Eşim şiddeti mi seviyor psikolojisi mi bozuk anlamadım?

Eşim çok sinirli birisi ufacık ses yükseltmede hemen kavgaya dönüştürüyor olayı ve beni susturmaya çalışıyor 5 yıldır evliyiz gerçekten severek evlendik yaptığı çoğu seylere göz yumdum dedim çocuğum var düzelir huyu suyu yaptığı ben evde ona sesimi yükselterek konuşsam haksız olduğu konuda beni el kaldırarak susturuyor vurarak kendini birsey yaptım sanıyor. Erkekliği dün akçamda aynısını yaptı evde her kararı kendi basına veriyor bana sormadan ama benimle güzel vakit geçirdiği zaman başka konularda o zaman adam mis gibi oluyor bana davranışı aradan 1 gün geçsin adam yine aynı değişik işi çok yoğun ufacık sese çocuklarıma kızıyor bağırmayın sessiz olun basım kaldırmıyor artık sustur şunları diye bana kızıyor bende bağırıyor sen sus onlar daha küçük çok ağır geliyorsa bu iş çık işten dedim çocuklarıma bağırmasına hep kardı geliyorm normalde aşırı sever çocuklarını üstüne düşer ama snra bi bakıyorum ufacık seyde bağırıp kızıyor ufacık şeylere bile ama eşim kısacası siddetle çözüm var sanıyor babasından öyle gördü çünkü annesini hep dövermiş babası annesi söyledi bana en sonda kadın boşayıp gitti ve eşim çok yalan söyleyen biri yakın samanda madde kullandı 1.5 yıl sürdü birakması için uğraştım birakıp gitmedim sonunda içmiyor 7 Aydır ve ben evde her zaman Güler yüzlü güzel davranan güzel konuşan bir insanım işe gittiği zaman uğurlar işten geldiği zaman her gün sorarım nasıl geçti günün diye herşeyi hazırlar önüne koyarım ve ben hep diyorum asla benim gibi birisi sana dayanmaz ve bakmaz diye sinirlenince gidicem dediğimde hadi ordan git der kapı orada en sonda dedim bu akşam herseyini zamanı var biriktirdim ama gitmem çok yakın sen sanıyorsun kı karım beni bırakmaz gidemez ben seninle sen beni döv el kadır diye evlenmedim dedim. Madde kullandığı zaman ailemin yanına gittiğimde geri dönmedim ailem bilmiyor ama eşime söyledim geri gelmiyorum diye 2 ay gelmedim bana yalvardı ben senin kıymetini bilememişim diye yüzüne vurdum onu o zaman dedim geçti gitti dedi
Eşim şiddeti mi seviyor psikolojisi mi bozuk anlamadım?