Kitap okumayan insanla aynı hava bile solunmaz yahu

Birlikte kitap yazma fikri niye geldi ki aklıma
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitap okumayan insanla aynı hava bile solunmaz yahu

Birlikte kitap yazma fikri niye geldi ki aklıma
Ben hayatım boyunca sadece 3 kitap okudum.
1. Sözde Kızlar (Peyami Safa)
2. Çengi (Ahmet Mithat Efendi)
3. Mutluluk Tuzağı (Russ Hariss)
Bu üç kitap da bana hayata dair hiçbir yeni bir şey öğretmedi. Sadece bildiğim şeyleri hatırlattı.
Hayatı kitap okumakla geçmiş bir dünya insan var şu platformda. En uzun yazısı 3 cümle. O da yüzeysel. Diğerleri bingden yapay zeka yorumu döküyor ÇSG seçilmek için. Ben hayatım boyunca 3 kitap okuduğumu halde manifesto gibi yorumlar döküyorum.
Beni tanıyıp da kütüphaneler dolusu kitap okuduğumu zanneden çok insan var. O kütüphanelerdeki abuk kitapların çoğu insanın sadece ufkunu daraltır ve egemen güçlerin arzu ettiği sisteme angaje eder insanı.
Okumak değil ne okuduğun önemli ayrıca. Komünist bir arkadaşım var. Marks, Engels dışında hiçbir şey okumaz. Siyasal dinci bir arkadaşım var. Akit ve Yeni Şafak dışında okuduğu ne bir gazete var ne tek bir kitap.
Sadece duymak istediklerini okuyup dinleyen birisinin aklı da vicdanı da hür değildir.
İNSAN OKUDUĞUNA GÖRE DÜŞÜNMELİ AMA FİKİRLERİNİ DIŞARIDA GÖRDÜKLERİNE GÖRE REVİZE ETMELİDİR.
Son cümleye katılıyorum. Okumak, izlemek gibi. Yürürken, beklerken herkes izler diğerlerini. Ama önemli olan gördüklerinden ders çıkarıp bilgiyi özümseyebilmek
Arkadaşla bi ara kitap yazmayı denediydim kwkzenskdkd
tuttu mu bare
Kitabın devamını getiremedik ama
Herkesin ilk hayali sanırım bu samimi bir arkadaş bulunca kitap yazmaya heveslenmek..
Olabilir
Bence olur. Kitap okumakta bir hobi sonuçta ve herkesin hobileri aynı olamaz. Ama beklentiyle de alakalı, ben birlikte kitap okuyup kitap hakkında tartışmak isterim diyen biri için olmaz mesela. Ama büyük konuşmamak lazım, hayat insana neler neler yaptırıyor 😁
Bence hobiden daha fazlası. Nefes almak gibi bir ihtiyaç. Tabi ki herkesin düşüncesi farklı olabilir
Okuyan biri için olmaz okumayan için olur lo
sen dediysen olur lo
Sağolasın kız
Cevap
10Cevap
benim için aşk kriterimde kitap okunması yok.. ayni ben sevdiysem kitap okumasa da olur. duygular daha önemli sevdiğim kadını mutlu etmek yeterli benim için.
Kitap kadar olmasa da ona eş bir şey var yeni keşfettim o da sözel kültürün içinde büyümüş insan daha bakmadan kimin ne olduğunu anlıyor, bir duruşu var mesela benim hoşuma gidiyor hayatın sillesini yemiş kişilerle konuşmak vs. Birde güzel seviyorsa ben yaparım şahsen. Ben insanları anlayamıyorum. Her şeye yabancı gibi hissediyorum bilmek için okuyorum benim zaten istediğimi başarmış dünya ile uyumlu biri ile neden olmasın
Her insan hikayedir gerçekten, onlara kulak vermek de çok verimli. Bunu da ekleyebiliriz ama benzer ilgi alanları olması da bir artı kazandırıyor yoksa tabi ki kitap okuyor diye kimse her sınavdan, kriterden geçemez. Okuduğunu anlaması ve kendini geliştirmesi kilit nokta
Ben yazıyordum hatta sildiğim hikayemi telefonun dosyalar bölümüne bölüm halinde kaydetmiştim mKsldxkxkkc çok mantıksızlar silsilesiyle dolu bir hikaye yazmıştım ama benim açımdan değerliydi
Çok okuyunca yazası geliyor insanın mantıksız da olsa yazmak da iyi geliyor insana
İnsan olamıyorken kitap okuyabilen olmak neye yarar ki. Serdar Ortaç ın bir şarkısı var diyor ki; okumakla adam olmuyor 🤷♀️
O da doğru insan bulamıyoruz zaten
Öyle
Soruya tepkim.
Kitap okumayandan ziyadeee insan okumayan hayvan bitki düşünce okumayandan , hisleri okumayandan olur mu bilmiyorum. Bence insanın ne gördüğü değil nasıl anlattığı önemli.
Ondan zaten olabilemez de kitabı okumak da zor değil yahu. Hitabet sanatı diyorum susuyorum 🤌 Kısaca kaliteli biri olması kafi
Amiin
Bazen bende okumuyorum ama hiç okumayanla olmaz ya.
Ben her gün Ali baba ve kırk haramiler okuyorum, acaba benden olur mu ki? 😪
Olmaz
Ortak zevklerde buluşamazsanız evlenince ne yapacaksiniz
Bu zihniyette olan biriyle evlenilmez o kesin. Sanki atom parçaladın Nobel ödülü aldın...
Allah razı olsun bizde ölüyorduk bizle evlenin diye haspama bak
Hı hı ondan aynen. İki tür insan itici: kitapçı ve hayvanlara tapan.
İki yüzlü insanları da ekleyelim. Ayrıca Allah'tan başkasına tapmam.
Sana demedim ki ayrıca ironi yani hayvanlar için ölüp bitenler var
Matematik kitabı yazıyorum…Almancan varsa …matematiğin varsa … buyrun görelim sözde mi özde mi kitap aşkınız
Yeterince ders kitabına boğuldum, sağolasınız
Teşekkür ederim hangi dersler yoruyor
çalışmadığım sürece hepsi, dikkatimi verip odaklanmadan bi derse zor diyemem
Bence hepsi kolay sizin için küçük hanım
Her okuyan kendine bir şeyler katabiliyor mu ona da bakmak gerekir.
kesinlikle okumak için okumanın hiçbir anlamı yok
bence olmaz
okumak lazım
Kitap okuyan çok fazla kafa açar.
Bağnaz olmasından iyidir
ben kitap okumam insanları okurum
kitap bile okuyamazken.. bi tık zor sanki
yazmam var okumam yok
Denendi. Olmadığı gözlemlendi.
Yani en azından dostoyevski bil
katılıyorum
İvet oluy