Ülke içinden mi yoksa Rus kızı olur, Yunan damat olur, İtalyan damat olur, Latin gelin olur kalbin yurt dışına kayıt olup evlilik yapardın? Yerli abazan erkeklerden veya kızların yerli yersiz triplerinden bıktım usta diyorsanız yabancı uyruklu bir insanla mı hayatınızı paylaşmak istersiniz? Pamuk eller tuşlara 😜
Yerli olsun benim olsun
Yabancı olsun benim olsun
Bir ondan bir öbüründen olsun
Ondan da koy usta evet vanilyalı olsun
Kendim seçmek istiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yerli mi yoksa yabancı uyruklu biriyle mi evlenmek istersin?
*Sevgili olduktan sonra ilk adalara sonra da Galata kulesine gitmeliyiz.
*Birbirimize moral ve destek verebilmeliyiz.
*Aileme saygı göstermeli, ailesinin de saygı gösterilmeye değer kimseler olması gerekir.
*Kapalı/açık farketmez; ama aşırı açık giyinmemeli; vücut hatlarını belli etmemeli, kıskandıracak hareketler yapmamalı.
*Geçmişte olduysa, eski sevgililerinde bahsetmemeli (En fazla 1 kez bahsedebilir). Eğer eskiden varsa da onlarla bağlantısını kesmeli (dost/arkadaş/kardeş vb... görüyorum ayaklarına yedekte tutmamalı) ortaya çıkması durumunda tavrım farklı olur; kıskancım ve affedemeyebilirim.
*Benim onu düşünüp empati yaptığım gibi o da benim hakkımda her daim empati yapabilmeli.
Bu şartlar sağlandıktan sonra fark etmez; ama gönlüm bir tık kendi memleketimin insanlarından yana👍
Güzel bir o kadar da zor bir soru.. Nedeni ise; yerli kızlarımız maalesef, yabancı kızlardan daha havalı ve daha fazla istek, talepleri olduğundan dolayı yerli kızlarımız günden güne bozuldu.. İnternet ve tv diye birşey var.. Kimse haline, kendine bakmadan, kendini kraliçe, prenses sanıyor. Kanaat yok, tahammül yok, razı olmak yok.. Sanki dünya kendi etrafında dönüyor..
Yabancı kadınlar ise; inanın ki kanaatkar ve bizdeki kadınların bir çoğundan güzel oldukları gibi aynı zamanda da tevazu sahibi..
Senelerce yurtdışında yaşadım.. Orada bizdeki gibi kolay kolay evlilik olmuyor, yani yeni tanıştık hadi hemen nişan düğün işi bitirelim mantığı yok.. Birbirlerini çok iyi hatta senelerce tanıyorlar daha sonra ise iki tara uygun görürse evlenir.. Bu evlilik de gayrimüslim olduğu halde, bizde ki evlilikler gibi kısa sürmüyor..
Bize ne oldu böyle? Sorusunu son yıllarda sorar hale geldim.. Arkadaş çevrem veya akraba olsun, boşanan boşanana.. Hem de ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı.
Ben şahsen yerli yabancı bakmam.. İnsan olsun, adam gibi adam olsun, kendi olsun, samimi olsun yeter..
sadece instagram fotoğrafı çekilmek için anlamsız derecede pahalı yerlere gidip yediği yemeğin fotoğrafını çekmeyecekse,
her hafta en az 2 Big Chef'e, yılda en az 1 kez Uludağ, 1 kez de Bodrum diye tutturmayacaksa,
tanımadığım hatta kendisinin de tanımadığı arkadaşlarının arkadaşlarını hediye alıp parasını da bana ödetmeyecekse , hatta o doğum günlerine gitmeyecekse,
ilişkiye aileyi karıştırmayacaksa, gelinlik denen o iğrenç şey için servet harcamayacaksa (Beetlejuice fiminde ki Lydia (Winona Ryder) gibi simsiyah giyinmesi tercihimdir),
Hayvanları, özellikle kedileri sevecekse,
Hiç biz zaman giymeyeceği ayakkabı ve kıyafetlere 2 daire parası harcamayacaksa,
Bu yaşıma kadar hoşlantılardan da sevgiden de istediğim değeri alamadım. Mantık olarak yurt dışı vatandaşılığı için kendimi feda edip yabancı diyorum hocam ama anlaşmalı olacak. Öyle yakınlaşma fink mink olayı olmayacak. :D Yurt içinden hayırlı olmadı. Karşıt cins sevgisine güvenmiyorum.
Valla hocam Shakira ve Zara beğendiğim sanatçılar onlar bile gelse bu sene güvenimi yitirdim. Onlara bile söylerim bunu. :D Herkes çıkarını düşünüyor eh biraz da bu yönlü ben düşüneyim demi. :D Cahillik toplumum da çok bari kaçıp kurtulmak
Yavru vatan Kıbrıs diye diye... Halbuki yavru vatan Ukraynaymış. Herkese tavsiye ederim gidin Ukrayna köy kızı alın başınıza taç edin. Ben öyle yaptım.
Esin bu kıza benziyorsa güzel kadınmış evladım. Allah mutlu mesut etsin. Ama biraz sitemli gibisin. Yoksa bizimkilerin kötülerine mi denk geldin daha önce?
@Hanimteyzeniz Zamanında oldu birşeyler tabi. Gerek kendileri gerekse anaları bezdirdiler sonunda beni. Hepsinin üstüne kalın bir ispirtolu kalemle çizgi çektim. Yaptığım belki yanlış. Herkes aynı değil sonuçta ama ben Yoruldum. Yaş olmuş 32 o yaştan sonra naz niyaz çekemem dedim.
Senin nasibinde şuanki eşin varmış onunla evlenmişsin evladım. Öncesinde yerli kızların kötülerine denk gelip onlar yüzünden bütün Türk kızlarına küsmüş olabilirsin. Kendi eşinden memnun olduğun için onun ülkesindeki bütün kızların da onun gibi kaliteli olduğunu da zannedebilirsin. Ama bunlar dediğim gibi senin düşüncelerin. İçeride de dışarıda da iyi kızlar da kötü kızlar da var. Bizim kizlarda benim de hoslanmadigim durumlar olsa da eşini memnun eden kadınlar Türk kadınlarında oldukça da var. Yoksa çoğu kişi hala Turk kizlariyla evlenmezdi. Diğer erkekler de nasiplerinde kim varsa onunla evlenecekler. İnşallah yabancı ya da yerli kiminle olursa olsun eşleri düzgün kadınlar olur mutlu olurlar.
Sen de bir baba olarak kızını kaliteli yetiştirmeye çalış ki onlar da başka erkekleri küstürmesinler evladım. Kendine iyi bak hoscakal.
Bence ilk zamanlar olmasa da ileride bir kültür çatışması çıkabiliyor. Bunun olmaması için de çevremde izlediğim kadarıyla ödün veren biri olmak durumunda. Ödün vermek de ileride daha büyük problemlere, mesela '' ben senin için '' şeklinde başlayan cümlelerin çok kullanılmasına neden olabiliyor.
Yani ayrım yapmak için demiyorum, yabancı biri de olabilir. Lakin ben tercihimi Türkten yapardım. Türk biriyle evlenmek isterdim, yine de aşk bu belli olmaz.
Yerli ile denedik olmadı bir daha da düşünmüyorum ama yabancı birisi ile denenebilir mi 🧐 yok ya ilişki de önce yabancı tamam ama gene de evlilik olmasın
Bizim kültürümüzde yabanci evlilikler çok az görülür evladım. Çoğu da kız alınan evliliklerdir. Ama sonuçta kimin nasibinde kim varsa yerli yabancı farketmeksizin evlenir.
İlk geldiğim zamanlar buralı erkeklerin çok karizma. centilmen ve yardım sever bulmuştum ama hepsi yanıltıcı aslında çıkarcılarmış. Kendi milletimdem biriyle evlendim 😊