Kendisi çok katı bir adam , sert bir adam , görücü usulü evlendik zaten Mardinliyiz buranın adetlerinden sıkıldım bir yere gitsek koca kaynanadan izin al zaten kocam başımda olmadan alışverişe gidemiyorum , annene gidecek olsam o bırakıp o alıyor kapıdan, tüm gelinler böyle bu arada , yatakta kendi istediğim şeyleri değil onun istediği giymek zorundayım. onun hoşuna gitmek zorundayım, zaten istemezsem tokatı yer yataktan atılırım , varda var nasıl onu değiştiririm
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhabalar.. Bir insan zorla çağdaş yapılamaz maalesef.. Ne yazık ki bazı insanlar okul da okusa, düzgün bir ailede de yetişse cahil kalabiliyor.. İsteseniz de değiştiremiyorsunuz bağnaz insanları.. Kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmaya çalışanı dehlersin gider.. Keşke evlenmeden önce konuşsaydınız bunları ki o zaman çıkardı ne kalitede olduğu ortaya.. Maalesef şu an sadece karşılıklı oturup konuşmayı deneyebilirsiniz ama bazı insanlar yedisinde neyse yetmişinde de o dur.. Keyifli akşamlar..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Bahsettiğin yöre ve kültürden gelen bir adamla evlenirken , modern bir evlilik düşünerek evlendiğine inanmıyordun değil mi? hani batı kültüründen veya büyük şehirde doğup büyümüş , veya yüksek tahsil almış görmüş geçirmiş biriyle evlensen de adam sert falan bir adam olsa hadi bir nebze değiştirilebilir ama , bahsettiğin yörenin ve o yörenin geleneksel örfüyle yetişmiş bir insanını değiştirebilmenin kesinlikle mümkün olmadığını düşünüyorum..
Bunun tek bir istisnası olabilir.. Adam sana ümitsiz derecede aşık ve düşkündür , sen gideceksin veya suratını asacaksın diye ödü patlıyordur , o derece bağlıdır sana , sen de Alfa karakterli yani baskın bir kadınsındır.. var böyle eli maşalı kadınlar.. Adamı istediğin gibi evirir çevirir ve yönetirsin.. İsterse aşiret ağası olsun.. Ama anlattığına göre böyle bir durum da söz konusu değil..
Kısacası , eşinin çağdaş olma ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Bu şekilde devam eder gider. Boşanma hakkın veya lüksün var mı bilmiyorum , varsa eğer ki , en kötü ihtimal boşarsın adamı olur biter.. Ama o yörelerden bu tip şeylerin çok çok nadir olduğunu duymuşumdur her zaman Kürt arkadaşlarımdan.. Böyle bir mizansende de , nereden tutsak elimizde kalıyor mesele..
Daha en baştan reddedecektin adamı... O yörelerin insanları örfün bir adım dışına bile çıkmazlar genellikle.20 Yorumla
Maalesef evliliğin kadınlara getirdiği sorumluluklar ile daralan özgürlükleriyle dört duvar etrafında kalıyorlar. Türk toplumuna göre kadın evlendiği vakit evine, çocuklarına ve eşine bakmakla yükümlü olan ve sadece ama sadece evden ibaret olmasını isteyen ve öyle uygun gören kişiler var. Ama bizler bunlardan daha fazlasıyız... Eşinin yetişirilme tarzı ve adetleri görenekleri kolay kolay yıkılmaz. Ama sizi anlamasına biraz olsun kısıtlamak yerine sizin kişisel fikir ve isteklerinize saygı duyup kabul etmesi makbul geçerdi. Ama henüz her şey bitmiş değil cesaretli olun, elinize karşı korkmayın sizi bastırıp üzerinizde hüküm vermemesi gerektiğini uygun dille açıklayın. Size kavga edin demiyorum, konuşun eşinizle. Sadece haklarınızı bu kadar kolay teslim etmeyin diyorum, çünkü siz bir eşsiniz, köle değilsiniz. Kaybettiğiniz güveni kazanın ruhunuzda, eminim sonra kabuğunuzdan çıkıp haklarınız için eşinizi yola getireceksinizdir. İnsan sadece eş olarak mutlu olamaz, eşi, dostu, ailesi becerileriyle başarılarıyla mutlu olur. Dört duvarın arasında yaşlanmayın. Kendi kendinize sorunlarınızı aşmayı beceremezseniz mutlaka destek alın
10 Yorumla
Kendi yörenin insanının az çok nasıl bir karaktere sahip olduğunu bildiğin halde neden böyle bir adamla evlenmeyi tercih ettin diye sorgulamadan edemedim. Yaşayacaklarını az çok tahmin etmem gerekirdi. Özgür bir hayat yaşamak istiyorsan ya hiç evlenmeyecektin ya da İzmir, Antalya, İstanbul gibi bir şehirden biriyle evlenecektin. Bulunduğun coğrafyada senin istediğin gibi bir hayat sürmene asla izin vermezler. Eşin değişmek istese bile ailesi ve akrabaları buna izin vermezler. Sürekli eşinin aklını bulandırırlar. Yani bu durumdan kurtulmak için ya ayrılacaksın ya da katlanacaksın.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
62Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben onu hiçbir şekilde değiştirebileceğinizi düşünmüyorum yani maalesef değişmiş gibi yapar ama değişmez. Böyle zorba biriyle de hayat sürdüremezsiniz bence. Boşanmak en iyi çözüm gibi duruyor ama buna cesaret edebilir misiniz bilemem. Çünkü kadınlar genelde cesaret edemiyor böyle şeylere maalesef. Öldürüleceğinden ya da hakkını koruyamamaktan korktuğu için. Onları da anlıyorum yani keşke böyle olmasa, kadınlar kendilerini ezdirmese gerçekten bunu bir erkek olarak çok isterdim. Tabii ki bu sizin kararınız ve son kararı verecek olan yine sizsiniz. Ama benim tavsiyem, kendinizi daha fazla köle gibi kullandırmamanız yönünde olacak. Her şeyin gönlünüzc eolması dileğiyle...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u +1 yılSen onu komple değiştir bence. Yani onu kapının önüne koy. Bunu kendine neden yaptırıyorsun, niye izin veriyorsun ya? “onun hoşuna gitmek zorundayım, zaten istemezsem tokatı yer yataktan atılırım” bu yazdığın, eşinin ne kadar kaba saba ne kadar dağdan inme ne kadar saygısız ve sevgisiz olduğunu ortaya koymuş zaten. Aç gözlerini.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz evliliği çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz?
Evlilikte hayata ortak bakış açısı, benzer beklentiler ve benzer yaşamlar temel kriterlerdir.
Evlendikten sonra sizi değiştirmeye çalışan biriyle nasıl evlendiniz?
Hayır, sonradan ortaya çıkan beklenmedik bir durumu herkes anlar, insanlık hali olur. Ama bahsettiğiniz öyle sonradan çıkabilecek bir durum değil ki. O sizi gördü ve istedi, siz de keza öyle. Sorun nedir şimdi?
Sorunuza gelecek olursam, konuşup orta yol bulmaya çalışın ve hatta olmuyorsa aile büyüklerinden destek isteyin. Allah hakkınızda hayırlısını versin.00 Yorumla Bi insan 7 sinde ne ise 70 inde de o dur Ya aslınds bende Mardinliyim ama bizim gelinlerimiz o kadar kısıtlanmıyor yatağı bilemem ama gerçekten o kadar kısıtlandığını görmedim sadece dışarı kalmak dışında mesela gec gelmeyin derler gelinlere bu durumu Mardin’de de görmedim 4 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz orada da görmedim herhangi şiddet kavga dövüş görmedim ama bilmiyorum ilk defa senden duydum sen baya baya cehenneme girmişsin :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversitede bi hocamız defaatle “Koca terbiye edilmez kızlarım, terbiyelisi alınır.” derdi.
Ama sen de almışın artık, yapcak bir şey yok. Kimse kimseye özgürlüklerini altın tepside sunmuyor. Bunun için savaşmak zorundasın. Bir anda olmasa da ufak ufak kendi bildiğin gibi yaşamaya başla. Bu süreç içerisinde muhtemelen biraz kavga da edeceksiz ama en sonunda esnemek zorunda kalacak. Bir de fırsatını bulduğun ilk anda Ege’ye doğru taşınmaya bak.00 Yorumla Kısıtlamak ve çağdaşlık hiç birbiriyle alakalı değil aslında. Tamamen size olan saygısı ve güveniyle alakalı. Muhtemelen önce Mahalle Baskısının verdiği yükü taşıyor aynı zamanda Özgüven problemi yaşıyor.
Türkiye'de erkek veya kadın olmak çok kolay değil. Mahalle baskısı örf adet millet ne der korkusu hayatları çok şekillendiriyor.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Senin adına üzgünüm ama değişmez
Büyüklerinden ne gördülerse onu uygularlar sende biliyorsun. Değiştirmeye değil bu durumda mutlu olmaya çalış00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılÖrf ve afetlere bağlı birinden anca bu davranışlar beklenir. Onunda sucu yok öyle görmüş yetismis. Sen bu sıkıntılarını onunla konuşarak halletmeye çalış ama hepsini birden deneme mesela çok basit onun yapabileceği ve seni de onu da mutlu edecek birseyle başla derim. Sonra diğer değişiklikleri tek tek ilmik ilmik işleyerek yapmaya çalış. Yoksa birden ters teper.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bu sadece kocanla alakali degil, yasadigi toplumun insanlara amlamsiz yere yukledigi kuraallar. Belki ozunde iyi birisidir ama yasadigi toplumun etklileri onu oyle yapmistir.
Surekli onunla konusmaya calis, kendisini senin yerine koymasini soyle. ona cok deger verdigini goster ki oda sana deger versin ve soylediklerini yapmasa bile dikkate alsin. Bosanmak gibi seyleri aklina getirme.00 YorumlaBizde mardinliyiz aslen ama hiç böyle saçma şeyler yok. Bizde haber verilir çıkılır , birlikte gelmek izin almakta neymiş , onuda geçtim kaynanaya ne oluyor.. valla kusura bakma ama sizinkiler katı değil bildiğin kanka cahil.
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın
Soran+1 yılKeşke bizde öyle olsak
Soran+1 yılBoşanmaya gitmek istiyorum ama ne olur
Soran+1 yılAilem yok ama, abim var tek
+1 yılŞöyle kadınları kısıtlayarak dini görevlerini yerine getirdiklerini zanneden beyinsizlerin içinde yaşamadığım için çok şükür edirnede saat 3 te mini etek çık kimse bir laf dahi atmaz. Bu din sadece bu kadınlara mı geldi. İlk tesettür erkeğin göz kapağına geldi. Allah sabır versin. Ne diyor Allah her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Belki yeni gelinsin diye öyle yarın öbür gün rahatlarsın.
10 Yorumla
+1 yılSizlerin hikayesini okudukça evlilikten soğuyorum boşan desem öldürür bunlar seni Allah yardımcın olsun abla peki bunu siteye nasıl sordun kocandan gizli mi?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHanım efendi ne saçma soru siz pzvk kocanızın pis karakterini niye mardine yüklersiniz bizde mardinliyiz öyle degiliz niye memleketimizi kötülüyorsunuz ahmak mısın ben evliyim mardinliyim eşim hurdur istedigi zaman ailesine gider gideriz istedigi zaman alışverişe gider ne saçma bir soru yazmışsınız memleket yerine karakter olarak yaza bilirdiniz andaval karı
20 Yorumla
+1 yılBu ne, korku hikayesi gibi. Bir dağ ayısıyla evlenmişsin. Bu tür primatların bilişsel fonksiyonları pek gelişmediğinden ona yeni bir şeyler öğretebilmen zor görünüyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken neden söylemedin Görücü usulu bile olsa bir kaç kez konuşuyorsun görüşüyorsun Sen iş işten geçmiş şimdi ne yapacam diyorsun Şartların hepsini değiştiremezsin ama eşine iyi davranarak cilve ile işve ile kendine cevirirsin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılYöreye göre zaten durum buymuş, bence sizlanman işe yaramaz, adam zaten değişmez... Kabullenip yola devam diyeceksin boşanma durumunda çok kötü olaylar yaşanacaksa hiç düşünme bile...
01 Yorumla İş işten geçmiş ya çekeceksin ya gideceksin diyorum ama gidemeyeceğini biliyorum çünkü sonu daha kötü durumlar doğurur kesinlikle sanırım demek istediğimi anladın
00 YorumlaÇağdaşlık anlayışınız nedir bilmiyorum ama siz bunu yanlış anlamışsınız..
Ayrıca kimseyi değiştiremezsiniz, buna da hakkınız yok..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bırıyle evlendıne ınanamıyorum nerden bulursunuz böylelerını bılmem kı
02 Yorumla
Soran+1 yılBabam verdi
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılMadem özgürlük istiyordun, neden evlendin? Kocanı, evlenmeden önce tanıyamadın mı?
07 Yorumla
Soran+1 yılBabam verdi bizde tanıma yok
- +1 yıl
Kocam istediği olmayınca tokat atıyor diyorsun, böyle bir adamı değiştirmen mümkün değil, hele ki Mardin'de. Eğer insan gibi boşanma durumu yoksa vakti gelince kaç git. O gün gelene kadar da ayaklarını yere sağlam basmaya başla. Böyle hayat geçmez. Boşanma davası açmak zorunda da değilsin, ortalıktan kaybolursan bir süre sonra dava düşüyor. Seni boşamasına gerek kalmıyor yani yeniden evlenebilmek için. Ya adam gibi konuş, istersen değiştirmeye de çalış ama işin içinde cinsellikte bile sözün geçmiyor ve lafı geçmeyince dayak atıyor sana. Bence uzatmaya gerek yok.
Soran+1 yılAma bazen sanki değişecek miş gibi mesele dün ilj defa bana açıklama yaptı , bana bende senin kendi bsşına gezmeni isterim bubu da beceriesin ama burda adet böyle adım genişe çıkar dedi sonra bizim bebeğimiz olunca , ismini annesi babasının ismini koymak istiyor Muş eşim annesi ne isterse o olur biz karışmayız ilerde dedi messla bunları görünce düzelir gibime geldi
- +1 yıl
Yani sen değiştirmeye çalışmak istiyorsan, henüz taze iken adamla konuşmaya başla ve seni tanımasını sağla. Ben böyle bir ilişki, hayat ve düzen istiyorum, diğer türlüsü bana uymaz, önce beni, beni edince de seni mutsuz eder de. Biz evliyiz, bu ilişki 2 kişilik, araya 3. girecekse bu annen, baban, halan olamaz, ancak çocuğumuz olur de. Ev içinde olan şey evde kalır, bizim hayatımız ve kararlarımız da bizi ilgilendirir. Sen benim arkamda durursan, ben senin arkanda durursam, kimse bizi eğemez de. Bu konuşmayı şimdiden yapmaya başla, yoksa ilerleyen dönemlerde işlemez. Gerekirse birkaç sene sonra şehir değiştirin daha modern bir yerde yaşayın yani, gereksiz, sığ, bağnaz, eski kafalı insanların ağzının içindeki lafın kölesi olmayın. Söyle ona bundan sonra sana el falan kaldırmasın.
- +1 yıl
Konuşma be.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyormuydun sanki böyle olduğunu evlenirken. Eşin kısıtlar. Memnun değilsen ayrıl. 🥳 🤝
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi rızan ile mi evlendim. Babam verdi bitti gitti
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüvensizlik bu
ayrıca sizi sıkıyor.
size güvenip rahat bıraksa
hem sizde düşünürsünüz
hemde evde gerginlik olmaz.
bu şekilde hiç doğru değil..
ayrıca şiddet en büyük saygısızlık. saygı bitmiş yani bu şekilde zor olur evlilik04 Yorumla
Soran+1 yılYa güvensizlik değil eşim bana kendisi de diyor ben ssns çok güveniyorum ama burda laf söz oluyor serbest bırakamam bende v başka yere taşımalı dedim
Cevap sahibi+1 yılSen memnunsun yani?
Adam seni tokatlıyor ama
Cevap sahibi+1 yılbana yazar mısın
birşey soracağım
Soran+1 yılHayır memnu. Değilim. Ayrıca yazmam doğru değil
Değiştiremezsin. Kocan seni bir eş değil , üreme ve hizmet eden bir robot gibi görüyor. Geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılanaaaaa cok kapalı toplum tabı orada terorıst cıkar hıc ozgurluk yok:)
00 Yorumla
+1 yılSen ölmüşsün ağlayanın yok. Kurtuluşun yok. ne o değişir nede sen ondan boşanabilirsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yıldeğişmezdir karakterler ya kişilik zor kabulleneceksin
00 Yorumla Artik eskide kaldi diye dusünuyordum ki varmiş boyun eğme bence sonra pisman olursun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu evlilik değil, kölelik ve öyle adetleri s. kym. yazık sana ya üzücü, yataktan kovacak birde?
00 Yorumla
+1 yılSen onu yataktan at olmadı boşan ne demek tokat ya haddinj bilsin o kim köpek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte bu yüzden üniye gidip başka şehirden biriyle evleneceğim sırf doğudan gitmek için ve bunları çekmemek için
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@drhakannn maalesef geçerli olmayan ailelerde var ama nerden bulacaksin çok azı öyle
Cevap sahibi+1 yıl@drhakannn İnşallah başka şehirden bulup giderim
Valla degistirmek imkansiz gibi geliyor ceedi neyse oda ona cekmis senin durumun imkansiz gibi birsey normal sartlarda konus falan derdim sonu dayakla biter bosan desem muhtemek bi yerde vurulursun senin is iki ucu boklu deynek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEyvah eyvah yanmışsın sen tokat atınca şöyle 1 2 hafta verme aklı başına gelsin
00 YorumlaBöyle bi hayat çekilmez ablacım sana verebileceğim tek tavsiye ne yap et oradan olabildiğince uzaklaş kaç Allah yardımcın olsun sizin için üzüldüm 😟
00 YorumlaAhahah benim dayılarım da böyle yengem bi kere bana pijama giymem hosuna gitmiyor demişti şoka girmiştim
014 Yorumla
+1 yılKuru bir Dal'a!!!
Su versen canlanır mı 👍
Değişmez zorlama istersen 🤗00 YorumlaPsikolojik bir durum istersen yardımcı olabilirim konu hakkında kesin çözüm 😏
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılResmen kole gibisin. Kadınlığını yaşatmıyor sana..
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Köle misin sen
- +1 yıl
Köle gibi yaşamak zorunda değilsin. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kadar güçlü değil misin
Soran+1 yılİnşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 992 cevap paylaştı.
+1 yılDoğuluların işi zor ya
221 Yorumla- +1 yıl
Yöreye göre değişiyor demek ki
- +1 yıl
Ya kardeşim doğululara bişey mi dedik çekirge gibi zıplıyosun? Kuma getirme sizde karıyı hizmetçi gibi kullanma sizde mal satar gibi verdiğiniz kızdan başlık parası almak sizde hala konuşuyosun
- +1 yıl
Aha nasıl bi insan olduğunuzu belli ettin daha karşındaki kadınla nasıl konuşulacağını bilmiyorsun zavallı
- +1 yıl
Ne iftirası ya? Benim kaç tane doğulu arkadaşım oldu hepsinde muhabbet aynıydı
- +1 yıl
Ben ona bişey demiyorum. Ama kadına yeteri değeri verdiğinizi düşünmüyorum kusura bakmayın
- +1 yıl
He sen bana hakaret küfür ederken günahıma girmedin dimi
- +1 yıl
Başın sağolsun
- +1 yıl
Kusura bakma
bnde mardinliyim
nesi ters10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Adetleriniz batsın. Kadın misin köle mi?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Gözün kapalı mı evlendin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOha. Ee sen kadin degil hayvansin onlara.. yuhh artik
10 YorumlaUmarım nesli tükenir böyle tiplerin..
10 Yorumla
+1 yılNasil bir gunah isledin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Mardinin hatunlarida cok hos olur
00 Yorumla
+1 yılMalesef değişmez o böyle gelmiş böyle gider
00 YorumlaGodos demek istedin herhalde
00 Yorumla
+1 yılBoşa kurtul yenisini alırsın
00 YorumlaBir yaştan sonra artık çok zor ve kabullenmelisin
00 Yorumla
+1 yılOkul okumamış birini nasıl değiştirebilirsin ki
00 Yorumla
+1 yılHiç inandirici değilsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı. Adam sığır gelmiş sığır gidiyor o dediğin çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMardin'in neresindesin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAbartma lan at yalanı seveyim inanani..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBana ver önce ben çağdaş yaparım kocani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKısıtlayınca çağdaş olmuyor mu? Yazık kafana
00 YorumlaEğit eğitim aldır derslere götür
00 YorumlaBi tasma eksik
01 Yorumla
Soran+1 yılVallahi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz disini gostermeyi dene
09 Yorumla
Soran+1 yılBen yine en dirisiyim
Cevap sahibi+1 yılHm
Peki o senin isteklerini getriyomu yatakta olsun bska syde olsun 🙂
Soran+1 yılEvet o konuda iyi
Cevap sahibi+1 yılHm iyi
Ama ginede fzla karsmamali ne yaptigina
Soran+1 yılTabiki
Soran+1 yılKocam yazsın mı sana
Cevap sahibi+1 yılYou kcanla ne alakasi vr dha detayli shbet etmek ivin dedim ben
Ginede sen bilin 🙂
Soran+1 yılGit
Cevap sahibi+1 yılTamam bisi demedik ne kiziyon
+1 yılKölelik sistemi yaşıyorsun 😅
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!