Hayır, olamaz
Evet, olur
Çok yakışıklı/güzel ise olur
Şimdi belirtcem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bizim ülkemizde şu var insanlarımız prestij getiricek şeylere yöneliyor ama o prestiji elde etmek için o alana merakından dolayı değil. Bunların başında da kitap okumak geliyor. Misal basit bir örnek vereyim youtube de ciddi video çekenlere bakın sürekli masasında ya da arkasında görünür yerde kitaplar vardır ve insanın kişisel gelişimine katkı sunan kitaplar görünür hep neden? Bakın ben kaliteli adamım mesajı vermek için. Oysa gerçekten kaliteli olan bir insan insanlar topluluğunun gözüne girmeye çalışmaz. Bu durum halk kesiminde de mevcut facede kitap resimleri paylaşmak vs toplumda elinde kitapla görünmek gibi gibi.
Bir insanın kaliteli oluş ve yükselişi yüzyıllardır zihin kapasitesinde biriktiği normlara uygun yaşayış ve davranış biçimi ile olur. Bu sebeple bir insan sırf kitap okuyor diye benim gözümde değerli olmaz olamaz. Sahip olduğu normlara göre kendine neler yapabildiğine bakarım ben.
Merhum psikolog doğan cüceloğlunun bir makalesinde ki sözü ile yazıma son vereyim dileyen makalenin tamamına ulaşabilir
"Türkiyenin eğitimli insanına güvenmem"
Sevgilimle tanışmadan önce okuyan birini düşünür hayal ederdim hep. Beraber kitapçı gezdigimiz, oturup konusu ve karakterleri hakkinda münakaşa ettigimiz fakat sevgilimle tanıştım sonra ve kitap okumuyor. Üzdü mü ilk baslarda evet biraz belki fakat sonra onun kalbini gördüm ve mühim olanin okudugu okumadigi kitap degil beni sevil el üstünde tutmasi oldugunu anladim. Ayrica mesele ayni zevklere sahip olmak degil birbirinizin zevklerinize saygi duymaktir. Sevgilim okumuyor ama kitap okudugumu bildigi icin almak istemişti ya da kitap okuyorum dedigimde elestirmez kötü bir sey demez, bazi insanlar gereksiz sacma bulur ya ondan dedim. Yani okumuyorsada saygısı var en azindan. Ay daha bir sevdim simdi eniştenizi 😂
🤣ne zaman düğün pastası yicez
Ona kalırsa hemen😂
🤣peki sana kalırsa
Çizgi dizi kanalım kapanmış diye ağlama noktasina gelen ben için gelecek 20 yılda bile zor😂🤣
Enişte seni 20 sene beklerse yüzyılın mecnunu ilan edilir 🤣
İnsan benim gibi birini 200 yil yine bekler be🤧😂
Elf ömrü olursa bekler tabi 🤣
Cevap
57Cevap
Selam,
O aşk aurasını onda bulmuşsam fakat kitap okumayı sevmiyorsa bunu bir analiz etmek isterim.
Kitapları seviyor da geçerli bir nedenle okuyamıyorsa bir umut olabilir...
Bariz kitap düşmanıysa derhal olay orada biter...
Daima ise en güzeli benim gibi en baştan kitapları ve kitap okumayı hayatının ayrılmaz bir parçası olarak yaşaması olabilir...
Teşekkürler...🍀🦄❤️
Güzel açıklama yaptın sister
Her kelime zincirine ve tamlamalarına katılıyorum
Gurur duydum biraderim😃
Ben bu durumu kitap okumaya bağlamıyorum. Yıllarca dini kitaplar okumuş ama kafa yapısını ve kirli zihniyetini değiştirememiş insanlar da var. Ben kültürün kitaptan, gezmekten, tozmaktan değil deneyimlerden, olaylar karşısında tutumumuzdan, farkındalık sahibi olmaktan geçtiğini düşünüyorum.
Kitap okumayan arkadaşlarım var çok iyi tarh biliyor. Bunun dışında gündemi herşeyi takip ediyor. Ama kitap okumak ona göre sıkıcı geliyor. Kitabını okumaktansa, filmini izliyor oyununu oynuyor. Görsel zekası da çok yüksektir. Fakat kitap okumayı sevmiyor olabilir saygı duyarım o da bana bulduğu, duyduğu, güzel olduğunu düşündüğü kitapları atar okumam için.
Çoğunluk, "hiç kitap okumayan birisi benim sevgilim olabilir" demiş. Yazık bu ülkeye... Hiç kitap okumayan, kendini geliştirmeyen, farklı kültürleri (yerinde görmese bile) tanımaya çalışmayan birisiyle nasıl derinlikli bir ilişki kurulabilir? Bu çoğunluğun sevgililikten anladığı nedir? Yiyip içip, alışveriş yapıp, gezip sevişmek midir? Bilim, felsefe, psikoloji, tarih, dünya klasikleri, hatta polisiye-gerilim, Türk edebiyatı okumadan birbirlerine ne katabilirler? Birbirlerinin fiziksel ihtiyaçlarını karşılamaktan başka, konuşarak, tartışarak ne paylaşabilirler? Eminim bir süre sonra iletişimsizlikten yakınacaklardır. @marjinalgirl2367 gel bak, sana göre soru çıkmış 🙂
Bu konuda senden biraz ayrı düşünüyorum @Banker_Bilo ayrıca etiket için teşekkürler
Valla efendim.. Kitap okumak kişisel bir meseledir.. Her insan okuyacak diye bir zorunluluk yok... Ama ayette bile Zenginliği istediğime, ilmi isteyene veririm diyor ALLAH... Ama dünya geneli olarak insanlar sadece zenginliği istediği için olayı yanlış anlıyorlar... Zenginliği istesen bile vermedikten sonra mülk sahibi ömür boyu çabalar durursun... İşim dediğimiz şey sadece bize değil, bizden sonraki gelecek nesillere de lazımdır... İster linç etsinler, ister şikayet umurumda değil ama.. Keşke insanımız okumaya aç olsaydı...
Nasılda bazıları büyük büyük konuşmuşlar. Bir atasözü var biraz kaba onu yazardım ama neyse içimde kalsın. "Asla" diyenler olmuş. Ama "asla" lafı kadar büyük söz yoktur bu hayatta. Zaman insana ne zaman neyi yaşatacağı hiç belli olmuyor. Keşke herkes kitap okusa. Bu çok güzel bir şey olurdu. Ama maalesef çok az kişi okuyor.
Çok güzel özetledin :)
Teşekkür ederim ☺️
Ricalar ne demek :)
Okumasını isterim fakat eğer sevmiyorsa ya da belli nedenlerden dolayı okuyamıyorsa da yapacak bir şey yok. Herkes sevmek zorunda da değil bana kalırsa, dayatmalar ya da bu şekilde ısrarlar anlamsız. Kimseyi buna göre yargılamam ya da yadırgamam. Önceliğim olan çok daha mühim şeyler var, ruhumu okuyabilsin, gözlerimi okuyabilsin, diğer insanlardan bir farkı olsun hayatımda her anlamda bu yeterli…
Güzel özetledin 😊
Hiç kitap okumamış birisinin anlayabilme kabiliyetide düşüş olacaktır. Bu da ilişkide tek tarafı çok yorar. Anlaşılamamak, doğru cümlerle konuşamamak. Eğer okumuyorsa bile okumaya benimle başlamasını isterim. 2 yıllık bir ilişkim var, partnerim hiç şiir bilmezken şimdi gözlerime bakarak ezbere söyleyebilecek durumda. Böyle güzel sevince insan, karşısındaki insanla ortak noktalardan geçmek, sevgisini belli etmek için zaten size meylediyor.
Çok sert 😃
Ben oluyom o kişi🥰🥰
Kitap okumayan biriyle yapabileceğimi sanmıyorum çünkü ben çok okuyorum. Oturup kitaplardan sohbet edebileceğim, beraber sahaf gezebileceğim bir kadın daha hoş olurdu sanırım.
Bu biraz geniş bir konu. Kitap insanın ruhunu besleyen bir şey. İnsanı sakinleştirip, dilini dizginleyen, anlayışlı ve dinlemeyi bilmesini aşılayan faydalı aktivite. Kitap kolik değil de hani biraz da olsa okusa iyi olur. Olmaz demiyorum ama olursa daha güzel olur. Mümkün olduğunca arkadaşlık etsin isterim. Tamam aşk önemli ama bu duygu ile ömür geçmeyecek sonuçta. Yıllar sonra şöyle bir oturunca bazı şeylerin sohbetini yapabilmek gerek. Benim başucumda kitap hep olur.
Kitap okuması önemlidir çünkü sevdiğin birisiyle yaptığın kitap muhabbeti ayrı bir güzel hele o kişi sevgilimse🌝
Ben nasıl kendimi yetiştirip kitap okuyorsam onun da öyle olmasını isterim ortak yönümüz olmalı yani bir zamanlar vardı öyle birisi ve gitti
Öyle biri benim sevgilim olamaz. Çünkü ben sevgilim dediğim kişiyi gelecek kurmak için seçiyorum, biraz takılayım da bırakayım diye değil. Bu yüzdendir ki; az da olsa kitap okuyup, kendini geliştirmeli. O bana, ben ona bir şeyler katmalıyiz. Diğer türlü hiç kitap okumamış, şiir okumamış biriyle bir ömür yapacağımı sanmıyorum. Oturup beraber o kitabı tartışıp, aynı şiiri dinleyebilmeliyim.
Bilgiye erişimin sadece kitaplara sağlandığı bir dönemde yaşamıyoruz bu yüzden kitap okumak veya okumamak bir şeyi belirlemez. Esas ben kitap okuyorum, okumayan herkes cahil kafasındaki biriyle işim olmaz. Öyle kişilerin kitap okuduğu için kendini dünyadaki en kültürü insan sanma hatasına düşmüş egoist zavallılar olduğunu düşünüyorum.
Şimdi bunu yıllar önce sorsanız "Asla!" derdim... ben delicesine kitap okuyan, kocaman kitaplığı olan biriyim... bir adamla tanıştım kitap okumaktan nefret ediyor ama adamla siyaset, magazin, tarih, coğrafya aklınıza ne gelirse konuşabiliyorsunuz... nice kitap yutan arkadaşım var böylesi yok... o yüzden çokda önem vermiyorum artık
Çok da* uzun tırnağın zararları defalarca düzeltmek gerekiyor, kontrol etmemişim🥺
Story atıp şov yapmak için kitap okuyan veya okuyormuş gibi olanlardansa okumamasını tercih ederim. Roman okumayıp başka şeyler okuyup kendini geliştiriyor ve gündemi takip edip bilgi birikimini geliştiriyor da olabilir. Kaldı ki benim için bilgi içerikli okuyuculuk, roman okumaktan çok daha verimlidir. Sonuç olarak çok okusa da hiç okumasa da benim için öncelikli kriter olmaz.
Belki zamanı yoktur belki de kitapla ilgili bir dönüm noktası yaşamamıştır. İnsan elbette kitap okuyan birisi olsun ister ama kültürlü olduktan sonra, nerede ne konuşması gerektiğini bilen ve davranan olduktan sonra pek de önemi yok gibi geliyor.
"Belki zamanı yoktur" ne biçim bir bahane ya 😃 Kitap okumayı boş zaman aktivitesi olarak görüyorsanız sorunlusunuz demektir
Ben, sevgilimle birbirimize kitaplar okuduğumuz, birlikte kitaplığımızı düzenleyip, bir yazar veya kitap hakkında müzakere ettiğimiz anlar olmadan yapamam ki :))
Bana geçenlerde instagramdan bir doktor yazdı
sohbet ettik
bilirsiniz tıpcılar sürekli yazma ve konuşma ile haşır neşir olurlar en azından tıp hakkında okur diye düşünüyorum ama çocuğun yazım şekli 50lik facebook dayılarıyla aynıydı. Bende çok kitap okuyan bir birey değilim ama bu kadarda hatalı yazılmaz bence o yüzden en azından bunları geliştirecek ve sohbet edince iki kelam edecek kadar okusa ve kendini geliştirse kafi.
Bu kadarda? Milleti eleştirip yazmayı becerememek :)
@didiishere92 ben eleştirmiyorum ki
doktor olupda facebook dayıları gibi yazması üzücü değil mi sencede? kendimede mükemmel demedim zaten çünkü türkce eğitimi hiç almadım ama soru işaretlerinin nereye konacağının EN AZINDAN bilincindeyim ;)
Gerçekten doktor olduğuna emin misiniz? Pek çok insan, özellikle de dayılar, sosyal medyada kızlarla konuşmak için doktor olduğunu söylüyor.
@Acılıkoala evet bende inanamadığım ve fake sandığım için başka platformlardada arattım onu ve instagramda fotoğrafları var zaten doktor olduğunu anlamamak mümkün değil
Kendisi dayı olacak yaşta değil genc bu arada sadece o dayılar gibi yazım şekli var
mesela: "selm bne tarkan sen güzl. sin" gibi gibi
Olmustu ayrilirken bunu da soylemistim hatta bombos yasiyosun demistim. Sonra kitap okumaya baslamis orda burda kitaptan alintilar yapip kitabi sesli okuyup paylasiyodu 🤷🏻♀️
Hahaha artistlik yapıyo ne güldüm yaaa.. Bende aynı durumu yaşadım efendim.. Boşandıktan sonra aldığım kitapların resmini çekip durumda paylaşırdım.. Kendisi görüp kitaplar alıp paylaşmaya başlamıştı, hatta ne cesaretse benden kitaplar istedi bana şu kitabı versene sende varsa diye 😁 😁
Yooo ben bi gösteriş yapmadım efendim.. O varkende okuyup alıp paylaşım yapardım o yokken de yaptım.. Hatta kendisi ile evli iken bi kitap tavsiye ederdim okuması için ben sevmem okumayı derdi bana... Boşandıktan sonra ne değişti de okumaya başladı... Bu yüzden yaptığım şeyin gösteriş olduğunu düşünmüyorum efendim.. Ama eşimin yaptığı bana karşı gösterişti..
Kitapları sevmiyorsa ve ben kitap teşvik ettiğim halde uzak duruyorsa, kitap okunmaz saçma diyorsa , o iliş ki olamaz.. ama ben ona kitap hakkında bir çok konudan bahs ediyorsam ve benimle beraber kitaba ilgisi olursa neden olmasın..
Kitap okumak meziyet degil. Okudugun icerik önemli. Mesela Pucca tarzi seyler okuyan biriyle olmak istemedim. Hoslandigim kisiler genellikle felsefe, edebiyat ve tarih konularinda kitaplar okuyor.
Kitap okumuş insanla kitap okumamış insan arasında ne fark olabilir ki. İnsanları buna göre seçebiliyorsak çok iyimiş😀
Okuyan insanla konuşacak konu bulmakta zorlanmam bu yüzden avantajı olur🙂
hayatın, insanın ve varlığın önemi ve anlamı hakkında en ufak tefekkürü bulunmadığı halde sabah akşam kitap okuyan nice eşekler var hocam. Yani mevzu kitap okumak değil benim nazarımda bilakis kendini okumak.
Iyi kitaplar okumak geçmiş yuzyillardaki insanlarla sohbet etmek gibidir ser john locke. Bu yüzden mutluluk aptal insanlarla tartismamaktan gecer. Okumak şart boş beyinlerden nefret ediyorum çobanlık yapamam
Tabiki olur. Ona ara ara kitaplardan bahsediyorum, alıntılarla mesajlar atıyorum. Bunu senmi yazdın diyor. Hayır bak kitabın adı bu ve yazarı bu diyorum. Bir süre sonra kitap okuyan bir sevgilim oluyor.
Okumama sebebine bağlı. Belki çok yoğun çalışan bir adamdır zamanı yoktur. Ya da kitap sarmıyordur ve başka hobileri vardır. Bu konuda önyargı yapamam. Sanki kitap okuyan herkes çok elit yaşıyor
Kitap okuyan insan daha bi öndedir diye düşünüyorum. Sonucta kitap insana bakış açısı katar hayata dair. Ancak okumayı sevmiyor olabilir. Sevgilim olabilir ama ne yalan diyim pek sıcak bakmıyorum.
Burada olamaz diyenlerimiz kendileri okuyor mu acaba merak ettim
Sevgililik haram. Sevdiğim hangi özelliklere sahip olursa olsun sevgili olmazdım. Allah'ın izniyle tabi. Yani her ne kadar kitapları sevsem de yine de redderdim.
Niye olmasın ki sonuçta ilk bakışta zaten çalmıştır kalbimi hayatında ki alışkanlıklarin bir önemi yok herkesi olduğu gibi kabul edersek sorunlar kısmı da azalır
Kız arkadaşım okuyor ben okumuyorum. d ama ciddi anlamda başlamak için çabalarım var çok iyi konu olur hele ki aynı kitapları okusak, tartışırız üstüne
Bikere ben çok mu kitap okuyorum sanki? Evet çok okuyorum ama ben tipsizim sonuçta ben sevgili olurum da kız benle sevgili olmaz. Tip yoksa kız da yoktur.
Kitap faşisti değilim kafalarımız uyuşuyorsa tabii ki hiç kitap okumasa da olur ancak hiç kitap okumayan birisiyle kafamın uyuşması ihtimali okuyana göre daha düşük.
Ya olmaz insan anlaşılmak istiyor. Onunla aynı kitapları okumak konuşmak aşırı hoş🌹♥️ Değil mi sevdiğim@bibusesin🥰
güzellik geçicidir aptallık bakidir. Yani ben güzelliğe fiziğe bakmam. Kitap kültürü olsun yeter bana
Anca ultra yakışıklı olmalı ki bu açığını kapatsın snjsjsjsjjdjd kapanır mı bilmiyorum ama bir yerden sonra ip kopar herhalde
Sevdiğim biriyse onu bırakmam. Kitap konusunda ise ona kitap okutmaya alıştırırım. İllaki bir gün dolu dolu kitap okuyacağız, okumalı.
Olmaz derdim ama oldu, sonu da bok gibi bitti zaten. Yapmayın etmeyin, kitap okumuyorsa almayın hayatınıza, inanın çok şey fark ediyor.
Olmaz çünkü böyle birinden en başta etkilenmemiş olurum. Okuyan ve okumayan insan kendini çok belli ediyor.
Hayatımda sadece 1 tane kitap bitirdim oda askerde yokluktan 😂😂 o kitapta tanrıların sevişmesi gibi saçma bişeydi
Okumuyorsa kendine okumuyor. Eksiklerini de o görür. Benim için kendini geliştiriyor mu o önemli. Eğer boş konuşmuyorsa, saçmalamıyorsa sıkıntı yok.
Ben kitap okurken çok sıkılıyorum ama böyle bazen saran kitap denk geldi mi fulltime devam bırakamıyorum
Kitap okuyan erkekler yerine genelde daha çok serseri tipli erkekleri tercih edenler çoğunlukta
Burada belki asla der ama dışarıda gördüğüm o...
çevremde nice kitap okuyan salaklar var ya buna mı takılacağım
Hiç kitap okumadıysa cahilin tekidir bir kaç tane okumuş olsun en azından
Her zaman okuyan biriyle gelecek düşünmüşümdür. Umarım gerçek olur.
Cahil dir o yüzden istemem kitap okumayan insan olurmu ya
Ola bilir.
Ama okusa ortak noktamız daha çok olur..
mesele kitap değil. kendini geliştirsin yeterli benim için.
Olabilir, nasıl biri olduğuna bağlı. Kitap okuyorsa da ne okuduğu da önemli.
Kitap okumalı hocam. Bilgili biri dikkatimi çeker benim.
Sevgilim olduktan sonra okumaya başlasa iyi olur. Yoksa olmaz
Hayatın belli başlı aşamalarından geçmiş olması yeterlidir. İnsan olsun yeter.
Olabilir tabi, çünkü benden. ok nadir okurum kitap falan
Aynı kitaplığı birlikte doldurmadığım insanla niye birlikte olayım?
Kitap okumayı sevdiremezseniz zaten kendinizden de bir şey beklemeyin.
olamaz hayat görüşü olmalı kültürlü olmalı buda okumaktan geçer.
Ben okumayı severim ama okumuyorsada saygı duyarım. Önemli olan beni sevip değer vermesi yanlış yapmaması. Ben seviyorum o sevmiyor diye bırakmam. Mesele kitap değil örneğin onun sevdiği birşeyi bende sevmeyebilirim ve oda bana saygı duymalı.
Kitabımı 2 günde okuduğundan sevgilim olması için elimden geleni ardına koymadım.
Kitap okumayıp kendini geliştirmiş insanlar var sırf gezip gordukleriyle bile. Bu tür biriyse âlâ ama kitap okumayip birde hayat cahili ise asla olamaz.
Ben genelde kitap okumuyorum karşımdaki kişide öyleyse beni pek rahatsız etmez açıkçası.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?