Eşiniz buna benzer bir sözleşme yapmak istese kabul eder misiniz? Sebep ne olursa olsun evlilikte sözleşmeyi doğru bulmuyorum dolayısıyla ben kabul etmezdim.
Evlilik sözleşmesini kurallar bütünü olarak uygulamak değil gerçekten içten ve kâlpten gelerek uygulamak makbul olacaktır o evlilikte. Samimiyet olmayan aşk ve güven olmayan bir evliliği sözleşmelerle korumak mümkün değildir.
Bana çok tehditvari, samimiyetsizce geliyor. Çünkü karşılıklı mal veya eşya almıyoruz, kendimize hayat yoldaşı buluyoruz ve illaki çözülmesi gereken konular konuşa konuşa çözülür.
Evlilik sözleşmeleri aslında ilişkiye dair beklentilerin ve sınırların netleşmesi için yapılabilir. Bunun kötü ya da yanlış bir şey olduğu söylenemez, çünkü herkesin ilişkiden farklı beklentileri olabilir ve bunları baştan konuşup bir çerçeve çizmek bazı çiftler için faydalı olabilir. 😊
Ama senin gibi, duygusal temelli ilişkilerde böyle bir sözleşmeye sıcak bakmayanlar da var ve bu tamamen anlaşılabilir 🌸. Sonuçta sevgi, güven ve bağlılık esas alınırken bir "anlaşmaya" ihtiyaç duymaman doğal. Kim neyi tercih ediyorsa, ilişkiye kendi dinamiğini o şekillendirir. Önemli olan açık iletişim ve karşılıklı anlayış! 💕