👉👍👈
Değer verdiğiniz biri zor bir dönemden geçerken sizide yıpratsa tepkiniz ne olur?
👉👍👈

1. bu istatistikte bir mantık hatası var, sıkıntıda olan insan gerçekten seviyorsa sevdiğine sığınır onunla nefes alır, empati kur düşün sen sıkıntılı dönemlerden geçsen ve deli gibi sevdiğin biri olsa ona çektirirmisin yoksa ona mı sığınır sırf sıkıntılarını unutmak için sürekli onunla yüzün güler.
insan sevmediğinden hıncını çıkartır önemsemediği kişi-kişilere patlar.
şahsen öyle biri olsa hayatımda geçmişte tecrübem oldu bir yerden sonra saldım uğraşılmaz. kimsenin kimseden sinirini sıkıntısını çıkarmaya hakkı yok. bu hak hukuku bilmeyen insan zaten sevgininde kavramını bilemez. bazen sıkıntı çeken insanın yanında sonuna kadar durursun o sıkıntısını giderdiğinde senide gidermiş olur.
şu zaaflarımız bizi öyle bir kullanılabilir haline getiriyor ki aklımızı kullansak bunların hiç birine düşmeyiz.
ilişki, aşkla başlamalı ama mantıkla yürütülmeli, sadece duygu ile yürütülen bir ilişkide anca oyuncak olur insan.
Ben kum torbası değilim. Sorunu için yanında her zaman olurum, derdine ortak olurum belki ama bunun bedelini bana ödetmeye çalışmasına bir müddet sonra dur derim.
O donemi biz beraber atlattık
Teşekkür ederim
Rica ederm
Ben yinede destek olmaya devam ederim
Cevap
33Cevap
Beni yıpratanı yanımda istemem, kendi kendine yıprasın.
Yaşadıklarının Beni De Derinden Üzdüğünü Ama Sorumlusunun Ben Olmadığını Söylerim. Ve Başına Gelenlerden Ötürü Her Zaman Yanında Olan Onun Derdini Dert Bilen Onunla Üzülen Veya Teselli Eden Birine Bu Şekilde Haksızlık Yapmasının Yanlış Ve Üzücü Olduğunu Söylerim. Beni Üzmek Yerine Bana Tutunarak Yürümesi Gerektiğini Bildirir, Onu Bu Dönemi En Az Zahiyatla Atlatması İçin Uğraşırım.
Elimden geldiğince yanında olmaya, sakinleştirmeye, rahatlatmaya çalışırdım. Elimden geldiğince sabırlı davranırdım. Ama hani bu tavrımın kadri bilinmez de hakkım yenirse elbette problem çıkardı.
Tabi ki derim. İnsan zor durumlarda destek bekleyebilir. Tanımadığım biri dahi olsa insanlara destek olmayı çok severim. Onları anlamayı ve yardımci olmayı. Bu durumlarda yıpranmaya aldırış etmem. Ama bazı insanlar kendi psikolojisi kötü diye etrafındakilerinde acı çekmesini moralini altüst etmeyi sever. Öyle şuursuzlari hiç sevmem.
Bana değer veren birisi nasıl zor günü olursa olsun yıpratmaz. O yüzden böyle durumda yanında durmazdım.
Destek olmak
insnalar zor zamanlara sinirli olur gergin kırıcı olabilir. O stresi en yakınına yansıtabilir. Sakin kalıp neye ihtiyacı varsa o şekilde davranırım. Alınmam kırılmam yormam. Anlayış şart!
Ya zor bir durum bu ama evet bir yere kadar susarım yardımcı olmaya çalışırım. Çok seviyorsam sınavım bu der devam ederim ama çekemiyorsam da ne kendimi ne onu daha fazla incitmeden, kırmadan ayrılık yolunu seçerim.
değer verdiğim kişinin zor zamanlarında elimden geldiğince yanında olurum yıpransamda ona değer diye düşünürüm ama bu onu anlamaz genelde küçük bir çıkış kurtuluş anında sıradanlaşırım çünkü artık düzlüktedir..
Olabilir problem etmem boş yere değer vermiyorum sonuçta zor zamanında elbet kahrını çekerim yanında istiyorsa problem değil olurum desteğimi esirgemem :)
Herkesin dönem dönem sorunları olabilir. Bu normal bir durumdur. Ancak bunu fazlası ile bana yansıtırsa ve beni suçlarsa geri çekilirim. Zaten yeterince yanında olmaya çalışmışımdır.
Normalde anlayış gösteririm.
Ama sorunu olan kişiyle çözemeyip bana parliyorsa tepkimi veririm.
Tepkimi veririm yine de. Sorunun kimleyse onda hallet. Orada yapamadığında bana parlama derim.
Ne kadar sürdüğüne bağlı daha yeni olan bir olaydan etkilenip onun acısını çıkartıyorsa sabredebilirim ama aradan belli bir vakit geçmiş ise 1ay gibi hala devam ediyorsa direk yol verilmesi lazım.
Depresyonda durmaya devam edecekse güle güle derim. Yanında olurum diyenlerin kendine hayrı yok karşıya nasıl olacaksa jsjs ohhh genele laf soktum.
Yani çokça değer verdiğim biriyse elimden geleni yapar (d) ım. Ama maalesef artık psikolojimi kötü etkileyecek kimseye tahammülüm kalmadı
Yanında olmaya alttan almaya çalışırım canım sıkılırsa biraz uzak dururum ancak halinden anlarım herhalde
Ya bir iki kişiye katlaniyorumda daha fazlası beni bunaltıyor.
Değer veriyorsam bu konuda ona anlayışlı davranırım.
Yardımcı olurum yardımımı istemeyip sadece beynimi şey ediyosa yeri lan derim
Tepkim falan olmaz şahsen... Arkasında durur, yardımcı olmak için çabalarım.
Herkesin zor dönemleri olur tabii, normal karşılarım
Zor dönemi atlatırız, yıpratıyor diye o gözle bakmam
Hayır yanında olurum daima eğer değer verdiğim biriyse çok ilgi gösteririm zaten yapım öyle
Genelde hep öyle oluyor zaten. Ama sorun etmiyorum. Değer verdiğim insanlar iyi olsun bana yeter.
Artık değer verdiğim biri olmaz
kafa agrıtmasın destek ayrı kafa agrıtması ayrı.
Altıma yaparı paçamdan akar.
O da pastadan payını alır
Bir süre Alttan alırım sonra dur
Birlikte yaralanır birlikte iyilesiriz
İyi günde kötü günde beraber dediysek 😉
Sabrederim herkesin zor dönemleri olabilir.
Dur derim, yaşadıklarının sorumlusu ben değilim 😒
Ver eline bir top sektirsin gitsinn
onunla yıpranmaya bile razı olurdum..
Verdiğim değere bağlı değişir tepkim
Ona destek olur birlikte atlatırız o dönemi
Çekemem.
Bi kenara çekilip sakinleşmesini beklerim
Sıkıntı yok
Canı sağolsun
İşim olmaz
Kısasa kısas.
Alttan al