Eşim psikolojik şiddet mi uyguluyor?

Yaş farkımız 10-15 arasında. 2 3 güne bir tartışıyoruz. Erken yaşta evlendiğime o kadar pişmanım ki. Tartışmamak için diken üstündeyim. Onun fikri dışında bir şey söylesem hemen sinirleniyor. Sen bir şey görmedin ne gördün sanki diyor. Kendinin çok olgun olduğunu söylüyor. Bazen tartışırken bana canım sen diyor. Oysa ben ona saygıda hiç kusur etmedim. Hep ben özür diliyorum. Sen haklısın diyorum. Kendimi sorguluyorum sürekli. Haklı olduğum yönler olsa dahi. Çünkü özür dilemezsem hiç konuşmuyor. Bi adım atmıyor. Hep ben alttan alıyorum. Ben sarılıyorum. Bi kere kavga etmiştik evden gitmek istedi, ben gitme diyip sarıldım beni yere düşürüp gitti. Sürekli boşanmayı düşünüyorum demişti. Şimdilerde demiyor ama o öyle yapa yapa ben de olmayacağına inandım. Bir tartışma olunca ayrılmak mı istiyorsun beni istemiyo musun diye soruyorum, gidiyorum yanından sonda dayanamıyorum arıyorum. Neden böyle yapıyosun diyorum kendimi açıklıyorum. Anlamıyor, ne halin varsa gör diyor. Konuşmak istemiyorum diyor. Yüzüme kapatıyor arıyorum yine kapatıyor.

İşten geliyo elinde telefon önünde leptop karşısında televizyon. Yüzüme bakmıyor. Beraber vakit geçirmek istediğimde işleri olduğunu söylüyor. Maddiyatı bahane ediyor. Ona sorsan kendisi yapıcı ben yıkıcıyım. Bir derdim oluyor anlatmak istiyorum bir şekilde tartışmaya geliyor konu. Bana destek olup yanımda olmasını isterken daha da moralimi bozuyor. Ağlarken buluyorum kendimi. Bu hep böyle oldu.

Ağladığımda hiç umrunda olmuyor. Sabaha kadar ağlasam da o uyuyor. Ayrılamam da çünkü çevremdekiler çok iyi görüyolar onu. Aileme karşı kendi ailesi ve yakınlarına karşı çok kibar davranıyor. Ailem sorunlarımızın basit olduğunu görüyor. Ama ben yıkıldım. Çok yoruldum Allah korkum var ama ölmek istiyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Gerçekten o kadar seviyorum ki. Kavga ettiğimizde ölecek gibi her şey son bulmuş gibi hissediyorum
Eşim psikolojik şiddet mi uyguluyor?