Daha önceki yorumlarınızı da dikkate alarak yazabilirsiniz. Her kritere rağmen, her şeyi boş verip bir insanı koşulsuz sevebileceğinize inanıyor musunuz?
Birisi koşulsuz sevebileceğinize inanıyor musunuz?
Zaten koşulsuz seviyorsan gerçekten aşkı yaşıyorsun demektir. Bir koşula, seçime dayalı olan sevgi aşk değildir mantık ile seçilmiş bilinçli bir duygudur... Aşkta bilinç olmaz! Ben beğeni kriterlerimi biliyorum ama öyle biri çıkar ki karşıma tüm kriterlerimi alt üst eder aklımı başımdan alır. Bu şekilde seviyorum zaten diğer türlüsü benlik değil
Koşulsuz sevmenin yaş evreleri vardır. 15 ve 20 yaş arası masum kalple koşulsuz sever. 20..25 yaş arası yarı koşullu sever 30 ...35. Arasi aşırı kosullubve sorgulayıcı. 35 den sonra tamamen koşullu ve aşırı sorgulayıcı. Evde kalma durumları istisna😂😂
Sevgi zaten kar amacı gütmeyen bir duygudur. Gerçek sevgi de koşul, şart ya da talep bulunmaz. Aynı zamanda ilahi bir yön taşır. Platonik sevgi ya da tasavvuf bunların en güzel örneğidir. Ben bisirini koşulsuz olarak sevebilirim. Ama birisinden hiç bir koşul beklemeden bir ilişkinin içinde olamam. Hepimiz insanız. Bir gül fidanı ekersek toprağa, bahar gelince de bir tomurcuk, bir çiçek bekleriz ektiğimiz fidandan. Aksi halde bu Emre Aydın' ın da dediği gibi plastik çiçeklere su vermek gibi olur.
Koşul ikili insan ilişkilerinin hepsi için geçerlidir. En basiti sevdiğide sevilmek istersin, fedakarlık yaptığında karşı taraftan da görmek istersin, değer verdiğinde değer görmek istersin, çaba, güven, emek bunların hepsini görmek istersin. Aksi halde tek taraflı olan hiç bir şeyin sonu yok bu hayatta. Bahsedilen kriterler fiziki ya da maddiyse zaten bunlar önceliğim değil fakat duygularsa kesinlikle hayır…
İnanıyorum. İnsanın koşulsuz sevebileceği tek kişi ya evladıdır ya da onu yaratandır. Zaten bunun dışında , koşulsuz sevginin olabileceğine inancım yok. Eşler de birbirini sever ama bu sevgi koşulsuz değildir, bir hata yapıldığında yollar ayrılır ama insanın evladı söz konusu olunca öyle olmuyor. Bazı anneler görüyorum çocukları ne yaparsa yapsın onları bırakamıyorlar, sinirlenebiliyorlar ama sevgileri hiç azalmıyor. Çok şaşırıyor ve hayran kalıyorum.
Hayir sanmiyorum boyle birseyin mumkun oldugunu da dusunmuyorum. Her seye ragmen diye bisey yok. Bana zarar versin, uzsun, parcalasin hala seviyim? Manyak olmam lazim.
Koşulsuz severim ama koşulsuz yanında durmam. Öteki türlüsü sevgime ihanet olur. Aşkı sevgiyi böyle kirletmemek lazım. Kavuşmak sevgiyi kire bulayacaksa ayrılığın acısına ömür boyu razıyım.
Yillar once birini koşulsuz sevebilecegime inandim ve sevdim ama birinin beni koşulsuz sevebileceğine ınanmiyorum ki günümüzde herkesin sevmek için bir çıkarı var
Ben şu an da birini koşulsuz Seviyorum zaten onun sevgisini kalbimden hiç bir şart koşul alamaz🌿
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
sevemem kimse de sevemez sevseydi kimse soyle olsun böyle olsun şunu sevsin diye kriter aramazdı sadece sevgili değil ailemiz ve arkadaşlarımız için de gecerli
Koşulsuz sevemeyiz çünkü karşımdaki insan bana zarar veriyorsa orada sevgi biter eger beni sevmiyorsa ben ona gül bahçesi vaad edemem çünkü belli bir seyden sonra insan kendisine deger veren birisini aramaya başlar sevgi görmedigi zaman karşılıksız