Evlilik vaadiyle beni kandırdı ona hakkımı helal etmiyorum?

Çok sevdiğim biri vardı beni evlilik vaatleri vererek kandırdı kısa Bi özetleme yapıcam herzaman yanımda oldu maddi manevi çok destekte bulundu beni gerçekten sevdiğini anladım ama hepsi birer oyunmuş kendisinin görevi dışarıdaydı o yüzden çok sık Bi arada değildik sadece izinlerde yanımda gelip kalıyordu beraber güzel vakitler geçirdik maddi olarak çok hediye aldı yanımda oldu ama hepsi bana sahip olmak içinmiş tüm bu oyunlar ben ona kandım beraber olduk çok fazla değildi ama bunun üzerine gidip başkasıyla evlilik kararı almış konuştuğu kişiyi ailesiyle tanıştırmış bu arada hala benimle birlikte yalnız benim bunlardan haberim yok birgün öğrendim hepsini ayrıldım ondan şu an öyle iğreniyorum ki hersey den bana aldığı birkaç hediyeyi küçük Bi kıza verdim ihtiyacı varmış çok sevindi ona ait birşeyin elimde kalmasını istemedim hepsini verdim kim önüme geldiyse eşyaları beni kandırdı kullandı beni onca hediye almasının sebebide buymuş zaten çok ağlıyorum ona hakkımı helal etmiyorum benim kafama takılan verdiğim hediyeleri şu an başkaları kullanıyor bu harama girer mi doğrumu yaptım bilmiyorum ama ihtiyacı olan yararlansın istedim

Evlilik vaadiyle beni kandırdı ona hakkımı helal etmiyorum?