Sevgiliniz ile aranız çok iyi ama o da ne bir iş teklifi geldi yurt dışına gidecek ya da sizin aşkınız için kalacak ama o yemişim aşkın ızdarıbını deyip gitmeye karar verdi ve sizi yüzüstü bıraktı ya da istemsizce gitti. Tepkiniz, hissiyatınız, duygularınız, düşünceleriniz ne olurdu?
Hiç kariyer yüzünden terk edildiğiniz oldu mu? Sevgili ile kariyer çatışmasını başlatıyorum...
Saten parmaklar tuşlara :d Sevgilim, ben daha kaynana ile uğraşmadan kariyerinle uğraşıyorum söyle bana o mu ben mi?
Sevgiliniz sizi kariyeri için terk edip gitse ne hissedersiniz ve tepkiniz ne olurdu?
Böyle bir insan hiçbir zaman hayatımda olmadı ama olmayacak diye bir şey yok haklısınız, insanın kaderinde yani Allah'ın kullarını ileri ki hayatında neler yapacağını bilmesi Kader demektir, hayatıma böyle bir kadın girmiş olsaydı bunu eninde sonunda fark ederdim. Çünkü bazı kadınlar sadece geleceğine ve kariyerini odaklı olarak ilişki yürütmeyi tercih ederler zaten böyle bir kadında ev hayatı aile hayatı evlilik hayatı gibi istekleri ve özellikleri kendinde bulundurmayacağı için ve bunu bana açık bir şekilde de söyleyeceği için zaten böyle bir insan başında hayatında olmazdı. Bir de böyle insanlar genelde çocuk sahibi olmak istemezler hani bir laf vardır çocuk da yaparım kariyer de yok Arkadaş o işi bir kenara bırakacaksınız dünyaya bir çocuk geldikten sonra anne olsa Baba olsun yani ister istemez hayatınızda birtakım şeyler kısıtlanmak zorunda kalıyor ve bu çocuklar büyüdükçe sorumluluklarınız arttığı için birtakım şeylerden de ödün vermeniz gerekiyor, hal böyle olunca kariyer odaklı yaşamayı tercih eden ve ekonomik özgürlüğüne düşkün olan kadınlar çocuk sahibi olsalar dahi evlerinde doğru düzgün bir aile hayatı olmuyor dünyaya bir çocuk gelmiş olsa dahi dünyaya gelen bu çocuk dünyadan kopmuş bir şekilde yaşamaya devam ediyor yani bilgisayar telefon tablet ya da ailesi içinde olup bitenden bir haber olan çocuklar yetişmiş oluyor, ama sevgilim olacak kişi aynı zamanda bir ömür boyu Ben gönül eğlendirmek için ya da flört etmek için birlikte olmayacağımı göz önüne alırsam böyle bir insan zaten hayatımda olmaz. Ama hani bu hayatta da hiçbir şey için Büyük konuşmamak gerekir bakarsınız öyle birisi karşınıza çıkar ki gerçekten seversiniz bırakmanız zor gelir yani her durumunu her olumsuz tarafını bile kabul etme durumunuz söz konusu olabilir, sevgilim olan kişi aynı zamanda benim eşim olacağı için eşim ya da sevgilim işi kariyeri nedeniyle beni terk ediyorsa ya da beni bu terk edecek kapasitede olduğunu düşündüğüm bir insanla evlilik daha yapıyorsam evlilik sözleşmesi yaparım ve ona herhangi bir maddi kâr sağlamam, ama işin duygusal boyutuna gelince sanırım bu konu bana inandırıcı gelmez çünkü hiçbir kadın sadece para için bir erkeği terk ediyorsa Allah'ından bulsun derim Allah'a havale ederim. Zaten emin olunuz ki böyle insanlar hayatı boyunca mutlu olamıyor, çünkü kul hakkı yemek ve bir insanın hakkına girmek Allah eninde sonunda onun cezasını ondan misli ile çıkaracaktır.
Tam tersine onu desteklerim. Beni bırakıp kariyer yapan kadına saygı duyarım. Gerçekten seviyorsa kariyerini yapsın gelsin yine buluşuruz bir yerlerde. Kendi adıma böyle bir şans yakalasaydım hiç düşünmeden kariyeri tercih ederdim. Bunun az sevmekle ya da hiç sevmemekle alakası yok bana göre. Gerçekten sevmek onun iyiliği için gerekirse kendinden vazgeçmektir bana göre. Ve eğer onun iyiliği için benim olmamam gerekiyorsa çekilirim.
Eşkiya filminde bir replik vardır. Ben Keje için adam öldürdüm, en yakın arkadaşımı ispiyonladım. Sen ne yaptın peki? Onun için kimi harcadın? Şimdi söyle bakalım hangimiz daha çok seviyor diye. belki filmde kötü adam söylediği için ters anlaşıldı ama haklı adam.
Eski sevgilim de benim gibi hırslı ve kararlı biriydi. Ama benden daha düşüncesizdi ve bana günde iki saat konuşmayı çok göruyordu her gun en fazla bir saat konuşuyorduk ve aralarda sıkmadan izah ettiğim zaman bile bana sürekli ilgilenmesini istiyormuşum gibi söyleniyordu. Aslında fazla vıcık vıcık cicimli ilgiden rahatsız olan biriyimdir ama bazı insanlar soruna karşı tarafın açısından bakamaz ya aynı o tepkileri gördüm ondan. Gayet normal bence bazen günaydın bile yazmıyordu siz olsanız ne yapardınız? Ben de durumu açıklayıp ayrıldım. Pek tepki göstermedi ama ayrılma nedenini de anlamadı. İlgisizlik ve düşüncesizlik ilişkiye gerçekten çok zarar veriyor. Onun dışında ben de kariyer odaklı biriyim. Kariyerimi kurana kadar da ilişki düşünmüyorum. Yarım bırakmaktan ziyade başlamamak en iyisi. Ve tabi diğer soruya gelecek olursak zaten gerçek anlamda güvenmediğim biriyle asla evlenmem. Bu yüzden yurt dışına gittiğinde tepki göstermem. Son günümüzü güzel geçirmeye çalışırım özel bir gün olsun isterim. Geleceği güne kadar boş vakitlerinde benimle konuşmak için vakit ayırabilirse bir sıkıntı olmaz benim için. Çok özlersem durumum yettiği kadar yanına giderim 😄
Bu arada ilgi odağı tamamen dersleriydi derece öğrencisiydi aldatmadığına da emindim çoğu kızdan midesi bulanıyordu yani çevresinden ve sözlerinden biliyorum
Ama şu anda yaşıtlarım genellikle aklı dışarda ve kendine güvenmediği için millete güvenini de kaybediyor zamanla seni aldatıyor deseler bile ben bu şekilde düşünmem ilişkime iyi ya da kötü yorum yapan kimse benim kadar tanımıyor çünkü siz de kimseye güveninizi hemen kaybedip gereksiz paranoyalara kulak vermeyin
Böyle birşey yaşadım. İlk başta üzülmüştüm. Ama sonra iyiki yapmış diyorum. Sonuçta herkes ilk önce kendini düşünmeli. Belki hayallerinin peşinden gitmeseydi mutlu olamayacaktı ve başarısız bir insan olacaktı. Hayallerinin peşinden gittiği için ve başarılı olduğu için mutluyum
Gitmesi daha doğru. Gitmesini isterim. Benim için gitmezse en ufak bir sıkıntı senin için gitmedim kaldım olarak geri döner zaten. Ama terk edilmenin bir mantığı yok yani. Yurtdisina gitti diye ayrılmaya gerek yok ki, zaten teknoloji cagindayiz. Ben de peşine giderim evlenince.
terketmek mi denir bilmiyorum yurtdısından teklif aldı gitmiyim seninle kalayım dedi ben de bu fırsatı kaçırmasın diye yahu git bu fırsat kaçar mı dedim gitti tabi doğal olarak bulusamadık görüntülü nereye kadar ayrıldık şimdi alman kız buldu kendine :D ama pişman değilim benden dolayı gidemese üzülürdüm
Eğer ben de hayatıma bakıyorsam yani elimde güvenebilceğim bir ekonomik özgürlüğüm olsa veya iyi bir bölümde okusam 1 üzülürüm 2 üzülürüm. Yani sevgilim aşkım hayatım diyip çok da garantiymiş gibi bakmamak lazım hayatımızdaki insanlara, her an hayatlarını yaşamak için elden çıkarabiliyorlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Niye iş için beni terk ediyorki kısa süreli örn 5 6 sene bile olsa uzakttan devam ederiz ha ömürlük gidiyorsa orda işleri duzeltince benimle evlenir bende yanına giderim o basbaya ben yurtdışında alemlere Alaç * ayağıma takılma demek iş ilişkiye engel değil her zaman çözüm vardır
Tam olarak benzer durum yaşadım malesef. İş kariyer ve para hırsı yüzünden vazgeçti. Bana sabret dedi ve gitti. Karışık duygular içerisindeyim ama sanırım artık gelse de gözümde bir kıymeti yok. Bitmiştir yani.
Temmuz hatta ilk günü 21ine yani gündönümü gününe denk geldiği için millet önce yengeç sanıyor millete aslan olduğumu açıklamaktan bikmadim, yorulmadim, usanmadım, bak güzel kardeşim, yükselenim terazi, burcum 🦁 bende yengece dair hiçbir veri yok diye tatlı tatlı anlatıyorum😂😂
Senden bir yengeç olmaz kıskaçların yok milleti çimdiklemezsin :dd dengeli tarafların var terazi iyidir denge hep lazım ve çok enerji kısmında tam olarak aslanlık göstergesi İnsanlar bırak seni yengeç sansın anlatmayı bırak anlamazlar :dd
Gidilmeli. Kariyer ve hayat şartları gelecek çok önemli. İlişki bitmek zorunda değil. Ama bitirerek gitmeyi tercih ediyorsa o da olur, sıkıntı yok. Hak veririm yani 😂
Bir tanıdığımız eşiyle evlenmek için subaylıktan çıktı. Karısı hapisten çıkmıştı, mesleğinden vazgeçti, eşinden vazgeçmedi. Kariyeri için bırakan zaten sevmemiştir.
Sevmemistir net. Ben sevdigim için ailemi, işimi, arkadaşlarımı ve yaşadığım ülkeyi bile bıraktım. Daha iş için bırakamiyorsa hayır gelmez. Hiç kafaya bile takma en azından sevmediğini geç olmadan öğrenmiş oldun