerde ilişkiniz büyük olasılıkla tıkanacak. Bence iyice düşün kendine ve ona haksızlık etme. Anlık bir heyecan ve geçiçi bir heves için evlilik gibi büyük bir bağı ilişkinize dahil etmemeni öneririm.🤷♀️
16 Yorumla
Soran+1 yılKendisi saplantili bir şekilde istiyor ben dış görünüşe takılmam o düşünsün hem 30uma kadar çoktan üni bitirip meslek sahibide olurum hem çalışıp hem çocuk bakmak hemde bir yandan okumaya çalışmak imkansız
- +1 yıl
Şimdilik takılmıyorsun. İlerde arayacaksın. Geçiçi bir evlilik planıyla adım atıyorsun. İlerde o kişi kullanılmışlık düşüncesini kafasında yer ederse birde saplantılı biri olduğundan bahsediyorsun. Sağlıklı bir ilişki olmayacak gibi görünüyor. Sana istediğin huzuru yıllar sonra verebilir mi tartışılır. Belkide sen ilerisinin ciddiyetini hala düşünemiyorsundur.
Soran+1 yılÇok haklısın ama yaşadıklarımı bilsen emin ol bunlarin benim için önemsiz bir ayrıntı olduğunu anlardın hatta gizliliyim anlatayım bir önceki eşim yaşıttı eşcinsel çıktı ve oğluma ben bakmak zorunda kaldım ki şu an ben 24 yaşındayım oğlum 4 yaşında bir baba profili lazım eksik büyüsün istemiyorum oda çocuk istiyor onada tamam mahrum edemem. Tatmak istemesi en doğal hakkı. Asgari ücretle çocuk büyütüp ev geçindirmek çok zor. Ben bunu yaşayıp gördüğüm için yanimdaki insanın dış görünüşü en son düşüneceğim şey bile değil. Olgun aklı basında iş güç sahibi ben daha allahtan ne istiyeyim
Soran+1 yılSağol tavsiyelerin hoşuma gitti
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
47Cevap
u +1 yılYerinde olsam evlenmem, teminat falanda istemem. Yaş farkı çok. Senin çocuğun var onun yok vs. Sanırım ikinci evliliğin ve yine ayrılıkla bitmesin bu sefer adımlarını emin ve doğru at.
00 Yorumla
+1 yılGüncellemeden sonra bildiğim ancak eksik hatırladığım bir konuyu yeniden okudum ve şimdi soruya cevap verebilirim
Elbette bir teminat isteme hakkın var netice de adamın yaşça büyük olması ve sizin de hayatınızı eğer aksi bir durumda sürdürmeniz açınızdan böyle bir talebiniz olmasında bir beis yok..
Mehir'in amacı da aksi bir durumda kadının en azından bir süreliğine hayatına devam etmesi üzerine olması için bu teminatı istemeniz doğal bunu kabul eder ya da etmez eş adayınız bilemem ama
yine de evliliği sadece maddi bir güç kazanmak için kullanıyorsanız. yani adama karşı bir şeyler hissetmeyip sadece kendiniz ve evladınız için hayat şartlarını iyileştirmek adına bir düşünceyse bu.. o zaman bu durumun sizin iç dünyanıza pek bir katkısı olacağını düşünmüyorum10 Yorumla
+1 yılBence daha genç birilerini bul. Evi üstüne yapsın mutlaka, yapmadan imzayı atma sakın ama çok da sağlıklı bulmuyorum. O evi aldığını başına kakar, sürekli sekse zorlar vs. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor. Bence kendi çocuğuna iyi bakabilecek koşulları ara derim. 2 çocuk demek 2 kat sorumluluk ve maliyet demek. Her şey maddiyat değil, kardeşim psikolojisi de önemli. Eş adayını gerçekten iyi seçmelisin. Yani sadece boşanma ihtimalini düşünerek o iş olmaz. Çünkü boşanınca yine aynı yerde olucak ve 2 çocukla baş başa kalacak ve sadece ev sahibi olmuş olacaksın. Ayrıca 2 çocuğun da ayrı babası var, bunları görüştürme derdin vs uğraş dur. Yani bence aldığın karar çok riskli. Elindeki çocuğu iyi büyütmeye bak, bu devirde ikinci çocuğu düşünme derim.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Böyle bir istekte bulunarak kendini küçük düşürmüşsün. Müstakbel eşin kim bilir hakkında neler düşündü. Gerçi aradaki yaş farkından evlenmeyi neden istediğin açıkça belli oluyor ama neyse. Bak arkadaşım para, mal, mülk için yapılan evlilikten hayır gelmez. Çıkarları uğruna evlilik yapan insanları görüyoruz. Hepsinin sonu ayrılık oluyor. Evliliğin sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için arada sevginin olması şart. Arada sevgi olmadığında insanın hiçbir şeye katlanası gelmiyor. Zamanla evlendiği kişiden sıkılmaya başlıyor. Sonrasında da gözü dışarı kayıyor ve eşine ihanet ediyor. İhanet ederek hem kendini küçük düşüyor hem de eşine yazık ediyor. Bunların yaşanmaması için sevdiğiniz insanla evlenin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Yaşınız küçük ve bir çocuğunuz var.
Hayat şartları çok zor sizinde duygularınız yerine daha rahat yaşayabileceğiniz bir beraberlik olsun ama birde buna ek teminatım olsun diyorsunuz evet haklısın
İleride aynı evi aynı yatağı paylaştığınizda bu düşünceleriniz sizi mutlu etmeyecek.
Kendinize eş önemli ama çocuğunuza baba olabilmeside çok önemli. Çok düşünüp bir kere karar verin. Umarım pişman olmaycaginiz bir karar olur 🌸🌸00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAdamın evlilik bitince geri isyeyemeyecegi şekilde bir anlaşma yap kimseye güven olmaz. İyi bir avukat tutup, beni zorladı vs bir çok saçma bahane ile geri almaya çalışır başın ağrır. İşini garantiye al, beğeni ve sevgi işi senin seçimin yaş farkı ise onun için şans senin için zor bir durum iyi düşün, yağmurdan kaçarken doluya tutulma, yolun açık olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim.
- Aşk İlişkileri konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılIyi yapmadın bebek doğururum ama ev ver pazarlik bunun adi temint değil kesinlikle kaldı ki ev derdine düşüceğine bebeğine iyi bir üvey baba olucak mi diye düşün malum bu devirde öz babalar evlatlarına tecavüz ediyorsa baska adam neler yapmaz iyi bir insansa seni evladınla kabul etmis dua et bence
10 Yorumla Evlilik teminat ve kendini garantiye alma gibi şeyler girince işin içine o zaman güvensizlik ve tartışmalar ortaya çıkıyor yavaş yavaş...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbunun adına mantık evliliği diyorlar. ne tür evlilik olursa olsun her birey ayrı maddi güvence altına almalı bence. bunun içimde evlilik sözleşmesi iyi bir seçenek olabilir.
mantık evliliği yapan çok var
ama sonuçları nasıldır bilemiyorum.
Hakkınızda hayırlısı02 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim canım.
çocuklar için banka hesabı açılabiliyor. belli bir yaşa gelene kadar hesaba dokunmama şartı getirilebilir. ev içinde öyle bir imkan varsa tapu sahibi çocuğunuz olsun. her türlü sürprize karşı iyi bir önlem olabilir
izahını oğlumun geleceğini düşünüyorum şeklinde yapabilirsiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılbacım iyide.
mıllete aklın sıra laf sokmus uygulanmayan dini kurallardan yazmıssın. ticaret demeyın demıssın .
sen kendını adama ev karsılıgı kiralamıssın . zaten ticaretin kralını yapmışsın buraya gelip gaz yapma.10 Yorumla Eskiden insanlar birbiriyle ahlak sahibi olduğu için.
Allah rızası için evlenirdi simdikiler mal mülk için evleniyorlar
mülk Allahindir.
"Allah mülkü dilediğinden alır,
dilediğine verir."28 Yorumla
Soran+1 yılMehir neydi
Soran+1 yılKısmetse olur kısmet değilse zaten olmaz zorlamam
Soran+1 yılBak iyi niyetine güveniyorum benim bi önceki eşim eşcinseldi sapkındı oyuzden ayrıldım ama oğlumun babasız büyümesini istemiyorum ki 24 yaşında namusunla çalışıp çocuk büyütmek çok zor kira gider çocuk 4 yaşında bakıma ihtiyacı var ama parayada ihtiyacı var geleceği var. Bunları temin edecek bi adam buldum şartımı söyledim kabul etti gerçekten adamın performansı dış görünüşü umrumda değil. Adam olsun kafi bizi kimseye muhtaç etmesin kafi
- +1 yıl
İyi yapmışsın Allah doğru ve dürüst kişileri karşına çıkarsın inşallah yanlış yapmaktan seni korusun inşallah ama belki biraz sabır edip çokça şükür etsen.
Bide çalışıp biraz çaba gösteren belki daha iyi daha uygun biri karşına çıkar.
Zaten performans için demedim de neyse aşk sevgi bagabinda demiştim te.
Ama sen bilirsin inşallah iyi olursun. İyilerle olursun Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılSağol her dara düşenin yardımcısı olsun
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Az istemişsin, keşke İstanbulu falan isteseydin. Bir çocuğun var diyenler aradaki yaş farkını da görsün ki buna son derece karşıyım ama madem genç istedi bedelini de ödesin ama bu fazla.
10 Yorumla
+1 yılSiz bence evlilik yaşamıyorsunuz tam olarak mal beyanı bu.. Başarılar..
00 YorumlaZaten güncellemede yazmışsın diyeceklerimi elbette isteyebilrisin mehrin olarak erkek kabul ederde ödemezse vebal alır ve hakka girmiiş olur
10 Yorumla
+1 yılHayatının sonuna kadar pişman olacağın bir iş yapmak üzeresin. Dikkat et. Umduğun gibi sonuçlanmasını bekleme gafletine kapılma.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir çocuklu yirmi yaşında bir kadın olarak 40 yaşında bir adamla evlenmek bence de ev ister. Ama ben olsam üstüne yapmazdım 😂 O ev parasıyla ömrümün sonuna kadar farklı kadınlarla takılabilirim çünkü. Çok abartmamak lazım 😂
00 Yorumla
+1 yıladam seni çocuğunla alacak ve sen hala teminat bekliyorsun?
çocuğunla alması ne kadar fedakar olduğunu gösteriyor bence fazla zorlama..20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu nasil bi dusunce yapisi ya. Sirf evi almak icin evlenmek, hayatimda gordugum en sacma neden. Cocugu mocugu dusunmuyor bile umrunda degil asil mesele "karsiligi ne olacak", tey Allahim sabah sabah...
05 Yorumla
Soran+1 yılEv almak için evlenmiyorum o evlenmek istiyor bende geleceğimi garantiye alıyorum zaten bunu yapmak zorunda. Dinimizde bile mehir diye bir şey var
Cevap sahibi+1 yılMehirle bunun ne alakasi var? Birincisi mehiri simdiden dusunen insan zaten ne kafayla evleniyor belli. Ikincisi "o evlenmek istiyor" diyorsun kendin de, peki ya sen? Simdi bende evlenmek istiyom deli gibi siril siklam asigim numaralarina girme, belli ki sende karsiliginda evi alacaksin kim bilir baska neler de alacaksin ama onlar da daha sonra belli olur tabi, bi anlasin gorusun falan. O yuzden simdi de mehiri falan sokma ortaya...
Soran+1 yılTabiki deli aşık tiplerinde değilim evlenmek için ask gerekmiyor geçim derdi olmasın kafi.
Cevap sahibi+1 yıltamam diyelim sen tipe onem vermiyon, o zaman baska bir sey var bu adamda tam senin aradigin ozellikte olan. Karakter marekterleri gec, baska bir sey var...
Soran+1 yılEvet hiç sahip olamadığım ve oglumumda benim gibi mahrum kalmasını istemedigim bir baba figürü var. Buna ciddi anlamda ihtiyacımız var
Gizli Üye(18-24)+1 yılhaklısın evlilikte anlaşmadır istemek hakkın verir vermez ona kalmış
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. mehir ne ya. Satılık parasının garklı isimleri. Mehir Başlık. Anne sütü. Halet. Hepsi satılan kıza verilen kibarca uydurulmuş isimler.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle enayi koca nereden buluyon bana da bulsana ev araba aldirim
05 Yorumla
Soran+1 yılŞans işte
- +1 yıl
Bizim karşımıza da anca 🤭ya aldatan çıkar ya da çalışmaz etmez çıkar
Soran+1 yılIlk evliliğimde benimde karşıma bisex biri çıktı (hem erkeklerden hem kadınlardan hoşlanan biri) ve ondan çocuğum oldu adamın tekliflerini duysaydın aldatsaydı keşke derdin ki ben ağlayarak çok dedim. Allah büyük boşandım 1 sene oldu ve karşıma bu adam çıktı oğlumu da aldım. Nafakada ödemedi eskisi yinede isyan etmedim çalıştım ama insan yoruluyor normalde evliliği asla düşünmem ama hayat çok zor tek başına maddi olarak ayakta kalmak çok güç
- +1 yıl
Senin adına üzüldüm öyle biri çıkmadı Allah'tan
Soran+1 yılAllah çıkarmasın inşallah hep iyilerle ol
+1 yılPeki eşitlik Nerede hanfendi hani esittik? Neden hep erkekten istenir böyle maddiyata dayalı şeyler
00 YorumlaEmparyalizm ile büyüdüklerinden paraya tapan turkish girls
00 Yorumla
+1 yılBı hızda devam edersen senede 3 evlilik yaparsan 4 sene sonra maddi olarak bi yere gelirsin devam😉
00 Yorumlaİyi yapmadın ev iicn mi evlendin
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha değil evlenmedim evi üzerime yapsın evlenirim
+1 yılaraba niye istemedin?
11 Yorumla
Soran+1 yılVar onun ki. Banada ilerde artık
+1 yılDinimizce mehir diye diye ülkede evlilik yapamıyor millet fuhuş evleri yol geçen hanina döndü kendinizi pazarlamaya devam edin aferin
26 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka bi anlatsana
Soran+1 yılAğzı olan konuşuyor yav.
- +1 yıl
Çok merak ediyorum tomarla para çarpsam yüzüne geleceğimin garantisidir diye milletin altına yatacakmisin diye
Soran+1 yılMehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.
- +1 yıl
Hediyesidir diyor ama zorunda bırakilmis gibi duruyo 100 binlik altın ev yok işte evlendikten sonra araba da aldiririm yok bilmem ne çocuğuna razı gelmiş adam Allah'tan belanimi arıyorsun daha
- +1 yıl
Altında istemissindir sen şimdi
Abla yanlış anlama ama çocuğun var ve bir adam seni öyle kabul etmis
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben alayım seni bizimkiler vericek zaten bi daire direk o senın olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünümüzde zaten artık evlilik bir ticaret, insanlar kendilerini satıyor ev, araba karşılığı.
04 Yorumla
Soran+1 yılAnana sorsana mehir olarak ne istemiş babandan dini nikahları varsa
Cevap sahibi+1 yılBu terbiyesizliğinle seni daha çok boşarlar.
Soran+1 yılMehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.
Cevap sahibi+1 yılEee? Herkes teist mi sanıyorsun? Hem ucuz hem s. laksn.
+1 yılSeninki evlilik değil ticaret olmuş. Satış yapmışsın
211 Yorumla
Soran+1 yılDini nikah kıymadıysan bilemezsin mehrim bu benim
- +1 yıl
Dini nikah mı?
Soran+1 yılMehir olarak ev istedim dinimizce bu helal
- +1 yıl
memleket neresi acaba soruyu soran çok merak ettim
Soran+1 yılUrfa
- +1 yıl
işinize gelince şer-i hükümler işinize gelmezse medeni hukuk
o zaman mehir isteyen boşanmak istediğinde mehri iade edecek
medeni hukuktan da nafaka tazminat talep etmeyecek adil olan budur
seninki başlık parası mantığı olmuş
Soran+1 yılOnun birsuru seçeneği varken İzmir gibi biryerde yaşıyor. Sence beni istemesi ve benim isteklerimi kabul etmesi bu benim bir artimdir. Onda biraktigim izlenimdir. Bizde absürt bi durum olmadıkça boşanma olmaz. Medeni hukuk demissin evlilik sözleşmesi var ben bunu busekildede dile getirirdim ama bizim adetlerimize uygun olan bu. Başlık parası dediğin şeyi aile alıyor kıza verir vermez kendi tasarrufunda ama mehir tamamen kadınındır erkeğe haramdır sayetki kullandı aldı sattı etti bu diğer tarafta onun boynuna yüktür borçtur.
- +1 yıl
İzmir'de para karşılığı kimse kız vermez ya da hiç bir kadın bu şekilde yüklü bir maddiyat talep ederek evlenmez de ondan.. parasıyla satın alabileceği yerler kısıtlı
Soran+1 yılMaddiyat harcamadigi biryle evlenmek olurdu ilk tercihi. Ama o razı sen nie dert ettin.
- +1 yıl
ben dert etmedim iyi mi ettim diye sormuşsun ben de kötü ettiğini anlatmaya çalıştım sadece
soru şu olsaydı kime ne derdim
20 yaşında gençliğimi 1 ev karşılığı 40 yaşında adama veriyorum deseydin daha dobra olurdu - +1 yıl
@görmüş_geçirmis Türkiye Cumhuriyeti müslüman bir ülkedir ve müslümanlar elbette islam kurallarına göre evlenir. Sen de tevrata göre evlenmiyor musun?
adamı 40 yaşında yaşlılık sendromuna sokmuşsun,, biraz zor geriye döner ;bir kac ay cıkıp adamı tanıyıp sonra alıştıra , alıştıra isteklerini makul şekilde sıralasaydın ya ,,...
00 Yorumla
+1 yılİşte idolüm. Aferin kız!
20 Yorumla
+1 yılinşallah senin de erkek evladına aynısını yapsınlar yaparlar dilerim. Hele bir de benim gibi yetim ve öksüz in ahını aldıysan bütün dünya senin olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Saf enayi biriyse istediğini yapar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı. haklısın az istemissin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz ilişkileri hep maddiyat olmuş
10 Yorumla
+1 yılBence de iyi yapmışsin başka mallara da ipotek koydur ne olur ne olmaz
00 Yorumla
+1 yılTebrikler.
güle güle otur
Nede olsa erkek #türkiye de çalışır bakar kafasında kadınlar. :D00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılAdamın aklına scyim seni bulmuş
10 Yorumla parasi yoksa ne yapacan
16 Yorumla
Soran+1 yılTamam dedi
Soran+1 yılEtti
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi yapmissin birde araba iste
11 Yorumla
Soran+1 yılOnuda evlendikten sonra aldıricam
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. 20 yaş çok, ilerde pişman olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğuma bakar evimde otururum bi yandanda eğitimime devam ederim neden pişman olayım ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzerine yapmazsa evi evlenme asla.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet çok iyi yapmışsın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. ne istersen iste baban yaşındaki adamla işin ne
13 Yorumla
Soran+1 yılBabam yaşında dimi
Soran+1 yılBelki olgun seviyorum bihter adnan hesabi
- Aşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılİyi yapmışsın ben olsaydım villa isterdim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılCok haklisin adamda hemen kabul etmistir zaten
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen ticari bir evlilik
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. kapora atsaydi daha iyi olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpara için kendini satana ne deniyordu
14 Yorumla
Soran+1 yılAnnene sor bir bilenden öğrenelim
Cevap sahibi+1 yılbenim anam para mal mülk almadan evlendi bilmez öyle kendi annenle karıştırma
Cevap sahibi+1 yılsen bunu mehir mantığı ile istemiyorsun ki adama şark koşuyorsun
ayrıca adam nikahta düğünde takılan takıları mehir yerine sayabilir ya da mehir hakkından düşebilir
ve adam değil de sen boşanmak istersen mehir için aldığın herşeyi iade etmen gerekiyor
bir de şu husus var o adamı ev verme şartıyla evlenirsen ne sana ne çocuğuna sevgisi saygısı olmaz şu an için kabul etmiş olsa bile onu kesinlikle burnundan getirir çünkü mal gibi alınan mal gibi kullanılır.
mi istiyorsun
ayetleri çıkarınıza göre eğip bükmeyin
çıkar amaçlı nikah olmaz
bunun adı legal f... liktir
Cevap sahibi+1 yılbak bu da senin kafadan biri
Eşimi aldatıyorum? ↗
- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılAferin
10 Yorumla İyi yapmadın.
10 Yorumla
+1 yılMantıklı tabikş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin birde sıpan var bzbsbs
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunu kabul edecek kadar aptal var mı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıklı olanı yapmışsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKefilde iste
10 Yorumla
+1 yılYanlış yapmışsınız
00 Yorumla
+1 yılAdam ne kadar şanssızmış...
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Benle evlenmek isteyen kişiden teminat istedim iyi yapmadım mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler