bazılarımız ilişkide biraz yönetilmeye ihtyaç duyar, bazılarımız uyum sağlamayı tercih eder. Peki siz, yönetmeyi mi, uyum sağlamayı mı seversiniz? Bir ilişkideki rolünüz ne?
Yine de siz siz olun, ilişkinizi yönetilecek bir şirket gibi görmeyin. Karşı tarafin da beklentilerini, istek ve duygularını önemseyin. Dengeli ve adaletli davranin. O sizi cok seviyor diye haklarını ihlal etmeyin. 😌😌“Ah! Bu kadar okudum, bu kadar öykü ya da destan duydum, aşkın yolu asla düz gitmiyor.” Shakespeare 🌺
Bir tanıdığım şöyle derdi. Siz siz olun, ilişkinizi yönetilecek bir şirket gibi görmeyin. Karşı tarafin da beklentilerini, istek ve duygularını önemseyin. Dengeli ve adaletli davranin. O sizi cok seviyor diye haklarını ihlal etmeyin. Ne güzel de söylemis değilmi? Simdi kimbilir nerelerdedir.
Sen uyumlu bir insanım, kimseyi domine etmeye çalışmam. Ama isterim ki karşı tarafta uyumlu olsun. O da beni domine etmeye çalışmasin. Sonuçta domine etmek demek bir nevi bencilliktir. Ne kendim bencil olurum ama ne de bencil bir insana katlanabilirim. Her iki tarafin da fikrini beyan edip orta yolun bulundugu çözüm en adil seçenektir.
Bir sefer senin dediğin olsun bu sefer benim dediğim olsun bana göre adil bir çözüm değildir. Bu durumda her iki taraf da istemediği şeyi yapmak durumunda kalır.
Eşitlik adalet değildir. 1 senin bir benim dediğim olsun eşittir ama adil değildir. Onu vurgulamak istedim. Bu görsel adaleti ve eşitliği çok güzel ifade ediyor..
Aslında eskilere nazaran oldukça yontuldum. Çok daha dinleyen, sakin, hoşgörülü bir insanım. Adil, dürüst ve vicdan çok değer verdiğim nitelikler... Ancak ilişkilerin dengeleri çok farklı olabiliyor, değer yargılar, mesafeler, yaşanabilir olmalar, sonra yaşanabilir ancak uyumsuz olmalar, bir çok şey ile karşılaştıktan sonra, iyi arkadaşlarımın ilişki boyutuna geçiş yapmalarına bile engel oluyorum... Çünkü sonra kaybediyoruz... Pek ümitli değilim, eski den öyle değildi. Artık tam ortasındayız ömrün diyorum. Ve değer verdiklerim, bir ilişki uğruna tüketilmemeli diyorum... Bunun farkında olmaları kimi zaman beni kullanmalarına, ya da öyle düşünmelerini sağlasa da, buna bile gülüp geçiyorum...
ilişkilerimde çogu zaman uyum sağlamayı tercih ederim ama zaman zaman da bazı ilişkileri yönlendirmekte gerekiyor para babası senı al bu şarkıda benden sana gelsin
Yönetilmeye ters bir bünyem var. Yönetmeyi severim ama illaki ben yöneteceğim demem. Bir şeyi söylüyorsam da bir şey biliyorumdur. Onun dışında elbetteki hayatimdaki insanin fikirleri de önemlidir. Yalnız bazı kırmızı çizgilerim vardır. Onların geçilmesine izin vermem.
Uyum sağlamayı dinlemeyi anlamayı, ortak olmayı birlikte katılmayı seviyorum. Karşımda ki de benimle aynı görüşte hayati paylaşmayı, beraber kararlar almayı seviyorsa, duyarlı ve düşunceliyse hem çok mutluluk duyar, hemde hep sözünü dinler onu yüceltirim. Eşit ve adil davranması çok önemli bence.
Ne yönetilmek ne yönetmek, ilişkilerde uyum önemli benim için. Nasıl ki hayatımdaki kişiye uyum sağlamaya çalışıyorsam o da benim gibi uyumlu olmalı, en azından uyum sağlamaya çalışmalı. İçinden çıkamadığım durumlarda fikir almayı, danışmayı hariç tutuyorum, konu ne olursa olsun yönetilmeye asla gelemem. Aynı şekilde yönetmek de benlik değil.
Ortak paydada buluşabilmek, beklentilerin farkında olup ayak uydurmak en güzeli..
Yönetilmeye pek müsait biri değilim açıkçası. Aynı şekilde yönetmek de istemem ilişkiyi. Uyum önemli. Karşılıklı duyarlı olmak önemli. Ahenk içinde gitmesi gerekiyor.
bence uyumlu olmak her şeyden önemli uyumlu olan insan tek vücut olabilir.. aşk sen ben değil de biz olmak değil midir uyumu sağlayan insanlar biz olabilen insanlardır
Öncelikle selamlar ilişkide en çok uyum önemlidir. Bir başkasının sürekli beni yönlendirmesi bir süre sonra huzursuz eder. Üzgünüm ancak evlendiğimde her şeyime karışabilir çünkü o benim can parçam olmuştur.
Bir şeyler karşılıklı olursa. Ama karşılık beklemeden yapılırsa güzel. Karşılığı olmayan herşey çok can sıkıyor. Karşılığı olmayan Çek gibi 😄 Örneğin yorum yapılınca sen mutlu, beğeni gelirse ben mutlu 🖖
Yönlendirmeyi sevmem bir de yönetme iç güdüsü ile hareket eden biri varsa karşımda bu daha zor. Baskın olan tarafın varlığını hissettirdiği ilişkiler daha emeklemeden son buluyor ne de olsa.
Uyumluyumdur, karşımdaki de uyumlu olsun isterim. Yönlendirilmeyi hiç haz etmem zira karşımdakinden de bunu bekler bunu isterim. Allah herkese akıl, fikir vermiş yönlendirmekte neymiş allasen...✌
Sorun çıkmasında yeri gelir yönetir ve yönetilirim sorun değil. Hayat bu kadar acımasız ve zorken birde hayatı paylaştığım insanla sorunlar yaşamak istemem.
Rol üstlenmeyi sevmiyorum. İlişkiler arena sahnesi değil sonuçta. Herkes üstüne düşeni yaptıktan sonra gül gibi geçinilir. Pek yönlendirilmeyi sevmiyorum.
Aşık olana kadar yönetmeyi seviyordum aşık olduktan sonra yönetilmek hoşuma gidiyor fikirlerimi hislerimi söylemekten çekinmem ama onun beni belli başlı şeylere yönlendirmesi beni çok fazla çekiyor
Yöneten de oluyorum bazen yönetilende. Kafama göre. Genel olarak yönetirim ama. Yönetemediğim yerlerde ise genelde karşı tarafta yönetmek ister. Bu noktada boynuzlarımız çakışır.
Şuanki cevabım" uyum sağlamayı severim". Ama ilişkideyken bunu dediğim aklımın ucundan geçmez, kontrol manyaklıgımı nasıl azaltmaya çalışabilirim diye yollar arıyor olurdum.