Aşk acısı cekicem öyle ya da böyle ama ayrılmak zorundaydım ihaneti affedemezdim ve beni ucuz bir kız olarak görmesini şimdi sorum şu biz 3 aya yakın süredir beraberdik ve ben ona alışmıştım artık o olmayacak çekeceğim acıyı nasıl bastirabilirim
Sevgilimden ayrıldım, çekeceğim aşk acısını nasıl bastırabilirim?

Yapılan araştırmalara göre, romantik ilişkilerin bitmesi ile beyinde gerçekleşen değişikliklerin madde bağımlılarının kokain ya da uyuşturucu gibi maddeleri bıraktıktan sonra beyinlerinde gerçekleşen değişiklik ve etkinleşen mekanizmalarla aynı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda kişi eski partnerini mükemmel olarak görmeye çok meyilli olduğu için yapılan hataları görmezden geliyor, hatıraları çarpıtıyor. Bu durum ise eskiyi unutmayı ve yeni birini hayatına almayı oldukça zorlaştırıyor.
Yapmamız gereken en önemli şeylerden biri düşüncelerimizin ne kadar dengeli ve gerçekçi olduğunu görmektir. Örneğin harika vakit geçirdiğiniz bir tatil anınız aklınıza geliyor ve sizi üzüyorsa aynı zamanda sizi ciddi anlamda üzen bir anınızı da gözünüzde canlandırmanız gerekir. Bu daha objektif bir bakış açısı ile sizi sakinleştirmekte etkili olacaktır. İlişkinizin neden bittiğine dair bir liste düzenleyip karmaşık duygularınızı somutlaştırabilirsiniz.
Peki daha hızlı nasıl iyileşebilirsiniz?
Sağlıcakla kalın.
Psikolog Başak Artuç
Okumuş insanın hali bir başka oluyor. Şimdi gelde etkilenme bu hanımefendiden.
@IloveYouTESLA bunları okumadan da bilmek mümkün :D beynin çalıyorsa
@MyMavis kıskandın mı kro