eğitim sisteminde hatalar var doğrudur ama öğrencilerdede hata var. Üniversite okumak zor doğru ama yeterli değil. Mesela ataması az bir bölüme bile bile gidip kendini geliştirmiyorsan atanmayıda beklemicen. İngilizce önemli olan bir bölümde öğrenemiyorsan anlarım ama hiç derdine düşmeyip işsiz kalıyorsan hata öğrencidedir. Okumayan herkeste öyle bahsettiğin gibi değil. Genelde zekası çalışan ticaretle uğraşanlar ön plana çıkıyor, köyde tarlası bahçesi olanlar veya belli bir işte çalışanlar kazançlı olabiliyor. Yoksa asgari ücretle saatlerce çalışanda var. Eğitim sistemi iyi değil ama kendi hatalarımızıda görmemiz lazım.
Katılmayanlar falan olmuş ama bu bir hayatın gerçeği okumayanların neredeyse hepsi sürünüyor evet okumayıp iyi yerlere gelenlerde var ama istisnalar kaideyi bozmaz okumayanların %90ı sürünüyor
Dediklerin doğru ama burada yorum yapan insanlara bunları anlatamazsın. Çünkü ancak kendi başlarına gelince bunları anlarlar. Avrupada Lisans Mezunu bir kişi 2500 Euro ile 3300 Euro arasına çalışır ve Türkiye' deki gibi 1500 TL teklif edilmesine gülerler.
İtiraz edenler olursa Almanya' dan örnek gösterebilirim :)
ben kpssyi denedim de torpil falan filan soğudum akademisyen olacağım ales yökdil falan tamam başvuruları bekliyorum en güzeli akademisyenlik bilimle uğraşmak
Ulkede 183 u iversite var yoldan gecen universite mezuni milyonlarca universiteliye istihdam saglamak. mumkun degil bu ulkede 60 tane u iversiteden fazlasi olmamaliydi
En İyi Cevaplar