Sevgilim bana hangi partiye oy veriyorsun diye sordu ben ise “HDP’liyim ama son seçimde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na oy verdim” deyince konuşması değişti. Neymiş AKP’liymiş ve HDP’li biriyle olamazmış. Sanki HDP’li olmak suç. HDP Türkiye cumhuriyeti anayasasına uygun kurulmuş ve seçimlerde 8 milyona yakın oy alan hatta her sene bütçeden milyonlarca lira seçim yardımı alan bir parti. Ayrıca bir dönem Akp’nin en iyi ilişkiler kurduğu partiydi. Ne zaman ki Selahattin Demirtaş çıkıp “Seni Başkan Yaptırmayacağız!” Dediği anda ilişkiler bozuldu ve şeytanlaştırıldı. Ama şimdi de hala faaliyetlerini yürüten ve ülkenin en büyük 3. siyasi partisi. HDP’li olmak neden bunlara bu kadar ağır geliyor?
Bende yaşadım bunu ama suç sende bende bir kızla tanıştım 2 sene önce istemeye kadar gittik ailece annesi babası ikide bir akp savununca hepsini engelledim muhatap olunmaz öyle insanlarla
Ne gibi kanıtlar bekliyorsun selahattin demirtaş eli kanlı bi teröristdir yasin börü ve arkadaşlarnn katidir hdp pkknn siyasî uzantısıdr aksini inkâr eden de teröristdr sana akp yi savunan da olmadı banane akpden mhpden
Demirtaş’ın öyle bir davası yok beraat etti. Ama Erdoğan’ın olacak kobani olaylarının sorunlusu o çünkü desteklediği ışid kobaninin kapısına dayanınca kobani düştü düşecek diye meydanlarda gezinip insanları tahrik etti ve ülkedeki Kürtler alınırım öbür tarafındaki kardeşlerine destek olmak için ayaklandı. Sonra Türkiye geri adım atıp sınırdan Kürt güçlerinin geçmesine izin verdi. Nerden bakarsan bak HDP olayın hiç bir yerinde yok. Zaten beraat kararı da var ama sizin okuma yazmanız yok akşama kadar anlat anlat boş.
Dönemin başbakanının özel izniyle HDP’li vekiller PKK yi ziyaret etti. Hatta Sırrı Süreyya’nın mahkemedeki ifadelerine göre girmediklerinde Erdoğan onları gitmeleri yönünde sıkıştırıyordu. Ve o görüşmeler sürerken de ülkeye tek şehit haberi gelmedi ama ne zaman ki Seni Başkan yaptırmayacağız dediler sonra süreç bozuldu ve şehit haberleri gelmeye başladı. Ayrıca kimsenin kimseye dayadığı yok varsa da akp fetöye dayatmamış vermiştir.