O çalışıyor ben çalışmıyorum. Sabah 9 da işe gidiyor sabah 8 de kalkıyor kahvaltı koyuyorum önüne bana ben menemensiz kahvaltı edemem asla dedi bende eee dedim yap sana her gün dedi bende sabahın köründe işim gücüm yok demi dedim dedim o yap dedi sizce ne yapmalıyım
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Soğanlı mı soğansız mı seversin diye sor. Kaşarını bol rendele üzerine.
Kaşar koymayız biz ve hazırlamam asla.
Bak cevabı kendin verdin hazırlamam asla diyerek. Bence de hazırlamamalısın zaten. Hazırlarsın elbette ama hayat müşterek. Öyle her sabah hazır kahvaltıya ben de otururum.
Kaşar da mı konuyor
@adımsevimli en son olarak üzerine kaşar rendelenir 5 dk kadar ağzı kapatılıp demlenmesi beklenir. Manyak menemen yaparım.
Bana yapar mısın djxbxjxn
Aynı şehirde denk gelirsek neden olmasın? Hayat bu belli mi olur?
Profildeki sensen Baya iyiymişsin bu arada sevgiline yaparsın
Pp deki benim. Çok teşekkür ederim. Sevgilim, eşim, flörtüm, metresim ya da herhangi bir kadın yok hayatımda.
Bu ne abi evlenin direk burda 😅
Görmem lazım önce. Ben görünüme önem veren adamım 😂
Ahahaha iyi görün evlenin burdan evlilik olmaz saçmalama
Henüz önümüzdeki bir kaç sene evlilik planım yok zaten merak etme. Ama evlenirsek söz seni de menemen yemeye çağırıcam 😂😂
Lahmacun severim ben ayrıca. Evlilik planın olmalaı bencede senin 😉
Bakalım artık. Seni mi kırıcam lahmacun olsun 😂
Burdan tanışmama prensibim var başka yerde karşılaşırsak tanışırız artık Menemen de yaparsın 🚬
Ne iş yapıyorsun bir de
Tercümanım ben. Aynı zamanda oto galerim var.
@adımsevimli kızım sende ne basit bir kızsın adam gel dese evine gidersin. Biraz ağırdan al 😅
Manyak mısın basit olsam özelden konuşalım derim zaten tanışmayacağım söyledim iyi geceler herkese
Olmaz prensipleri varmış hanımefendinin. Ben de hazırım çünkü tanışmaya 😂
@adımsevimli ahahaha
Sende çok basit erkeksin o küçük yapın ile sana bu kız baktıysa öpte başına koy. Üç kuruş maaşın vardır senin ezik
Valla doğru söze ne denir. Senin adamı ne yapıcaz sen asıl onu söyle bakiym? Yapcan mı menemen? 😂
@soran biraz sorunlu galiba sen yat sabah erken kalkıp Menemen yapacan daha
@adımsevimli ben yapmıyorum menemen tatlım. sen yap
Aynen ok
@adımsevimli neyse sen tanımadığın adamlara menemen yaptır yavşakk
senin kocanda başka tanımadığın Kadınlardan Menemen yemesin ama dikkat et 😚😉
@adımsevimli ahaha snein Gini erkek meraklısı. İnsanlar varken haklısın.
Aynen canım dikkatli olm
Gençler sakin! Güldük eğlendik. Şakayı çirkinleştirmeye gerek yok. Saygınızı seviyenizi lütfen koruyun.
Ahahaha kardeş sen boşver dikkat et. Evini bulur kucağına atlar o derve erkeksiz kalmuö
@adımsevimli ahahaha menemenin üzerine seni bol rendeleyecğim yarın hatırlar 😉
Kötü kalpli inslar ne kadar çok takip isteği atar özelden yazardım ama @soran konuyu farklı yerlere getirdi neyse
Yazabilirdim*
Tamam canım
Edebimden susuyorum senin gibi edepsizle uğraşamayacağım
kışlık menemen gibi hazırla tek seferde, kavanozlara koy. sabahları da 10 dakikada hazırlarsın
Bununla uğraşmak zorunda değilim ben şef değilim burasu büfe değil ! He
böyle basit isteklerini bile geri çevireceğin biriyle evlenmeseydin o zaman ne diyebilirim ki. eşine karşı böyle bir tutum sergilemen bana saçma geldi ama sen daha iyi bilirsin tabi
Ben her sabah bununla uğraşmak istemiyorum ki se kimsenin , hizmetçisi değil. Ben ona her gün şunu al şunu yap bunu getir bunu al demem. Elinden geldiğince
Çok basit bir mevzu için kırmayın birbirinizi. Bizim toplum olarak sorunumuz konuşmamak. Konuşup çözüm bulmak varken inatlaşıyoruz.
Çalışmıyorsun bence hafta bir 3/4 kez yapabilirsin. O da senin için bir şeyler yapar
2 kere yaparım
Domates yese olmaz mıymış
Gitsin hergün menemen yapan kadın alsın kendine
E yap menemeni alla alla
Hftda 2 kez anca
Oda haklı sende haklısın bilemedim
Haklı olan benim
Yap bence eline yapışmazki gönlü hoş olsun
Sabahları uğraşmak istemiyorum
Yaptığı çok ayıp. Çalışmasan bile istenmez
Ne var bunda ya gelmiş soruyo burda yap işte adam istiyo işe gidiyo it gibi çalışıyo bi menemen eline mi yapışaçak Allah Allah
Her gün yapmam yapmak zorunda da değilim. Her sabah 8 de ben kalkıp menemen yapmam
Ayrıca benim eşim it Gibi felan çalışmıyor insan gibi çalışıyor. Nokta
tamam canım sen bilirsin yap yapma görun sonra
Ahahsh ne görücez anlamadjm 😅 salak mısın kızım sen. Eğtim kitaplarında bile istemediğiniz şeye hayır deyin diyor.
Yapma baçım zaten sana yap diyen mi var çatık ya
Yapacaksın işin ne
Yapmayacağım yapmıyoeum
yapsan ölür müsün iki kahvaltı hazırlayınca bir yeriniz mi eksiliyor
Ben hazırlıyorum ama her gün 8 de menemen yapmam, haftada 2 kez yaparım hadi 3 kez
kocanı memnun etmek dinen de vazifen eğer müslümansan mecbursun yapmaya
Ahahaha dine göre kocanın maddı durumu iyise , sana temizlikçi tutması gerekiyor ama sen bilirsin 😅😅 dine göre kadın bebeğini emzirmek istemezse kocanın süt anne tutması görevi ama sen bilirsin dine göre malının üçte birini mehir vermek farz ama sen bilirsin. Bilirsin bilirsn bilirsin
Durumu yoksa nasıl versin o kadarını
بو هُرَيرَوةَ رفعه: لَوْ كُنْتُ آمِرًا أحَدًا أَنْ يَسْجُدَ لأَ حَدٍ لأَمَرْتُ الزوجة أَنْ تَثْجُدَ لِزَوْ جِهَا
Ebu Hureyre r. a anlatıyor:
Peygamber efendimiz s. a. v şöyle buyurdular: “Bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emredecek olsaydım kadının kocasına secde etmesine emrederdim.”
Ümmü Seleme r. a. anlatıyor:
Peygamber efendimiz s. a. v. şöyle buyurdular: “Kocası kendisinden razı olarak ölen kadın cennete girer.”
Hanımını yatağa çağırdığında (geçerli bir mazereti) yoksa kadının icabet etmesi gerekir. Kadının bir özrü varsa kocasının anlayışlı davranması, cinsel ilişkiye girmeyecek olsada kocasının yatağına gitmesi sünnete uygun olandır. Eşlerin birbirlerine sevdiklerini söylemesi sünnettir.
أبو هُرَيْرَ رفعه: وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ مَا مِنْ رَجُلٍ يَدعُٯ امْرَ أَتَهُ إِلَى فِرَاشِه فَتأْبَى عَلَيْهِ٬ إِلاَّ كَانَ الَّذِي فِي ال سَّمَا ءِ سَا خِيطًا عَلَيْهَا حَتَّى يَرْضَى عَنْهَا زوجها
Ebu Hureyre r. a. anlatıyor:
Peygamber efendimiz s. a. v şöyle buyurdular: “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki; Hiçbir adam yoktur ki; karısını yatağa davet eder de o gelmezse kocasını razı edinceye kadar gökteki bütün varlıklar o kadına gazab etmiş olmasın”
Kadın, kocasının yatağını terk ederek gecelerse yatağa dönünceye kadar melekler ona lanet eder.
Barışmaya çalışmaları, hatalı olanın özür dilemesi, kocanın da kadının gönlünü almaya çalışması sünnete uygun olandır.
Kocası, kendisine baktığında mesrur (sevinçli) eden, kocasını tatmin eden, emrettiğinde itaat eden, nefsinde ve malında kocasının hoşlanmadığı bir şeyi yapmayan kadın peygamber efendimiz s. a. v. tarafından övülmüştür.
Koca da hanımına karşı bunları yapması sünnete uygun olanıdır.
أبو هُرَيْرَةَ: قِيلَ لِرَ سُولِ الله صلى الله عليه وسلم أَيُّ النِّسَاءِ حَيْرٌ ؟ قَالَ: الَّي تَسُرَّهُ إِذَا نَظَرَ ٬ وَتُطِيعُهُ إِذَاأَمَرَ ٬ وَلا تُخَلِفُهُ فِي نَفْسِهَا ولا مَالِهَا بِمَا يَكْرَهُ.
Hz. Hüreyre (Radıyallahu Anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim." [Tirmizî, Rada' 10, (1159)].
Dndjjdjdjd hani menemen yapsın demiyor 😅😅 kbeb dine göre kocama güzelliğimi sunmakla ondan izinsiz bir yere gitmemekle mükellefim. Ama temizlik ve yemek yapmak zorunda değilim cahil adam. Dine göre maddi durumu varsa temizlikçi tutması gerekiyor nerde temizlikçi
Menemen yapsın diye yazması mı gerekiyor kocana itaat farz "Sakın bunu yapmayın. Eğer ben bir kimsenin Allah'tan başka birine secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim. Muhammed'in nefsi kudret elinde olan Zât'a yemin ederim, kadın kocasına olan hakkını eda etmedikçe Rabbine olan hakkını eda edemez. Kocası, nefsini taleb etse, kadın havid (deve semeri) üzerinde bile olsa bunu men edemez."
Ümmü Seleme (radıyallahu anhâ) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Hangi kadın, kocası kendisinden razı olarak vefat ederse, cennete girer." [Tirmizî, Radâ 10, (1161).]
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Ey Allah'ın Resulü! dendi, hangi kadın daha hayırlıdır?"
"Kocası bakınca onu sürura garkeden, emredince itaat eden, nefis ve malında, kocasının hoşuna gitmeye şeyle ona muhalefet etmeyen kadın!" diye cevap verdi." [Nesâî, Nikâh 14, (6,68).]
Bak kanka biz müslümanız ama kocam içki içer , namaz kılma, cumaya bile gitmez. O önce dine bu konularda uysun sonra bu konulara geliriz 😅😅😅 tamam bir ayet var sana sunmak isterim : onlar dini sadece işlerine geldiği zaman hatırlar. Şüphesizki onlar din kullanan münafık tır cehennem azabı acıdır onlar için. Kim bu bence sen 😅😅
Ahaha eşit olduğum bir varlığa neden secde edeyim bu arada hadis atarken kaynağına bak bu hadisi şerif. 8 büyük kitabın hadisi değil. Cahil eğitimsiz peygamber öyle şey der mi? Dini kullanan yobaz
Ne alakası var kocan seni helal dairede emrediyorsa yapacaksın ama sana haram bir şey emrediyorsa yapmayacaksın bu kadar basit neyini anlamıyorsun. Onu bana mı dedin sen?
Jdkdjdjdjd kardeşim benim beynim var neden kocamın dediklerini yapayım 😅 ben günaha girmek istiyorum sabah menemen Felan yapmayacağım. Okey. Hadi ben günahkar olmak istiyorum tamam. Cahil eğtimsiz.
kör müsün tirmizi diyor tirmizi sahihi hadistir "Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim." [Tirmizî, Rada' 10, (1159)].
Bende sana diyorum kocamın onca günaha girmesi normalde benim günaha girmem neden bu kadar anormal. 😅
Ne oldu işine geleni mi aldın bana diyordun ama kendin yapıyorsun
Yalan bu. Hadis peygamber öyle şey demez. İnanmıyorum. Yalan
Günaha bilerek girmek küfürdür yani günah ya ne olacak dersen kafir olursun
Ahahaha kocam içki içerken müslüman demi kanka 😅 dini kullanma diyorum kullanma
Kocam yanlışıkla iççki içiyor zaten 😅
Hadis zaten git secde et demiyor bir şeyi anlamdan ret etme. Oradaki anlam kocası karısı için çok büyük şeyler yapıyorsa eğer İslama uygun bir kocaysa kadın onu ne yapsa hakkını ödeyemez anlamına geliyor. Kuranda da Allah şeytana Ademe secde et diyor Allah bunu emreder mi senin mantığına göre
Alışkanlık olduğu için bırakamıyordur o yüzden içiyordur ama günahsa günah deyip içerse kafir olur
Whahahshs inanmıyorumu cahil cahil konuşma 😅 şeytanın ademe secde etmesi toprağın ateşten olduğunu yani insanın diğer varlıklardan üstün olduğunun kanıtı bunun kanıtlanmış tefsirleri var ama peygamber bir insanın bir insnaa secde etmesini emretmez babasınıb geçirmez yalan.
Ahahahaha günah demeden içmek kâfir eder. Bir şeyi yapmak günahtır ama inkar etmek. Dinden çıkarır içki içmek günah ama içki haram değildir demek dinsiz eder. Bende simdi kocaya itaat etmemmek günah diyorum 😅 ama yapucam okey
Anlamıyor musun sen hala tirmizi sahih hadis kitabıdır 9 hadis kitabında geçer kütübü sittede geçiyor. Sen o ayete tevil yapıyorsan buna da tevil yapacaksın yok öyle yalan falan değil git secde et anlamında değil ozaten kocası karısına çok iyi bakıyorsa kadın ona ne yapsa hakkını ödeyemez anlamına geliyor yani o kadar büyük emeği var demek oluyor senin üzerinde
Ahaha yalan o yalan dine göre kadın erkek eşit. Ve kimsr kismeden üstün değil. ve kadın kocasının hizmetini etmek zorunda değil. Ayet var temzilikçi tutsun diye. Yalan onlar inanma
Buna da itiraz edemezsin :D İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:
- “Ey kadınlar! Sadaka veriniz ve çok istiğfâr ediniz. Çünkü ben Cehennem’in çoğunu sizin doldurduğunuzu gördüm” buyurmuştu. Orada bulunan kadınlardan biri:
- Niçin Cehennem’in çoğunu biz dolduruyoruz? diye sordu. Resûl-i Ekrem de:
- “Çünkü siz çok lânet eder ve kocanızın yaptığı iyilikleri unutursunuz. Aklı ve dini eksik olup da aklı başında adamların aklını çelen sizin gibisini görmedim” buyurdu. O kadın:
Yalan falan değil işine geleni alma adamın parası yoksa hizmetçi nasıl tutsun? hz Alinin hizmetçisi mi vardı
Ya yalan bunlar yalan. Şu devirde çoçupa bike tecavüz eden erkekler varken ne cehennemde kadın mı kalır yalan inanma 😉😅 kocaymış siktşrr et sen onu
Bu yüzden gideceksiniz her şeye yalan isyan diye diye bir kez de itaat edin
Ahahaha kocamın parası çok istese tutar hadiste söyle geçiyor eğer maddi durumu iyiise , tutması lazım ve ben istemesem bebeğimi emzirmem bana emziren anne bulması farz.
Aldır o zaman parası varsa
Ahahsh kocam içki içerken gitmeyecej ama ben beş vakit namaz kılan gideceğim öyle mi kocam cumaya girmez. Peygamber üç hafta cumaya gitmeyenin kalbi kadar kara bir şeu yoktur diyor? Ben ise namazımda niyazımda , insanım ahahaha konuşturma
Yalan onlar yalan.
Yalan değil kocan helal olarak ne istiyorsa yapacaksın
Eee yine sen yalancı çıktın 😅 aldır o zaman diypsun? Hadiste bir kadının evde temizlik ve yemek yapmak zorunda olmadığı söyleniyor Menemen konusunda yine haklı benim. Anladın mı? Hz peygamber bolluk döneminde karılarına tutmuştur yardımcı. Dine göre zorunda değilim sadece cinsel olarak karşılamak zorunda yım o kadar
O zaman aldırsana ne bekliyosun
Ahahaha kocam haram işlerken bana bir şey yaptırmaz. 😅😅 Cahil adam ben dine göre tek bir bireyim günahım sevabım bana ait kocam Allah mı ben onun dediğini yapayım kendimşme uyanı yaparım uymayanı yapmam diyorum yan ayette dini işine gelince kullanır dedikleri sensin. onun içki içmesi namaz bile kılmaması değil benim ona itaat etmemem gözüne geliyor ama dinde 5 büyük günshın başında içki yer alıyor işte ayettewki dini kullanan münafık sensin. Yazık. Yazık Allah'ı kullanılır olmuşşun
Münafık değilsem sen nesin peki kalbimi açıp mı baktın
Ayette söyle ifade ediyor dini işine gelen konularda hatırlar diyor? Sen kocamın içki içmesi in içki en büyük günah olduğunu bile bile onun günahına bakmadan benim günahıma laf ettin. Çok büyük münafıklık tövbe et
Kocan içiyorsa sen niye engel olmuyorsun bana ne dersen sen de cehenneme gidersin onunla
Engel olmuyor muyum öyle çabalıyorum ki ayrıca sana kalmıyor ayette kimsenin günahını kimse taşımaz diyor yani ben onun günahından sorumlu değilim
Yaa öyle mi
1. “Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. (Âl-i İmrân sûresi, 104)
4. “İnanan erkekler ve kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emreder, kötülükten menederler.” (Tevbe sûresi, 71)
5. “Emrolunduğun şeyi açıkça bildir.” (Hicr sûresi, 94)
3. “Sen af ve kolaylık yolunu tut; iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (A’râf sûresi, 199)
“Canımı gücü ve kudretiyle elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, ya iyilikleri emreder ve kötülüklerden nehyedersiniz, ya da Allah kendi katından yakın zamanda üzerinize bir azab gönderir. Sonra Allah’a yalvarıp dua edersiniz ama, duanız kabul edilmez.” (Tirmizî, Fiten 9)
“Hayır, Allah’a yemin ederim ki, ya iyiliği emreder, kötülükten nehyeder, zâlimin elini tutup zulmüne mani olur, onu hakka döndürür ve hak üzerinde tutarsınız; ya da Allah Teâlâ kalblerinizi birbirine benzetir, sonra da İsrâiloğullarına lânet ettiği gibi size de lânet eder.” (Ebû Dâvûd, Melâhim 17; Tirmizî, Tefsîru sûre (5), 6, 7)
“Şüphesiz ki insanlar zâlimi görüp de onun zulmüne engel olmazlarsa, Allah’ın kendi katından göndereceği bir azabı hepsine umumileştirmesi yakındır.” (Ebû Dâvûd, Melâhim 17; Tirmizî, Fiten 8; Tefsîru sûre (5), 17. Ayrıca bk. İbni Mâce, Fiten 20)
Kardeşim ben ona içme diyorum anlatıyorum cumaya git diyorum sabah namazına kaldırıyorum ama düzelmiyor. Attığın ayetlerde iyliği emretmemiz söylenir ama sen kocamın günahı yüzünden bsbimde cehennem gideceğini diyorsun gerçekten Allah'ın bütğk sapkın dediği sensin
hayır öyle demedim eğer kocana engel olmuyorsan namaz kılsan da seni kurtarmaz demek istedim ama sen uyarmışsın bana iki de bir münafık deyip durma bence
Ya ben kocama nasıl engel olayım uyarıyoeum yapma diyorum niye cennete gitmiyiyim salak mısın
namaza zorlayamazsın ama içkisini dökebilirsin mesela beyaz içkiyse birazını dök içine su kat anlaşılmaz zaten
Deli miain içkiyi evde mi içiyor ,😅 ne yapayım meyhane mi kapartorayım sen cidden cahil bir insansın yerin cehennem
evde içen var ne bileyim nerede içiyor ben bak kardeş böyle konuşmaya devam edersen sen kafir olursun eğer ben dediğin gibi değilsem
Sen kafiesin zaten. İnan kafirsin karşındakini haksız çıkarmak için dini kullanan kadar kâfir olmadı Ebu Cehil Ebu Cehil senden insan. Sen sapkınsın
Kadilar müftüler fetva yazarsa
Iste kemend, iste boynum asarsa
Iste hançer, iste kellem keserse
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Ulu mahser günü olur divan kurulur
Suçlu, suçsuz gelir anda derilir
Piri olmayanlar anda bilinir
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Münafık
daha fazla konuşma