İş arkadaşımla 3 aydır konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?

Kendisi meslektaşım aynı işi yapıyoruz, aynı maaşı alıyoruz, aynı müşterilerle ileşitim kuruyoruz ve sabah 8.30'dan akşam 18.00'a kadar da aynı ortamdayız.

3 ay kadar önce bi olay yaşadık üzerimde baskınlık kurucu tavırlar sergiledi. İş üzerinden. " şunu şöyle yapsana" vs gibi. Bende üslubunun hoş olmadığını ifade ettim tavırlı bir şekilde.
O günden bu yana da hiç konuşmuyoruz. Artık bu durum işe yansımaya başladı. O müşteriyle görüşmüş oluyor mesela konuşmadığımız için benim haberim olmuyor.
Patron da bu durumdan rahatsız ikimizle de ayrı ayrı görüştü, konuştu falan. Ben de geçenlerde kahve yaptım arkadaşlara bu şahsa da götürdüm içmedi. Bazen yardıma ihtiyacı olduğu konularda konuşmasak bile yardım ediyordum. Sabahları hep ben günaydın diyorum akşamları çıkarken ben iyi akşamlar diyorum hep. Artık demeyeceğim. İşten ayrılmayı bile düşünüyorum. Enerjimi sömürüyor resmen.

Patronum da bana dedi ki" sen daha olgunsun, o biraz duygusal. O yüzden sana biraz daha fazla görev düşüyor. Aranızı düzeltin böyle gitmez" falan demişti işte. Ama artık yeter ya. Suratı beş karış sıkıldım. Ailemden çok bu insanı görüyorum ben.

Ne yapmam gerek, önerisi olan var mı?

Bahsettiğim iş arkadaşım erkek ve 32 yaşında.
İş arkadaşımla 3 aydır konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?