bu hayatta ailemden baska kimseye güvenmiyorum. para pul icin benimle evlenmek isteyenleri gördükce kadinlardan kizlardan sogudum. evlilik sözlesmesi yapmak istiyorum.. yani malimdan mülkümden esim olacak kisi red olacak. bu sözlesmeyi istemek hakmıdır sizce dogru mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. normalinde kızarım, ama sana hak veriyorum desem yalan olmaz. sosyal medya da sağ olsun bazı insanlarda lüKS hayata karşı bir merak oluştu iyice, millet tatile gidiyor, marka kıyafet giyiyor, araba alıyor, ev alıyor bunun tadını çıkarmak yerine önce resmini çekip etrafa caka satıyor, ünlülerin hayatlarını da görüyoruz kocasından boşanıyor dünyanın nafakasını alıyor kadın , bu gibi nedenler bazı insanları paraya yöneltiyor ne yazık ki. yani hakkındır, zaten bir insan seni seviyorsa arada çocuk olmadıkça boşanınca malından mülkünden talepte bulunmayacaktır. bu yüzden en başta evlenirken kadını maddiyatınla etkileme ki karşına talepte bulunmayacak insanlar gelsin
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılBak çok zengin adamları bile istemedigim için reddetmiş biriyim para pul zerre umurumda değildir ama evleneceğim kişi karşıma o sözleşmeyi getirdiği anda yüzüne tokadi atar çeker giderim kimse beni bu şekilde aşağılayamaz bu bir gurur onur şeref meselesidir
54 Yorumla- +1 yıl
Asagilanacak bir sey yok mu parada gozu varmis da riske atmak istemiyormus muamelesi yapiliyor resmen
+1 yılKanunen hakkın zaten. Bence yanlış bir şey yok. Evlendiğim kişi istese ben kabul ederdim, bozulmazdım. Nasıl olsa kendimden eminim. Yaram olmayacağı için gocunmazdım.
33 Yorumla- +1 yıl
Ben de buna bozulan kadınları hiç anlamıyorum. Kimse boşanmak için evlenmez elbette ama hayatın ne getireceğini de hiçbirimiz bilmiyoruz. Karşımdaki insanın benden önce edindiği malları benimle paylaşmak istememesi çok doğal. Sonuçta o mallar üzerinde benim bir emeğim yok. O sebeple kabul ederdim ben şahsen.
+1 yılBence evlilik sozlesmesi sacma bir şey.
Evelecegim insana malımı emanet edemeyceksem ne anlamı var hayat arkadaşım olmasının o zaman olmasin daha iyi sonuçta her şeyini paylaşacaksın yeri gelecek belkide senin eşine ihtiyacın olacak o gün sen düştüğünde eşin sana yardim etmezse ne olacak?13 Yorumla- +1 yıl
Valla abi benim dusuncem böyle sonuçta daha 19 yaşındayım seninde bildiğin vardır...
Neler gördün geçirdin bir tek sen biliyorsun - +1 yıl
daha cok gencsin kardesim benim gibi düsunmeni bekliyemem yanlis anlama. ama inan sirf param icin karsimda takla atanlari gordügüm zaman igrendim. benden cok arabama yazlıgıma mülküme asık oldu insanlar. lanet olsun mala mülke aslında burda paraya önem verdigim icin bu sözlesmeyi yapmiyorum. kendimce karsidaki insani denemek acaba kabul edermi etmez mi diye..
- +1 yıl
Denemek amacıyla ise güzel taktikmis abi dediğin gibi ise mantıklı bundan sonra evlenmeyi falan düşünmüyorum da eğer öyle bi hata yaparsam bunu uygularım :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
7Cevap
tabi doğru 3-5 sene evli kalsın sonra malın yarısını alsın başka adamla yesin yok yaaa
tabi evlilik sözleşmesi olcak56 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sözleşmesi bende yaparım. Çünkü gerçekten seven insan ((( para için gelmediğini ispat etmek için ))) o imzayı atmalı
22 Yorumla- +1 yıl
Bende çok çektim👍Seni çok iyi anlıyorum
+1 yılBence çok itici birşey sonuçta yeri gelecek bir tabaktan yiyip bir ekmeği paylaşacaksiniz eğer ona guvenmiyorsan niye o kişiyle evleniyorsunki burasini anlayamadım karsindakine sözleşme yapmak yerine durumunu kötü göster araba ailemin de ev kira de maaşını düşük söyle hala seninleyse seni sen olduğun için sevip yaninsa duruyorsa sözleşmeye gerek kalmadı demektir.
00 YorumlaDemekki tek derdiniz para. O kadar cok dusunuyorsunuzki hayatinizin merkezine alıp evlilik planini bile bu zihniyet ile yapiyorsunuz. Evlilik sizin zannettiginiz gibi bir sey degil. Güven ortaminda olusabilecek birsey. Allah bizi sizin gibi erkeklerden korusun
32 Yorumla- +1 yıl
Amin 🙏
+1 yılNe yani sen kadını aldatsan, psikolojik şiddet ya da fiziksel şiddet uygulasan bile kadın senden boşanınca para almasın mı istiyorsun? Oldu olacak düğün de yapma cimri seni kadına 5 kuruş bile harcamazsın sen
15 Yorumla- +1 yıl
Aldatılan kadına nafaka ödenmez aldattığı kanıtlanırsa.
- +1 yıl
Ya sende adamın içini şişiriyorsun be
+1 yılevlenmeyi düşündüğüm biri olursa ve evlilik sözleşmesini yapmak isterse saygı duyarım fakat bir yandan da bana güvenmip güvenmediğini sorgular bu konu üzerinde tartışırım. tüm soru işaretleri giderildikten sonra eğer hâlâ yapmak istiyorsa sözleşmeyi kabul ederim. mal mülk için birinin duygularıyla oynayan insanlar çok. bence kadın-erkek ayırmadan herkes sözleşme yapmalı, ne kadar severse sevsin.
13 Yorumla- +1 yıl
ayyyynen öyle... ben olsam ben de muhtemelen yapardım bu kadın-erkek fark eden ya da cimrilik cömertlikle alakalı bir durum değil.
+1 yılBu biraz gurur kırıcı bir şey ama kabul ederdim çünkü o tarz bi düşüncem olmaz zaten
10 YorumlaKısmen haklı buluyorum erkekler de güzel olsun fiziği düzgün olsun diyip ne karaktere ne de ahlaka bakıyor sadece dış ambalaj paketine göre kadınla evlenirsiniz çoğunlukla para avcısı olur zaten onların amacı da kısa yoldan yükselmek sorumlu insanın kendisi düzgün kişiyle yola çıkın kadın erkek fark etmiyor
00 Yorumla
+1 yılEvlilik sözleşmesi son derece adil bence. Bunun aşkla, güvenle, birlikte mutlu bir gelecekle falan ilgisi yok.
01 Yorumla
+1 yıldirek evlenmeden birlikte yaşayın daha iyi değil mi madem güvenmiyorsun kadına de ki madem benimle param için birlikte değilsin evlenmeden ver de
01 YorumlaBence hiç hoş birşey değil bu. Boşanmak için mi evleneceksin
112 Yorumla- +1 yıl
Anlaşamazsan elbette boşanırsınız lakin daha evlenmeden anlaşamazsak boşanırız kafası ile evlenirsen en ufak sorunda boşanma yoluna girersin. Evlenirken omur boyu evli kalabileceğin bi insan ile evlenmelisin. En azindan oyle kalacagini dusunerek. Guven duymadigim biri ile asla evlenmem mesela dini imani para olan insandan kork.
- +1 yıl
Sana ters konuşmak için değil inanki. Acaba senin çevrende hep o insanlar mi var para yemeyi seven vs. ya da sen o tarz insanlarla görüşüp para yedirmeyi mi seviyorsun ne bileyim bi düşün bence etrafın guvenilmeyecek kızlarla dolu demek ki güvenmiyorsan evlenme. Muhakkak ki senin kendi sebeplerinde seni haklı kılmaya yetiyor. Ama bu durum üzücü gerçekten. Etrafında guvenecegin insan bayan yok. Nebiliyim bizler borç istemeye bile çekinen insanlar bi erkeğin parasını yemek için birlikte olmak felan çok uç bir nokta gibi geliyor bana. Ama yaşadıkların da sana tecrübe olmuş bu konuda birşey diyemiyorum. Tek tavsiyem para yemeyi seven insanlardan uzak dur hiç bir -aman doyuramazsın
- +1 yıl
ben kimseye para yedirmem gayet akli basında olan bir insanim. cok fazla arkadaşa cevreye sahip olan bir insan da degilim cünku hep bir menfaat icinde insanlar. bu zamana kdr arabama bir kız alip gezmis adam bile degilim benim üzerimden menfaati olan insanla isim olmaz. güvenmiyorum kimseye evet bu gidisle de evlilik askıda kalicak galiba ki kalsin hic onemli degil. herkes evlencek diye bir kaide yok.
- +1 yıl
Onda sorun yok evet kendine para biçen kadınlar var. Işte evlenmemenin önemli rolü de o zaten. Günahtan sakınmak... sakınamayalar evlensin diyor müslümanlık dini bunu uygun görmüş ama malesef işte ne evleneyim ne günahtan sakınayım diyor müslüman kardeşlerimiz senin için konuşmuyorum yanlış anlama herkes için kendim için de aynı şekilde sorsalar müslümanız. Hristiyanlık dininin mensupları dinlerine çok düşkündür sürekli ibadetlerini yapıyorlar papalar incil ne emrediyorsa onu uyguluyorlar bizse uyuyoruz bazen düşünüyorum da cehenneme odunndiye gideceğiz yine allah bilir de öyle işte üzülüyorum kendime ve herkese uzulmekle de olmuyor adım atmak gerekiyor ama bir nefis ki sürekli ona atıyoruz sucu sonumuz ne olacak bakalım böyle 🙄 k bakma yine kafamdan geçenleri olduğu gibi yazdım üstüne alınma sana özel değil hepimiz için soyledim
- +1 yıl
yok yok haklisin ya birsey demiyorum kendi düsuncendir kendi fikrindir saygi duyuyorum. ben sunu demek istiyorum aslinda evleneyim yuvam olsun cocugum olsun isimden evime evimden isime geldigim zaman bir tabak corba verecek esim olsun. ne bileyim birlikte tatile cikalim hatta avrupaya gidelim gezelim tozalim birbirimizin icin yasiyalim yani azcik bunlari istiyorum. ama bunlar olmazsa mecbur harama giricem bu saydıklarimi esimle degil de parayla tuttugum bir orus puyla yapıcam maksat eglence olsun erkeklik ihtiyacimi karsilasın bekar oldugum zaman otamatikmen bu yola giricem yapicak birsey yok o zman da müslumanlik kalmicak tabi ki ve bunun da farkinda olucam.
- +1 yıl
Anlıyorum her erkek ister evlenip soy bağını devam ettirmek sürekliliği olan bir eş. Ama inan bana guvensizliginden dolayı güzel yaşayacağın günlerini yakma. Çünkü çoğu kadında evlenmek çocuğa karışmak akşam eşine kapıyı açmak onunla vakit geçirmek eğlenmek ister emin ol bundan. Senin gibi bir tanıdığım vardı yasi şu an 50 oldu aynı evlenmedi kimseye güvenemedi. Sonuç olarak anne baba vefaat etti kardeşi 1 tane var yurt dışında 1 başına yaşıyor inan çok mutsuz oda hayat kadınları ile görüşüyor ama biliyorki ona parası için geliyorlar. Oyun gibi hissediyor hayatını. Biraz s3cici ol görücü usulü yerine hanım bir bayanla tanış 3 5 sene birlikta vakit geçirin ailesini tanı vs. Sonra bir evlilik kararı al ve gözün kapalı o kişi ile hayatını birlestir
+1 yılSözleşme bence güvensizliktir. Görüşüm güven yoksa neden evlilik var? Evlilik zorunluluk değildir.
11 Yorumla- +1 yıl
insanoglu beşer şaşar ama kimsenin icini bilemessin. benim karsima cıkanlarin cogu benimle param icin evlenmek istediler ben parami degil de beni sevicek olan insanla evlenmek istiyorum. eger beni seviyorsa sözlesmeye takılmaz diye umuyorum 😊
Hakkın olabilir ama karşındaki için gurur kırıcı da olabilir biraz
112 YorumlaSöz uçar yazı kalır yap bacımmm valla babama bile guvenmiyorum oyle bir imkan varsa yapp
01 Yorumla
+1 yılHaktır. Malı olan bir erkeğin kadına evlilik sözleşmesi imzalatması sakıncalı değildir.
06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Erkekler çantamıza ne koyuyoruz biliyor musunuz?
Bu soruda altta yorum yaptığım biri var. soruyu soran kişi bir link paylaşmış.
link n11 alışveriş sitesinin görüntüsüne sahip n 11 ile alakası olmayan bir siteye ait. dolandırıcılık yönetimi. fake site bir kontrol edermisin ben uyardım ama birileri görüp dolandırılmasın.
az önce de bir arkadaşa daha yazdım artık hanginiz müdehale ederseniz. - +1 yıl
+1 yılDoğru. Kimseye güvenme. Sözleşme yapmak istemeyene de yol ver gitsin. İşine gelirse. Şu hayatta senden daha değerli kimse yok. Bir miras kalacaksa çocuklarına kalsın
10 YorumlaBence karşındaki kişide farklı bir izlenim bırakırsın aceleye değil tanıyarak karşındaki insanı kendi ortamında ailesinde evinde tanıyarak buna karar verebilirsin her şey para değil bazıları için emin ol.
09 Yorumla
+1 yılKesinlikle gerekli bende dusunuyorumsadece para iicn degil manevii acidanda gerekli adam beki dovecek aldatacakk kendiki garantiye almam lazim sonra mahkemede tazminatla ugrasmam
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence yapılabilir ben yapardım öyle bir durum olsa
10 Yorumla
+1 yılYani istiyosan yap ahahaha
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılHaklisin valla
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgüven yoksa evliliğe de gerek yok
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen parasi icin evlenirim boyle yaparsa evlenmem
012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNapim fakir biriyle evlenip faturalarami kufredeyim
Cevap sahibi+1 yıl😅fakirlerle ne işim olur allah aşkina zengin koca varken ağiz kokusunumu çekeyim
Cevap sahibi+1 yılSana onlar denk gelmištir
Cevap sahibi+1 yılOk
- +1 yıl
Sen çok daldan dala atlamissin bence herturlu kadını görmüşsün. Unutma güvenilir gözü birseyde olmayan kadınlar önlerine gelen bir erkek ile parası ile birlikte olmaz ama nerde orus pu birlikte olmak için elinden geleni yapar ve orus pular erkeklere hep tatlı gelmiştir o yüzden böyle gidersen sonun bi orus pu ile evlenmek olur orus pular ile takıldıgım için. Bunu ben değil sen söyledin 🤣
- +1 yıl
Görücü usulünde ne sorcak kız sana bi düşünsene görücü usulü mantığına ve kalbine yatıyorsa kabul etmektir. Kız doğal olarak ilk görüşte aşk olmaayacagi için evin var mı işin ne gibi sorular sorar ama çok önemsemez. Ya ben şahsen görücü usulüne karşı değilim ama asla görücü usulü ile evlenmem severek evlenmek varken?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla kabul etmem de evlenmem de
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe alaka. Sonuçta güvenmediğinin göstergesi bu sağlıklı bir evlilik olmaz o yüzden istemem.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkesinlik ile haklısın bende öyle yapıcam
01 YorumlaDoğru tabii ki de.
02 Yorumlaolmalı
10 Yorumla
+1 yılYanlış
11 Yorumla
+1 yıldoğru değil
01 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı
01 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında