Hiç sevilmediğinizi hissettiniz mi?
Sevilmek çok güzel değerli hissettirir insana peki sevilmemek nasıl hissettiriyor? Siz hiç hissettiniz mi?
Sevilmek çok güzel değerli hissettirir insana peki sevilmemek nasıl hissettiriyor? Siz hiç hissettiniz mi?
İnsanların sevgiyi gösterme yöntemleri çok farklı. Kimi sözleriyle belli eder, kimi güzel bir uyum sağlayarak belli eder, kimi hediye alarak belli eder, kimi emrine amade halleriyle, kimi de dokunarak sarılarak belli eder...
Sevginin dilleri farklı farklı. Sevgi gösterilen kişinin de sevgi görme anlayışı çok farklı.
Kimi hediye alınmıyor diye sevilmediğini zanneder oysa ki karşıdakinin sevgi dili dokunmaktır, kimi her emri isteği yerine getirilmediği için sevilmediğini düşünür ama karşıdakinin sevgi dili kaliteli birlikteliktir...
Beni sevmiyorsun diye kocasına sitem eden bir kadının kocasından şu cevabı aldığını duymuştum. "Oysa ki ben senin için onca yokluk içinde bulaşık makinası aldım..."
Önemli olan alıcının ve vericinin sevgi dillerini çözmektir...
Sevilmediğimi hissettim mi?
Hissettim. Çünkü benim sevgi dilim fiziksel temas. Yani el ele tutuşmak, sarılmak, güzel bir sohbet. Karşımdakinin sevgi dili fedakarlık...
Haklısınız herkes farklı bir şekilde sever ama sevgi fedakarlık emek vermek değil midir?
Sevgi dilinde anlasamadigim bir kişinin ben böyle seviyorum diyip sevgisini benim anlamam için çaba göstermiyorsa bu emek vermemek ugrasmamak olmaz mı?
Bana göre zorlansada gerçekten seven dost arkadaş sevgisini belli etmek için çaba gösterir belki benimle aynı sevgi dilini yine konusamaz ama çabası sevgisini göstermek olur benim için
@yasayanaydinlik Soruna kendi görüşümle cevap verebilir miyim kardeşim? :D
Sevgi emek ve fedakarlık ister, evet burası doğru.. Zaten görüşte emeksizlikten ve fedakar olmamaktan, çaba sarfetmemekten bahsedilmiyor.
Herkes kendince emek verip fedakarlık yapıyor, kendince seviyor ama herkesin beklentisi veya belli etme biçimi farklı. Fakat hanımefendinin görüşünde anlattığı şey farklı.. Kimileri sevdiğini dile getiriyor, kimileri uyum sağlayarak kimi ise bedensel olarak (Dokunarak, el ele tutuşarak, sarılarak) bunu belli ediyor diyor..
@Pullman 👍
Biz hep kendi açımızdan beklentiye giriyoruz. Çaba gösterilsin istiyoruz. Anlamak için çaba gösteriyor muyuz? anlatmak istediğim mevzu buydu aslında. 🌺
Illaki hepimiz hissetmişizdir ve ben de hissettim. İnsan kendine verdiği değeri kaybediyor, değer verdiği insanların gözünde "hiç" olunca. Ama bi zaman sonra alışıyor ve aslında bunların imtihan olduğunu idrak ediyorsun. Bi abin demiş ya sallıyorum diye, işte sen de sallamaya çalışıyorsun ama ne fayda.. Her şey yoluna girer İnşaAllah
Ne abisi o kısmı anlayamadım
Ya yorumlarda bi abi bahsetmiş de sallamayı.. Ben yanlış yazmışım "abi" diyeceğime "abin" yazmışım kusura bakmayın
Yok Estağfurullah anlamadigim için sordum sadece ☺ görüşünüz için teşekkür ederim 🌹
Rica ederiiim 🌺
Her ne kadar. evremdeki çoğu kişi bunu dibine kadar hissettirse de kendimi sevdiğim için hepsinin üstesinden geldim çok şükür.
~kendinizi sevmeniz yeterli 📙
Kendini sevmeyeni herkes sevsede birsey değişmez zaten
Zaman zaman yaşamıştım...
Hayatın enerjisi sevgi...
Allah (C. C), imdat istedim...
O'nun ipine sarıldım...
O'nun kapısına sığındım...
"Dost istersen Allah yeter"
Levhayı söz aklıma gelir ve rahatlarım...
Sen herşeye kadirsin...
Sen varsın herşey bana yâr...
Sen yoksun herşey bana dar...
Çok güzel dediniz Allah. var gam yok😊 iyi geldi bu söz bayagi Teşekkür ederim 🌿
Ben teşekkür ederim...
Feyzi sizlerden alıyorum...
Siz güzel arkadaşlarımdan...
Estağfurullah asıl ben siz gibi büyüklerimden feyz alıyorum
Cevap
14Cevap
Herkesin keyfi bilir evet sevmediğini yüzüme söyleyen de oldu nefret ettiğini de.. sıkıntı yok yav takmam böyle şeyleri hatta imadan çok netçe söylenirse mutlu oluyom genelde sadece pis pis hareket ederler
hıssettım bende bırını sevyrm fırncı bı kızı ama ılkden sevıyor gıbı gozuktu sevmıyor artık kacıyor uzaklastı sevılmedıgımı hıssedıyorum cok boktan bı duygu bu :(
Sevilmemek bir yere ait olma hissinden mahrum ediyor selvimeyince güvenin kalmıyor kimseye o yüzden sevilmeyen sevmeyi de beceremiyor
O kadar çok hissettim ki, artık sallamıyorum#Vesselam
Evet hissettigim oldu.
İllaki hissettiğimiz anlar oldu💕
Her gün hissediyorum.
Hic sevilmedim sevilmedigimidd hissettim
Evet bunu bir çok kez hissettim..
Evet hissettim. Herkes hisseder
Zaman zaman ama ben genede mutluyum
Çok hissettim.
güzel hissettiriyor
Hissediyorum.
Hissettim.