Aşık olmak nasıl bir duygu?
Aşık olmak. hani o göğsünüzde kelebekler uçuşması gibidir, ama gelin görün ki aşk sadece kelebeklerden ibaret değildir tabiki. Elbette bir bakışta, bir gülümsemede kendinizi kaybedebilirsiniz. Peki, aşk nedir? Aşık olunca nasıl davranılır? Ve aşık olmak, hayatımızda ne anlam ifade eder? Bu soruların cevapları, herkesin yaşadığı deneyimlere göre farklılık gösterebilir ama tabiki, aşkın evrensel bir dili olabileceğini da unutmamak gerek.💘
Aşk Nedir?
Aşk, en basit tanımıyla, bir başka kişiye karşı derin ve yoğun duygusal bir bağ hissetmektir. Kimi zaman bu his, sizi tamamen ele geçirebilir ve çok güçlü bir duygu olmasından dolayı da birçok fonksiyonunuzu yitirmenize bile sebebiyet verebilir. Yemek yiyemez, uyuyamaz hale getirebilir bir anda sizi. Sadece o kişiyi düşünür, onunla daha fazla vakit geçirmek için planlar yaparsınız. Aşk, bir yandan sizi en zayıf noktalarınızdan yakalarken, diğer yandan en güçlü, en cesur yanlarınızı da yüzeye çıkarabilir de. İşte bu yüzden aşk, bazen acı verici ve hüzünlü olabilir de ama bazen de, yaşamın en büyüleyici tecrübelerinden birisidir.❤️
Aşık Olunca Nasıl Davranılır?
Aşık olunca davranışlarımız çoğu zaman değişim göserip duygudurumunuz çok sallantılı bir hale gelebilir. Hayatınızda birden fazla kez "Bu ben miyim?" diye sorduğunuz olmuştur belki. Kişiliğinizle bile oynayabilir aşk. Hormonlarınızı, biyolojik olarak beyin başta olmak üzere tüm vücudunuzun dengesini baştan sona değiştirebilir. Aşıkken, insanlar daha nazik, daha anlayışlı, daha sabırlı da olabilirsiniz ama bir anda farklı bir karakter içerisine bürünmenize de sebep olabilir aşk. Onun mutluluğu, kendi mutluluğunuz kadar önemli hale gelir. Elbette herkes aşkı farklı yaşar ama genelde aşık olan insanlar, sevdiklerinin yanında en iyi hallerini sergilemek ister.😍
Aşık olmak nasıl bir duygu? Aşık Olmak Demek Ne Demektir?
Aşık olmak, aslında bir nevi kendini açma ve savunmasız kılma durumudur. Karşınızdakine tamamen kendiniz olmak ona teslim olmak ve dürüst kalmaktır. Bir insanla duygusal bir bağ kurmak, ona güvenmek, kendi iç dünyanızı onunla paylaşmak demektir. Bu, bazen korkutucu olabilir çünkü en derin sırlarınızı, korkularınızı ve hayallerinizi açığa çıkarmak zor gelebilir ya da bunu paylaşıyor olmak kendiniz gibi hissetttirmeyebilir de. Ama aynı zamanda, aşık olmak büyük bir cesaret işidir. Çünkü aşk, sizi olduğunuz kişi olarak kabul etme ve karşılıklı büyüme şansı verebilir.💕
Sonuç olarak, aşık olmak; gülümseten, zaman zaman göz yaşartan ama unutulmaz bir serüven olabilir bu deneyim. Hayatınızı değiştirecek biriyle karşılaşmak, dünyayı daha farklı, daha renkli bir gözle görmek demek. Ve elbette, aşk her zaman kolay değildir ama bizce kesin yaşamaya değer! Ek olarak elbette ki aşık olup uzun yıllar boyu bunu devam ettiren evlilikler görmek mümkün , aynı zamanda çok kısa sürenleri de görebiliriz fakat bu kişiden kişiye değişebilmekte ve sevdiğiniz için yapabileceğiniz fedakarlığı nereye kadar devam ettirebileceğinize de bağlı ve anlaşılması zor bir konsept ama genel olarak Aşk, yaşamaya değer deriz!!😉
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çok ilginç bir his. Daha önce hiç bir şeyin vermediği çılgın bir his. Böyle miden sesini duyunca gıdıklanıyor, gözlerinin içi daima parildar bir hal aliyor, sürekli aklindaki yerini koruyor, uyuyamiyorsun, yemek yiyemiyorsun, konuşsun istiyorsun sürekli ama. Korkuyorsun mesela vesveseler peşini birakmiyor. Ondan başkası olmaz diyorsun. Önceden kendine koyduğun her tabuyu teker teker yikiyorsun. Sonra bir gunaydin desin diye ondan önce uyaniyorsun. Zayifliyorsun. Canin ondan baska hic bir sey ile vakit geçirmek istemez bir hal aliyor. Sürekli gulumsuyorsun. Herkes şaşkın şaşkın bakıyor yüzüne yolda yururken kendini kahkaha atarken buluyorsun sonra sususp sapsalca siritiyorsun etrafi kolaçan edip kimss görmedi inşallah diyorsun :)) rüyalarinda dahi yer aliyor. Yastiklara sarilip uyuyorsun, özluyorsun hemde çok özluyorsun. Kıs kıs gülüşünü duymak için elinden gelen çabayı gösteriyorsun :)) yani arkadaş sevince, gerçekten sevince nefesin olu veriyor adeta. Güvensiz biri bile olsan tek güvendiğin kişi o oluveriyor hayatinda. Mutlusun sürekli :)) tek mesaji bile seni saatlerce mutlu etmeye yeter bir hal aliyor gözlerin kamaşiyor. Yorulursa onunla beraber üzülüyorsun. Hemde ondan bile daha çok ama ona belli etmeyip moral veriyorsun. Onu cok seviyorum be gencler bu kadar kisa sürede bu kadar benim HAYATIM olduğu icin. Onu çok seviyorum sokağın tavani kadar özlüyorum, özledim..
2220 Yorumla- +1 yıl
Sana şunu söyleyeyim. Şu hayatta hic bir sevgim heves olmadi bu aşk disinda da geçerli eger sevdiysem nefret dahi ettirse icimde ona karsi daima bir sevgi kalir. Ben 19 yasina geldim sayilir ve ilk defa birisiyle çıkmaya karar aldim tabum yıkıldı doğrusu ve diyorum ki bazen iyi ki ya iyi ki çıkmış karşıma. Heves değil ikisi çok farkli şey çünkü sonucta bir fan clup ya da bir funny sayfasi değil ki bu. Bir adam bir hatun meselesi.. bende ilk defa böyle şeyler hissediyorum birine karsi bunun heves olmasi imkansiz.
- +1 yıl
inş. ilkin sonuncun olur hayal kırıklıgı yaşamazsın çünkü ben bazı seyleri yasadıgım için sende şimdi yasıyo oldugun için benım bakış açımla senın bakış açın arasında baya bir fark olur sadece temennim inş. dediğin gibi bişeyler bana tekrardan olur inanıyorum ama ummuyorum :)
- +1 yıl
Eheh yook sanmiyorum elbette ama aradaki enerji sinerji kombi her ne haltsa devam eder. Sadece ne olur heyecan azalir belkii ama onuda yasamak gerekiyor bence ne var ne yok ogrenmeli insan. Onunda bir olgunluğa erisecegini düşünüyorum. Hem o zaman asil aileden oluruz birbirimizle daha ciddi seyler konusuruz şimdi iltifat etmekten konusaiioruz bile ehehe
- +1 yıl
Kardes hepimiz aynisini istiyoruz da çoğumuzun dilinde sorun o ben platoniksevdim hsp kendimi o sekilde egittim ve simdi o yokkende ona karsi sevgimi taze tut anin yolunu biliyorum. Bu adam beni birakmadikca ben onu birakmam rabbim onu bana nasip eylesin baska istegim yok :)) sende bulacaksin inan buna çünkü kiymet bilen erkek az. :))
- +1 yıl
Aşkın ne olduğunu bilmiyorsunuz ki... Aşkı herkes bir duygu zannediyor. Aslında bir sürü duygunun aynı kişiye duyulmasıdır aşk. açıkçası ben de aşka inanmıyordum. Ve ilk defa birine aşık oldum. Ondan sonra inanmaya başladım. Çünkü böylesine bir sevdanın adına ancak aşk denebilir. Bazen böyle adını duydukça için titrer. İçinin titremesi falan fistan hep şiirlerde var. Ama hiç inandırıcı gelmiyor. Ama gerçekten varmış öyle bir şey. Adını duydukça iliklerine kadar hissediyorum onu. Bazen yanından geçerken kokusunu bırakmak istemiyorum. Sadece içimde kalsın diye. Bir şey yapamıyorum resmen acaba o ne düşünür diye... Hayatım boyunca hiç elim ayağım birbirine dolanmadı. Yani bu sadece sık kullanılan bir deyimdi benim için ondan önce. Ama o deyimleri anlamaya başlıyorum. Bir zarar gelse ondan gıkım çıkmaz. Çünkü onu çok seviyorum. Çok... Anlatılabilecek bir şey değil ki... Anlatamazsın. Hani bazen olur ya bir kelimenin anlamını bilirsin ama anlatamazsın. Onun gibi... Hiçbir kelime yetmiyor anlatamıyorum. Resmen çocuğun ismini duyunca içimde kelime patlaması yaşanıyor. Ama hiçbiri Türkçe değil. Hangi dil olduğunu bile bilmiyorum. Ama en güzelleri.
512 Yorumla- +1 yıl
İnşallah sen de birine bunları hissedersin. Çünkü çok şey kaçırıyorsunuz.
- +1 yıl
Yok görür görmez zaten oha çok tatlı diye arkadaşlarımı dürtmüştüm. Hoşlantıydı yani görür görmez. Ama sınırı yokmuş yani onu öğrendim. Her geçen dakika her geçen gün daha çok seviyorum. O kadar çok alıştım ki şu an ondan vazgeçsem ne yaparım bilmiyorum. Unuttum onu sevmeden yaşamayı. Kazayla çıkar belki karşına senin de ya da arkadaşın zamanla değişir. Arkadaş gibi göremezsin. Biri tek kelimeyle senin arkadaşlığını sorgulatabilir. Sen sadece bekle...
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
G
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kardeşim aşk dünya üzerinde yaşayabileceğin en güzel duygu tarif etmesi zor kelimelerle sanki dünyada herşeyi yapabilecekmişsin hissi uyandırır insanda ama şunu unutma aynı zamanda ende tehlikeli duygu eğer yanlış kişilere karşı yaşanırsa sonrasında yaşanıcak acı bir insanı bitirir tüketir
511 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Kişisine denk gelerek sahip olabileceğin birşey aşk kardeşim çünkü bir insanı tanımadan aşık olmanın mümkün olabileceğini düşünmüyorum ben ama şöylede birşey var sana kendini hep iyi tanıtıp seni elde ettiği anda seninle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayan kadınlarda var maalesef o yüzden tam olarak anlamak mümkün değil
- Cevap sahibi+1 yıl
Alakası yok bende 20 yaşındayım bende kimseye karşı hissedemedim aşk tarzı bişey sevgililerim oldu ama sevemediğim için ayrıldığım çok oldu sıkıntı sende falan değil sıkıntı karşına tamam işte bu o insan diyebileceğin birisinin çıkmış olmaması
- Cevap sahibi+1 yıl
Vardır illa öyle birisi ama karşına çıkmamıştır seni cezbedecek türden
- Cevap sahibi+1 yıl
demekki öyle birisi değilmiş tam anlamıyla öyle birisi çıksa bunu anlarsın sende çok net emin ol
- Cevap sahibi+1 yıl
Yok hocam o yüzden değil seni sevmeyen birine değer vermekten bahsediyorum seviyor gibi görünen seni kendine bağlayan ama aslında hiç değer vermeyen birisi mesela
- 1 yıl
Karşılığı olmayınca çok zor oluyor
la yok mk aşk diye bişey :D heves var heves :D bilirsin işte bir kızı seversin onla takılırsın bir kaç hafta sonra aynı monotonluktan sıkılırsın başka hatunlara yelken açarsın o kızı ilk başta ne kadar sevmiş olsanda :D herşey heves :D
213 Yorumla- +1 yıl
ilk başta duygular tavan yapıyo aradan 3 5 ay geçtikten sonra bir bakmıssın hersey degışmiş davranışlar ne bileyim bakıs acıları konuşmalar hersey cok hızlı gelişiyo sonra sonlanıyo sonlanmasada dandik dundik gidiyo yoksa 3 5 aydan sonrasını bizmi beceremiyoruz acaba bizdemii sorun var :)
- +1 yıl
hahahahah allah seni ne etmesin yaaaa sesli güldüm :) ya bende iş olsun dıye sormadım valla ciddi meraklarım var süphe içindeyim gerçekten nasıl oluyo bu aşkından intihar edenler kendıne zarar verenler ne biliyim nefes alamayanlar aslında olaylara mantıgımla baksam bile özümde duygusalımdırda ama gel gelelim öyle işte :D
- +1 yıl
he laan bide intihar edenler var :D ulan ben kendi kendime zarar veremiyorum degil faça atmak ne biliyim tırnagımı yanlıslıkla fazla kessem acıtsam anam aglıyo bunlar nası kendilerini öldürüyolar ya ben öldüremem mk kendimi ne biliyim çok ilginç anam babam ölse ( allah gecinden versin ) intihar ederim o piskolojiyi kaldıramam ama sevgili için degil öldürmek 2 duble rakı bile içmem mk :D

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Bir de benden dinleyin ey dostlar.
19 yaşım’a girmek üzereyim ve bu aşk işleri ile pekte bi işim olmamıştı. İnternetteki o özel sözler, klipler, şiirler, dizilerdeki aşk dolu sahneler vs vs bana çok boş geliyordu biliyorum sonra söyleyeceğim şeyde klişe gibi gelecek meğersem değilmiş felan ama okuyun derim.. şimdiden söyliyeyim içimdeki herşeyi dökecem uzun olacak ama gerçek aşk burada galiba:
Neyse eskiden küçüklükte sevdiğim bir kız vardı 6/7 yaşımda felan e küçüklük tabikide normal sonradan düşündüğümde bile komik gelirdi ama tabikide güzel anılardı tatlı bir şekilde. Kız 10/11 yaşımdayken taşındı ve dahada fazla görüşmedik doğruyu söyliyeyim yıllar boyunca hiç aklıma bile gelmiyordu tabi çocukluk geliyordu ama aşk manasında değil. 17 yaşımdan sonra bişeyler oldu nerden esti bilmiyorum ama bir yanım eksikti hep fazla ilgi gören birisi değilimdir ayrıca kilo’da var tabikide ben bunu kabullenmış birisiyim yani öyle ortamlar ilede pek bir ilgim yoktur. 17 yaşımdan sonra farkettim ki ben bu kızı unuttum ama aklımdan çıkmıyor bu nasıl iş? Evet okuduğun gibi değişik bir şey:) neyse baya 1.5 yıl boyunca ben tüm anıları düşünerek her geçen gün farkediyordum ki ben bu kıza gerçekten aşığım galiba. Aşk mi? Nasıl yani o dizilerdeki gibi felan mi diyordum. ‘Yok abicim sen bir kız muhabetti olduğunda hep aklına bu kız geliyor, insta’dan bir kız’ı gördüğünde ona takip isteği atmıyorsun çünkü aklına o kız geliyor, haline baktığında kilo vermem lazım dediğinde onun sebebi o kız sana baksın diye’ dedim kendime. E hep o kız niye iletişime geçmiyorsun diyorsanız tek bir cevabı vardı: korkuyordum. Bunları paylaştığım dostum ‘olm burdaki herkesle kavgalısın racon artist artist konuşuyorsun sen mi korkuyorsun’ diyordu bende ona ‘kardeşim vallaha korkuyorum’ diyordum. Tanıdık herkes ile kavga eden artist gibi dolaşan bu çocuk çok korkuyordu neden mi? Ya hayır derse? Çok basitti ya hayır derse ben ne halt edeceğim? Dostum ‘olm dünyaya bir defa geliyoruz hayır derse hayatına devam edeceksin’ derdi bende içimden derdim ki ‘hayır diyeceğine bir ömür kalbimde yaşlanarım farketmez’ dostuma bile demiyordum gerçekten düşündüğüm şeyi hahah. Gün geldi artık dayanamadım ha soruyorsanız o aşk duygusu nasıl söylesene daha gelmedik oraya şuanda hala aşığım zannediyordum aklımda ya hani çok seviyorum. O önceden yaşadığım hiçbirşeymiş şimdi anlatıyorum. İşte dayanamadım artık 15 kişilik arkadaş grubundan kalan tek can dostum ‘yaz kardeşim ne olacaksa olsun’ diyordu bende zaten dayanamıyordum ve haftalarca ne zaman yacazam? Nasıl yazacam? Olacak mı? Sorularından sonra takip isteğini attım heyecanlandım ama pekte ümidim yok ama aşığım kafamda aşk sandığım şey. Telefonda takılıyorum bir bildirim istek kabul edildi ve ikinci bildirim …. Seni takip etmek istiyor. Ben iptalim arkadaş. O anda ne yapacağımı bilemedim biraz bekledim kabul ettim ve zamanı bekledim.. dedim nasıl yazacam orayı kısa keseyim hikayesine yanıt ile başladım gülme emojisi ile ve ordan başladım nasılsın’a başlangıç’a. Ve işte ne olduysa o andan sonra oldu ilk yazışmam dostum’un yanındaydı taktik veriyordu hahah destek oluyordu bana. Eve geçtiğimde ise hala yazışıyorduk ve ben böyle bir şey hiç yaşamadım abi ya. Kız yazdıkça heyecan basıyor ve kalbim hızlanıyor dedim herhalde kızlar ile fazla konuşmadığımdan ama hiç böyle olmamıştı niye ki? birisi gülücük emojisi attığında kalbin çarpar mi? Cidden diyorum odamda bir süre sonra elim kalbime gitti ve dedim niye sıkışıyor bu sürekli niye hızlanıyor. Mesajlaşırken niye profil fotosuna dalıyorsun ve bu kalbim hala niye durmadı lan!! Çok uzun bir tekrar tanışma ile anıları yad etmeden sonra iyi geceler dedi uyudum lan! Saat ne ara 01:00 6’da kalkacam. Bi uyandım ki başkasının hayatındayım sanki Pazartesi günü sabah okul var ama ben dünyanın en mutlu insanıyım okulda neşeli olmaktan öte bir şey var ama tek sorun niye ben heryerde bu kız’ı düşünüyorum? Sürekli hayal kuruyorum? Onun yüzü gelince aklıma niye kalbim sıkışıyor ya ben bu kızı gerçekte görsem kalp krizi geçirecem o derece ya bir gece mesajlaştık ne bu evliymiş gibi 6 yıllık karınmış gibi tripler. Ama yok abi bambaşka bir sayfa açıldı sanki heryerde abi heryerde nasıl düşünebilirsin sadece 1 kişiyi bunu öğrendim işte o zaman. Eve geldiğimde telefon başında nöbet tutuyorum yazsın diye bildirim bekliyorum deli gibi o sırada zaten odamda dertli müzik açık ve ben hayaller kurup her onun yüzünü gördüğümde midem çok değişik oluyor kalbim yine durmuyor. Abi insan’ın kalbi niye böyle her defasında hızlanır lan bu dizilerde oluyordu ben mi abartıyorum. Yok abicim ben aşık oldum…. Sürekli onu düşünmekten kafayı yiyecem yazışırken acaba o ne düşünüyor diyorum. Ya abi yemek yiyemiyorum ya yemek okulda yemiyorum evde yemiyorum arada birşeyler atıştırıyorum o kadar.. geceleri sabah’a kadar bu kızı düşünüyorum ondan sonra uykusuz okula gidiyorum. Otobuste bir kız görüyorum hemen aşağıya bakıyorum.. o benim çocuklarımın annesi olmalı başka kimse olamaz diyorum tabi bu gün içinde onun hakkında düşündüğüm yüzlerce şeyden bir tanesi çıkıp bağırmak istiyorum ben bu kıza aşığım ya aşık! Cinsellik umrumda değil o yatarken ben onu izlemek ve mutluluktan ağlamak istiyorum. Merak edenler için tam şuanda 1 haftadır bunu yaşıyorum ve hala yazışıyoruz. bir şey olur mu bilemem ama benim tek bir hayalım var… bu yazıyı kaydedeceğim ve ileride inşallah ona ‘bak işte ben seni 1 gün içinde değil bir ömür içinde böyle sevdim ilerideki çocuklarımın annesi’. Okuyan varsa hala ve kararsızsanız deneyin dostlar.. bende denedim bekliyorum ondan 1 işaret için dünyayı yakabilirim sevgiler:)62 Yorumla- +1 yıl
Şu an durumlar nasıl merak ettim
- 1 yıl
Aşki tavsiye eder misin diye sorsalar bana , emin olamam
Hem o kadar güzel bir duygu ki herkes yaşamalı ölmeden önce, hem de o kadar zor ve acı bir duygu ki , baş etmesi güç... İlişkiler konusunda sürekli akıl veren eleştiren bir insandim ben ama anlamadığım bir şey varmış , aşk olunca her şey degisirmis , yapmam dediğini yaparmis insan , doğruları yanlış, yanlışları doğru olurmuş ben bunu anladim, bir saniye yanından ayrilamiyorum, her an onunla olmak istiyorum hiçbir insan hiçbir ortamdan onsuz zevk alamıyorum , deli gibi de korkuyorum kaybetmekten , çünkü bu denli yoğun bir duyguyla nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyorum , şiirlere şarkılara neden konu olmuş şimdi anlıyorum , aşk çok başka şey, insan olduğunu iliklerine kadar anladığın bir duygu , ne aile sevgisine benziyor ne de başka bir şeye... Daha önce neden yaşamadım diyosun , bazen de Allah'ım ben artık bu duygusuz nasıl yaşarım ya da bu duygudan önce ne de rahatmisim diyosun , süresi falan diyolar inanmıyorum ben öyle şeylere , bu duygu bir kez yüreğime yerlestiyse öyle kolay kolay kaybolmaz , kalbimin besin kaynağı o artık...00 Yorumla Aşk, insan olma halidir, var oluşun kanıtıdır. İnsana yaşadığını hissettiren en önemli olgudur. Aşıkken insan, “Ben bu hayat için önemliyim, gerekliyim” diye düşünür. Yaşama sevincinin, hayata bağlılığın zirve noktasıdır aşk. 70’inde çocuk olmanın, henüz 15’inde yetişkin olmanın sebebidir. Kederi en dipte, sevinci en tepede hissetmenin nedenidir. Deli olmayı, aptal görünmeyi, dışlanmayı, yalnızlığı göze almaktır aşk. Aşk varsa, başka her duygunun hükmü silinmiştir. Çünkü hepsi aşka bağlıdır, hepsi aşkla vücut bulur. Kimse aşık olma zorunluluğunda değildir ama bir gün mutlaka, en az bir kere aşık olur. Kaçarı yoktur bu işin. Zamanı belirlenemez, yeri belirlenemez. Zaten bu belirsizliktir aşkı bu kadar çekici, bu kadar sürprizli kılan şey.
20 Yorumla- +1 yıl
Aşık olmak gözünü açtığında ilk onu düşünmektir. Sadece onu istersin. Bazen mutlu olursun onu sevdiğin için bazen üzülürsün. Bazen sabaha kadar ağlarsın ama onun haberi yoktur. Geceler senin arkadaşın olur. Artık sen eski sen değilsindir. Onunla ilgili hayal kurmak bile iyi gelir sana. Onun adı geçince kalbin daha hızlı çarpar. Bir süre sonra acı çekmeye başlarsın. ( tek taraflı seviyorsan ) Artık bırakmak istersin vazgeçmek istersin ama yapamazsın. Gülüşüne , duruşuna , hareketlerine , yürüyüşüne , gözlerine , kirpiklerine bile aşık olursun. Onu çok özlersin ama o yine bilmiyodur. Sen sabaha kadar onu düşünmekten uyuyamazken belki sen onun aklına bile gelmiyosundur. Yani şöyle ki aşk sadece karşılıklıysa güzeldir...
22 Yorumla- +1 yıl
@Assault mesela ben. İkimiz lisede farklı okullara düştük. Halbuki her orucumu açtığım ettiğim tek dua aynı okula düşmekti.
Onu düşünüp ağlıyorum. Karşılıksız benimki. Geçen ona mesaj attım nasılsın diye benim ona aşık olduğumu bildiği için "Seni engel8cem" yazıp hemen engelledi ( o 8'i bile yazıyorum yani) . Bu yazıyı gördüğüm an ağladım. Sonra uzaktan sevmeye karar verdim. O nasıl mutluysa öyle olsun. Çünkü o mutluysa ben de mutluyum.
Aşk kişiden kişiye göre değil. Aynı şeylere farklı duygu yoğunlukları yükleriz. Şöyle örnekleyebiliriz; hoşlandığım ya da sevdiğim bir çok kız oldu. Ancak bir tanesi aklımda kaldı sadece, unutamıyorum da.. Bana göre aşık olduğum kız oydu. Ancak sen hiç aşık olmadıysan sana göre aşkın olmaması çok normal. Bal'ı hiç görmeyen, yemeyen birine balı anlatıp, bal var desen, sana inanmaz. Çünkü görmemiş, tatmamış. Aşkta böyle bir şey görüp, tatmadan varlığına inanamazsın. Ayrıca herkeste aynı şekilde yaşanmaz aşk. O yüzden aşkın genel bir tanımı olamaz. Aşk kişiye özeldir, özneldir...
10 Yorumla- +1 yıl
önce beyninin yarısını hissetmezsin,sonra iştah mekanizman bozulur,hafiften bir adrenalin hissi oluşur ve kalp atışlarının hızlandığını hisseder kalbinin alt kısmından nefesine doğru bir heyecan hissedersin,ilerleyen zamanlarda gözlerinin artık görmediğini farkedip onun sadece sana ait olduğunu ve olması gerektiğini düşünür,o yokken bile her an yanında hisseder onunla yatıp onunla kalkarsın,her an yanında olmasını istersin,onun için yapamayacağın hiç bir şeyin olmadığını düşünür hayatından bazı fadakarlıklar yaparsın,onun için sevdiklerinle karşı karşıya gelip onlardan vazgeçmeyi bile göze alırsın,işte bütün bu saçmalıklar sende varsa sen aşıksın arkadaş:)))
39 Yorumla- +1 yıl
bunlar sende olmaya başladımı :))
- +1 yıl
desene b.oku yedin:)))
- +1 yıl
sen gül ,gül
- +1 yıl
aşk virüsü yayılsında vücuduna bakalım ozamanda gülecekmisin:)))
- +1 yıl
Ben de hiç aşık olamadım arkadaşım. Hep hoşlanmalarla kaldı oda zaten bütün insanların sürekli hissedebilceği bir duygu beğeni gibi. Senin aşktan kastın bağlanmak, ayrılamamak belkide gözyaşı dökmek veya aşırı derecede mutluluk patlaması yaşamak mı? Ben aşkı bu şekilde tanımlarım. Sen bunları daha önce hiç yaşayabildin mi lütfen yardım edersen çok mutlu olurum?
20 Yorumla - +1 yıl
var ama anlık bişey çok fazla uzun sürdüğüne inanmıyorum ama yerini sevgiye bırakıyo oda saygıyla beraber iyi giden evliliklere
240 Yorumla- +1 yıl
ilişki için şukadarını söyliyeyim saygı oldugu sürece iyi giden bir ilşki aldatmak mesela sevgi eksikliginden değil saygı eksikliğinden bir ilşkiyi uzun sure ayakta tutan seyde bu olsa gerek
- +1 yıl
bir ilişkiyi uzun sure ayakta tutan sey saygı iyide saygıdan bahsederken yanlıs anlamana sebep ne onu anlamadım :)
- +1 yıl
diğeride aynısı ama kelime eksikliği diyelim ben fazladan yazma geregi duymamıstım:) neyse sonucta anlatmak istediğimi anlattım :)
- +1 yıl
evet yasamasam net konusmam :)
- +1 yıl
su an bir ilşki içinde değilim ama uzun süren bir ilşkiydi
- +1 yıl
ama ayrılma sebebi sizin bildiğiniz anlaşamadım ayrıldık değil ya biz kaynaklı bişey değil
- +1 yıl
evet öyle oldu :(
- +1 yıl
hee işin kötüsü başkasıda etkilemiyo artık :)
- +1 yıl
öyle galiba herkeste onun yaptıklarını falan arıyosun
- +1 yıl
mesela sence daha iyisi ne?
- +1 yıl
ahlak bakımından temiz nerde nasıl davranması gerektiğini arıyosun haklısın tabi aile kültürü ne ölçüde öenmli senin için bilemem ama ciddiye binen her ilişkide aileler çok önemli sana kendim yasamıs bir insna olarak söylüyorum güzellik bakımına gelince umarım bulursun
- +1 yıl
ya 2 arada kalmadıgın için demesi kolay olabiliyo:)
- +1 yıl
erkekler öyle aslında ailelerini karşılarına alabiliyo ama kızlar o konuda pek cesur değiller bide ailelerini kaybetmek istemiyolar
- +1 yıl
ne diyelim umarım karsına seni hakeden biri çıkar:)
- +1 yıl
annemin istiycegi turden yakısıklı boylu poslu işinde gücünde olucakmıs annem sipariş verdi yani:)
- +1 yıl
boyunu kilosunuda yazmıs hay allahım ya tamm kardeşim öyle istiyosan öyle ederim ama basta iyi huylu temiz ahlaklı derim:)
- +1 yıl
bulursun ama çok seçici olmamanı öneririm mantıgın uyustuktan sonra
- +1 yıl
ne olursa olsun anlaşmak önemli:) namus önemli o ayrı bir kavram
- +1 yıl
seni tanımıyorum tam beklentinide bilemem hayatına eslik edicek kişiyi fazla seçici sekilde arıyosun sorun bu
- +1 yıl
işimiz var senle canım ozaman :) boyu kısa saçı kötü bilmem ne diye insan sevilmez mi,:)
ismini çok duyduk ama nasıl bir şey yaşayamadık, yaşarsam da evet bu aşk diyebiir miyim bilmiyorum. Galiba insandan insana değişiyor
16 Yorumlabende aşka inanmıyorum oyle bişey olsa aşk üçgenleri olmaz yasaıklarımın hepsi platonik
15 Yorumla- +1 yıl
aşk mi ? beynin 1 kilo cikolata yemesi ile ayni oranda hormon salgilamasi
sonuc olarak ask gecici belli bir sure sonra heyacını kaybeder ama sevgıyı kalıcı kılabılırsın25 Yorumla- +1 yıl
emin ol degildir aşik bir cift biribine saygisi olmaz o yuzden surekli ansızın kavga ederler
Ben bir kez aşık oldum hayatımda dahada aşık olmadım o beni terketti hala unutamıyorum başka kızlar umrumda değil ondan ne kadar güzel olsada onun yerine kimseyi koyamıyorum acı çekerek yaşamaya çalışıyorum
00 YorumlaKaderinde varsa gerçek aşkı yaşamak belki vardır diyebiliriz. Ama bu dönemde çoook nadir.
111 Yorumla- +1 yıl
benımde konuya bakış açım şöle ilk herkes bir heyecan bir heves yasananlar iilk zmanlar çok canlı oluyo sonra zamanla bu durum rengini kaybediyo monotonlaşıyo daha sonrada alışılmış olarak böle gidiyo benım merak ettiğim başkalarından dymak istediğim bu aynıı canlılıkla devam ediyo mu yoksa etmıyo mu?
- +1 yıl
Garip böyle dünya dönüyor kelebekler haçlı seferleri düzenliyor midene tüm renkler pastele dönüyor gözlerin bakışların ellerin kolların hep sana ihanet ediyor fazlasıyla garip ve fazlazıyla hüzünlü..
16 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
değişik bir yorumdu teşekkürler :)
- +1 yıl
Aşık olmak fenel anlamda değişik 😄
- +1 yıl
Genel*
- Gizli Soran+1 yıl
bu zaman kadar hep aşık olduğumu sandım hepsi de boş sevgiymiş haklısın ortası yok :)
- +1 yıl
Yoktur her nsan bir defa aşık olur diperleri test sürüşü gibi
- Gizli Soran+1 yıl
mantıklı :)
Cansız varlıklarla bile konuşmaya, onlara o kişiden bahsetmeye başladıysan aşık olmuşsun demektir :))
15 Yorumla- +1 yıl
Aşk acı çekmektir kavuşamadığin zaman. Kavuşursan 9 ay sonra sevgiye dönüşür. Artık onu her gördüğünde heyecanlanmazsin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. O duyguyu yaşamadan anlayamazsın. Aşk diye bişey yok diyen insan da zaten yaşamamış insandır. Aşk üzerine bunca kaos boşuna olamaz değil mi ^^ . Bambaşka bir boyut.
00 YorumlaAdı aşk mı bilmiyorum da o tarz bişi hissettim ve tavsiye etmiyorum. Çünkü çok acı verici ve iğrenç hissettiriyor.
00 Yorumlabir kız fazlasıyla yanında dolanıyorsa,istediğin istemediğin an yanında sana iyi davranan ve seninle kibar konuşan bir kız gördüysen o kızdan uzak dur o sana aşık olma ihtimali yüksektir bas tekmeyi gitsin acıma
03 YorumlaAcayip kotu tavsiye etmem az kalsin güme gidiyordum yani ölüyordum
10 Yorumla- +1 yıl
Nasıl birşey biliyon mu Traktör tekerleği gören yılan nasıl böyle ayağa kalkar tıslamaya başlar. Bende kuaförun orda çay içerken ayağa kalkıp selam duruyorum öyle birşey ask.
01 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
değişik bir tanım güzeldi :)
- Gizli Üye(18-24)9 ay
Aşk diye bişey var tabi ama herkes hayatta aşık olmaz bende hiç aşık olmadım fakat evlenmek için bile sevmen, aşık olmak gerek benim düşüncem böyle ama ben asla aşık olmuycam çünkü gerek te yok yalnız yaşıyacam yani bu, hayatta herkesin aşık olmayacanı gösteren şeyler
00 Yorumla - +1 yıl
Haklısın xD
Bence de yok
Hoşlantı falan yani
Beğenme00 Yorumla - +1 yıl
Aşık olmak istiyorsan insanlara yosun tutmuş kalbini teslim etmelisin
00 Yorumla Inanilmaz bir sey asik oldugun kisi senin icin dunyanin en guzel insani oluyor :)
00 YorumlaHerkes acı çektiğine göre iyi bir şey olmasa gerek :D
00 YorumlaCok farkli yasaman lazim ama biterken bom bok hic olma 😂😂
00 YorumlaYok öyle bişey. Varsa da filmlerde dizilerde işte..
filmlerden ibaret bence de
"... ve doğmamış çocuklarını onun gözlerinde gördüğünde, bilirsin ki gerçekten bir kadını seviyorsun."
17 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
bu güzeldi işte :)
- Gizli Soran+1 yıl
uyumamışsın sende :)
- Gizli Soran+1 yıl
:D bende ye uyandım 2 saat anca oluyo
- Gizli Soran+1 yıl
günaydınlar bayan :)
- +1 yıl
2 bucuk sene beraberdik. Simdi nasil bisey biliyomusun o gitti. Ama Ben hala onun yuzunu kokusunu bile hatirlayabiliyorum. Aşık olunca cocuklasiyosun.
03 Yorumla- +1 yıl
Hani bir soz var ya. Yaprak sıkılmisti ağaçtan bahaneydi sonbahar.
- +1 yıl
eğer ipler senin elindeyse iyisin
11 Yorumla yanında yokken bile yanındaymış gib onu düşünyorsan aşık olmuşssundur
01 Yorumla- +1 yıl
aşık olmak çok güzel bi duygu ben mesela ilk görüşte aşık oldum tam 6 sene önce üzerinde mavi çizgili body, altında blue jean, saçları örgülü idi... 70 yaşına gelsem unutmam.. aşk güzel şey anlayacağın.
15 Yorumla- +1 yıl
ne mutlu o zamansana sevgi dıyarında ömür boyu huzurlu ve mutlu yasarsin :)
- +1 yıl
cocukcu hevesler 1 yılın sonunda asık olan sen oldugun ıcın o ayrılacak bır cumle ve bır anda sen tek basına kalacaksın
- +1 yıl
dünya cehenneminde iki kişinin birbirine sarılıp avunmaya çalışması
00 Yorumla - +1 yıl
Baslangicta kuş olup ucuyorsun, sonundaysa yere çakılıyorsun.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
tarif ediliyosa aşk değildir o tarif etmek sadece kelimelerle olur ve yetersizdir aşk tarif edilemeyecek belki de tek duygudur.
tarifi yok dengesiz gibi aynen :)
-21 derecede onu otobüse bindirmeden otobüse binmemek ;)
17 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
ovv işte bu cevap çok iyiydi reis :)
- Gizli Soran+1 yıl
gerçek sevgi işte seninkisi dostum fedakarlık budur mutluluğunuz daim olsun
- Gizli Soran+1 yıl
bakalım reis rahatım böyle bir zaman böyle devam etsin de ilerde düşünüyorum maddi yönümü bir tamamliyim gerisi gelir
- Gizli Soran+1 yıl
sağoalsın :)
Herhalde güzel bir duygudur ya. Inaniyorum gercek ask var :)
nadiren sayarsak evet diyebilirim
- +1 yıl
B*k gibi duygudur. Hele bir de baskasiyla yatiyorsa...
00 Yorumla - +1 yıl
Rask anlatilmaz yasanir kanka
17 Yorumla- +1 yıl
Bir mibil vakkasi hahaha
- +1 yıl
Yine mobil yerine mibil yazdigim icin demi
- +1 yıl
Haha alemsin kanka
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Aşk suyunu içtikten sonra gün gelecek, işemek zorunda kalacaksın. Hayır söyliyim şimdiden, şaşırma.
Gizli11 Yorumla Aşık olmak güzel bi duygu tabi ama genelde aşık olanlar hep acı çeker :)
05 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. Ben de senin gibi aşk özürlüyüm kanks
115 Yorumla- +1 yıl
artık aşk yok üzgünüm
13 Yorumla- +1 yıl
herkesin aklı cinsel ilişikide artık duygular yok sadece nefret ve kin var
- +1 yıl
Bende aşık olmadım ama aşk yoktur diyemem vardır illaki henüz yaşamadığımız için yok gibi geliyo
00 Yorumla - +1 yıl
aşık olmanın nasıl bir duygu olduğunu yeryüzünde bilen biri yok bence
07 Yorumla- +1 yıl
o kadar da büyük konuşuyorumm haydi bakalım
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
herkes için :)
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Hiç aşık olamadın. Bilmiyorsun...
Kadınlarda böyle birini kendine aşık etmeye bayılır.
Güzel taktik bro, ama eskidi.
Yerler mi bilmiyorum...01 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
gerçekten olmadım taktik değil hayatım da hiçbir kızla çıkmadım
- +1 yıl
Şimdiki aşklar uçkurla başlar...
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
onu gördüğünde kalbinin güm güm atması ve bu duygunun aylarca hatta yıllarca sürmesi
05 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
bağlılık diyosun bir bakıma yani? :)
- Cevap sahibi+1 yıl
evet evet :)
- Gizli Soran+1 yıl
:) bana uzak olsun o dediğin bağlılık berbat
- Cevap sahibi+1 yıl
öyle deme bir kere gözgöze geldinmi nefesin kesiliyor :) güzel bişey aşk ama birazda karşılık olmalı
- Gizli Soran+1 yıl
dedim bile dostum :) karşılık şart evet
- +1 yıl
Aşkın tarifi mi? Hiç görmeyen birine gökkuşağını anlatmak kadar imkansız
00 Yorumla - +1 yıl
İçinden bir ses ondan hoşlandığını söylüyor ve hep onu hayala ediyorsan aşıksın demektir...
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
yanında ne sıklıkta olursan fazlasıyla birlikte olmadanda anlarsın. Nasilmi? Bı yanında takla atmadigi kaliyor ve gözler kalbin aynassıdır , çoğunlukla bı taraf havalanır ama güsel yani :)
01 Yorumla kötü bir duygu olma lütfen
00 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar acı çekersen o kadr aşıksın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. aşk güzel bişey, güzel bişey aşk.
09 Yorumla- +1 yıl
bende hiç aşık olmadım zamanla bakıcaz artık
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı. olmadığımdan bilemiyorum
00 Yorumla- +1 yıl
2000 karakterde ask mi anlatilir
03 Yorumla- Gizli Soran+1 yıl
anlatılır tabii
- +1 yıl
Sana gore olmayan bisey nasil anlatilir
- Gizli Soran+1 yıl
ben zaten sizin görüşlerinizi merak ettim ben önemli değilim burada
karşılıklı sevgi, saygı ve mutluluk...
01 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!