Aylarca flört eden, ama ol görüp sevgili olamayan, sevdiği biriyle sevgili olmaktan korkan ve kaçan, genelde çok utangaç yapıya sahip olan filofobik bireylere ne önerirsiniz? Ne yapmalılar? Nasıl yuva kuracak bu insanlar? Ya da sevdiğiniz insanın filofobisi olduğunu farketseydiniz ne yapardınız?
(Sitede pek çok üye dostumuzun aslında filofobisi olduğunu farkettim. Sormak istedim. psikoloğa gitsin filan yazmayın lütfen😂)
Filofobik (sevgili olma fobisi) bireyler ne yapmalı sizce?
Ben böyle terimlerin Türkiye'de insanlarda milyonda bir görüldüğünü biliyorum ki bizim insanlarımız nadir kullanılan kelimeleri kendilerine yakıştırmaktan zevk alıyorlar. Sapyoluk gibi filofobik terimi tamamen makat bölgesinden uydurdukları bir şeydir. Çoğunun aklında başka birisi olduğu için sevgili yapmıyor. Olay tamamen bundan ibaret. Eğer birisinin aklında kimse yoksa direkt olarak karşı tarafı beğenmemiştir. Bu kadar açık ve net söyleyebiliyorum.
İnsan bazı sorunları kendisi çözemez özellikle gönül işlerini... İlişkiye dair korkularını ancak ilişki kuracağı kişi ile yenebilir. Güven oluşturması lazım, bol zaman lazım. Kendine yakın hissetmesi lazım, korkularının yersiz olduğunu görmesi lazım. Tek başına bunları aşamaz, risk almayı öğrenecek.
Genel olarak geçmiş ilişkilerinden travmalı ilişkiden aynı şeyleri yaşamaktan korkan, karışıyı sevmesine rağmen duyguları olmasına rağmen adım atamayan insan tipi Bence destek şart
Psikoloğa gitsinler, yazdım bile😂Psikiyatriye gitseler ilac yazar, birde çekindiğin olayların üstüne git, kaçma, derler. Yani buna bizim aklımız ermez 🤷♀️
Sanırım ben o bireylerdenim. Sevgili olmak birine bağlı kalmak çok kötü bir şeymiş gibi geliyor da bu yaşımla alakalı bir şey. Kendime faydam yok ki tavsiye vereyim:/