Evlilik sözleşmesi yapmayı düşünüyorum sizce bu doğru olur mu?

Bu günlere kadar hep darbe yedim en son 3 yıllık ilişkim oldu evlenmek istedik aileler tanıştı herşey çok güzeldi nişanlandıktan 1 ay sonra ailelerin farklı olduğunu ileride sorun yaşayacağımızı öne sürerek benden ayrıldı nişanı attık onun ailesi ve çevresi kapalı tutucuydu benim ailem ve çevremse onlara göre açıktı bu zamana kadar ailemi hep biliyordu tanıyordu ailelerde nişanlanmadan çok önce tanışmıştı onun çevresi benim ailem hakkında laf dedikodu yapmış oda kaldıramamış ben bu şekilde bir ömür geçiremem ailem üzüldü senide üzücem ve yarı yolda bırakıcam ama bunu yapmak zorundayım dedi birbirimizi çok seviyorduk neyse yani yarı yolda bırakıldım bu sebeple ilerideki evlenmek isteyeceğimiz bey ile evlilik sözleşmesi yapmak istiyorum mesela evlilik yoluna girdikten sonra beni yarı yolda bırakmayacağı aileme saygılı olucağı bizleri olduğumuz gibi benimseyeceği ne olursa olsun bana şiddette bulunmayacağı beni aldatmayacağı evlilikten bilmem kaç yıl sonra bana sevgisi azalırsa veya ayrılmak istersek konuşup ortak karar verip ayrılabileceği gibi şartlar olsun istiyorum bu sözleşmede tabiki onunda şartları olucak bana uyabilecek mantıklı gelen şartlarını kabul edebilirim diye düşünüyorum böylece tekrar yarı yolda kalıp insan içinde rezil olmam çünkü gerçekten o kadar nişan telaşı o kadar masraf o kadar hayal o kadar sevgi o kadar emek heba oldu tekrar yaşamak istemiyorum sizce bu düşüncem doğru mu?
Evlilik sözleşmesi yapmayı düşünüyorum sizce bu doğru olur mu?