https://youtu.be/ZweqAxLGvkw Sahi neydi aşk? Bugün okadar çok soru okudum ki aşk ile ilgili... Aşkı aradıkları kadını ve erkeği fiziki özelliklerine kadar sayanlar vardı. Komik geldi bana. Ete kemiğe beslenen duyguya aşk denir mi? İnsanlar aşkı bulamayıp aşkın bir parçası Olan "cinselliğe" mi aşk diyorlar bilemedim... Siz verin cevabını; İnsan insana mı, yoksa bedene mi aşık olur?
İnsan insana aşık olur bedene aşık olmak diye bir tabir yoktur. Beden dikkat çekici unsur olur sadece. Ne kadın ne de erkek sevdiği zaman bedeni o kadar umursamaz. Birisinin bedenine, yüzüne baktıktan sonra sıradanlaşır ve o güzelliğini kaybeder. Önemli olan neyi sevdiğinizi bilmek ya da sevgi ile arzu, hoşlantıyı ayırt edebilmektir.
Sevgili @lotus-patra , bedene aşık olunmaz. Cisme değil, öze aşık olmayı öğrendiğimizde bilge oluyoruz zaten, kemale ermiş oluyoruz. Ama insan, maalesef bedensel dürtüleri tarafından yönetilmekten muzdarip zavallı bir canlı. Söylesene, bedensel arzularını doyurabilen büst gibi bir erkek vücudu mu, güneş doğana kadar seni bitmesini istemediğin bir muhabbetin içine çekebilen, içinde tutabilen dolu bir beyin mi sana daha çok haz verir? Aşk, bedenini mi doyursun, ruhunu mu? Seni büyüleyecek kadar güzel bir bedene karşı hissettiğinin adı, olsa olsa şehvet olur. Gözünün gördüğüne değil, gördüğünün içindeki/arkasındaki zihindir seni aşık eden. Bedenden belki sıkılırsın da, ruhun tatmin olduğunda daha fazlasını ister, onu bırakamazsın işte. Maddeye değil, içinde taşıdığı mânâya bağlanırsan, onun adı aşk olur.
Öncelikle şunu demekte fayda var ilk görüşte aşk var mıdır? bazılarımız etkilenmeyi hoşlanmayı aşk sanıyorlar bir insanın kişiliğini oturup kalkmasını konuşmasını sana olan tavrını beğenebilirsin ama aşk bu değildir etkilenmedir. bazılarımızda aşkı hıc yaşamadığını iddia edip kalp kırıyorlar onlarda ulaşılmazı oynamaya çalışıp çok ahlar alıyorlar. Kisacasi benim diyecegim şey.
''Ben aşk nedir bilmem. Eski kafalıyım. Bir seni bilirim bir de adın geçince sıkışan kalbimi.''
Beden gelip geçici. Ne kadar güzel olursam olayım bu beden bir gün yaşlanacak o zaman gelince yanımda olmayacak olan insanın ne hükmü kalır kalbimde. Bedene hiçbir zaman bakmadım. Benim ihtiyaç duyduğum ruhumun tatmin olmasıydı. Hissetmesiydi. Ruhumun yerini çok aradım arafta kaldım. Savunmasızdım çok. Ama ruhumu kabul etmeyen hiç kimseyi hayatıma almadım. Ben ruhuna, sesine aşık oluyorum sanırım
İnsan insan bedenine aşık olup iç organlarına tutulur. Bu tutulma güneş tutulması ve ay tutulmasına karşı nutku bile tutturur. Tutuşan gönüller bedenleri yakar.
SEvginin fiziksel bir yönü var. Bu aşkın sevginin duygusal tarafından ayrı tutulmalı Bir erkeği kadını sevmek onun manevi yönünü sevmek değildir ki sadece bu dünyanın gerçeği! Ne aşk ne sevgi bu kadar masum... İnsan insana aşık olur ama bedene de aşıktır. Zira kimsenin içini ilk görüşte bilemezsin. Fiziksel özellik elbette önemlidir. Kimse karşıma geçip önemli değil demesin büyük yalancıdır.
Tamamıyla o insana, karakterine, vizyonuna, düşüncelerine aşık olmaktır bence aşk. Karşındaki karaktere, o karakteri bir karakter yapan değerlere aşık olmaktır zannımca. Tıpkı şu an içinde bulunduğum durum gibi muazzam bir hayranlık duyuyorum onun karakterine...
İnsan bedene kapılıyorsa, bir et parçasına kendini kaptırıyorsa işi çok zor olur. Her zaman iç güzellik önemlidir, iç güzellik hep aynı kalır ama kaptırılan dış güzellik aynı kalmaz ve zamanla yok olur.
Bu nedenle de, iç güzellik çok önem arz eder. Zaten evlendikten sonra, dünya güzeli/yakışıklısı da olsa o muhteşem güzelliği göremiyorsun, gözün görmüyor... Gözün direkt iç güzelliğini görüyor...
Hepimiz kabul edelim , Birine aşık olmak ya da sevmek için ilk etapta dış görünüşüne bakıp ön karar veriyoruz. Önce dışını beğenip daha sonra o insanın içini merak etmeye başlıyoruz. kaldı ki Aşk meşk palavra ya. her şey hoşlantı , albeniden ibaret. gerçek aşk bir annenin , babanın çocuklarına beslediği karşılıksız sevgidir. ya da bir insanın Yaradan'a beslediği sonsuz sevgidir. gerisi boş..
Helal olsun bu sözde 'aşka' kanmayan nadir insanlardansın. Bende aşkın değil, gerçek sevginin varlığına inanıyorum. Bu sevgide insanın kalbinden hissedilen ve bedene değil, kalbe beslenen duygudur. İnsan, ruha tutulur bence.
aşk yaratılanda yaratanı görmekten başka bir şey değildir. Onun ruhunu hissetmek. Önce bedene aşık olur sonra aşk evrilir yoklugunda bile onu hissetmek olur. Cinsellik bu kademede sadece elini tuttuğunu gözüne baktığını hayaletmektir.
İlk önce bedene Aşık olunur sonrasında ise sana iyi gelirse eğer yavaş yavaş ruhuna bağlanmaya başlarsın ve insanlığını seversin insana aşık olunmaz birine aşık olunur insanlığı sevilir