- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğini rayına koymadan çocuk düşünmeyin derim. Yok çocuk olunca düzelir, yok evin neşesidir vs. bunlar fasa fiso.. Eğer bir evin içinde mutsuzsan, evliliği sürdürmek zorunda değilsin. Zorla mutluluk olmaz, elalemin lafı ile de kötü giden evliliğini devam ettirmezsin.. Ayrıca eşin evlilik kafasında değil senin kadar. Annesine her olayı yetiştirmesi cahil olduğunu gösteriyor. Yani yine sen bilirsin düzelir umuduyla bekleyeceksen bekle, fakat çocuk asla düşünme hemen.
45 Yorumla
Soran+1 yılEsin evlilik kafasinda degil derken ne anlamda dedin? Yani en cok o evlenmeyi istemisti benimle. Evet cahil oldugunu maalesef kabulleniyorum. Kavga ettigimiz zamanlar annesi herseyden haberdar olmasi beni cok üzuyor. Ve soyledigim zaman sorun sende deyip cekiliyor isin icinden
- +1 yıl
Evlilik kafasında değil derken, evliliğin bilincine hâlâ varamamış demek istiyorum. Bunu zaten; dört duvar arasında yaşadığınız her olayı annesine yetiştirmesinden belli..
Soran+1 yılEvet ve bunu disardaki insanlar goremiyor. Kendini disarda cok farkli tanitiyor ki bu evlilik bitse butun oklar bana cevrilsin
- +1 yıl
Ben mutsuz olsam şayet hayatta devam ettirmem evliliğimi. Yok bu şunu der, yok birilerinin ağzına laf veririm falan diye düşünmem bile. Yahu hayat'a bir sefer geliyorum, yarınımız belli değil ölümlü bir dünya'da yaşıyoruz. Ne gerek var kendimi üzmeye, yıpratmaya. Başkalarının ne dediğinden çok kendine değer ver.
Soran+1 yılBende oyleyim ama annem cok takiyor. Ablamin bosanmasi aileme cok agir oldu ki herkez bosanabilir. Sende mi bosanican diyorlar. Zamanla duzelir sabr et diyorlar..
En İyi Cevaplar
+1 yılDurumunuza üzüldüm..
Ancak üzülerek belirteyim mutsuz problemli bir evliliği bir çocuk kurtarmaz dahası bir çocuk olunca hareket alanınız kısıtlanır boşanmaya karar verdiğinizde aileniz daha büyük diretir çocuk için otur idare et herkes öyle yapmıyor mu der..
Zaten bir çok kadın mutsuz bir evliliği olduğu halde sırf çocukları adına o evliliği sürdürmeye devam ediyor sizde bile bile lades yapmayın derim çocuk bu sorunları çözmez yaşı 28 olan birisi ve bir aile reisi evinin içinde olan her şeyi annesine anlatıyor hala annesinden öneri ve fikir alıyorsa zaten kişisel gelişimini tamamlamamış demektir.
Evlilik biraz sevgi biraz saygı biraz da güven esaslı olur sanırım bunların hiç biri sizin evliliğinizde yok boşandıktan sonra aile evine döneceğiniz için üzülüyor olsam da orada ayrı bir baskı olacak bu şekilde bir evlilik üzerine bir çocuk yaparak hayatınızı karartmayın derim
Kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz ne mezunusunuz bilmiyorum eğitim durumunuz bir iş bulur belki birazcık para kazandıktan sonra ailenizin evinden ayrılır kendi hayatınızı kurabilirsiniz belki eğitim durumunuz musaitse bir kpss sınavına girip oradan puan alarak bir kuruma atanabilirsiniz
Bir çok seçenek var ve bu seçenekler için önce bu evliliği bitirmeniz gerekiyor diye düşünmekteyim10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. S. ksen düzelmez
Bazı mallar vardır hep boyledirler
50 yaşına gelseler yine aynı olur bunlar
Kişiliği oluşmamış ozguvensizsiz boş beleş insanlar
Annesi de babası da kendiside
Annesi iliskisini zamanında azaltmadigi, azaltması gerektigini anlatmadığı, kendisini evlenince şikayet edince sen evlisin karınla çöz demedigi için
Babası da bunu engellemediği için
Kendiside ben evlendim artık belli bir sınır olmalı deyip annesini böyle konularda uyarmadigi için
Çocukla filan düzelmez bu iş
Normalde birbirini seven ve bazı ufak tefek konularda anlasamayan insanlarda çocuk konusu etkileyici faktördür10 Yorumla
Şöyle adamların ne diye yuva kurmasına müsaade ediyorlar, anlamıyorum. Hayır yani sana da yazık. Zaten sevmediğin biriyle zorla evlendirilmişsin ve her şeye rağmen eşini sevebilmek için bir sebep arıyorsun. Sırf evliliğin düzelsin diye çocuk gibi ağır bir sorumluluğu bile almayı göze almışsın. Yerinde başka bir kadın olsa katlanamazdı. Gerekirse herkesi karşısına alır yine de evliliğini bir şekilde bitirir, kendi yoluna bakardı. Eşin seni öpsün de başına koysun. Bence böyle bir adam baba olmayı hak etmiyor. Hiç çocuk işine bulaşma. Kendini kurtarmanın bir yolunu bul. Bu adamdan hayır gelmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle. Madem oglunu cok seviyorsun eteginin altindan ayirma ki oda orda kalmak istiyor. Facebookda sirf oglunu paylasiyor kendi pp'sinde bile esimin resimimi var.. ben anlamiyorum oglunu bekar mi tanitmaya calisiyor? Dun gordum cok uzuldum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
Öncelikle kocanıza annesinden önce sizinle ilgilenmesi gerektiğini ona sözlü olarak değil hal hareketleriniz ile ilgiye ve sevgiye aç olduğunuzu göşterin. Evinizde romantik bir gece yemeği yiyin, evlilikte küçük romantiklikler evliliği dinç tutar ve annesinden çok sizi odak noktası olursunuz.
Biraz kadınsılığınızı konuşturun annesinden önce daha değerli şeylerin de olduğu fark ettiririn. Kendi aile düzeninize bir çizgi çizin. Annesini yalnız bırakmamak için çabalayan eşinize, sizin artık başka bir aile olduğunuzu, bu nedenle kendi evinizde birlikte daha çok vakit geçirmeniz gerektiğini hatırlatın.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
En başından hatalı olan bir evlilikte çocuk yapmak o çocuğa büyük haksızlık olurSen mutlu değilsin çocuk nasıl mutlu olacakBaban eski kafalı olsun sen biraz kararlı ol ve haklı olduğunda karşında dik durDüzelir diye çocuk yapılmaz sakın öyle bir hata yapma. Eşine gelince zaten sevmediğin için her yaptığı sana hoş gelmeyecektir eğer düzelmesini istiyorsan birşeylerin önce kendinden başla20 Yorumla
+1 yılöncelikle sakın çocuk yapıp da bu mutsuzluğa bir de onu dahil etme. hiçbir erkek ya da hiçbir ilişiyi çocuk düzeltemez. iyi olan çoğu ilişkiyi bile çocuk yıpratır asıl. soruna gelecek olursak hiç sevgilisi olmamış, kaıdnlara nasıl davranılacağını bilmiyor. senin hayatında önceden birisi oldu mu bilmiyorum ama burda biraz sana da iş düşüyor.
annesine çok yakın davranıyorsa bırak davransın eleştirme bunu belki henüz ailesinden kopamamıştır. boşanmak istiyorsan ki istemlisin, biraz birikmişin olsun kendi kendini idare edebileceğin bir düzenin olsun.11 Yorumla
Soran+1 yılNe bakimdan is bana dusuyor?
Tabi annesini sevip sayacak ama ben hic gormedim annesiyle boyle icli disli olan bir erkegi. Ozelimiz vs ne varsa farkinda olmadigi halde soyluyor ve onu uyarinca gizli gizli yapiyor artik. Napicagimi inan ki bilmiyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında söylemek istediğin sevgi değil çünkü eş sevgisi ayrı anne sevgisi ayrıdır ama evin özeli ne anneye ne babaya anlatılmaz. Onun birinci ailesi artık sensin, bunun bilincine varmalı yoksa tabi ki anne baş tacıdır. Abim bir defa yengemin bir yaptığını söyledi ilk evlendiklerinde çok da basit bişeydi, annem bir bozdu abimi hem de herkesin içinde seni ben böyle mi yetiştirdim diye, o günden beri tek kelime edemiyor. Senin eşinin annesinin tek kabahati bu bence, maalesef o da dinliyor oğlunu. Valla bacım sakın sakın sakın çocuk yapma. Sen kadınsın bul çaresini korun aklını kullan böyle devam ederse de vur tekmeyi bunla hayat geçmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yıl
Düzelmez boşan ayrıl kurtar kendiniBirak peşini ayrıl
Unut herşeyi kendi hayatına bak yoluna devam et Olmuyor sana zorlama ayrıl kurtar kendini
Üzme tatlı canını kıymetini bil unut gitsinZor durum herşeyin çözümü vardır Üzme tatlı canını sen dünyalar güzeli güzel kızsın en yolunda dosdoğru yürü de
Peşinden gelmeyenler utansın,
Değişme hiç kimse için,
Seni olduğun gibi sevmeyenler utansın.
Elinden gelenin en iyisini yap
Yüreğinden kavra bütün sevdiklerini,
Sonrasını hiç düşünme arkadaş,
Bırak kıymetini bilmeyenler utansın dünyalar güzeli güzel hanım efendi kızsın00 Yorumla
+1 yılAyrılık düşünüyorsan cocuk olmadan ayrılmak en mantıklısı ama bak konuşması kolay herkes ayrıl bosan der fakat ayrılacak olan sensin ayrılmanın manevi bir yükü ağırlığı bir çöküntüsü var bunlara hazırlıklı ol kaldığı ayrıldıktan sonra hayatın tamamen senin elinde olacak hersey değişecek ama iyi ama kötü ona birsey diyemem yanliz bildiğim birsey var evde yaşanan anneye babaya herhangi 3. Bir kişiye anlatılmaz
20 YorumlaBunu düzeltmek zor olasa da, imkansız değil. Eşin hala çocuk ve annesinin sözüne bakıyor demek ki. Bunun önüne anca eşine ufak ufak sorumluluk vererek, huyuna, suyuna giderek gelebilirsin... Demiyorum ki, ipleri eline ver. Akşam yemeğini daha güzelleştir, daha tatlı dilli yaklaş, ortak noktalarınızı, hobilerinizi bulmaya çalış. Ama asla düzelmediği müddetçe çocuk düşünme.
Ne yazık ki, sen bu durumun farklında olduğun için iş sana düşüyor canım.10 YorumlaGünaydın hayırlı sabahlar bende sen gibi durumla karşı karşıya gelmiştim ama aile yi yoktu sadede edp kişilik bozuktu şükür kurtuldum
İnsan olgun yaştaysa kendi ayakları üzerinde durmalı katar vermeli özel hayatını eşiyle çözmeli evde olan bitene ne olursa olsun ki eşinden başka kimse bilmemeli11 YorumlaUyum sağlanamamış evliliklerde , çocugun boşanmayı ertelemek ten başka bir işlevi olmayacaktır. Bu sebeple çocuğu, kullanmamanızı tavsiye ederim.
Aranızdaki sorun iletişim ve aile kavramlarının anlaşılmasından sonra çözülebilecek gibi ancak eşine sevgi duymaman , bu süreçte seni güçsüz kılacaktır
Hakkınizda hayırlısı olsun.10 Yorumlamerhaba allah yar ve yardımcın olsun zor durum işte aileler neden bu durumu düşünemiyor anlamıyorum neden yani? bence ya ayrıl ya da eşin ile annesinin arasına mesafa koymasını sagla bunu yaparsan yuvan kurtulur ve sana sadık olur bence 3 altın kuralı uygula kendıne köpek et o zaman gör ne oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yıl3 altin kural derken? Aciklarmisin.. ve o mesafe koymayi denedim ikiside sucu uzerime attilar yok ben kiskancmisim, ne alaka anlamadim
+1 yılAilenin zoruyla evlenmişsin ama ailenin zoruyla çocuk felan yapma böyle bir adamla çok uzun süre evli kalacağını düşünmüyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz. Peki bu davranislari dogrumu sizce?
Soran+1 yılVeya duzeltebilirmiyim
- +1 yıl
Davranışları doğru değil evde olan evde kalır 5 yaşındaki çocuk gibi annesine yetiştirilmez
- +1 yıl
Böyle bir adamı düzeltmez baya baya zor
Öncelikle Allah kolaylık versin zor bir durum seninki sevgi ne demek bilememiş anne sevgisi ayrı eş sevgisi ayrı olur kocam malesef ikisini ayırt edememiş yapacağın şey annesi hakkında hep iyi şeyler söyle ve konuşmaya çalış güzellikle dokunamayacak sözcükler bularak anlat ne istediğini dahada anlamazsa ne deyim kardeş seni cok iyi anlıyorum
10 Yorumla
+1 yılSevemediysen işi yürütemessin ayrıca ailesine seni ezdiriyorsa birde öyle kendini kötü hissettireceksin benim evliliği eşimin beni ailesine karşı itibarsızlaştırdığı için bitti sende kendini yakında basit itibarsız hissediceksin
10 Yorumlahadi geçmiş olsun artık annesiyle de evlisin nur topu gibi ana kuzusu erkek bulmuşsun bundan sonraki hayatın hayat değil zindan bi daha da ailenin dediklerini yapmazsın sonuçta kafana silah dayayıp evlen demiyorlar sana
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılAsla ve asla iliskiniz düzelmeden çocuk yapma ama asla … eger büyük bir şehirdeyseniz bir aile terapistine gitmelisiniz o sizi dinleyip tarafsız olarak yorumlar , kocan geri kafalıysa seninle gelmez yine de sen tek basına git ve durumunu anlat
10 Yorumla Cocuk her insani duzeltmez duzeltmezsede duzelmemis bir koca ve elinde bir cocuk olur bunun icin terapistlere gidebilir veya kocanin akil aldigi biri ilr konusabilirsin maden senden anlamiyor anladigi biri ile gorus yaptigin yanlis diyerek degil olmasa bizim icin daha iyi olmazmi diyere konus kisacasi konus ama dir dir seklinde degil karsina al sessiz sakin sekilde gel daha mutlu olalim diyerek
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılya anneco olur erkek çocuklar bazıları da çok fazla sende fazlasına denk gelmişsin annesinin yerine bile koymaya çalışır ona benzetmeye hani o gidince senden o sevgiyi bile isteyebilir
10 Yorumla Malesef kişilik karakter oluşumunu annesi yüzünden tamamlayamamış ve ana kuzusu olarak kalmış
Ama şunu iyi biliyorum ki kadınlar isterlerse erkeğini istediği konuma getirebilir10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik çok farklı bir durum yapılan o kadar çok yanlış varki kimi senelerce sevgili olup evleniyor aynı evde yaşayınca nasıl biri olduğunu anlıyor yani kimse tam olarak tanımıyor evlendiği kişiyi bende görücü usulü evlendim Allah'ıma bin şükür 15 yıldır devam ettiriyoruz öyle ya da böyle üstelik eşim ile tek bir ortak noktamız yok
10 YorumlaSorun sanrm eşinde zaten sevememişsin sakın cocuk yapma ayril geri kafali olsun ailen kovarlar mi siginma evinde kalabilirdin ayrildiktan sonra
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDuzelır sabırlı ol benzeri konuştuğum evli vardı sabır et dedim dun ardı adamla arm duzeldı sabır et demişim site teşekur etti
10 Yorumla Eşiniz size yerebiliyormu isteklerinizi karşılıyabiliyormu yetersiz kalıyorsa bu ondan olabilir
10 Yorumla
+1 yılherkes annesini hayatına girecek kadından daha çok sever ne bekliyordun annesi değil seni mi sevseydi?
00 Yorumlaİlişkinin sonu yoksa sevmiyorsan sevmediğin kişiden niye çocuk yapıyorsun birdea ayrılmayı dusunurken
00 Yorumla
+1 yılTam anne kuzusu ile evlenmişsin tamam annesini çok sevsin ama herşeyin bir sınırı var Allah yardımcın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz sevmeye sevgili bulamıyoruz evli adam ben yapıyor ana kuzusu adam alırsan böyle olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk yok diye şükret bence sakın yapma benim var diye kac kere boşanmaktan döndüm
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyrılınca kendine bakabilecek maddi bağımsızlığın var mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkadar zor durum ki bunlar şaşırıyorum insanlara basen üzülme olurmu herşeyin bi yolu olur mutlaka 😞
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer evlilikte olur ama sizinki fazlaymışş
Soran+1 yılEvet surekli dusunuyorum sorun bendemi acaba diye ama yapabildigim tek sey sadece dusunmek.. tavsiyelerini alabilirmiyim?
Cevap sahibi+1 yılBen bi kaç tavsiye verecem ama bu tavsiyeler şahsımla alakalı görüş altında vermek istemem
Soran+1 yılVerebilirsin
Cevap sahibi+1 yılGizli değilimbaşkaları görsün istemem uygun değil senin derdin için demiştim tabib at diye
+1 yılçocuk yapma işine asla girmemeni öneririm, ilerde iyice tahammül edemez hale gelip boşanmak istersen kucağında çocuk olunca boşanamazsın
10 Yorumla
+1 yılBence cocuk yapmayın sonra olan cocuklara oluyor. En iyisi boşanmak
20 Yorumla
+1 yılNeden ailenizi dinlendiniz başta karşı çıksaydınız bu durumu yaşamak zorunda kalmazdınız kendi ayaklarının üstesinde dursaydınız aileniz size karışmaya hakkı yoktu
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben en basindan hayir demistim zaten. Ailem maalesef biraz geri kafali.. evde kalicagimi dusunup cekip verdiler. Esiminde kotu huyu olmadigi icin sonucta bu zamanda zor oylesini bulmak ama yagmurdan kacarken toluya yakalandim. Tavsiyelerini iletebilirmisin?
- +1 yıl
Sizinle uzunca konuşmak istiyorum özelden yazarmısınız bana
- +1 yıl
Görüşleri gönderi altında diyemem bilginize
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüzelmez sakın böyle bir adamdan çocuk yapma boşan kendine daha iyisini bul
10 YorumlaÖnce evlisini düzelt sonra çoçuk çocuğun acelesi yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini sevdir ve sende gerçekten sevdiğini çıkarsız sevdiğini his ettir ona sevildiğini değerli olduğunu his ederse emin ol seni daha çok sever
00 YorumlaEn iyisi boşan ayrı bor eve çık çalış boyle hayat surmez ailen de seni istemiyor belli
12 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani ailemin istemedigini nerden cikardin?
- Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılYapma sakın çocuk falan daha kötü olur
20 Yorumla
+1 yılhiç mi tanımadın bu adamı evlenmeden?
10 Yorumla
+1 yılZor yaaa sana yazık 😔😔
10 YorumlaÇocuk olayına hiç girme bence
10 YorumlaOturup konuşmalısınız.
10 Yorumla
+1 yılMutsuzsan çocuk yapmaman en dogrusu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk düşünme düzelmez
10 Yorumla Piskolejikmen olabilir sana birşey sormak istiyorum
00 Yorumla
+1 yılSevmediğin bir adamla niye cocuk yapmayı düşünüyorsun
00 YorumlaCocuk yapma az daha brkle
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüzelmez. Çocuk yapıp onun da hayatını mahvetme
10 Yorumla
+1 yılAnne her şeyden kıymetlidir
00 Yorumla
+1 yılKendine bağlaman çok kolay
00 Yorumla