Bir erkekten hoşlanıyorum sadece bana karşı utangaç yüzüme felan bakamıyo. aranızda tanıdığınız veya utangaç olan erkek var mı?

Bir erkekten hoşlanıyorum sadece bana karşı utangaç yüzüme felan bakamıyo. aranızda tanıdığınız veya utangaç olan erkek var mı?

Utangaç erkeklerin duygularını anlamak biraz zordur. Çünkü utandıkları için duygularını karşı tarafa tam olarak aktaramazlar ya da gizlemeyi tercih ederler. Bunun için ipuçlarını takip etmekte yarar var :)

Utangaç erkekler, hoşlandıkları zaman sessiz sinyaller gönderirler. Çoğu zaman bu işaretleri anlamak biraz gözlem gerektirir. Onlar göz teması kurma konusunda hassas olabilirler; sizinle konuşurken ya da yanınızdayken sık sık göz temasından kaçınabilirler, ama arada bir yakalandıklarında hızla başka yere bakarlar. Ayrıca, utangaç bir erkek size karşı bir ilgi duyuyorsa, sizinle ilgili şeyleri hatırlar ve önemli günlerinizde ya da başarılarınızda size destek olmak için fırsat arar.

Utangaç bir erkek genellikle düşünceli ve özenli olur. Eğer hoşlandığı birinden hoşnut kaldıysa bu onun sözlerinde ve jestlerinde belli olur. Sinirli ve çekingen tavırları onun sizden hoşlandığının göstergesidir :) Fazla söz söylemese de jestleri, vücut dilini takip ederek onun duygularını daha iyi anlayabilirsiniz. Onun hoşlandığını gösterecek bir başka işaret de özellikle size zaman ayırıp özel ilgi göstermesidir.
Bir ilişkide veya samimi bir yakınlaşmada temel nokta rahatlık ve güven ortamı yaratmaktır. Utangaç bir erkeğe karşı samimi açık ve anlayışlı olmak, onun kendini daha rahat hissetmesini sağlar. Basit net ve karşı tarafın rahatlayabileceği türden bir iletişim tarzını benimsemek ilişkideki ilerlemeyi kolaylaştırır. Ona karşı sabırlı olun ve duygularını açmasına zaman tanıyın. Bu ilişkinin doğal bir şekilde gelişmesine olanak tanır.

Her bireyin duygusal açılma süreci farklıdır bu yüzden belirgin bir zaman çizelgesi sunmak zor. Genel olarak utangaç bir erkek kendini güvende ve rahat hissettiği bir ortamda duygusal olarak açılmaya başlar. Onunla dengeli ve destekleyici bir iletişim kurduğunuzda ve ona samimi ilgi gösterdiğinizde zamanla duvarlarını yıkıp size karşı daha açık olmaya başlar. Önemli olan süreci zorlamadan doğal ilerlemesine izin vermek ve sabırlı olmaktır.
Selamlar.
Utangaç erkeklerin en büyük sorunu iletişim hoşalndığı kişiye bunu söylemekte inanılmaz zorluklar çeker gelip size söyliyeöediği için bunu mimkleriyle istemsiz bir şelde aslında belirtirler örneğin siz başka şeylerle ilgilendğinizde sizi izler ve ortamlarda genelde sizi göz hapsine alır yaptığınız güzel haraketlerde gözlerinin içi güler ve utangaç tebessümler sergiler size karşı bunları sürekli yapıyorsa sizden hoşlanıyor demektir...
Bana bakmadan kendi kendine tebessüm ediyo hoslandığındanmı böyle yapıyo yoksa delimi🤣
Kendimden biliyorum utangaç biriyim. Uzun zamandır dost değilsem bir kızla baktığımda gözümü kaçırırım rahatsız ettiğimi düşünürüm bakarak. Yani bir kıza gidip çıkalım mı veya seni seviyorum demek imkansız gibi birşey buda benim utangaçlıktan çektiğim kötü durumlardandır. Ama sen itiraf edersen sevilmek o kişiye bir süre sonra açabilir tahminen.
Kendimden biliyorum ben de utangaç bir erkeğim. İlk adımı atması bizim için çok zor. Eğer çocuktan gerçekten hoşlanıyorsan ilk adımı senin atman gerekiyor çünkü o atamayacak. Kendine bir iyilik yap ve hoşlandığını belli et. Ama net ol üstü kapalı olma. Bol şans.
Sevdiğin kızın gözlerine bakabiliyomusun
Bana bakmadan kendi kendine tebessüm ediyo hoslandığındanmı böyle yapıyo yoksa delimi🤣
Başı sağolsun duyguların ölmüş
Senden utanıyorsa iki ihtimal var ;
1. Sana platonik aşık ve bunu söyleyemiyor
2. Seni çok güzel buluyor ve üzeceğini düşünerek konuşmak istemiyor.
Cevap
17Cevap
Utangaç adam daha çok belli eder hoşlandığını...
Gözlerinden anlarsın. Seni takip eder, gözleri sende olur hep. Seninle iletişim de kurmaya çalışır.
Bizzat kendimi tanıyorum. Belirtileri vermek biraz genel olur. Sen şöyle yapıyor de. Ben ihtimalleri sayayım.
Aynı mahalledeyiz kendisi normalde rahat ama yanımda hiç konuşmuyo bana bakmadan boş boş sırıtıyo
Evet. Sevdiğim kıza yaptığım hareketlerden birisi. Ama bir kaç hoşlanmadığım kıza karşı da çekindiğüm için (niye çekindiğimi bilmiyorum.) yaptığım da oldu. Daha fazla detay var mı?
Sen genelde hoşlandığın kıza karşı nasıl davranıyosun
He bu arada beni birine sormuş ama bana bambaşka davranıyor kafam karıştı
Yanında mal olurum. Sürekli gülesim gelir ya da çok ciddi olurum. (Ciddi olma kısmı belli etmemeye çalışmak için.) Arada gözlerinin içine bakmaya çalışırım. Ama abazalar gibi de değil tabi. Bazen hiç bakmamaya çalışırım belli etmemek için. Doğrudan konuşup yavşayamam. Yanımda biri bir şey anlatsa genelde odaklanamam. Komik bir muhabbet dönmüşse ve o an herkes gülüyorsa gözlerim ona kilitlenir. (Bu en önemli belirteçlerden biri.)
Bakımıma ekstra dikkat ederim.
Genel olarak hiç belli etmemeye çalışır.
Bende utangacım elimden geldiğince belki etmemeye calışıyorum nedense ama arada bi bakıyorum. bende cesaret olsa keşke😞
Git söyle. İkinizde açılmış olursunuz.
peki belli etmemenizin sebebi reddedilme korkusumu
Her sevdiğim kızda farklı bir nedenden oldu.
İlkinde ilişki kurmaktan korkuyordum.
İkinci sevdiğim kıza özgüven eksikliğinden açılmadım. (Tip yoktu bakımsız sivilceliydim, rezil edilmekten korktum ki edebileceğine inandığım biriydi.)
Şu an sevdiğim kıza ise açılmama sebeplerim:
- Sevgilisi var mı bilmiyorum.
- Beni arkadaş olarak görüyor mu?
- Sevgili olaylarına girmek istiyor mu?
gibi sorular. Belki bunlar bahanedir. Bilmiyorum.
Biz normalde çocukluk arkadaşıyızda sonradan başladı ikimizde bu utangaçlık
Aslında yenmemiz gerek bu olayı.
İşte insan hoşlanınca herşey değişiyo
Nasıl yencem bilmiyorum
Hadi bir çılgınlık yapıp ikimiz de açılalım. Reddedilsek de belki bu şeyi yeneriz.
Bilmem
Ben deneyeceğim sanırım
erkek basen utanarak sewer..
Karşı taraf için zor oluyo işte😞
Evet ama bendede utangaçlık var sorun bu
İkimizdede
Bende öyleyim ve sevdiğim biri vardı açıklamadır hoşlandığımı belli edebilmiştim ama açılmadım kendisiyle en fazla 10 kelime etmişimdir
bulantı kusma tek görme cift sayma :D
Bende utangaçım karşimdakine bakamam hisslerimi belli edemem
Gözlerini kaçırır. Sesi titrer konuşurken kekeler. Heyecanlanır aşırı terler.
Utanmadi guzel belki sen onu ilkide olabilirsin
Daha önce sevgilisi olmadı
Yanından geçerken başını öne eğer
Hiç sevmem utangaç erkeği ayy
pısırıklar hıç bır zaman arkadaşım olamazlar
Öyle erkekte cekilmez
Senle konuşurken hohh hoh nefesi tikanir
😄😄😄😄
Çok severim utangaç erkekleri 😌
Nasıl davranıyolar
Sevgilim mesela yüzüme bakmıyor hep gülüyor çok seviyorum onu
Yüzüne bakmadanmı gülüyor
Utanıyor bakamıyorum
Bakamıyor
Yok konuşunca falan hep gülüyor
Sana karşı utangacsa zaten senden hoşlanıyordur👀
İnşallah gerçektende öyledir
Hoşlanıyor senden işte anlamadnmı daha🙂
Ben öyleyim
Ben utangacım tam olarak ne istiyorsun
Bi kızdan hoşlanınca ona nasıl tepki veririsin yani nasıl davranırsın
Onu uzaktan izlerim, konuşmam sadece izlerim hiçbir atağa kalkışmam
İşte benimkide öyle
Peki senin karşı taraftan beklentin ne olaylar nasıl gelişsin ne istiyorsun mesela
Gelsin konuşsun yani daha bişey istemiyorum
Bu arada bendede utangaçlık var
O cesareti senden alması lazım
Evet işte de bende cesaret yok maalesef😞
Sen utangaç o utangaç nasıl karanlıklar çıkacak aydınlığa 😄
Valla ya😂
Ama sen gerçekten senden hoşlandığını hissediyor musun
O kadar belli etmemeye çalışıyoki bazen şüphe ediyorum
Bu arada çocukluk arkadaşıyız
Sana gerçeği söylim mi, utangaç erkek hiçbir zaman adım atmaz. Ancak sen istersen iş sende bitiyor. Bence bir kadın isterse halleder bu konuyu
Evet doğru aslında
Sen konuyu halledip adı konduktan sonra utangaç erkek bayrağı devralır ve ilişkiniz başlar
İnşallah herşey hallolur
Utanmak doğaldır.
Cekınme
Bende utangacim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?